PDA

Επιστροφή στο Forum : [Ραδιοενισχυτής] Yamaha RXV520

vagelis_kar
26-07-15, 20:38
http://www.hlektronika.gr/forum/images/icons/icon11.png Yamaha Ενισχυτης - Βλαβη
Γεια σας και απο εμενα...
α) Εχω εναν ραδιοενισχυτη (ΥΑΜΑHA RXV520) και σε μια απο τις εισοδους εχω ενώσει ενα καλωδιο για να ακουω απο εξωτερικη πηγη. Ολα καλα μεχρι εδω..... λοιπον στο καλωδιο αυτο ακουμπησα (με κλειστο τον ενισχυτη) την ρακετα που σκοτωνουμε κουνουπια (!!!!!) και απο το "τσακ" που εκανε δεν ξαναανοιξε ο ενισχυτης. Παει πουθενα το μυαλο σας τι μπορει να εχει καει ωστε δεν ανοιγει καθολου ?

β) Στην υποτιθεμενη επισκευη του απο που μπορω να αρχισω τον ελεγχο με καποιο πολυμετρο ? Ποια τα βηματα σε εναν ελεγχο / επισκευη ?

Ευχαριστω !!

@Vagelis@
26-07-15, 23:32
http://www.hlektronika.gr/forum/images/icons/icon11.png Yamaha Ενισχυτης - Βλαβη

Γεια σας και απο εμενα...
α) .... Παει πουθενα το μυαλο σας τι μπορει να εχει καει ωστε δεν ανοιγει καθολου ?

β) Στην υποτιθεμενη επισκευη του απο που μπορω να αρχισω τον ελεγχο με καποιο πολυμετρο ? Ποια τα βηματα σε εναν ελεγχο / επισκευη ?

δεν εχεις καμια ενδειξη ή εχεις αλλα δεν ανταποκρινεται σε καμια εντολη σου ?

επειδη ισως αργησω να απαντησω ξανα, δες αν παιρνει ρευμα κανονικα και ελεγξε τη γενικη του ασφαλεια.
εδω το service manual για οποιον μπορει να ασχοληθει.
http://www.easybytez.com/2z5odwzdl8x0

vagelis_kar
27-07-15, 11:14
τιποτα δεν κανει...ειναι σαν να μην το εχω στην πριζα !!! οπτικα παντως, η ασφαλειες ειναι οκ..

ezizu
27-07-15, 15:21
Βασικά θα πρέπει να ξεκινήσεις ελέγχοντας αν υπάρχει η τάση standby 12V (από το αντίστοιχο κύκλωμα τροφοδοσίας).
Αν δεν υπάρχει η τάση αυτή (standby 12V ) , πρέπει να γίνουν οι κατάλληλες μετρήσεις, ώστε να εντοπιστεί το/τα προβληματικό/κα εξάρτημα/τα , να αντικατασταθεί/θούν ,ώστε να αποκατασταθεί η τάση standby12V.
Αν υπάρχει αυτή η τάση (standby 12V ) τότε γίνεται πιο πολύπλοκο το θέμα, επειδή η βλάβη δημιουργήθηκε, όπως λες, από εξωτερικό παράγοντα (λόγω παρουσία υψηλής τάσης στην είσοδο) και μπορεί να προκλήθηκε ζημιά σε διάφορες βαθμίδες του ενισχυτή.
Οπότε θεωρώ ότι για κάποιον που δεν έχει τις κατάλληλες γνώσεις και εμπειρίες, μάλλον δεν είναι εύκολη η επισκευή της συγκεκριμένη βλάβης.

Προσοχή υπάρχει επικίνδυνη τάση δικτύου 230V στα κυκλώματα του τροφοδοτικού.

xsterg
27-07-15, 23:01
φιλε μου αυτο με την ρακετα το σκεφτηκες πολυ? ποια η ηλικία σου? ακουγεται πολυ παιδικο. παντως ξερω και εναν αλλον γυρω στα 30 που κανει παρομοια πραγματα.

east electronics
27-07-15, 23:02
με την λογικη οτι στην εισοδο εχει πολυπλεκτη και μετα πηγαινει για ψηφιακα μαλλον τον εχει κανει τοστ ζαμπον τυρι Μην τον σκαλισεις ...καλο θα ειναι να τον δει καποιος ο οποιος ξερει τι κανει .

Αεχικα θα τον εκανα reset αν παιρνει αν δεν παιρνει θα κοιταγα ολες τις τροφοδοσιες εαν οι τροφοδοσιες σηκωνουν κανονικα τοτε εχεις φαει κεντρικη πλακετα .... το πιθανοτερο ασυμφορο να επισκευαστει ..

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

vagelis_kar
28-07-15, 12:04
μαλιστα....καταλαβα

vagelis_kar
28-07-15, 12:07
φιλε μου αυτο με την ρακετα το σκεφτηκες πολυ? ποια η ηλικία σου? ακουγεται πολυ παιδικο. παντως ξερω και εναν αλλον γυρω στα 30 που κανει παρομοια πραγματα.

χαχα..ασε....η κακια στιγμη... 38 ειμαι !!

vagelis_kar
29-07-15, 16:05
τροφοδοσια υπαρχει... ο μικρος μετασχηματιστης βγαζε 12 βολτ κανονικα και μολις τον ξαναβαζω στην πλακετα πεφτει στα 6 βολτ. παει το μυαλο σας που στο καλο μπορει να βραχυκυκλωνει ?

UV.
29-07-15, 17:11
κρίμα που σε μια άτυχη στιγμή έκανες ζημιά στον ακριβό ενισχυτή σου

από το ύφος της ερώτησης σου καταλαβαίνω ότι μάλλον θα έχεις δυσκολία να τον επισκευάσεις μόνος σου
όπως βλέπεις ο ενισχυτής σου για να επισκευαστεί θέλει γνώσεις και εμπειρία άνω του μέσου όρου
1. δηλ εσύ είσαι σε θέση πχ. να βγάλεις ολοκληρωμένο από την πλακέτα χωρίς να κάνεις μεγαλύτερη ζημιά;

σε μια απο τις εισοδους εχω ενώσει ενα καλωδιο για να ακουω απο εξωτερικη πηγη.

2. πρέπει να πεις σε ποιά είσοδο είχες συνδεμένο το καλώδιο η οποία έφαγε τα KV τάσης της ρακέτας
3. μπορείς να πάρεις ανταλλακτικά που θα χρειαστεί από το εξωτερικό;
δηλ δεν θα χρειαστεί ένα "λαμπάκι" από το super market της γειτονιάς!

vagelis_kar
29-07-15, 18:36
ηταν στην εισοδο "cd".. πιστευω αν εχει καψει κεντρικη πλακετα, γινεται μια πολυ ομορφη ψησταρια !!!

UV.
30-07-15, 16:38
αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι έγινε φρυγανιά το IC441 LC78211 που είναι επιλογέας αναλογικών εισόδων
αυτό που δεν είναι σίγουρο είναι αν το πρόβλημα σταμάτησε εκεί

αν το αφαιρέσεις μπορεί και να αναστηθεί ο ενισχυτής και χωρίς αυτό
δεν είναι σίγουρο γιατί ελέγχεται και βρίσκεται σε δίκτυο I²C Bus που σημαίνει δύο κοινές γραμμές με πολλά κύρια τσιπάκια

αν μπορείς να κάνεις αυτήν την δοκιμή χωρίς νέες ζημιές (αποσυναρμολόγιση πλακέτας αφαίρεση του IC κλπ) ίσως παίξει!
η τσάπα του γιού :001_tt2:

xsterg
30-07-15, 23:30
φιλε βαγγελη μημπως ημασταν μαζι στο τει πειραια το 93 που μπηκα? το ονομα σου μου θυμιζει κατι... μην εισαι απο σπαρτη?

vagelis_kar
31-07-15, 18:51
φιλε βαγγελη μημπως ημασταν μαζι στο τει πειραια το 93 που μπηκα? το ονομα σου μου θυμιζει κατι... μην εισαι απο σπαρτη?

οχι...απο νικαια...γεννημα θρεμα !!

vagelis_kar
03-08-15, 15:19
αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι έγινε φρυγανιά το IC441 LC78211 που είναι επιλογέας αναλογικών εισόδων
αυτό που δεν είναι σίγουρο είναι αν το πρόβλημα σταμάτησε εκεί

αν το αφαιρέσεις μπορεί και να αναστηθεί ο ενισχυτής και χωρίς αυτό
δεν είναι σίγουρο γιατί ελέγχεται και βρίσκεται σε δίκτυο I²C Bus που σημαίνει δύο κοινές γραμμές με πολλά κύρια τσιπάκια

αν μπορείς να κάνεις αυτήν την δοκιμή χωρίς νέες ζημιές (αποσυναρμολόγιση πλακέτας αφαίρεση του IC κλπ) ίσως παίξει!
η τσάπα του γιού :001_tt2:

και ενα τρανζιστορακι βρηκα βραχυκυκλωμενο... και προχωραμε !!!