Επιστροφή στο Forum : [HiFi] Κατάργηση Radio,CD μονο AUX
ElectroManiac
17-07-15, 20:22
Καλησπερα,θέλω να μετατρέψω έναν στέρεο ενισχυτή ωστε να λειτουργεί μόνο σε aux mode....δηλαδή να ανοίγει και να λειτουργεί μονο η aux είσοδο.
Οταν τον ανοίγεις να παιξει αρχίζει αυτόματα σε fm radio και πρέπει απο το κουμπί Input selector να πας στο AUX για να παιξει.
Επειδή θα χρησιμοποιηθει ως πηγή ηχου για laptop ομως και δεν είναι εύκολο να γίνετε αυτό κάθε φορά αυτο μιας και ο κάτοχος ειναι ηλικιομενος και δεν γνωρίζει αγγλικά όπως καταλαβαινεται είναι πρόβλημα....
Ο ενισχυτής ειναι ο Technics SA-EH670.
Ευχαριστω
angel_grig
17-07-15, 22:19
Απο οτι ειδα στο manual καποια επιλογη δεν υπαρχει ,οποτε το μονο που μπορεις να δοκιμασεις ειναι με καποιο τηλεχειριστηριο με macro εντολες πχ αυτα που φερνει το lidl δες εδω (http://www.lidl-service.com/cps/rde/SID-64D9F2B8-4B4CCAEC/lsp/hs.xsl/product.html?id=5682729) το manual.Θα πρεπει ομως ο ενισχυτης να ανοιγει με το συγκεκριμενο τηλεχειριστηριο και οχι με κουμπι που βρισκεται πανω του
Η αλλη λυση,ειναι να συνδεσεις το λαπτοπ με ενα fm transmitter πχ αυτο εδω (http://www.play247.gr/index.php?referrer=true&main_page=product_info&products_id=182767) (που τροφοδοτειται απο το Usb) και μολις ανοιγει το ηχοσυστημα σε fm mode θα ακουγεται ο ηχος του λαπτοπ απο τα fm
ElectroManiac
18-07-15, 00:17
Δεν ειναι αναγκαιο να ειναι εργοστασιακη η επιλογη,μπορω να κανω εγω κατι για να γίνει όμως?
Η ιδέα με το τηλεκοντρόλ ακούγεται καλη αλλα θα προτιμούσα κάποιο Mod απευθείας στο μηχάνημα,..
angel_grig
18-07-15, 10:01
To αλλο mod που μπορεις να κανεις ειναι να προγραμματισεις πχ ενα arduino ετσι ωστε οταν ανοιγει ο ενισχυτης να ενεργοποιει το mode button ωστε να πηγαινει σε aux mode....
Μπορείς να διευκρινίσεις το εξής:
όταν σβήνεις το Hifi, βγαίνει εκτός τάσης δικτύου (230V AC), π.χ. μέσω κάποιου πολύπριζου με διακόπτη ON/OFF κ.ο,κ., ή μπαίνει απλά σε κατάσταση standby πατώντας το αντίστοιχο μπουτόν στην πρόσοψη του ενισχυτή;
ElectroManiac
18-07-15, 22:45
Φανταζομαι εννοεις γενικα το μηχάνημά ως Hifi,νομιζω πως ναι μπαίνει σε standby αλλα οταν τον κλείνεις απο το μπουτον μπροστά φωτίζεται και μετά κλείνει ενα ρελε στην πλακέτα τροφοδοσίας που σημαίνει οτι απο το ρελε και μετά δεν θα υπάρχει ρεύμα πουθενά....το led του μπουτον φωτίζεται κανονικά ομως.
Η αλλη λυση,ειναι να συνδεσεις το λαπτοπ με ενα fm transmitter πχ αυτο εδω (http://www.play247.gr/index.php?referrer=true&main_page=product_info&products_id=182767) (που τροφοδοτειται απο το Usb) και μολις ανοιγει το ηχοσυστημα σε fm mode θα ακουγεται ο ηχος του λαπτοπ απο τα fm
Εμένα αυτή η λύση μου φαίνεται η καλύτερη πάντως
ElectroManiac
19-07-15, 00:57
Καλή λύση ακούγεται αλλα σήμερα που το κοίταξα καλύτερα τελικά δεν μπαίνει κατευθείαν fm,κανονικά είναι αλλες 2-3 βαθμιδες που μπαίνουν σε σειρά με τον ενισχυτή απο πάνω και μαλλον εχει να κανει και αυτο.
Εγω το είχα συνδεδεμένο μονο με τον μεικτή (μονο ετσι ανοιγει μονος του δεν δουλεύει ο ενισχυτης) και τωρα αρχιζει απο το cd deck τμήμα και διαπίστωσα οτι πατώντας παλι το power button παει στο τελευταιο input που ηταν(aux δηλαδή).Παρόλα αυτα μπαίνει και σε κάτι σαν standby mode δείχνοντας το clock μετα πάει σε play-rec mode και μετα ξεκινάει,εχω την εντύπωση οτι δεν προοριζόταν για να λειτουργεί ετσι και μάλλον εχει και τηλεχειρηστηριο απτό οποίο θα εχει πιο άμεση λειτουργιά.
Θα ανεβάσω βίντεο για να καταλαβαιτε και καλύτερα!
κόλλησε αυτοκόλλητα πάνω στα κουμπιά (1-2-3-4 με σειρά τι πρέπει να κάνει) κάποτε πήγα ένα laptop σε έναν ηλικιωμένο και είχε κολλήσει αυτοκόλλητα παντού(ανοίγει - πίσω - μεγάλα γράμματα κτλ)
Καλή λύση ακούγεται αλλα σήμερα που το κοίταξα καλύτερα τελικά δεν μπαίνει κατευθείαν fm,κανονικά είναι αλλες 2-3 βαθμιδες που μπαίνουν σε σειρά με τον ενισχυτή απο πάνω και μαλλον εχει να κανει και αυτο.
Εγω το είχα συνδεδεμένο μονο με τον μεικτή (μονο ετσι ανοιγει μονος του δεν δουλεύει ο ενισχυτης) και τωρα αρχιζει απο το cd deck τμήμα και διαπίστωσα οτι πατώντας παλι το power button παει στο τελευταιο input που ηταν(aux δηλαδή).Παρόλα αυτα μπαίνει και σε κάτι σαν standby mode δείχνοντας το clock μετα πάει σε play-rec mode και μετα ξεκινάει,εχω την εντύπωση οτι δεν προοριζόταν για να λειτουργεί ετσι και μάλλον εχει και τηλεχειρηστηριο απτό οποίο θα εχει πιο άμεση λειτουργιά.
Θα ανεβάσω βίντεο για να καταλαβαιτε και καλύτερα!
Για αυτό ακριβώς σε ρώτησα στο ποστ#5.
Η σωστή λειτουργία του μηχανήματος είναι η εξής:
όταν ανάβει (από κατάσταση standby), να πηγαίνει στην είσοδο που είχε επιλεχθεί την τελευταία φορά που λειτούργησε, πριν μπει σε κατάσταση standby.
Βασική προϋπόθεση για το παραπάνω είναι ότι θα πρέπει να είναι συνδεδεμένα όλες οι μονάδες (CD,DECK) του μηχανήματος.
Αυτό που αναφέρεις ''standby mode'' κάπως έτσι είναι και για την ακρίβεια είναι μια λειτουργία επίδειξης του μηχανήματος και η Technics το λέει DEMO MODE.
Για να απενεργοποιήσεις λοιπόν το DEMO MODE, θα πρέπει να ανάψεις κανονικά το μηχάνημα (power on) και απλά να κρατήσεις πατημένο για λίγο το στρογγυλό κουμπί DEMO (που βρίσκεται αριστερά κάτω από την οθόνη), μέχρι να φανεί η ένδειξη ''NO DEMO'' στην οθόνη. Αυτή η λειτουργία κάνει κατά κάποιο τρόπο κύκλο. Δηλαδή αν ξαναπατήσεις (και το κρατήσεις για λίγο πατημένο εννοείται) το κουμπί DEMO, τότε η ένδειξη στην οθόνη αλλάζει σε ''DEMO'' και αν το ξαναπατήσεις θα ξαναγίνει '' NO DEMO'' κ.ο.κ.
Μετά αν δεν ρυθμίσεις το ρολόι θα φαίνονται στην οθόνη παύλες.
Η ρύθμιση του ρολογιού γίνεται με τα κουμπιά CLOCK/TIMER, SET , TUNING Λ / V .
ElectroManiac
19-07-15, 17:44
Ωριστε και το video,τα κουμπια που παταω ειναι το power και το input selector.
www.youtube.com/watch?v=zdej9oRSBls (https://www.youtube.com/watch?v=zdej9oRSBls)
Επομένως, αν κατάλαβα καλά, το μηχάνημα λειτουργεί σωστά (δηλαδή ξεκινάει με επιλογή της εισόδου, στην οποία λειτούργησε την τελευταία φορά, πριν να μπει σε standby), ακόμα και χωρίς να είναι όλες οι μονάδες του συγκροτήματος συνδεδεμένες.
Πάντως για το παραπάνω, (αν όντως ισχύει), δεν το θυμάμαι και για αυτό σου έγραψα στο ποστ#10 σαν βασική προϋπόθεση, ότι πρέπει να είναι συνδεδεμένες όλες οι μονάδες του συγκροτήματος .
Οπότε μάλλον είσαι οκ ,γίνεται αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι από το μηχάνημα.
Έχω καταλάβει σωστά ή υπάρχει κάποιο πρόβλημα ακόμα;
ElectroManiac
19-07-15, 18:48
Δεν γίνετε συνέχεια το ιδιο πραγμα αυτο είναι το θεμα,δηλαδή αν προσέξεις μια ανοίγει κανονικά και μπαίνει σε aux με το δεύτερο πάτημα(0:42) αλλα αλλες φορες παει σε clock,play,rec(0:58 )...δεν εχει κατι στάνταρ δηλαδή....
Επίσης μου έχει ήδη προτείνει ο κάτοχος αν δεν βγει άκρη να πάρουμε εναν άλλο,οπότε αν δεν πετύχει λέω να του πάρω έναν απλο προ/ενισχυτη στα watt των ηχειων.
Άλλαξε το button .
Πιθανών έχει πρόβλημα και δεν λειτουργεί πάντα σωστά.