PDA

Επιστροφή στο Forum : [Άλλη] General Electric μειωμένη απόδοση σε συντήρηση (9 C) και σε κατάψυξη (-7 C)

kynegeiros
08-06-15, 00:27
Έχω ένα ψυγείο General Electric PSG 27 NHSACBB. Εδώ και δέκα μέρες ή θερμοκρασία στον χώρο συντήρησης και κατάψυξης αυξάνεται σοβαρά με αποτέλεσμα ή κατάψυξη να δείχνει μεν -7 C αλλά να μην κρατάει παγωμένα τα τρόφιμα. Αντίστοιχα και στην συντήρηση μερικές φορές ή θερμοκρασία ανεβαίνει στους 8 και 9 βαθμούς. Έλεγξα τις πόρτες και σφραγίζουν σωστά. Μπορείτε να προτείνετε κάποια λύση;

Στάλθηκε από το 2013023 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

sofosal
08-06-15, 01:01
Έχω ένα ψυγείο General Electric PSG 27 NHSACBB. Εδώ και δέκα μέρες ή θερμοκρασία στον χώρο συντήρησης και κατάψυξης αυξάνεται σοβαρά με αποτέλεσμα ή κατάψυξη να δείχνει μεν -7 C αλλά να μην κρατάει παγωμένα τα τρόφιμα. Αντίστοιχα και στην συντήρηση μερικές φορές ή θερμοκρασία ανεβαίνει στους 8 και 9 βαθμούς. Έλεγξα τις πόρτες και σφραγίζουν σωστά. Μπορείτε να προτείνετε κάποια λύση;

δες αν δουλεύει συνεχώς το μοτέρ χωρίς διακοπή.
αν σταματάει και πότε ξαναξεκινά.
πάγο;
είναι nofrost η/ απλό;

kynegeiros
08-06-15, 01:06
δες αν δουλεύει συνεχώς το μοτέρ χωρίς διακοπή.
αν σταματάει και πότε ξαναξεκινά.
πάγο;
είναι nofrost η/ απλό;
Δεν ξέρω αν είναι nofrost. Νομίζω πως είναι. Θόρυβο ακούω συνεχώς από το ψυγείο αλλά μερικές φορές ακούω από κάτω και κάποιον ήχο σαν να σβήνει κινητήρας

sofosal
08-06-15, 15:59
Δεν ξέρω αν είναι nofrost. Νομίζω πως είναι. Θόρυβο ακούω συνεχώς από το ψυγείο αλλά μερικές φορές ακούω από κάτω και κάποιον ήχο σαν να σβήνει κινητήρας

αν είναι nofrost, κλείστο (βγάλε το φις από την πρίζα) για ένα 12ωρο και ξαναβάλτο να δουλέψει....
παρατήρησε αν στην αρχή δουλέψει κανονικά....
αν ναι, και αρχίσει το πρόβλημα μετά από κάποιες ώρες, κοιτάς το σύστημα απόψυξης, και το μοτεράκι που έχει για την μεταφορά της ψύξης....

kynegeiros
08-06-15, 19:59
αν είναι nofrost, κλείστο (βγάλε το φις από την πρίζα) για ένα 12ωρο και ξαναβάλτο να δουλέψει....
παρατήρησε αν στην αρχή δουλέψει κανονικά....
αν ναι, και αρχίσει το πρόβλημα μετά από κάποιες ώρες, κοιτάς το σύστημα απόψυξης, και το μοτεράκι που έχει για την μεταφορά της ψύξης....
Αυτό σκέφτομαι να κάνω. Κάποιος τεχνικός μάλιστα με συμβούλεψε να το αφήσω για 24 ώρες.
Ωστόσο πώς ελέγχεται αυτό το ..."δουλέψει κανονικά";
Δεν είμαι και πολύ σχετικός με τεχνικά θέματα. Εγώ θα θεωρήσω κανονική λειτουργία αν ή συντήρηση πάει στο +3 και ή κατάψυξη στο -18 όπως δηλαδή προβλέπεται και συνιστάται από τον κατασκευαστή. Στο διαδίκτυο επίσης διάβασα πως ένα καλό καθάρισμα στον χώρο κάτω από το ψυγείο ίσως είναι λύση διότι από σκουπιδάκια τρίχες κλπ μαζεύεται ένα κάλυμμα που εμποδίζει την καλή λειτουργία του coil.

Εστάλη υπό του εμού Ερυθρού Ρυσίου ...βαρβαριστί...red rice

sofosal
08-06-15, 20:38
Αυτό σκέφτομαι να κάνω. Κάποιος τεχνικός μάλιστα με συμβούλεψε να το αφήσω για 24 ώρες.
Ωστόσο πώς ελέγχεται αυτό το ..."δουλέψει κανονικά";
Δεν είμαι και πολύ σχετικός με τεχνικά θέματα. Εγώ θα θεωρήσω κανονική λειτουργία αν ή συντήρηση πάει στο +3 και ή κατάψυξη στο -18 όπως δηλαδή προβλέπεται και συνιστάται από τον κατασκευαστή.

έτσι ακριβώς. η θεωρία λέει ότι ίσως πάγος που έχει δημιουργηθεί πάνω και γύρω από το στοιχείο, δεν αφήνει την φτερωτή να περιστραφεί, έτσι με το ξεπάγωμα αφού το ψυγείο μείνει αρκετές ώρες (24 κανονικά, 12 σου λέω επειδή ήδη οι θερμοκρασίες σου είναι υψηλές, αλλά 24 κανονικά) αυτό θα ξεπεραστεί και το ψυγείο θα συνεχίσει να δουλεύει κανονικά.
.....υπάρχει όμως και το θέμα της αυτόματης απόψυξης, που μπορεί να έχει μπλοκάρει (και να δημιούργησε το πρόβλημα του πάγου)και να αποκατασταθεί και αυτή με το 24ωρο κλείσιμο, αν όμως εκεί στην απόψυξη υπάρχει πρόβλημα, το ψυγείο θα δουλέψει κανονικά μόνο στην αρχή....
αν είναι χαλασμένο το μοτεράκι (ανεμιστηράκι), θα φτάσει σε καλύτερα επίπεδα η ψύξη (στην αρχική λειτουργία) όμως όχι στις σωστές....
σε αυτή την περίπτωση ανοίγεις την πόρτα της συντήρησης και πιέζεις το διακοπτάκι που ελέγχει η πόρτα. πρέπει να ακούσεις το ανεμιστεράκι να δουλεύει(με την πόρτα ανοιχτή).....αν όχι βγάζεις το κάλυμμα, βλέπεις το ανεμιστεράκι , το ελέγχεις....

Κυριακίδης
08-06-15, 21:19
είναι nofrost η/ απλό;
http://www.partselect.com/Models/PSG27NHSACBB/Sections/FREEZER-SECTION/?ModelID=506684&ModelNum=PSG27NHSACBB&mfgModelNum=&ManufactureID=2&Selected=00115848i04&Position=4&mfg=GE&Type=Refrigerator&Mark=4

kynegeiros
09-06-15, 02:44
έτσι ακριβώς. η θεωρία λέει ότι ίσως πάγος που έχει δημιουργηθεί πάνω και γύρω από το στοιχείο, δεν αφήνει την φτερωτή να περιστραφεί, έτσι με το ξεπάγωμα αφού το ψυγείο μείνει αρκετές ώρες (24 κανονικά, 12 σου λέω επειδή ήδη οι θερμοκρασίες σου είναι υψηλές, αλλά 24 κανονικά) αυτό θα ξεπεραστεί και το ψυγείο θα συνεχίσει να δουλεύει κανονικά.
.....υπάρχει όμως και το θέμα της αυτόματης απόψυξης, που μπορεί να έχει μπλοκάρει (και να δημιούργησε το πρόβλημα του πάγου)και να αποκατασταθεί και αυτή με το 24ωρο κλείσιμο, αν όμως εκεί στην απόψυξη υπάρχει πρόβλημα, το ψυγείο θα δουλέψει κανονικά μόνο στην αρχή....
αν είναι χαλασμένο το μοτεράκι (ανεμιστηράκι), θα φτάσει σε καλύτερα επίπεδα η ψύξη (στην αρχική λειτουργία) όμως όχι στις σωστές....
σε αυτή την περίπτωση ανοίγεις την πόρτα της συντήρησης και πιέζεις το διακοπτάκι που ελέγχει η πόρτα. πρέπει να ακούσεις το ανεμιστεράκι να δουλεύει(με την πόρτα ανοιχτή).....αν όχι βγάζεις το κάλυμμα, βλέπεις το ανεμιστεράκι , το ελέγχεις....
Σήμερα ρώτησα τον τεχνικό του service της Φουρλής (General Electric) ο οποίος μου είπε πως αν δεν έχει εμφανώς πάγο μέσα στον χώρο της κατάψυξης τότε ή 24ωρη απόψυξη δεν θα με βοηθήσει. Ωστόσο και για ευννοήτους λόγους ίσως το είπε για να έρθει επίσκεψη με ότι αυτό συνεπάγεται. Αύριο ξεκινάω την 24ωρη απόψυξης. Λές να μου τρέξουν νερά από το λιώσιμο;

kynegeiros
09-06-15, 02:46
http://www.partselect.com/Models/PSG27NHSACBB/Sections/FREEZER-SECTION/?ModelID=506684&ModelNum=PSG27NHSACBB&mfgModelNum=&ManufactureID=2&Selected=00115848i04&Position=4&mfg=GE&Type=Refrigerator&Mark=4
Ακριβώς αυτό είναι το ψυγείο μου. Είναι εκπληκτικό σε απόδοση αλλά δαπανηρό το κόστος συντήρησης. Το έχω 10 χρόνια κι έχω πληρώσει πάνω από 600 ευρώ για πλακέτα, βαλβίδα νερού, φίλτρα, σωληνάκια κλπ

Κυριακίδης
09-06-15, 06:56
Από το Link στο #7 πήγαινε στην εικόνα 10 . Όπου φαίνεται όλο το πίσω μέρος του ψυγείου (με το μοτέρ .. τον διπλανό ανεμιστήρα (που πρέπει να γυρίζει ταυτόχρονα με την λειτουργία του μοτέρ ψυγείου ).. και παραδίπλα μια σεπαρντίνα ) όλα αυτά δώσε τα ένα καλό φύσημα / ξεσκόνισμα με κανένα κοφλέρ αέρα (αν έχεις ) .

Εδώ και δέκα μέρες ή θερμοκρασία στον χώρο συντήρησης και κατάψυξης αυξάνεται σοβαρά με αποτέλεσμα ή κατάψυξη να δείχνει μεν -7 C αλλά να μην κρατάει παγωμένα τα τρόφιμα.
Χωρίς ασάφειες και "κρυφτό" ... πες μας πριν τις 10 μέρες (και εννοείται πριν τις 10 μέρες υπονοείς λειτουργούσε με πολύ καλή απόδοση?) είχες πράγματι καλή απόδοση? ή και πολύ πιο πριν από τις 10 μέρες ... είχες παρατηρήσει έστω και ελαφρότερα σημάδια μη καλής απόδοσης .
Μετά την απόψυξη που θα το κάνεις ... χώσε μέσα 2 θερμόμετρα (χωρίς να ανοίγεις/ κλείνεις τις πόρτες) από εκείνα τα θερμόμετρα που έχουν ψηφιακό καντράν και μακρύ εξωτερικό καλώδιο .
Βάλε το ένα στην κατάψυξη και το άλλο στον χώρο της συντήρησης και το καντράν από έξω από το ψυγείο . Και πες μας ανά κάθε 20 λεπτά (και κατέγραψε τα σε χαρτί) τι θερμοκρασίες σου δείχνει στην κατάψυξη αλλά και στην συντήρηση στον ίδιο χρόνο (και αυτό για 2 - 3 ώρες ανά κάθε 20 λεπτο)

Επειδή σίγουρα εκτός από το να ακούσεις τον χαρακτηριστικό θόρυβο του μοτέρ ψυγείου . Θα σε μπερδεύουν και οι θόρυβοι των διάφορων ανεμιστήρων (είτε εσωτερικοί ανεμιστήρες είτε εξωτερικοί ) ... μπορείς να καταλάβεις αν το μοτέρ του ψυγείου έχει μειωθεί ο θόρυβος του σημαντικά σε σχέση με πριν? (για υποψία έλλειψης υγρών από διαρροή και ως αιτία κακής απόδοσης)

kynegeiros
09-06-15, 12:34
Φίλε μου κατ' αρχάς σ'ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να στείλεις όλες αυτές τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες.
Σε πληροφορώ πως μέχρι πριν δέκα μέρες το ψυγείο λειτουργούσε τέλεια. Το ψυγείο έχει πλήκτρα ρύθμισης της επιθυμητής θερμοκρασίας με LCD οθονίτσα που από την στιγμή που πατάς αναγράφει για 3 δευτερόλεπτα την ρύθμιση και κατόπιν μένει στην τρέχουσα θερμοκρασία του χώρου που ελέγχει. Το τέλεια σημαίνει πως (όπως και ο κατασκευαστής συνιστά) η ρύθμιση είναι στο -18 για την κατάψυξη και στο +3 για την συντήρηση τιμές που πραγματικά δείχνει πως ισχύουν ακριβώς κατά την διάρκεια της λειτουργίας του. Ανάλογα με την συχνότητα ανοίγματος των θυρών το μέγιστο που μπορεί να κυμανθεί η θερμοκρασία είναι ένας βαθμός πάνω ή κάτω (και σε συντήρηση και σε κατάψυξη). Σε αυτά τα δεδομένα ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος. Εδώ και δέκα όμως μέρες είδα ξαφνικά την θερμοκρασία στην κατάψυξη στο -14 και κατόπιν πήγε σταδιακά στο -11, στο -9 και σταθεροποιήθηκε στο -7 όπου όμως δεν διατηρεί σωστά τα τρόφιμα. Αντίστοιχα και στην συντήρηση ανέβηκε μέχρι και τους +9 αλλά τελικά ξανακατέβηκε και τώρα κυμαίνεται στους 3 με 4 βαθμούς. Θα προσπαθήσω να το καθαρίσω όπως μου είπες και θα ελέγξω τις θερμοκρασίες κατόπιν τούτου. Θα κάνω όμως και την 24ωρη απόψυξη προηγουμένως μήπως και λυθεί το πρόβλημα. Αναφορικά με τους θορύβους δεν μπορώ να καταλάβω κάποια διαφορά στο επίπεδο του θορύβου. Τώρα όμως που το ανέφερες με βάζεις στον πειρασμό να ....νομίζω πως χαμήλωσε λιγάκι ο θόρυβος (βόμβος). Να σημειώσω πως το ψυγείο είναι σχετικά θορυβώδες αλλά το θεώρησα φυσιολογικό για την πολύ καλή του απόδοση.

Από το Link στο #7 πήγαινε στην εικόνα 10 . Όπου φαίνεται όλο το πίσω μέρος του ψυγείου (με το μοτέρ .. τον διπλανό ανεμιστήρα (που πρέπει να γυρίζει ταυτόχρονα με την λειτουργία του μοτέρ ψυγείου ).. και παραδίπλα μια σεπαρντίνα ) όλα αυτά δώσε τα ένα καλό φύσημα / ξεσκόνισμα με κανένα κοφλέρ αέρα (αν έχεις ) .

Χωρίς ασάφειες και "κρυφτό" ... πες μας πριν τις 10 μέρες (και εννοείται πριν τις 10 μέρες υπονοείς λειτουργούσε με πολύ καλή απόδοση?) είχες πράγματι καλή απόδοση? ή και πολύ πιο πριν από τις 10 μέρες ... είχες παρατηρήσει έστω και ελαφρότερα σημάδια μη καλής απόδοσης .
Μετά την απόψυξη που θα το κάνεις ... χώσε μέσα 2 θερμόμετρα (χωρίς να ανοίγεις/ κλείνεις τις πόρτες) από εκείνα τα θερμόμετρα που έχουν ψηφιακό καντράν και μακρύ εξωτερικό καλώδιο .
Βάλε το ένα στην κατάψυξη και το άλλο στον χώρο της συντήρησης και το καντράν από έξω από το ψυγείο . Και πες μας ανά κάθε 20 λεπτά (και κατέγραψε τα σε χαρτί) τι θερμοκρασίες σου δείχνει στην κατάψυξη αλλά και στην συντήρηση στον ίδιο χρόνο (και αυτό για 2 - 3 ώρες ανά κάθε 20 λεπτο)

Επειδή σίγουρα εκτός από το να ακούσεις τον χαρακτηριστικό θόρυβο του μοτέρ ψυγείου . Θα σε μπερδεύουν και οι θόρυβοι των διάφορων ανεμιστήρων (είτε εσωτερικοί ανεμιστήρες είτε εξωτερικοί ) ... μπορείς να καταλάβεις αν το μοτέρ του ψυγείου έχει μειωθεί ο θόρυβος του σημαντικά σε σχέση με πριν? (για υποψία έλλειψης υγρών από διαρροή και ως αιτία κακής απόδοσης)

kynegeiros
09-06-15, 13:00

Θα δοκιμάσω την απόψυξη φίλε μου και κατόπιν θα ελέγξω αυτό που μου είπες για τα ανεμιστηράκια κάτι που ίσως δεν είναι και τόσο απλό για μένα. Θα επανέλθω όμως με νεώτερα.

Κυριακίδης
09-06-15, 13:08
ωραία κάνε τα προκαταρκτικά και πιθανότατα να ισχύουν τα του #6 .

kynegeiros
09-06-15, 22:20
Λοιπόν στις 15:00 τράβηξα την πρίζα κι άνοιξα τις πόρτες του ψυγείου. Κατόπιν προχώρησα σε άνοιγμα του οπισθίου καλύμματος του ψυγείου και προσπάθησα να καθαρίσω όσο μπορούσα περισσότερο την σερπαντίνα. Δεν είχα πρόσβαση όμως στα ενδότερα κι έτσι καθάρισα όσο έφτανε αρχικά ή σωλήνα της ηλεκτρικής σκούπας κι ύστερα το χέρι μου. Δείτε πώς ήταν τα πράγματα εκεί πίσω.
http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/09/bbab6720c463c792e6f6f9d496356a9e.jpg
http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/09/705094fbe8e7bf388da82491791f99f3.jpg
http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/09/b8c66c0ffc4f73ee1a535acbc4602079.jpg
http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/09/f6a42c94ad05bc76d1e1c363cc36f104.jpg

Εστάλη υπό του εμού Ερυθρού Ρυσίου ...βαρβαριστί...red rice χρησιμοποιώντας tapatalk

sofosal
09-06-15, 22:27
το πρώτο που θα κάνεις πριν το βάλεις σε λειτουργία, είναι να καθαρίσεις το στοιχείο, είναι εντελώς βουλωμένο!!(κάτω δεξιά)
κανονικά θέλει πιεσμένο αέρα, αλλά μπορείς με μια βούρτσα και την ηλεκτρική σκούπα....
δες αν δουλεύει και το μοτέρ εκεί, ο ανεμιστήρας!!

kynegeiros
09-06-15, 22:37
το πρώτο που θα κάνεις πριν το βάλεις σε λειτουργία, είναι να καθαρίσεις το στοιχείο, είναι εντελώς βουλωμένο!!(κάτω δεξιά)
κανονικά θέλει πιεσμένο αέρα, αλλά μπορείς με μια βούρτσα και την ηλεκτρική σκούπα....
δες αν δουλεύει και το μοτέρ εκεί, ο ανεμιστήρας!!
Το καθάρισα όπως είπα όσο μπόρεσα.
Κοιτάξτε τις φωτογραφίες αν θέλεις. Δυστυχώς δεν μπορώ να καθαρίσω πιο βαθειά διότι είναι κυλινδρικό και ή πρόσβαση στο πίσω μέρος δεν είναι δυνατή. Πεπιεσμένο αέρα δεν μπορώ να βάλω διότι αφ' ενός μεν δεν έχω αφ' ετέρου δε το ψυγείο βρίσκεται σε σαλοκουζίνα και το ψυγείο είναι πολύ βαρύ και δεν μπορεί εύκολα να μεταφερθεί έξω.
http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/09/3d441e80a2e7197a7de3379d6d15ebd0.jpg
http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/09/3c1f5fd96cec028a62e4986654377a9b.jpg
http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/09/b24d43cce50e34e308dc84a5b7826127.jpg
http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/09/92c7f94f72988ef8b3b1330d207b7984.jpg
http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/09/3ad8b440042a23b161dbc2c84a72f5d7.jpg

Εστάλη υπό του εμού Ερυθρού Ρυσίου ...βαρβαριστί...red rice χρησιμοποιώντας tapatalk

kynegeiros
09-06-15, 22:43
Υπ' όψιν πως στο κάτω μέρος είχε αρκετά νερά τα οποία βρίσκονταν επάνω στην λαμαρίνα και ήταν μαύρα από τις βρωμιές. Τα μάζεψα όσο μπόρεσα και στέγνωσε το κάτω μέρος. Το κάλυμμα προς το παρόν δεν το επανατοποθέτησα διότι θέλω να ελέγξω μήπως μέχρι αύριο τρέξουν κι άλλα νερά λόγω της αποψύξεως.
Ακούω προτάσεις για τις επόμενες ενέργειες που θα πρέπει να κάνω αύριο...
Σας ευχαριστώ πάντως για την βοήθεια φίλοι μου.

Κυριακίδης
09-06-15, 23:07
Παίρνω την απάντηση σου στο #3 . και ταυτόχρονα την 1η φωτογραφία στο #16 .
Εκεί πάνω στον ανεμιστήρα φαίνονται ξεκρέμαστα καλώδια? και βρίσκουν πάνω στον ανεμιστήρα ? ξεκόλλησε το σελοτέιπ? (τακτοποίηση στην θέση τους όμορφα και ωραία).
Θα πρέπει να πάρεις ένα πινέλο και με πολύ επιμέλεια να το καθαρίσεις το πτερύγιο όσο γίνεται ... αυτό όμως και μόνο δεν αρκεί , πρέπει να δεις και μέσα στο πτερύγιο , περικλείει την σεπαρντίνα που μπορεί εσωτερικά να έχει επίσης σκόνες και εμποδίζει την καλή λειτουργία .
Κανονικά αν βγαίνει και ανεμιστήρας μαζί με την άσπρη βάση (δίπλα στην σεπαρντίνα) και είναι εύκολο για σένα . βγάλε την και καθάρισε με επιμέλεια και εσωτερικά της σεπαρντίνας . Από εκεί και πέρα τεστάρισε το ψυγείο και πάλι για να δεις αν θα έχεις καλύτερη απόδοση.
Πέρα από τον γενικό καθαρισμό (πέραν του ανεμιστήρα / σεπαρντίνας ) ρίξε μια ματιά στο ότι από κάπου εισέρχεται ο αέρας π.χ. κάτω και μπροστά από το πάτωμα (να είναι και εκεί σκεπασμένο από σκόνες κτλ ) και από κάπου εξέρχεται ο αέρας ... αυτά να μην παρεμποδίζονται .. (επίσης αν το εντοίχισες με τα γύρω έπιπλα / ξύλινα κουφώματα ) με πολύ στενά όρια και δυσμενείς συνθήκες ... αυτό πρέπει να το τακτοποιήσεις και να δώσεις "χώρους" ελεύθερους στο ψυγείο να "αναπνέει" καλά από παντού.

kynegeiros
09-06-15, 23:24
Παίρνω την απάντηση σου στο #3 . και ταυτόχρονα την 1η φωτογραφία στο #16 .
Εκεί πάνω στον ανεμιστήρα φαίνονται ξεκρέμαστα καλώδια? και βρίσκουν πάνω στον ανεμιστήρα ? ξεκόλλησε το σελοτέιπ? (τακτοποίηση στην θέση τους όμορφα και ωραία).
Θα πρέπει να πάρεις ένα πινέλο και με πολύ επιμέλεια να το καθαρίσεις το πτερύγιο όσο γίνεται ... αυτό όμως και μόνο δεν αρκεί , πρέπει να δεις και μέσα στο πτερύγιο , περικλείει την σεπαρντίνα που μπορεί εσωτερικά να έχει επίσης σκόνες και εμποδίζει την καλή λειτουργία .
Κανονικά αν βγαίνει και ανεμιστήρας μαζί με την άσπρη βάση (δίπλα στην σεπαρντίνα) και είναι εύκολο για σένα . βγάλε την και καθάρισε με επιμέλεια και εσωτερικά της σεπαρντίνας . Από εκεί και πέρα τεστάρισε το ψυγείο και πάλι για να δεις αν θα έχεις καλύτερη απόδοση.
Πέρα από τον γενικό καθαρισμό (πέραν του ανεμιστήρα / σεπαρντίνας ) ρίξε μια ματιά στο ότι από κάπου εισέρχεται ο αέρας π.χ. κάτω και μπροστά από το πάτωμα (να είναι και εκεί σκεπασμένο από σκόνες κτλ ) και από κάπου εξέρχεται ο αέρας ... αυτά να μην παρεμποδίζονται .. (επίσης αν το εντοίχισες με τα γύρω έπιπλα / ξύλινα κουφώματα ) με πολύ στενά όρια και δυσμενείς συνθήκες ... αυτό πρέπει να το τακτοποιήσεις και να δώσεις "χώρους" ελεύθερους στο ψυγείο να "αναπνέει" καλά από παντού.

Τα καλώδια στα οποία αναφέρεσαι δεν ακουμπάνε στις κυψέλες. Στην φωτογραφία όντως φαίνεται πως είναι πολύ κοντά αλλά να φανταστείς πως η παλάμη μου χώρεσε από κάτω για να καθαρίσω το πάνω μέρος των κυψελών. Άλλωστε δεν υπάρχει κινούμενο μέρος εκεί δίπλα. (Έτσι νομίζω δηλαδή). Οι κυψέλες είναι σταθερές κι ο ανεμιστήρας βρίσκεται στα αριστερά του κυλίνδρου αυτού μέσα στην πλαστική λευκή χοάνη.
Για να αποσυναρμολογήσω τον ανεμιστήρα αυτόν δεν το θεωρώ πολύ πιθανό διότι το φοβάμαι.
Παρεμπιπτόντως μέσα σε όλα αυτά ξέχασα να αναφέρω πως σήμερα η θερμοκρασία από το πρωί μέχρι το μεσημέρι που το αποσύνδεσα για να κάνω την 24ωρη απόψυξη ήταν τέλεια (-18 κατάψυξη και +3 συντήρηση). Ανεξήγητο και με φοβίζει λιγάκι.
Νομίζω πως καλύτερα αύριο το μεσημέρι να το ελέγξω για νερά στο κάτω μέρος, να καθαρίσω όπως είπες με πινέλο όσο περισσότερο μπορέσω και κατόπιν να βάλω το πίσω κάλυμμα και να βάλω ξανά σε λειτουργία το ψυγείο για να ελέγξω την απόδοσή του και να αναφέρω τις παρατηρήσεις μου.

Κυριακίδης
09-06-15, 23:37
Τα καλώδια στα οποία αναφέρεσαι δεν ακουμπάνε στις κυψέλες. Στην φωτογραφία όντως φαίνεται πως είναι πολύ κοντά αλλά να φανταστείς πως η παλάμη μου χώρεσε από κάτω για να καθαρίσω το πάνω μέρος των κυψελών. Άλλωστε δεν υπάρχει κινούμενο μέρος εκεί δίπλα. (Έτσι νομίζω δηλαδή). Οι κυψέλες είναι σταθερές κι ο ανεμιστήρας βρίσκεται στα αριστερά του κυλίνδρου αυτού μέσα στην πλαστική λευκή χοάνη.
Δεν είναι "κινούμενο μέρος " η σεπαρντίνα ... αλλά εκεί αναπτύσσεται αρκετή θερμοκρασία και μπορεί να στρεβλώσει τα καλώδια.

Παρεμπιπτόντως μέσα σε όλα αυτά ξέχασα να αναφέρω πως σήμερα η θερμοκρασία από το πρωί μέχρι το μεσημέρι που το αποσύνδεσα για να κάνω την 24ωρη απόψυξη ήταν τέλεια (-18 κατάψυξη και +3 συντήρηση). Ανεξήγητο και με φοβίζει λιγάκι.
Επειδή το απο - εντοίχισες προσωρινά όλο το ψυγείο από την θέση του ... κατάφερε να "αναπνεύσει" οπότε "καρδάμωσε " το μοτέρ και τώρα πάει με διπλό διαφορικό και τραβάει στις ανηφόρες .... (αναθεώρησε αν στο τελικό σημείο όπου είναι το ψυγείο έχει πολύ "στενούς χώρους" από τα γύρω έπιπλα / κουφώματα που παρεμποδίζουν την κυκλοφορία αέρα.

Νομίζω πως καλύτερα αύριο το μεσημέρι να το ελέγξω για νερά στο κάτω μέρος, να καθαρίσω όπως είπες με πινέλο όσο περισσότερο μπορέσω και κατόπιν να βάλω το πίσω κάλυμμα και να βάλω ξανά σε λειτουργία το ψυγείο για να ελέγξω την απόδοσή του και να αναφέρω τις παρατηρήσεις μου.
Όταν πλέον δεν θα βλέπεις άλλα νερά να πέφτουν κάτω στην λεκάνη ... τότε είσαι έτοιμος για το test drive . Η απόδοση θα είναι σίγουρα με καλό αποτέλεσμα . Πάντα άξιος ...

kynegeiros
09-06-15, 23:55
Δεν είναι "κινούμενο μέρος " η σεπαρντίνα ... αλλά εκεί αναπτύσσεται αρκετή θερμοκρασία και μπορεί να στρεβλώσει τα καλώδια.

Επειδή το απο - εντοίχισες προσωρινά όλο το ψυγείο από την θέση του ... κατάφερε να "αναπνεύσει" οπότε "καρδάμωσε " το μοτέρ και τώρα πάει με διπλό διαφορικό και τραβάει στις ανηφόρες .... (αναθεώρησε αν στο τελικό σημείο όπου είναι το ψυγείο έχει πολύ "στενούς χώρους" από τα γύρω έπιπλα / κουφώματα που παρεμποδίζουν την κυκλοφορία αέρα.

Όταν πλέον δεν θα βλέπεις άλλα νερά να πέφτουν κάτω στην λεκάνη ... τότε είσαι έτοιμος για το test drive . Η απόδοση θα είναι σίγουρα με καλό αποτέλεσμα . Πάντα άξιος ...
Η πλάκα είναι πως το τράβηξα μπροστά στις 15:00 ενώ αυτό δούλεψε μια χαρά από το πρωί ως εκείνη την ώρα. Το ψυγείο δεν είναι εντοιχισμένο αλλά ελεύθερο ....βέβαια σε χώρο υποδοχής αλλά αερίζεται σχετικά καλά νομίζω.
Τα καλώδια οπως είπες είναι κοντά στις κυψέλες περίπου στα 3 εκατοστά αλλά .....έτσι είναι εκ κατασκευής.
Αύριο λοιπόν θα ξέρουμε πιστεύω αν είναι θέμα από ψύξεως ή όχι.
Αλήθεια ....λές να υπάρχει ακόμη πάγος μέσα μετά από 8 ώρες;
Στο άγγιγμα του εσωτερικού της κατάψυξης το νιώθω να έχει θερμοκρασία δωματίου πάντως.
:) :)

sofosal
10-06-15, 12:47
το πρόβλημα αυτού του ψυγείου είναι το βουλωμένο στοιχείο (σερμπαντίνα)....και κανένα άλλο....

για να καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι αυτό, από κει και μόνο από κει το ψυγείο απάγει την θερμότητα προς το περιβάλλον!!

αν "μονώσεις" αυτό το βασικότατο εξάρτημα το ψυγείο όχι μόνο είναι αδύνατον να κάνει ψύξη, αλλά θα προκληθεί Ζημιά στο μοτέρ, μιας που αυτό θα δουλεύει συνεχώς για να φτάσει την απαιτούμενη ψύξη.....θα καίει ρεύμα τζάμπα ώσπου να καεί και το ίδιο!!!

Είναι άκρως απαραίτητη η σερπαντίνα αυτή να παραμένει καθαρή. ανεμπόδιστος αέρας να περνά από μέσα της!
καθαρισμός μια φορά το χρόνο και έλεγχος του ανεμιστήρα! θα ήταν το καλύτερο.

βρες τρόπο να την καθαρίσεις όσο καλύτερα γίνεται!!!!
όσο καλύτερα τα καταφέρεις τόσο καλύτερη θα είναι η λειτουργία του ψυγείου σου και τόσο πιο οικονομική και τόσο λιγότερες οι φθορές!!

kynegeiros
10-06-15, 14:43
το πρόβλημα αυτού του ψυγείου είναι το βουλωμένο στοιχείο (σερμπαντίνα)....και κανένα άλλο....

για να καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι αυτό, από κει και μόνο από κει το ψυγείο απάγει την θερμότητα προς το περιβάλλον!!

αν "μονώσεις" αυτό το βασικότατο εξάρτημα το ψυγείο όχι μόνο είναι αδύνατον να κάνει ψύξη, αλλά θα προκληθεί Ζημιά στο μοτέρ, μιας που αυτό θα δουλεύει συνεχώς για να φτάσει την απαιτούμενη ψύξη.....θα καίει ρεύμα τζάμπα ώσπου να καεί και το ίδιο!!!

Είναι άκρως απαραίτητη η σερπαντίνα αυτή να παραμένει καθαρή. ανεμπόδιστος αέρας να περνά από μέσα της!
καθαρισμός μια φορά το χρόνο και έλεγχος του ανεμιστήρα! θα ήταν το καλύτερο.

βρες τρόπο να την καθαρίσεις όσο καλύτερα γίνεται!!!!
όσο καλύτερα τα καταφέρεις τόσο καλύτερη θα είναι η λειτουργία του ψυγείου σου και τόσο πιο οικονομική και τόσο λιγότερες οι φθορές!!
Ελπίζω κι εγώ να είναι αυτό το πρόβλημα φίλε. Πάντως καθάρισα όσο μπόρεσα το στοιχείο αυτό αλλά δεν μπορούσα εκ των πραγμάτων να το καθαρίσω ολόκληρο διότι δεν έχω πρόσβαση στο μέρος του στοιχείου που βρίσκεται εσωτερικά και δεν φτάνει ούτε ή σκούπα ούτε το χέρι μου. Αέρα δεν μπορώ να ρίξω και να το αποσυναρμολογήσω δεν το τολμάω. Το μεσημέρι θα το βάλω στην πρίζα και πάλι αφού ελέγξω αν έτρεξαν πάλι νερά από την απόψυξη. Κατόπιν θα επανέλθω με παρατηρήσεις.

kynegeiros
10-06-15, 21:02
Λοιπόν επανέρχομαι με νεώτερα. Έλεγξα στο πίσω μέρος την λαμαρίνα της βάσης (λεκάνη) του ψυγείου για νερά από την απόψυξη και δεν βρήκα. Μην μπορώντας να προχωρήσω το καθάρισμα πέραν των προσβάσιμων (περίπου 140 μοιρών) του κυλινδρικού στοιχείου ....έκλεισα το πίσω κάλυμμα, το έβαλα στην πρίζα και το έσπρωξα στην θέση του. Στην μπρίζα μπήκε στις 16:07

Νομίζω πως μέχρι στιγμής πάμε καλά. Παραθέτω τις θερμοκρασίες και την ώρα

Ώρα 16:07
θερμοκρασία συντήρησης +26
Θερμοκρασία κατάψυξης +23

Ώρα 16:44
θερμοκρασία συντήρησης +24
Θερμοκρασία κατάψυξης +21

Ώρα 17:10
θερμοκρασία συντήρησης +21
Θερμοκρασία κατάψυξης +14

Ώρα 19:39
θερμοκρασία συντήρησης +8
Θερμοκρασία κατάψυξης -6

sofosal
10-06-15, 21:12
βιάστηκες να το κλείσεις....
θα ήθελα να δεις αν δουλεύει ο ανεμιστήρας στην σερπαντίνα!! κάνε ένα κόπο να το δεις: δουλεύει;;
ο χρόνος μέχρι το -6 μου φαίνεται πολύς....

kynegeiros
10-06-15, 21:31
βιάστηκες να το κλείσεις....
θα ήθελα να δεις αν δουλεύει ο ανεμιστήρας στην σερπαντίνα!! κάνε ένα κόπο να το δεις: δουλεύει;;
ο χρόνος μέχρι το -6 μου φαίνεται πολύς....
Εμένα δεν μου φαίνεται πολύς ο χρόνος αν συνυπολογίσει κανείς την θερμοκρασία εκκίνησης +23 βαθμούς. Ίσως όπως λές δεν θα έπρεπε ακόμη να το κλείσω. Θα το παρακολουθήσω όμως ακόμη 2-3 ώρες και αναλόγως με τα αποτελέσματα θα πράξω. Αν δω πως κολλάει κάπου θα το ξανανοίξω να ελέγξω τον ανεμιστήρα. Προς το παρόν με ανησυχεί λιγάκι το ανέβασμα της θερμοκρασίας στην συντήρηση στους +9 .....κάτι όμως που πιθανώς οφείλεται στο άνοιγμα της πόρτας για την τοποθέτηση ραφιών και συρταριών που μου πήρε περίπου 7-8 λεπτά.
Παρακολουθώ κι επανέρχομαι λοιπόν.
Αυτήν την ώρα έχω στην κατάψυξη -8

Κυριακίδης
10-06-15, 22:15
Καλά πάει με την λογική ότι δεν έχεις απλό ψυγείο αλλά κάτι σαν κοντέινερ ψυγείο (πολλά λίτρα)
στην αρχή "ξεσκίζεται " η κατάψυξη για να τροφοδοτεί τον χώρο της συντήρησης . Μόλις τακτοποιηθεί ο χώρος συντήρησης , μετά παίρνει τα πάνω του και η κατάψυξη (της κατάψυξης τα αποτελέσματα έρχονται αργότερα διότι η συντήρηση "έκλεψε" από την κατάψυξη.
Άσε το να δουλεύει με κλειστές πόρτες μέχρι το πρωί και δες στο φινάλε τι έγινε .

kynegeiros
10-06-15, 22:55
Φίλοι μου μέχρι στιγμής εγώ που το έζησα το ψυγείο λέω πως πάμε καλά.
Ώρα 21:50
Συντήρηση +7
Κατάψυξη -11

kynegeiros
10-06-15, 23:39
Ώρα 22:34
Συντήρηση +5
Κατάψυξη -13

Υπ' όψιν πως ή ρύθμιση της επιθυμητής θερμοκρασίας είναι +3 και -18 αντιστοίχως.

Κυριακίδης
10-06-15, 23:48
Μην αγχώνεσαι πολύ , φόρα από τώρα ένα παλτό γιατί θα πουντιάσεις σε λίγο

kynegeiros
11-06-15, 00:05
Μην αγχώνεσαι πολύ , φόρα από τώρα ένα παλτό γιατί θα πουντιάσεις σε λίγο
Αγχώθηκα φίλε μου γιατί όταν το αγόρασα (2.800 €) το 2005 ήταν μια εποχή ευμάρειας και ξοδεύαμε διότι είχαμε. Τώρα έχουμε εξαθλιωθεί και σκέφτομαι ακόμη και το 5ευρο. Το ψυγείο αυτό είναι μεν πολύ καλό σε απόδοση αλλά ιδιαίτερα δαπανηρό στις επισκευές του .....οι οποίες δεν χρειάστηκαν και λίγες φορές. Άλλαξα μητρική πλακέτα (300 €) πριν 4-5 χρόνια. Άλλαξα διπλή ηλεκτρική βαλβίδα νερού (120 €) πριν μερικά χρόνια. Το 2013 ξανά χάλασε. Παρήγγειλα μια από την Αμερική με 40 € και την άλλαξα μόνος μου μετά από οδηγίες που βρήκα στο youtube. Τώρα ξανά χάλασε και μάλλον από Αμερική θα ξαναπάρω. Απελπίστηκα στο ενδεχόμενο να ξαναχρειαστώ μητρική.
:) :)
Ώρα 23:00
Συντήρηση +5
Κατάψυξη -14

kynegeiros
11-06-15, 09:30
Καλημέρα σας
Λοιπόν στις 24:00 (μεσάνυχτα) η θερμοκρασία άρχισε να ανεβαίνει.
Συντήρηση +6
Κατάψυξη -13

Κατόπιν η κατάψυξη γύρω στις 01:00 πήγε στο -11. Τσατίστηκα κι έπεσα για ύπνο.

Το πρωί που ξύπνησα στις 06:30
Συντήρηση +2
κατάψυξη -17

Το άφησα έτσι και πήγα στην δουλειά.
Το μεσημέρι θα έχω νεώτερα.
Με ανησυχεί αυτό το ξαφνικό μικρό ανέβασμα της θερμοκρασίας που παρατήρησα γύρω στα μεσάνυχτα κυρίως στην κατάψυξη διότι την συντήρηση την χρησιμοποίησα κάπως αφού άνοιξα αρκετές φορές την πόρτα.

nyannaco
11-06-15, 09:35
Με ανησυχεί αυτό το ξαφνικό μικρό ανέβασμα της θερμοκρασίας που παρατήρησα γύρω στα μεσάνυχτα κυρίως στην κατάψυξη διότι την συντήρηση την χρησιμοποίησα κάπως αφού άνοιξα αρκετές φορές την πόρτα.No Frost δεν είναι; Κύκλος απόψυξης στο 8άωρο, δεν μου ακούγεται παράλογο.

Το πρωί που ξύπνησα στις 06:30
Συντήρηση +2
κατάψυξη -17Μια χαρά είσαι!

Κυριακίδης
11-06-15, 09:54
Με ανησυχεί αυτό το ξαφνικό μικρό ανέβασμα της θερμοκρασίας που παρατήρησα γύρω στα μεσάνυχτα κυρίως στην κατάψυξη διότι την συντήρηση την χρησιμοποίησα κάπως αφού άνοιξα αρκετές φορές την πόρτα.
Δεν έχεις ακούσει ότι με ένα άνοιγμα της πόρτας του ψυγείου , και για να αντικατασταθεί η απώλεια της ψύξης στην ίδια θερμοκρασία που ήταν πριν . Θα πρέπει να δουλέψει και πάλι το ψυγείο για επιπλέον μισή ώρα?

Αυτά τα "περίεργα " με τις διακυμάνσεις θερμοκρασιών , συμβαίνουν περισσότερο στις πρώτες μέρες , μετά επειδή "γεμίζουν" / "αποθηκεύουν" με ψύξη είτε τα τοιχώματα του ψυγείου είτε από τα όποια τρόφιμα υπάρχουν . Το ψυγείο από εκεί και ύστερα ανταποκρίνεται πιο αξιόπιστα.

Το +2 της συντήρησης είναι υπεραρκετό (κανονικά το νορμάλ είναι +5) . Δεν ξέρω το μοντέλο σου , αλλά αν έχει διαφραγματικά στην συντήρηση (κοινώς κλαπέτο ένα κουμπί εκτός του θερμοστάτη) ρύθμισε το σε σωστή θέση σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή του μοντέλου (π.χ. σε min - med - max για την θέση του διαφράγματος κλαπέτου) . Ρίξε και μια εξονυχιστική ματιά στα λάστιχα της πόρτας μήπως υπάρχουν κενά με διαρροές . Κατά τα άλλα το ψυγείο σου είναι "κουκλίτσα".

kynegeiros
11-06-15, 10:25
No Frost δεν είναι; Κύκλος απόψυξης στο 8άωρο, δεν μου ακούγεται παράλογο.

Μια χαρά είσαι!

Ναι. Απ' ότι κατάλαβα είναι no-frost αλλά δεν ήξερα ότι τα no-frost κάνουν απόψυξη τόσο συχνά.

nyannaco
11-06-15, 11:40
Ναι. Απ' ότι κατάλαβα είναι no-frost αλλά δεν ήξερα ότι τα no-frost κάνουν απόψυξη τόσο συχνά.Το πόσο συχνά, εξαρτάται από τη φιλοσοφία απόψυξης του κάθε κατασκευαστή. Σε κάποιους κατασκευαστές η απόψυξη γίνεται κάθε Χ ώρες λειτουργίας του μοτέρ, σε άλλους κάθε Ψ ώρες ανεξαρτήτως λειτουργίας του μοτέρ. Το Χ / Ψ επίσης διαφέρει (όπως και ο χρόνος του κύκλου απόψυξης) από κατασκευαστή σε κατασκευαστή.
Ο χρονοδιακόπτης της απόψυξης στα ψυγεία αυτής της ηλικίας είναι κατά κανόνα ηλεκτρομηχανικός (μοτέρ με μειωτή που γυρίχει μια ροδέλα με έκκεντρο, που ελέγχει ένα διακόπτη), οπότε το πότε θα φτάσει στον κύκλο της απόψυξης μετά από το άναμμα εξαρτάται και από το σε ποιό σημείο του κύκλου είχε μείνει όταν βγήκε το ψυγείο από την πρίζα.

kynegeiros
11-06-15, 11:47
Δεν έχεις ακούσει ότι με ένα άνοιγμα της πόρτας του ψυγείου , και για να αντικατασταθεί η απώλεια της ψύξης στην ίδια θερμοκρασία που ήταν πριν . Θα πρέπει να δουλέψει και πάλι το ψυγείο για επιπλέον μισή ώρα?

Αυτά τα "περίεργα " με τις διακυμάνσεις θερμοκρασιών , συμβαίνουν περισσότερο στις πρώτες μέρες , μετά επειδή "γεμίζουν" / "αποθηκεύουν" με ψύξη είτε τα τοιχώματα του ψυγείου είτε από τα όποια τρόφιμα υπάρχουν . Το ψυγείο από εκεί και ύστερα ανταποκρίνεται πιο αξιόπιστα.

Το +2 της συντήρησης είναι υπεραρκετό (κανονικά το νορμάλ είναι +5) . Δεν ξέρω το μοντέλο σου , αλλά αν έχει διαφραγματικά στην συντήρηση (κοινώς κλαπέτο ένα κουμπί εκτός του θερμοστάτη) ρύθμισε το σε σωστή θέση σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή του μοντέλου (π.χ. σε min - med - max για την θέση του διαφράγματος κλαπέτου) . Ρίξε και μια εξονυχιστική ματιά στα λάστιχα της πόρτας μήπως υπάρχουν κενά με διαρροές . Κατά τα άλλα το ψυγείο σου είναι "κουκλίτσα".

Κι εγώ εκεί κάπου τείνω να το αποδώσω το φαινόμενο. Ας μην ξεχνάμε πως η θερμοκρασία εκκίνησης για την κατάψυξη ήταν +23 βαθμοί. Όπως λες χρειάζεται χρόνος για να πιάσουν την θερμοκρασία τα τοιχώματα κι η παραμικρή απώλεια από το άνοιγμα πόρτας μπορεί να ταράξει την αρχικά εύθραυστη ισορροπία.
Κατά τα άλλα σύμφωνα με το βιβλίο του κατασκευαστή η ρύθμιση για την συντήρηση πρέπει να είναι στο +3 και στην κατάψυξη στο -18 τιμές που ειλικρινά είμαι εντυπωσιασμένος από την ικανότητα του ψυγείου να τις διατηρεί παρά το συχνό άνοιγμα των θυρών ακόμη και το καλοκαίρι. Μερικές φορές αν μείνει αρκετές ώρες με κλειστές πόρτες κατεβαίνει η συντήρηση στο +2 και η κατάψυξη στο -19 κι αν ανοίξουν συχνά οι πόρτες ανεβαίνει στο +4 και στο -17 αντίστοιχα .....αλλά αυτή είναι όλη κι όλη και η μοναδική διακύμανση που μπορεί να παρατηρήσει κανείς στην λειτουργία του. Όπως είπα ποτέ δεν μου χάλασε τίποτε και δεν έχω πετάξει ποτέ τρόφιμα παρά μόνον αν ξεχάσω κάποια για μήνες. Είναι εντυπωσιακό πως κρατάει τα αλλαντικά για ένα μήνα χωρίς πρόβλημα.
Νεώτερη ενημέρωση
Ώρα 10:30
Συντήρηση +2
Κατάψυξη -18

kynegeiros
11-06-15, 21:50
Το πόσο συχνά, εξαρτάται από τη φιλοσοφία απόψυξης του κάθε κατασκευαστή. Σε κάποιους κατασκευαστές η απόψυξη γίνεται κάθε Χ ώρες λειτουργίας του μοτέρ, σε άλλους κάθε Ψ ώρες ανεξαρτήτως λειτουργίας του μοτέρ. Το Χ / Ψ επίσης διαφέρει (όπως και ο χρόνος του κύκλου απόψυξης) από κατασκευαστή σε κατασκευαστή.
Ο χρονοδιακόπτης της απόψυξης στα ψυγεία αυτής της ηλικίας είναι κατά κανόνα ηλεκτρομηχανικός (μοτέρ με μειωτή που γυρίχει μια ροδέλα με έκκεντρο, που ελέγχει ένα διακόπτη), οπότε το πότε θα φτάσει στον κύκλο της απόψυξης μετά από το άναμμα εξαρτάται και από το σε ποιό σημείο του κύκλου είχε μείνει όταν βγήκε το ψυγείο από την πρίζα.
Οκ. Τώρα κατάλαβα. Είχα την αίσθηση πως ή αυτόματη απόψυξη ενεργοποιείται με κάποιον αισθητήρα πάγου στο σύστημα.
Πάντως μέχρι στιγμής νομίζω πως είμαι σε καλό δρόμο
Ώρα 20:44
Συντήρηση +3
Κατάψυξη -18

Πόσες μέρες πρέπει άραγε να περάσουν μέχρι να πεισθώ πως το πρόβλημα λύθηκε κι ήταν όλο κι όλο μια καλή απόψυξη κι ένα σχετικό καθάρισμα;;
Αν όντως λύθηκε θα το ξανανοίξω και θα προσπαθήσω να το καθαρίσω καλύτερα με μακριά εύκαμπτη βούρτσα. Έχει δίκιο ο παραπάνω φίλος που μου είπε να το καθαρίσω πιο καλά. Εχω δει στο youtube να καθαρίζουν τα στοιχεία με τέτοιες ειδικές ευλύγιστες βούρτσες. Μήπως έχει κάποιος κάποια ιδέα...πού μπορώ να βρώ μια τέτοια;

kynegeiros
11-06-15, 22:47
[URL]http://youtu.be/uQtsULVfZYU/[URL]

Εδώ φαίνεται το κυλινδρικό στοιχείο και το πόσο δύσκολο είναι να καθαριστεί σε ολόκληρη την περιφέρεια του 360°.
Κι ο τύπος του βίντεο λέει πως καθαρίζει όσο περισσότερο μπορεί σύμφωνα με την πρόσβαση που έχει.
Εγώ καθάρισα ακόμη περισσότερο αλλά θα ήθελα να το καθαρίσω όλο.

sofosal
11-06-15, 23:11
Οκ. Τώρα κατάλαβα. Είχα την αίσθηση πως ή αυτόματη απόψυξη ενεργοποιείται με κάποιον αισθητήρα πάγου στο σύστημα.
Πάντως μέχρι στιγμής νομίζω πως είμαι σε καλό δρόμο
Ώρα 20:44
Συντήρηση +3
Κατάψυξη -18

Πόσες μέρες πρέπει άραγε να περάσουν μέχρι να πεισθώ πως το πρόβλημα λύθηκε κι ήταν όλο κι όλο μια καλή απόψυξη κι ένα σχετικό καθάρισμα;;
Αν όντως λύθηκε θα το ξανανοίξω και θα προσπαθήσω να το καθαρίσω καλύτερα με μακριά εύκαμπτη βούρτσα. Έχει δίκιο ο παραπάνω φίλος που μου είπε να το καθαρίσω πιο καλά. Εχω δει στο youtube να καθαρίζουν τα στοιχεία με τέτοιες ειδικές ευλύγιστες βούρτσες. Μήπως έχει κάποιος κάποια ιδέα...πού μπορώ να βρώ μια τέτοια;

......πιστεύω ότι το ψυγείο δεν το αποκατέστησε η απόψυξη, αλλά ο καθαρισμός του στοιχείου - σερμπαντίνας!!!!
......το φράξιμο ήταν ολικό!!! και δικαιολογεί πλήρως την συμπεριφορά του.
......στη θέση σου παρότι ξέρω ότι το ψυγείο είναι τεράστιο και δύσκολο να μετακινηθεί, ΕΠΙΜΕΝΩ!!< θα το έβγαζα σε ανοικτό χώρο και θα το καθάριζα τέλεια με πεπιεσμένο αέρα!!!....
.....θα φρόντιζα αυτό να μην πάρει πολύ χρόνο για να μην ξεπαγώσει πολύ....(αν και έχεις νομίζω τουλάχιστον 12 ώρες αυτονομία).
.....κάθε χρόνο θα φρόντιζα να το ξανακαθαρίζω....
.....το ψυγείο αυτό -δεν είναι σαν τα συνήθη άλλα- το ξεχωριστό και πολύ πλεονεκτικό κατά τα άλλα στοιχείο - σερμπαντίνα του, "βουλώνει" πιο εύκολα και περισσότερο από τα συμβατά.....έτσι κι αλλιώς όσο πιο καθαρό τόσο πιο οικονομικό!!

Αν παραμείνει μισο - καθαρό όπως τώρα θα ξαναστουπώσει γρήγορα....

nyannaco
11-06-15, 23:33
ΚατΒ΄ αρχην τεινω να συμφωνησω με τον Αποστολο στο οτι το προβλημα ηταν το μπουκωμα της σερπαντινας. Και μακαρι να μπορεσεις να κανεις το καθαρισμα με αερα που σου προτεινει.
Σε καθε περιπτωση, παντως, θα σου προτεινα να εξετασεις και την πιθανοτητα πατεντας, και συγκεκριμενα αν μπορεις να βαλεις σιτα εξωτερικα στη θυριδα εισαγωγης του αερα στο χωρο της σερπαντινας (και απο κατω, αν ειναι ανοιχτο). Αν γινεται, θα ειναι πολυ πιο ευκολο μετα να την καθαριζεις, η και να την αντικαθιστας, ενω η σερπαντινα θα μενει πολυ πιο καθαρη.

kynegeiros
11-06-15, 23:40
......πιστεύω ότι το ψυγείο δεν το αποκατέστησε η απόψυξη, αλλά ο καθαρισμός του στοιχείου - σερμπαντίνας!!!!
......το φράξιμο ήταν ολικό!!! και δικαιολογεί πλήρως την συμπεριφορά του.
......στη θέση σου παρότι ξέρω ότι το ψυγείο είναι τεράστιο και δύσκολο να μετακινηθεί, ΕΠΙΜΕΝΩ!!< θα το έβγαζα σε ανοικτό χώρο και θα το καθάριζα τέλεια με πεπιεσμένο αέρα!!!....
.....θα φρόντιζα αυτό να μην πάρει πολύ χρόνο για να μην ξεπαγώσει πολύ....(αν και έχεις νομίζω τουλάχιστον 12 ώρες αυτονομία).
.....κάθε χρόνο θα φρόντιζα να το ξανακαθαρίζω....
.....το ψυγείο αυτό -δεν είναι σαν τα συνήθη άλλα- το ξεχωριστό και πολύ πλεονεκτικό κατά τα άλλα στοιχείο - σερμπαντίνα του, "βουλώνει" πιο εύκολα και περισσότερο από τα συμβατά.....έτσι κι αλλιώς όσο πιο καθαρό τόσο πιο οικονομικό!!

Αν παραμείνει μισο - καθαρό όπως τώρα θα ξαναστουπώσει γρήγορα....
Είμαι σίγουρος πως αυτή είναι ή ενδεδειγμένη λύση φίλε.
Όμως υπάρχει μεγάλη δυσκολία να το μετακινήσω. Να φανταστείς πως για να χωρέσει από την πόρτα της εισόδου και να μπεί μέσα στο σπίτι όταν το αγόρασα αναγκαστήκαμε να βγάλουμε τις πόρτες και τις βάλαμε όταν μπήκε στην κουζίνα. Συνεπώς δεν μπορώ να το μετακινήσω ούτε καν στο μπαλκόνι. Θα προσπαθήσω όμως με ευλύγιστη βούρτσα να το καθαρίσω και στο υπόλοιπο μέρος.
Εσύ δηλαδή λές πως δεν θα ξανανέβει ή θερμοκρασία τώρα;
Εγώ ακόμη φοβάμαι. Θα περιμένω λίγες μέρες πριν μου φύγει ή έγνοια.
Έχω και το θέμα με την διπλή βαλβίδα που πρέπει να αλλάξω.

kynegeiros
11-06-15, 23:47
ΚατΒ΄ αρχην τεινω να συμφωνησω με τον Αποστολο στο οτι το προβλημα ηταν το μπουκωμα της σερπαντινας. Και μακαρι να μπορεσεις να κανεις το καθαρισμα με αερα που σου προτεινει.
Σε καθε περιπτωση, παντως, θα σου προτεινα να εξετασεις και την πιθανοτητα πατεντας, και συγκεκριμενα αν μπορεις να βαλεις σιτα εξωτερικα στη θυριδα εισαγωγης του αερα στο χωρο της σερπαντινας (και απο κατω, αν ειναι ανοιχτο). Αν γινεται, θα ειναι πολυ πιο ευκολο μετα να την καθαριζεις, η και να την αντικαθιστας, ενω η σερπαντινα θα μενει πολυ πιο καθαρη.
Δεν είναι άσχημη ιδέα. Το κάλυμμα στο σημείο της σερπαντίνας έχει γρίλλιες. Ίσως αν έβαζα μια μεταλλική σιτα από πάνω να βοηθούσε το στοιχείο να παραμείνει πιο καθαρό.
Βέβαια εγώ θα είμαι ικανοποιημένος αν όντως το καθάρισμα ήταν το θέμα.
Μου φαίνεται πολύ περίεργη η ξαφνική εμφάνιση του προβλήματος από την μια μέρα στην άλλη. Θα περίμενα πιο σταδιακή επιδείνωση.

kynegeiros
13-06-15, 20:45
Λοιπόν εδώ και 2 μέρες σταθεροποιήθηκε ή θερμοκρασία
Συντήρηση +3
Κατάψυξη -18

Νομίζω πως το καθάρισμα .....όντως έλυσε το πρόβλημα. Κατά συνέπειαν θα πρέπει να βρώ τρόπο να το καθαρίσω καλύτερα.

kynegeiros
13-06-15, 23:08
Νεώτερη ενημέρωση
Ενώ στις 21:00 απόψε είχε
Συντήρηση +3
Κατάψυξη -18

Μετά από μία ώρα στις 22:00
ξαφνικά
Συντήρηση +4
Κατάψυξη -13

Δεν με ανησυχεί το +4 αλλά το ξαφνικό -13 ....μέσα σε μια ώρα.
Ίσως να υπάρχει πρόβλημα σε κάποιον αισθητήρα....
Θα σκάσω....γμτ

sofosal
14-06-15, 00:05
Νεώτερη ενημέρωση
Ενώ στις 21:00 απόψε είχε
Συντήρηση +3
Κατάψυξη -18

Μετά από μία ώρα στις 22:00
ξαφνικά
Συντήρηση +4
Κατάψυξη -13

Δεν με ανησυχεί το +4 αλλά το ξαφνικό -13 ....μέσα σε μια ώρα.
Ίσως να υπάρχει πρόβλημα σε κάποιον αισθητήρα....
Θα σκάσω....γμτ

....!!??....σιγούρεψε ότι δουλεύει καλά ο ανεμιστήρας της σερμπαντίνας....να γυρίζει σε πολλές στροφές ώστε να μην καίει η σερπαντίνα...
.....να απομονώσουμε μια - μια τις πιθανότητες.....

......κράτα πατημένο τον διακόπτη της πόρτας, με την πόρτα ανοιχτή, πρέπει να σβήσει το φως και να ακούσεις θόρυβο από το εσωτερικό ανεμιστεράκι που σπρώχνει την ψύξη προς τον θάλαμο...κοίτα μήπως αυτό το διακοπτάκι - μποτόν δεν δουλεύει καλα...

kynegeiros
14-06-15, 00:10
....!!??....σιγούρεψε ότι δουλεύει καλά ο ανεμιστήρας της σερμπαντίνας....να γυρίζει σε πολλές στροφές ώστε να μην καίει η σερπαντίνα...
.....να απομονώσουμε μια - μια τις πιθανότητες.....
Αύριο πρωί θα το ξανανοίξω. Σκέφτομαι μήπως επηρρεάστηκε από το νερό που τράβηξα από τον ψύκτη και από φρούτα που έβαλα στην συντήρηση όμως δεν επηρρεάστηκε ή συντήρηση. Επηρρεάστηκε ή κατάψυξη.
Αλήθεια ...πως θα καταλάβω αν ο ανεμιστήρας λειτουργεί σωστά;
Δεν αρκεί να περιστρέφεται;;;
Πρέπει να παρατηρήσω κάτι άλλο;

kynegeiros
21-06-15, 12:13
Καλημέρα σε όλους του φίλους.
Το ψυγείο συμπεριφέρεται σωστά μετά από το καθάρισμα.
Συντήρηση κυμαίνεται από +2 μέ +3
Κατάψυξη κυμαίνεται από -18 με -17

Θα προσπαθήσω να βρω τρόπο να καθαρίσω καλύτερα το στοιχείο με πεπιεσμένο αέρα όπως μου είπατε αν και είναι λιγάκι δύσκολη η μετακίνησή του.
Ευχαριστώ όλους για την πολύτιμη βοήθειά σας και πάω να ανοίξω ένα θέμα για ένα πρόβλημα που μου έβγαλε το πλυντήριο πιάτων.