PDA

Επιστροφή στο Forum : [AEG] Προβλημα με καταψυξη σε AEG SANTO 75438 KG

limas
25-05-15, 10:22
Καλημερα,

εχει ενας φιλος προβλημα με το ψυγειο του σε οτι αφορα το θεμα της ψυξης στην καταψυξη. Συγκεκριμενα, αφου πιασει θερμοκρασια -18 μετα απο περιπου 12 ωρες ανεβαινει η θερμοκρασια στους -11, ενεργοποιειται το buzzer για αυξηση θερμοκρασιας και αφου κανουμε reset και αφου ανεβει κι αλλο η θερμοκρασια στους -5, ξανακατεβαινει η θερμοκρασια στους -18. Αυτο γινεται κατα την διαρκεια της ημερας. Σημερα ομως πηγε πανω απο το 0 και ειδικοτερα +1.

Τι μπορει να φταιει;
Αν μπορουμε να τσεκαρουμε κατι ευκολα πειτε μου.
Σας ευχαριστω πολυ.

sofosal
25-05-15, 12:12
είναι nofrost;;:
δεν δουλεύει η απόψυξη, με αποτέλεσμα ο πάγος να μην επιτρέπει την λειτουργία του αέρα(φρακάρει η φτερωτή του μοτεριού στον πάγο).

το μοτέρ του ψυγείου δουλεύει συνέχεια;

limas
25-05-15, 13:38
Ναι ειναι nofrost. Το μοτερ ειναι κοινο για συστηρηση-ψυξη. Αλλα καναμε αποψυξη για 48 ωρες, μετα το βαλαμε στην πριζα και μας κανει παλι τα ιδια.
Ευχαριστουμε πολυ!

limas
25-05-15, 18:55
Ξερουμε τι μπορει να φταιει; Κατι που να μπορουμε ευκολα να τσεκαρουμε;

sofosal
25-05-15, 20:24
Ξερουμε τι μπορει να φταιει; Κατι που να μπορουμε ευκολα να τσεκαρουμε;

τσέκαρε τον διακόπτη απόψυξης.
που είναι;
κοίτα δίπλα στο μοτέρ. μπορείς χειροκίνητα με ένα πλακέ κατσαβίδι να τον οπλίσεις.
.... αν δεν είναι εκεί.... άνοιξε το πλαίσιο μέσα στο ψυγείο....

https://www.youtube.com/watch?v=TnRKj7_BtNw

limas
26-05-15, 00:38
Ευχαριστω πολυ. Θα κοιταξω και θα απαντησω.

manvel
17-06-15, 11:36
Καλημέρα σε όλους! Αντιμετωπίζω την τελευταία εβδομάδα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα ... μήπως υπάρχει κάτι νεότερο με την λύση που προτείνεται ανωτέρω ?? Ευχαριστώ!

limas
18-06-15, 18:54
Τελικα στου φιλου ειπαν οτι δεν συμφερει να του το φτιαξουν καθως θελει γυρω στα 250-300 ευρω. Ειλικρινα γελειο, για ενα και καλα ποιοτικο ψυγειο των 1300 ευρω

Κυριακίδης
18-06-15, 21:35
Τελικα στου φιλου ειπαν οτι δεν συμφερει να του το φτιαξουν καθως θελει γυρω στα 250-300 ευρω. Ειλικρινα γελειο, για ενα και καλα ποιοτικο ψυγειο των 1300 ευρω
Ακριβώς ... πολλά "εξωγήινα " συμβαίνουν με αυτό το μοντέλο . και πράγματι μοντέλα που ήταν ακόμη σε εγγύηση τα παρέλαβε η ίδια εταιρία (ή αντιπρόσωποι όπως μου εξηγήσανε διάφοροι ) τα κρατήσανε για μήνες και στο τέλος τους τα αντικατέστησαν με άλλα ψυγεία. Σκέψου τώρα να δεις πόσο πατάτα είναι το μοντέλο όταν πάει σε χέρια που είναι του αντικειμένου και της μάρκας . Και στο επιστρέφουν με ανικανότητα να επισκευαστεί το ίδιο ψυγείο.

ANDPAT
09-11-15, 20:42
Φίλε καλησπέρα,

Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και οι εξουσ. τεχνικοί μου είπαν ότι ο ασθενής πέθανε και να το πετάξω ή να πάρω άλλο με έκπτωση.
Το πήγα σε μία αποθήκη γιατί λυπόμουν να το δώσω στους γύφτους για πέταμα και το άφησα για 2 εβδομάδες με ανοιχτές πόρτες εκτός
ρεύματος.
Αποφάσισα μετά να το βάλω σε ένα δωμάτιο να δουλεύει τουλάχιστον η συντήρηση και φίλε μου σε πληροφορώ ότι δουλεύει τέλεια και η κατάψυξη
περίπου ένα μήνα τώρα.
Από ότι κατάλαβαίνω ήθελε μιά καλή απόψυξη για να συνέλθει. (Σημειωτέον πήρα και άλλο ψυγείο όταν μου είχαν ανακοινώσει ότι είναι για πάταμα οι ΦΩΣΤΗΡΕΣ !!!!)

Κυριακίδης
10-11-15, 00:29
Φίλε Ανδρέα το πρόβλημα σου δεν είναι παρόμοιο με του αρχικού πόστ . Εσένα απλά μπλοκάρισε επειδή ήθελε απόψυξη ενώ του 1ου ποστ είναι διαφορετικό πρόβλημα και φαίνεται αν διαβάσεις το παρακάτω συγκεκριμένα .

Συγκεκριμενα, αφου πιασει θερμοκρασια -18 μετα απο περιπου 12 ωρες ανεβαινει η θερμοκρασια στους -11, ενεργοποιειται το buzzer για αυξηση θερμοκρασιας και αφου κανουμε reset και αφου ανεβει κι αλλο η θερμοκρασια στους -5, ξανακατεβαινει η θερμοκρασια στους -18.
και η διαφορά είναι στα έντονα υπογραμμισμένα κείμενο . Που αν ήθελε και εκείνο απόψυξη δεν θα ξαναέδινε -18 .

Πάντως για το "Φωστήρες" είμαι σύμφωνος !

limas
11-11-15, 17:51
Φίλε Ανδρέα το πρόβλημα σου δεν είναι παρόμοιο με του αρχικού πόστ . Εσένα απλά μπλοκάρισε επειδή ήθελε απόψυξη ενώ του 1ου ποστ είναι διαφορετικό πρόβλημα και φαίνεται αν διαβάσεις το παρακάτω συγκεκριμένα .

και η διαφορά είναι στα έντονα υπογραμμισμένα κείμενο . Που αν ήθελε και εκείνο απόψυξη δεν θα ξαναέδινε -18 .

Πάντως για το "Φωστήρες" είμαι σύμφωνος !

Πάντως θα έπρεπε να υπάρχει άλλη αντιμετώπιση στο σερβις. Δεν ξέρω αν είναι θέμα της ελληνικής αντιπροσωπείας ή αν αυτή η πολιτική προέρχεται από έξω..

adi32
17-06-23, 09:39
Εχω το ιδιο προβλημα μονο το καλοκαιρι και φετος εγινε χειροτερο
Μπορει να χρειαζεται φρεον?
Η σκαρα πισω ειναι ζεστη μονο στο πανω μερος και απο τη μεση και κατω ειναι κρυα

adi32
29-07-24, 09:48
υπαρχει καποιος τροπος να απενεργοποιηθει ο συναγερμος?
ή να ξηλωσω το μπιπ μπιπ μην ακουγεται

Κυριακίδης
29-07-24, 12:50
υπαρχει καποιος τροπος να απενεργοποιηθει ο συναγερμος?
ή να ξηλωσω το μπιπ μπιπ μην ακουγεται
https://www.mypharmacy.gr/farmakeio/earplugs/otospides

Κάνε το χειροκίνητη απόψυξη , υπάρχει πρόβλημα ψύξης και σωστά ενεργοποιείται ο συναγερμός (ή ανοίγεις άσκοπα τις πόρτες και τακτικά ). Δεν είναι λύση η παράκαμψη του
Γράψε το μοντέλο (άσχετο αλλά θέλω να δω κάτι )