Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση LG] Προβλημα με LG 42LD450
saxo kit car
17-05-15, 17:48
Εχθες δοκιμαζαμε διαφορα ηχεια pc πανω της μεσω της θυρας ακουστικων, απο ενα σημείο και μετα εφαγε σκάλωμα και βλεπει συνεχώς συνδεδεμενα ηχεια η ακουστικα σε αυτην την θυρα, θελουμε να βγει ηχος απο τα δικα της ηχεια αλλα τιποτα, ακομα και επαναφορα εργοστασιακων ρυθμίσεων που κανουμε δεν γυρνάει με τιποτα.
Kαι samsun μου το εκανε αυτο οταν αποσύνδεα τα ηχεια απο την θυρα ακουστικων, αλλα σε κανα 3ωρω απο μονη της επανερχοταν, αυτη εδω θα κλήση 24ωρω τωρα που δεν επανερχετε, μαλιστα συνδεω τα ηχεια παλι και ουτε σε αυτα στελνει σημα ηχου.
Χοντρο κολλημα και μπλεξιμο.....
Kατα 90% κατι κάηκε στην Main Board, o κωδικος της ειναι EBU60803648 απ'οτι βλεπω που ανοιξα την tv και δεν ξερω αν μπορω να την βρω Ελλαδα.
Επισης εχω περιεργια για το αν παρω αλλο μοντελο Main Board
(http://www.ebay.com/sch/i.html?_from...rt=nc&LH_BIN=1 (http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=MAIN+BOARD+LG+lcd+tv&rt=nc&LH_BIN=1)) που ειναι και ποιο προσιτες, αν θα λειτουργήσει και θα ανταποκριθεί όπως το EBU60803648.
http://www.ebay.com/...=item3aa94943cd (http://www.ebay.com/itm/MAIN-BOARD-LD01B-EAX63026601-0-EBU60803648-FOR-LG-42LD450-42-LCD-TV-/251948254157?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item3aa94943cd)
Με συμφέρει η να την παω για servis σε κανεναν ηλεκτρονικο;
Αω την παρω θα την βαλω μονος μου, αλλα να κατσω να το επισκευασω το υπάρχων δεν νομιζω να τα καταφερω.
saxo kit car
17-05-15, 20:58
Σας παρακαλω βοηθήστε οποιος ξερη κατι και δεν εχουμε και αλλη tv, μονο εικονα τωρα, επιμενει να μην εχει ηχο.
Απο αλλες LG κανουν main boards;
Μήπως βρω ποιο φθηνη απο αυτην στο ebay, και αν εχει καποιος LG main board...
Ευχαριστω!!
βάλε - βγάλε, το πιθανότερο να έχει καταστραφεί το (θηλυκό) βύσμα....
θα το αλλάξεις.... γιατί βιάζεσαι να βρεις πάνελ;
saxo kit car
17-05-15, 21:51
βάλε - βγάλε, το πιθανότερο να έχει καταστραφεί το (θηλυκό) βύσμα....
θα το αλλάξεις.... γιατί βιάζεσαι να βρεις πάνελ;
Τη εννοεις ''βαλε-βγαλε'' φιλε μου;
Κανω επαναφορα εργοστασιακων ρυθμίσεων, πρεπει να το εχω κανει πανω απο 20 φορες σημερα, δεν βγαίνει ηχος απο τα ηχεια της tv γιατί μόλις πατησω στο ηχειο να κανω της ρυθμίσεις, δεν με αφήνει γιατί λεει ''δεν ειναι δυνατές η ρυθμίσεις του ηχουν οταν υπαρχουν συνδεδεμενα ακουστικα στο H/P (τα ηχεια του pc ειχα συνδεδεμενα)''.
Λογικα κατι εχει καει, εντωμεταξη τωρα που σου γραφω, εχω ανοιγμενη την tv με βγαλμενο το panel μπενοβγαζα το καρφάκι μπας και επανελθει και ξεκολλησε πανω απο την πλακετα η εισοδος Η/Ρ, καλα παμε, ακομα κι'ετσι ομος, ξεκολλημένο, θα τρελαθω, βλεπει συνδεδεμενα ακουστικα.
Δεν την παλευω αλλο......... :confused1:
Τη εννοεις ''βαλε-βγαλε'' φιλε μου;
Κανω επαναφορα εργοστασιακων ρυθμίσεων, πρεπει να το εχω κανει πανω απο 20 φορες σημερα, δεν βγαίνει ηχος απο τα ηχεια της tv γιατί μόλις πατησω στο ηχειο να κανω της ρυθμίσεις, δεν με αφήνει γιατί λεει ''δεν ειναι δυνατές η ρυθμίσεις του ηχουν οταν υπαρχουν συνδεδεμενα ακουστικα στο H/P (τα ηχεια του pc ειχα συνδεδεμενα)''.
Λογικα κατι εχει καει, εντωμεταξη τωρα που σου γραφω, εχω ανοιγμενη την tv με βγαλμενο το panel μπενοβγαζα το καρφάκι μπας και επανελθει και ξεκολλησε πανω απο την πλακετα η εισοδος Η/Ρ, καλα παμε, ακομα κι'ετσι ομος, ξεκολλημένο, θα τρελαθω, βλεπει συνδεδεμενα ακουστικα.
Δεν την παλευω αλλο......... :confused1:
...Το θηλυκό βύσμα του ήχου έχει πάνω του διακόπτη και επαφές για τα δυο ηχεία.....αν ο διακόπτης δεν κλείνει δεν έχεις ήχο στα μεγάφωνα της tv...αν έχουν βραχυκυκλώσει και μεταξύ τους..... βάλε καινούριο βύσμα!!ΘΗΛΥΚΌ (θύρα ακουστικών) στο πάνελ!..
βάλε - βγάλε το αρσενικό .....γφ.... το θηλυκό...
Με ακουστικά ή με εξωτερικά ηχεία υπολογιστή παίζει; Τουλάχιστο να μην είσαστε στα μουγκά.
Με ακουστικά ή με εξωτερικά ηχεία υπολογιστή παίζει; Τουλάχιστο να μην είσαστε στα μουγκά.
τίποτα δεν παίζει άμα το βύσμα χάλασε!!!!! θέλει καινούριο!!!!
saxo kit car
17-05-15, 22:55
Μονο με πατεντα για να δουμε το μπασκετ τωρα, εβαλα στον αποκωδικοποιητη mpeg4 ανταπτορα scart που βγαζει τα 3 rca (κοκκινο ασπρο κιτρινο), αλλον εναν ίδιο εβαλα στο scart της tv, ένωσα τους δυο ανταπτορες με καλώδιο rca κιτρινο και απο τον ανταπτορα που ειναι πανω στον mpeg4 πηρα το κοκκινο ασπρο και το πηγα πανω στα ηχεια, ουφφφφφφφ εχουμε κανονικα ηχο και βλεπουμε το ματς ετσι με ψεφτο πατεντα.
Αλλα κατι πρεπει να κανω ωμός, δοκιμασα τωρα για πλακα και ανοιξα το ps3, παιζω ps3 αλλα εχω ηχο απο οτι παιζει αυτην την στιγμη ο mpeg4, οποτε καταλαβαίνεις.
saxo kit car
17-05-15, 23:07
Εγω πιστευω οτι απο της δοκιμες κατι εχει καει, ακουστικε απο τα ηχεια ενας τσιριχτος ηχος και απο και και περα μονο παράσιτα ακουγονται οταν ενώνουμε ηχεια η ακουστικα, δεν βγαζει ηχο και η tv ακομα και που δεν υπαρχουν πανω στην Η/Ρ ουτε ακουστικα ουτε ηχεια, βλεπει οτι υπαρχουν συνδεδεμενα πανω στην Η/Ρ, ακομα και τωρα που έφυγε πανω απο την πλακετα το Η/Ρ.
Ξεκόλλησε και πανω απο την πλακετα το Η/Ρ, μαλον το ζόρισα με τα βαλε βγαλε τα καρφακια η ακουστικα η ηχεια και ολοκληρώθηκε το καρε
saxo kit car
18-05-15, 10:00
Μίλησα με το servis της LG και μου ειπαν για κατεστραμμένη main board, με παρεπεμψαν στον αντιπρόσωπο της LG εδω στο νησί, μου ζηταει μοντελο, του το λεω αλλα εχει παρα διπλα και κατι αλλα γραμματα και τα θελει ολλα, τωρα ειμαι στην δουλεια, το μεσημέρι θα ξανα παρω να τα δώσω αλλα με προειδοποίησε οτι παμε για αλλαγη main board.
Θα δω τι παιζε και ποσα θελει και αν ειναι να με γδαρει θα κανω υπομονη να βρω μια να την βαλω μονος μου.
saxo kit car
18-05-15, 17:22
Παιδια μια τελευταια βοηθεια, απο οσους γνωρίζουν, επειδή απ'οτι καταλαβα θα μου παρουν πολλα για να αλλαξουν την πλακετα.
Εχω βρει αυτην http://www.ebay.com/itm/MAIN-BOARD-LD01B-EAX63026601-0-EBU60803648-FOR-LG-42LD450-42-LCD-TV-/251948254157?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item3aa94943cd αλλα πριν δώσω τα λευτα μου θελω να με βοηθήσουν οποιοι ξερουν.
Εμενα ειναι LD01B EAX61354204(0) EBU60803648 και αυτη ειναι LD01B EAX63026601(0) EBU60803648
Στον μεσαιο κωδικο υπαρχουν αλλαγες, αυτο μπορει να παιξει καθοριστικο ρολο;
ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
18-05-15, 17:26
δεν είναι ίδιες
σαν ΕΑΧ6135420......
αυτός είναι ο κωδικός αναγνώρισης
saxo kit car
18-05-15, 17:31
δεν είναι ίδιες
σαν ΕΑΧ6135420......
αυτός είναι ο κωδικός αναγνώρισης
Την εχω δει αυτην την διαφορα στον μεσαιο κωδικο.
Οποτε δεν θα δουλεψει ε;
ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
18-05-15, 17:39
Την εχω δει αυτην την διαφορα στον μεσαιο κωδικο.
Οποτε δεν θα δουλεψει ε;
είναι άλλη πλακέτα για άλλο πάνελ
πρέπει να έσπασε λαμάκι εσωτερικά στην υποδοχή των ακουστικών αν μπορείς ξεκόλλησε το απο πάνω απο την πλακέτα ή σπάστο και μετά αν μπορείς να μπείς σέρβις μενού να δείς τι γίνεται
το ιδανικότερο θα ήταν να την έκανε ιν στοπ με το χειριστήριο σερβις της εταιρείας
saxo kit car
18-05-15, 19:53
είναι άλλη πλακέτα για άλλο πάνελ
πρέπει να έσπασε λαμάκι εσωτερικά στην υποδοχή των ακουστικών αν μπορείς ξεκόλλησε το απο πάνω απο την πλακέτα ή σπάστο και μετά αν μπορείς να μπείς σέρβις μενού να δείς τι γίνεται
το ιδανικότερο θα ήταν να την έκανε ιν στοπ με το χειριστήριο σερβις της εταιρείας
Ειναι σπασμενη πλεον η θυρα Η/Ρ.
Πως μπορω να μπω στο servis menu της tv;