Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση LG] TV LG 42LD650 ανάβει και δείχνει το λογότυπό της lg και την ώρα.
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
03-05-15, 02:59
TV LG 42LD650 ανάβει και δείχνει το λογότυπό της lg και την ώρα και μένει κολλημένη εκεί . Κάποια ιδέα για το τι μπορεί να φταίει. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
TV LG 42LD650 ανάβει και δείχνει το λογότυπό της lg και την ώρα και μένει κολλημένη εκεί . Κάποια ιδέα για το τι μπορεί να φταίει. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Το service manual:
http://monitor.espec.ws/files/42ld650_mfl63263110_123__267.pdf
Δες εδώ:
https://www.youtube.com/watch?v=9x44MdEm4Qw
Δυστυχώς αυτός άλλαξε το mainboard...
Δοκίμασε να συνδέσεις οποιαδήποτε είσοδο μπορέσεις , δες μήπως κάτι αλλάξει...
Αν φτάσεις να την ανοίξεις κοίτα για "φουσκωμένους" πυκνωτές, στείλε φωτογραφίες από τις πλακέτες...
ΥΓ
"I use oven at 385 F for less that 10 minutes and it worked fine, just the main board to toast not the power supply or the whole TV! lol"
Αυτός εδώ έκανε το τρικ που "διορθώνει" τις "ψυχρές κολλήσεις" σε μεγάλα τσιπάκια - επεξεργαστές: έκαψε την πλακέτα σε μεγάλη θερμοκρασία για χρονικό διάστημα....
Είναι ένα "σύστημα" που όντως μπορεί να έχει αποτέλεσμα, η διάρκειά του όμως είναι συνήθως περιορισμένη....
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
03-05-15, 15:02
Φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ για τις οδηγίες σου. Και εγώ την main υποπτεύομαι και λογικά το vga.Με ζαισταμα λες να στρώσει; ;;
Φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ για τις οδηγίες σου. Και εγώ την main υποπτεύομαι και λογικά το vga.Με ζαισταμα λες να στρώσει; ;;
από εμπειρία, δυστυχώς πιάνει μεν(όχι πάντα) αλλά δεν έχει διάρκεια. Σύντομα θα το ξαναπάθει....
βγάλε φωτο μπρος πίσω να δούμε αν ίσως θα μπορούσε να μπει μια ψήκτρα πάνω έτσι που να πιέζει το τσιπ αρκετά...
αφού δουλέψει εννοείται.....αυτό το τρικ θα μπορούσε ίσως να δώσει διάρκεια....
ψάξε για κόστος πλακέτας στο ebay...
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
03-05-15, 21:19
Φίλε μου επειδή είμαι νέος εδώ στο φόρουμ μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις πως επισυνάπτω τις φωτογραφίες στα σχόλια; ; κινητό τηλέφωνο. Σε ευχαριστώ.
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
04-05-15, 20:16
Φίλε Νίκο Λάρισα μήπως μπορείς να μου επιβεβαιωσεις και εσύ για το πρόβλημα μου αν είναι η main board ελαττωματική; ;Γιατί βασίζομαι πολύ στην γνώμη σου! !!
Φίλε μου επειδή είμαι νέος εδώ στο φόρουμ μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις πως επισυνάπτω τις φωτογραφίες στα σχόλια; ; κινητό τηλέφωνο. Σε ευχαριστώ.
.....πατάς το 3ο από το τέλος εικονίδιο (insert image), επιλέγεις την φωτο από τον δίσκο σου, πατάς upload....
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
04-05-15, 22:02
Φίλε μου συγνώμη που σε ζαλίζω αλλά δεν την κατάλαβα την διαδικασία με τις φωτογραφίες. Στο forum μπαίνω μέσω κινητού τηλεφώνου και είμαι αρχάριος με αυτή την τεχνολογία. Μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις βήμα βήμα πως να ανεβάσω την φωτογραφία της main; ;;;
http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=39768&stc=1
πατάς "απάντηση στο θέμα"....στο παράθυρο που γράφεις, υπάρχει από πάνω αυτό που βλέπεις στη φωτο...
πατάς το τρίτο εικονίδιο από δεξιά (insert image)
ανοίγει το παρακάτω παράθυρο:http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=39769&stc=1επιλέγεις : from computer
πατάς: select files
θα σε πάει να βρεις την φωτο που θες να ανεβάσεις...
πατάς πάνω της...
αφου την φέρει (το όνομα) στο παράθυρο, πατάς upload
αυτό είναι.
STALKER IX
05-05-15, 00:19
Φιλε εχω την ιδια τηλεοραση στο παγκο εμενα ξεκιναει κανονικα αλλα μετα παιζει σε slow motion
και ηχος το ιδιο.
Πηρες τασεις? Αν βαλεις στικακι αναβει το λεντ? Η 1.2 και 3.3 ειναι σωστες?
ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
05-05-15, 20:00
Φιλε εχω την ιδια τηλεοραση στο παγκο εμενα ξεκιναει κανονικα αλλα μετα παιζει σε slow motion
και ηχος το ιδιο.
Πηρες τασεις? Αν βαλεις στικακι αναβει το λεντ? Η 1.2 και 3.3 ειναι σωστες?
και οι 2 βλάβες που αναφέρετε είναι main δεν υπάρχει αναβάθμιση για το πρόβλημα σου Μιχάλη θα την κάνετε αντικατάσταση υπάρχουν οι main τις έχει ο Mανωλόπουλος
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
05-05-15, 23:17
Σε ευχαριστώ πολύ Νίκο .Μήπως έχεις εσύ μεταχειρισμενη main για πούλημα; ;;;
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
07-05-15, 23:10
Τελικά ζέστανα το bga στην main και δούλεψε. Τώρα ελπίζω να κρατήσει καιρό. Θα δείξει ο χρόνος! !!!
STALKER IX
11-05-15, 10:32
Δημητρη τι εννοεις? Αφαιρεσες την ψηκτρα και το καπακι και εκανες reflow?
Μπραβο ρε θηριο! Εγω ακολουθησα την συμβουλη του Νικου(:001_tt2: οπως παντα) αλλα θελει καμια βδομαδα..
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
11-05-15, 21:32
Φίλε μου καλά έκανες και άκουσες τον Νίκο γιατί εμένα μου το έκανε πάλι. Το σωστό είναι αγορά καινούργιας αλλά το πρόβλημα είναι ότι ο πελάτης δεν διατίθεται να δώσει 140 euro και θέλει να του βρώ μεταχειρισμένη και δεν βρίσκω! !!
Φίλε μου καλά έκανες και άκουσες τον Νίκο γιατί εμένα μου το έκανε πάλι. Το σωστό είναι αγορά καινούργιας αλλά το πρόβλημα είναι ότι ο πελάτης δεν διατίθεται να δώσει 140 euro και θέλει να του βρώ μεταχειρισμένη και δεν βρίσκω! !!
....έτσι πάει, δουλεύει αλλά πόσο; κανείς δεν ξέρει....ποτέ όμως πολύ.
....και όμως υπάρχουν "επαγγελματίες" που χρεώνουν τέτοια επισκευή....και ύστερα τα ρίχνουν αλλού...:saad:
STALKER IX
11-05-15, 22:44
Το θεμα ειναι οτι και καινουργια να βαλεις ποσο θα κρατησει μου ειπε ο δικος μου οποτε τι να κανουμε
τωρα.... τελος παντων εγω νομιζω οτι δεν ειναι στο τσιπ η βλαβη γιατι οταν σηκωνω τα 5ν υσβ δουλευει κανονικα και βεβαια οταν τα βαλω πανω παλι δουλευει για καποιες ωρες.
Θα ασχοληθω θα ξεστραβωθω μαλλον ειναι η πιο σωστη λεξη λιγο ακομα.....
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
12-05-15, 01:08
Μακάρι να βρεις κάτι άλλο που να φταίει αλλά το βλέπω δύσκολο. Το τσίπ φταίει! !!!
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
23-05-15, 21:23
Μήπως έχει κάποιος μεταχειρισμένη main για πούλημα; ;;;
στην ίδια τηλεόραση δεν παίζουν τα hdmi ότι και αν συνδέσω δεν φέρνει εικόνα ,πάμε για main board