PDA

Επιστροφή στο Forum : [Τελικός Ενισχυτής] προβλημα σε technics se-a900 sm2

p_stama
07-04-15, 11:30
Καλησπερα.

Πηρα μεταχειρισμενοι τον παραπανω ενισχυτη ο οποιος ηταν λιγο κανιβαλισμενος. Για να δειτε τι εννοω ο τυπος οδηγουσε τα οργανακια απευθειας απο την εξοδο του ενισχυτη μεσω πυκνωτη !.
Τον εκανα φυλλο και φτερο τον καθαρισα περασα τις κολλησεις οπου ειχαν προβλημα. Στην εξοδο L ειχε βαλει μια ταινια μονωτικη. Το καναλι R λειτουργει κανονικα. Το καναλι L βγαζει dc 56V. Το module του προενισχυτη ειναι ενταξει ( Ελενξα με παλμογραφο βασει σχεδιου ). Απο οτι ειδα τα εχει φτυσει το module του τελικου. ( SVI 3205B). Μηπως κανενας μπορει να μου πει που μπορω να το βρω ???. Μου ειπαν να μην εμπιστευτω το EBAY γιατι κανουν μαιμουδιες με τα module.
Μου ειπαν για ενα service TECHNICS στην ιουλιανου αλλα δεν μπορω να βρω καποιο τηλεφωνο.

Σας ευχαριστω.

p270
07-04-15, 12:21
θα το φτιαξεις εσυ η θα το πας για επισκευη

p_stama
07-04-15, 12:33
θα το φτιαξεις εσυ η θα το πας για επισκευη

Θα το επισκευασω μονος μου. Το πηγα σε ενα καταστημα που επισκευαζει technics και ο τυπος μου εβγαλε τους δυο μεγαλους μαυρους πυκνωτες και μου εβαλε δυο μικροτερους. Οταν πηγα και τον ειδα και μου ανεβηκε το αιμα στο κεφαλι τον ρωτησα
γιατι το εκανε μου ειπε οτι οι πυκνωτες που ειχε το μηχανημα δεν ηταν ενταξει ( Φυσικα ηταν σε πολυ καλη κατασταση γιατι τους ειχα μετρησει με καπασιτομετρο και με ESR ). Φυσικα τους ξαναεβαλε πισω και φυσικα δεν πηρε φραγκο !!. ( Φαινεται του γυαλισαν στο ματι ). Γιαυτο θα τον επισκευασω μονος μου.

Ευχαριστω για την απαντηση.

xsterg
07-04-15, 23:04
θεωρω απιθανο να του γυαλισαν οι δυο πυκνωτες σου τοσο πολυ που να εκανε ολοκληρη ιστορια και τελικα αντι να βγαλει κατι απο εσενα να σε χασει τελικα και απο πελατη.
οσο για το αλλο σκελος τι να πω? κανιβαλλισμενο μηχανημα και μαλιστα εν γνωση σου πηρες? το ηξερες η σου βγηκε στην πορεια?

p_stama
08-04-15, 15:25
θεωρω απιθανο να του γυαλισαν οι δυο πυκνωτες σου τοσο πολυ που να εκανε ολοκληρη ιστορια και τελικα αντι να βγαλει κατι απο εσενα να σε χασει τελικα και απο πελατη.
οσο για το αλλο σκελος τι να πω? κανιβαλλισμενο μηχανημα και μαλιστα εν γνωση σου πηρες? το ηξερες η σου βγηκε στην πορεια?

Δυστυχως μου βγηκε στην πορεια και ο πωλητης αφαντος. Το μηχανημα παιζει μια χαρα με το ενα καναλι αλλα θα ηθελα να επισκευασω και το αλλο. Τα οργανακια λειτουργουν πλεον οπως πρεπει. Οι συγκεκριμενοι πυκνωτες εαν ξερει καποιος το μηχανημα, ειναι πατεντα της technics. Προφανως θα ηθελε να τους αντικαταστησει σε καποιο αλλο δικο του μηχανημα γιατι οπως ειπα ηταν σε αψογη κατασταση.

xsterg
08-04-15, 20:51
τι πατεντα ειναι τελικα?

east electronics
09-04-15, 01:31
Καμμια πατεντα δεν υπαρχει γυρω απο αυτους εχουν ενα συρμα τυλιγμενο γυρω γυρω τα οποια φυσικα δεν ειναι συνδεμενα πουθενα και συμβαλουν μονο στην δημιουργια αστικων μυθων και καταστασεις οπως αυτη του φιλου μας που ψαχνεται να βρει τιε χουν οι πυκνωτες η του αλλου του μαγκα που ειδες τους πυκνωτες των 20 ετων και θεωρησε οτι επειδη εχουν τυλιγμενο συρμα ειναι υλικο που εκανε καποιος εισαγωγη προσφατως απο τον πλανητη Κρονο .

Γενικα σε ολα τα μηχανηματα που ειχε απλωσει η Philips το χερι της μεσα υπηρχαν προσπαθειες για δημιουργια τετοιων μυθων με αυτα και αλλα παρομοια τεχνασματα

Στην Ιουλιανου δεν υπηρχε ποτε service Technics υπηρχε υπαρχει η Servox η οποια στις μερες μας δεν γνωριζω με τι μηχανηματα δουλευει.

Τελος το μηχανημα που εχεις αγορασει ειναι θλιβερο, ειναι ενα κακο μηχανημα το οποιο εχει κακη ποιοτητα ηχου , χαμηλο βαθμο ασφαλειας , ζημιαρικο ( θεωρω και σιγουρο οτι εχει και αλλα προβληματα τα οποια δεν εχεις βρει ακομα ) το ολοκληρωμενο ειναι ακριβο οπου και αυθεντικο να ειναι δεν θα ζησειπολυ αν το πατας .

Στατιστικα θα σου πω οτι μεχρι το 2009-2010 πρεπει να ειχα επισκευασει ενα η δυο σε ολη μου την ζωη Το παραξενο ειναι οτι απο τετε μεχρι σημερα πρεπει να εχω επισκευασει γυρω στα 30 αυτο στην γλωσσα μας λεγεται end of life ..

Σημειωσε επισης οτο το μοντελο αυτο δεν εχει option για χρηση σε 240 V και ειναι μονο ( νομιζω ) για 220 Εαν ισχυει αυτο τα μερικα εξτρα βολτακια στρεσσαρουν ακομα περισσοτερο ενα ηδη κακο προιον που υποβαθμιζει ακομα περισοτερο την κακη ασφαλεια .

Αυτα απο μενα
Καλο Πασχα ...Καλη ανασταση ...με εξαιρεση το μηχανημα σου ....

xsterg
09-04-15, 14:25
ετσι μπραβο. ο σακης εδωσε την πραγματικη διασταση. δεν εχω ανοιξει τετοιο μηχανημα και δεν μπορουσα να ξερω τι ακριβως ηταν αυτοι οι πυκνωτες. τωρα απομυθοποιηθηκε. εχω να προσθεσω και κατι αλλο. οτι πρωτοποριακη σχεδιαση να ειχαν οι πυκνωτες του φιλου μας μετα απο 20 ετη εχουν χασει τις αρχικες τους ιδιοτητες.

Δημήτρης104
09-04-15, 19:38
Ο Σάκης ως επαγγελματίας σωστά ενημέρωσε για τα θέματα που έχει να αντιμετωπίσει, αυτό όμως δεν θα πρέπει να αποθαρρύνει τον Παύλο αν θέλει να τον επισκευάσει. Ίσως να μην είναι καλή επένδυση, αλλά η ικανοποίηση από την επισκευή και η γνώση που αποκομίζεις αρκεί.
Καλή Ανάσταση!

p_stama
09-04-15, 19:42
Καμμια πατεντα δεν υπαρχει γυρω απο αυτους εχουν ενα συρμα τυλιγμενο γυρω γυρω τα οποια φυσικα δεν ειναι συνδεμενα πουθενα και συμβαλουν μονο στην δημιουργια αστικων μυθων και καταστασεις οπως αυτη του φιλου μας που ψαχνεται να βρει τιε χουν οι πυκνωτες η του αλλου του μαγκα που ειδες τους πυκνωτες των 20 ετων και θεωρησε οτι επειδη εχουν τυλιγμενο συρμα ειναι υλικο που εκανε καποιος εισαγωγη προσφατως απο τον πλανητη Κρονο .

Γενικα σε ολα τα μηχανηματα που ειχε απλωσει η Philips το χερι της μεσα υπηρχαν προσπαθειες για δημιουργια τετοιων μυθων με αυτα και αλλα παρομοια τεχνασματα

Στην Ιουλιανου δεν υπηρχε ποτε service Technics υπηρχε υπαρχει η Servox η οποια στις μερες μας δεν γνωριζω με τι μηχανηματα δουλευει.

Τελος το μηχανημα που εχεις αγορασει ειναι θλιβερο, ειναι ενα κακο μηχανημα το οποιο εχει κακη ποιοτητα ηχου , χαμηλο βαθμο ασφαλειας , ζημιαρικο ( θεωρω και σιγουρο οτι εχει και αλλα προβληματα τα οποια δεν εχεις βρει ακομα ) το ολοκληρωμενο ειναι ακριβο οπου και αυθεντικο να ειναι δεν θα ζησειπολυ αν το πατας .

Στατιστικα θα σου πω οτι μεχρι το 2009-2010 πρεπει να ειχα επισκευασει ενα η δυο σε ολη μου την ζωη Το παραξενο ειναι οτι απο τετε μεχρι σημερα πρεπει να εχω επισκευασει γυρω στα 30 αυτο στην γλωσσα μας λεγεται end of life ..

Σημειωσε επισης οτο το μοντελο αυτο δεν εχει option για χρηση σε 240 V και ειναι μονο ( νομιζω ) για 220 Εαν ισχυει αυτο τα μερικα εξτρα βολτακια στρεσσαρουν ακομα περισσοτερο ενα ηδη κακο προιον που υποβαθμιζει ακομα περισοτερο την κακη ασφαλεια .

Αυτα απο μενα
Καλο Πασχα ...Καλη ανασταση ...με εξαιρεση το μηχανημα σου ....

Σε ευχαριστω για την απαντηση.

Ενα δικο σου review διαβασα και μπηκα στον κοπο να το επισκευασω http://avclub.gr/forum/showthread.php/72910-%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AD%C F%82-%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%B1%CE%B8%CE%BC%CE%AF%C F%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%28%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B 1%CF%83%CE%B7%29/page30#299 . Απο οτι διαβασα εδω μονο ασχημο δεν το λες το μηχανημα ισα ισα το εξυμνης κιολας.

Καλο πασχα και σε εσενα και καλη ανασταση.

p_stama
09-04-15, 20:00
Φυσικα και θα προσπαθησω. Το πολυ πολυ εαν δεν βγαλω ακρη να τον αφησω να "αναπαυθει" και να χρησιμοποιειθει το κουτι να στεγασει αλλον ενισχυτη :001_rolleyes:. Το συγκεκριμενο μηχανημα παντως το εχω δει σε γειτονα να παιζει απο το πρωι μεχρι το βραδυ για το τελευταια τουλαχιστον 9 χρονια και δεν του εχει παρουσιασει κανενα προβλημα. Ο Σακης φυσικα εχει δικιο με αυτα που λεει αλλα παιζει και ρολο ποσο πολυ πιεζεις το μηχανημα. Το συγκεκριμενο ειναι 240V. Και ενα τελευταιο. Οι ανθρωποι το εχουν μελετησει τοσο πολυ ωστε οι ακροδεκτες στην τροφοδοσια ο ενας ειναι πιο μεσα απο τον αλλο ωστε οταν βαζεις το φις να μην κανει σπινθιρισμο. Το συγκεκριμενο "Trik" το εχω πετυχει σε μηχανηματα της Audio Precision.

east electronics
09-04-15, 20:01
Κοιτα κατω απο συγκεκριμενες συνθηκες και κατω απο ηπιες απαιτησεις μπορει και να παιζει Γενικα οπως γραφω δεν το εξυμνω ...απο ομορφια ομως ισως ειναι το ομορφοτερο

Σε πρωτη ακροαση το μηχανημα δεν μου κανει κλικ ( σαφως οι απαιτησεις μου ειναι μαλλον υπερβολικες ) παρολα αυτα πρεπει να πω οτι το μηχανημα ειναι μεστο τα οργανα τοποθετημενα στη θεση τους και σε σχεση με αυτα που εχω συνηθισει να ακουω σαφως εχει μειωμενο bandwidth και προς α πανω και προς τα κατω και δεν εχει την αισθηση ελευθεριας και αερα που θα σου εδινε ενα μη καταναλωτικο μηχανημα . Γενικα ειναι γλυκο μαζεμενο και ηπιο μηχανημα και ισως με ενα τσικ χρωματισμενο ηχειο να εδινε ενα καλο αποτελεσμα .

Εγω στο μαγαζι εχω ακριβως τον ιδιο για προσωπικη ακροαση και περιμενα πανω απο 10 χρονια να πετυχω εναν ο οποιος να ειναι στην δικια σου κατασταση να τον παρω απο τον πελατη και να τον ξηλωσω μεσα στα πρωτα 10 λεπτα το οποιο και εκανα . Φυσικα εφιαξα και VU ωστε να δουλευουν με την ιδια λογικη που δουλευαν στο αρχικο κυκλωμα πραγμα αρκετα δυσκολο .

Εμεινε μονο το κουτι ενω και ο μετασχηματιστης αλλαχτηκε γιατι δεν εκανε για το κυκλωμα ουτε σαν ταση ουτε σαν ενταση . Φορεσα εναν ονκυο σχεδον 600 w

Δημητρη 104 δεν μαθαινεις απολυτως τιποτα αλλαζωντας ενα ολοκληρωμενο ..Αν θες να μαθεις κατι επισκευαζεις και μελετας ενισχυτη με διακριτα εξαρτηματα .

p_stama
09-04-15, 20:36
Κοιτα κατω απο συγκεκριμενες συνθηκες και κατω απο ηπιες απαιτησεις μπορει και να παιζει Γενικα οπως γραφω δεν το εξυμνω ...απο ομορφια ομως ισως ειναι το ομορφοτερο

Σε πρωτη ακροαση το μηχανημα δεν μου κανει κλικ ( σαφως οι απαιτησεις μου ειναι μαλλον υπερβολικες ) παρολα αυτα πρεπει να πω οτι το μηχανημα ειναι μεστο τα οργανα τοποθετημενα στη θεση τους και σε σχεση με αυτα που εχω συνηθισει να ακουω σαφως εχει μειωμενο bandwidth και προς α πανω και προς τα κατω και δεν εχει την αισθηση ελευθεριας και αερα που θα σου εδινε ενα μη καταναλωτικο μηχανημα . Γενικα ειναι γλυκο μαζεμενο και ηπιο μηχανημα και ισως με ενα τσικ χρωματισμενο ηχειο να εδινε ενα καλο αποτελεσμα .

Εγω στο μαγαζι εχω ακριβως τον ιδιο για προσωπικη ακροαση και περιμενα πανω απο 10 χρονια να πετυχω εναν ο οποιος να ειναι στην δικια σου κατασταση να τον παρω απο τον πελατη και να τον ξηλωσω μεσα στα πρωτα 10 λεπτα το οποιο και εκανα . Φυσικα εφιαξα και VU ωστε να δουλευουν με την ιδια λογικη που δουλευαν στο αρχικο κυκλωμα πραγμα αρκετα δυσκολο .

Εμεινε μονο το κουτι ενω και ο μετασχηματιστης αλλαχτηκε γιατι δεν εκανε για το κυκλωμα ουτε σαν ταση ουτε σαν ενταση . Φορεσα εναν ονκυο σχεδον 600 w

Δημητρη 104 δεν μαθαινεις απολυτως τιποτα αλλαζωντας ενα ολοκληρωμενο ..Αν θες να μαθεις κατι επισκευαζεις και μελετας ενισχυτη με διακριτα εξαρτηματα .

Καταρχην θαυμαζω την κατασκευη σου.Μαλλον για κατι τετοιο θα παω εαν δεν αναστηθει.

Δευτερον δεν εχεις υπερβολικες απαιτησεις. Ισα ισα το αυτι σου ειναι γυμνασμενο και ακουει και κρινει και τον παραμικρο ηχο το οποιο ειναι φυσιολογικο γιατι καθε μερα επισκευαζεις τετοιου ειδους μηχανηματα. Μακαρι και αλλοι ανθρωποι να ειχαν το μερακι που εχεις εσυ και να μην κοιτανε να τα οικονομησουν απλως.
Οταν ψαχνω για μηχσνηματα ηχου ειλικρινα κοιταω να βρω δικα σου post για review ( Ελληνικα και Ξενα sites ). Οποτε με πηρες στον λαιμο σου. :biggrin: ( Πλακα κανω ).

Δημήτρης104
09-04-15, 21:06
Δημητρη 104 δεν μαθαινεις απολυτως τιποτα αλλαζωντας ενα ολοκληρωμενο
Δεν αντιλέγω, αν όμως δεις το service manual, ασχοληθείς και "διαβασεις" το ολο κύκλωμα, εστω αν είναι με modules, κάτι θα μάθεις πιστεύω για εμάς τους ερασιτέχνες.
PS Ωραίος ο μετασχηματιστής, μπόλικο ρεύμα!