Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Miele] καταψύκτης

basiliab
26-03-15, 01:24
Καλησπερα
Έχω ενα εντοιχιζομενο καταψύκτη miele με συρταρια, τον F310 Ui (20ετια περιπου). Μετα από διακοπη της ΔΕΗ αναψε το λαμπακι του συναγερμου αλλα δεν ανεβαινε η ψυξη και μύριζε εντονα υπερθερμανση στο σημειο που βρισκονται τα οργανα λειτουργιας. Τον τραβηξα εξω, εκανα αποψυξη και όλα καλα, εως τη στιγμη που τον ξανα εντοιχισα. Αναψε παλι το λαμπακι και η ψυξη δεν είναι ικανοποιητική όμως σταματησε να μυριζει. Το μοτερ δουλευει συνεχεια και το επανω στοιχείο δεν πιανει καθολου παγο. Καποια στιγμη παρατηρησα να ακουγετε ρωη υγρων αλλα όχι συνεχεια.

Μπορει καποιος να βοηθησει? :thinking:

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Tapavakos
27-03-15, 17:39
Καλησπέρα.

Το αλαρμ ίσως σου υποδεικνύει ότι η θερμοκρασία στο χώρο είναι χαμηλή. Δοκίμασες να βάλεις θερμόμετρο να δεις πόσο κατεβάζει;
Τα λάστιχα περιμετρικά είναι οκ ή έχεις απώλειες;

Υ.Γ. Πριν την διακοπή ήσουνα ικανοποιημένη από την ψύξη; Έπιανε πάγο στα τοιχώματα και αν ναι πόσο;

basiliab
28-03-15, 01:08
Καλησπερα.

Τα λαστιχα ειναι ενταξει και το θερμομετρο του καταψυκτη δειχνει -15. Ειναι στην βαθμιδα 3,5 με ανωτατη το 5 και ημουν ευχαριστημενη με την αποδοση του πριν τη διακοπη.

GrOnibarD
28-03-15, 01:30
μηπως εχει πατηθει καταλαθος του κουμπι του super και γιαυτο δουλευει συνεχεια?επισης επειδη ειναι παλιο το μοτερ εχει χασει την αποδοση του και να θελει αρκετη ωρα παραπανω για να κατεβασει,παντως -15 δεν ειναι ασχημη θερμοκρασια (κανονικα θα πρεπε ναναι γυρω στους -18 με -20)

xsterg
28-03-15, 22:25
εμενα με προβληματιζει το γεγονος οτι το προβλημα παρατηρηθηκε μετα την διακοπη. θα ελεγα να καλεσεις τεχνικο για να δει το μηχανημα. διαφορετικα μπορει να πεταξεις οτι εχεις μεσα στον καταψυκτη.

basiliab
29-03-15, 00:45
Ναι, κι εγω με τη ΔΕΗ προβληματιστηκα και με την εντονη οσμη στα οργανα λειτουργιας. Μαλλον δεν αποφευγω τον τεχνικο. Εκανα μια προσπαθεια μηπως και βοηθηθω σε κατι και γλυτωσω την επισκεψη της miele. Ευχαριστω για τις απαντησεις!

Κυριακίδης
29-03-15, 08:38
Κάποιες διευκρινίσεις
1) πριν την διακοπή δεη , τι έδειχνε το θερμόμετρο?
2) Η μυρωδιά που λες (στα όργανα λειτουργίας ) είναι δική σου εκτίμηση , μπορεί και συνήθως συμβαίνει μετά από διακοπή της δεη (και σε ακατάλληλους χρόνους της συμπτωματικής διακοπής) να καταστρέφεται το θερμικό του μοτέρ εξαιτίας της αδυναμίας του μοτέρ να πάρει μπροστά.
3) Το άλλο που λες "δουλεύει συνέχεια " .. είσαι απόλυτη γιαυτό? (γιατί κάποιος άλλος το ίδιο έλεγε ) αλλά δεν αποσαφήνισε π.χ. ότι το μοτέρ προσπαθούσε συνεχώς να πάρει μπροστά για να λειτουργήσει ομαλά (αλλά έκανε στιγμιαίες προσπάθειες για να πάρει μπροστά το μοτέρ και που τελικά δεν τα κατάφερνε και έσβησε το μοτέρ ) ... και αυτό λανθασμένα μας το είπε "δουλεύει συνέχεια".
4) Αυτά στα λέω γιατί στο τέλος γράφεις (Καποια στιγμη παρατηρησα να ακουγετε ρωη υγρων αλλα όχι συνεχεια. ) από εκεί αμφιβάλω και για αυτό που λες ότι το μοτέρ "δουλεύει συνέχεια"

basiliab
29-03-15, 15:02
Δυστυχως δεν ειμαι ιδιαιτερα σχετικη με το αντικειμενο κι οσα γραφω, ειναι αυτα που εχω παρατηρησει στον εναμιση μηνα που εχει προβλημα ο καταψυκτης μου. Πριν τη διακοπη η θεμοκρασια ηταν στους -21, οσο για το μοτερ δεν μπορω να ειμαι απολυτα σιγουρη γιατι δεν μπορω να το παρακολουθω συνεχεια, οσο το ακουω ομως, δουλευει χωρις διακοπη και με τον ιδιο ρυθμο.

sofosal
22-04-15, 14:41
Ότι και να έγινε, αν το μοτέρ παρέμεινε σε συνεχή λειτουργία για μερικές μέρες (μιας που δεν μπορούσε να φτάσει την απαιτούμενη ψύξη) έχεις "το μεγάλο πρόβλημα"!!
Θα χρειαστείς καινούριο μοτέρ ....η/ καινούριο ψυγείο, δυστυχώς....

Για όσους ξέρουν, σε τέτοιες περιπτώσεις ο θερμοστάτης δεν δίνει ποτέ Off, αφού η ψύξη είναι κάτω από την ρύθμισή του και το μοτέρ σταματά μόνο από το θερμικό προστασίας του......η θερμοκρασία προκαλεί διαστολή - βλάβη, όταν παραμείνει υψηλή για μέρες...

basiliab
04-05-15, 01:03
Ότι και να έγινε, αν το μοτέρ παρέμεινε σε συνεχή λειτουργία για μερικές μέρες (μιας που δεν μπορούσε να φτάσει την απαιτούμενη ψύξη) έχεις "το μεγάλο πρόβλημα"!!
Θα χρειαστείς καινούριο μοτέρ ....η/ καινούριο ψυγείο, δυστυχώς....

Για όσους ξέρουν, σε τέτοιες περιπτώσεις ο θερμοστάτης δεν δίνει ποτέ Off, αφού η ψύξη είναι κάτω από την ρύθμισή του και το μοτέρ σταματά μόνο από το θερμικό προστασίας του......η θερμοκρασία προκαλεί διαστολή - βλάβη, όταν παραμείνει υψηλή για μέρες...

:saad:Δυστυχως επιβεβαιωθηκε το "μεγαλο προβλημα" και το κοστος ειναι κι αυτο μεγαλο οπως και το δειλημα, αγορα η επισκευη μιας και ειναι 20ετιας! Καμια προταση για ψυγειοκαταψυκτη οικονομικο και αξιοπιστο υπαρχει?

sofosal
04-05-15, 13:58
:saad:Δυστυχως επιβεβαιωθηκε το "μεγαλο προβλημα" και το κοστος ειναι κι αυτο μεγαλο οπως και το δειλημα, αγορα η επισκευη μιας και ειναι 20ετιας! Καμια προταση για ψυγειοκαταψυκτη οικονομικο και αξιοπιστο υπαρχει?

Αν το ψυγείο είναι σε καλή κατάσταση (λάστιχα, ράφια, κτλ) και δεν έχει άλλο πρόβλημα, η αντικατάσταση του μοτέρ για πρώτη φορά νομίζω είναι συμφέρουσα!...

σε τι τιμή σου αλλάζουν το μοτέρ και πόσο στοιχίζει σήμερα το ανάλογο ψυγείο;

* επειδή το έχεις εντοιχισμένο, ίσως πρέπει να δεις το θέμα του εξαερισμού....είτε το επισκευάσεις είτε πάρεις καινούριο...

nyannaco
04-05-15, 15:18
Μήπως όμως το μοτέρ της Miele έχει όσο ένα καινούργιο Samsung ή LG, πχ? Δεν ξέρω πόσο πάει, απλά αναρρωτιέμαι.

Επίσης, βάζοντας καινούργιο μοτέρ σε ένα ψυγείο 20ετίας, θα αναβαθμιστεί η ενεργειακή του κλάση;

sofosal
04-05-15, 16:45
Μήπως όμως το μοτέρ της Miele έχει όσο ένα καινούργιο Samsung ή LG, πχ? Δεν ξέρω πόσο πάει, απλά αναρρωτιέμαι.

Επίσης, βάζοντας καινούργιο μοτέρ σε ένα ψυγείο 20ετίας, θα αναβαθμιστεί η ενεργειακή του κλάση;

Η επιλογή ψυγείου (στις μέρες μας) είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση.......εκτός από την ενεργειακή κλάση μετράνε και πολλά άλλα δεδομένα....
κυκλοφορούν στην αγορά πολλά ψυγεία που είναι εντελώς ακατάλληλα για τις κλιματολογικές συνθήκες στην Ελλάδα....
ψυγεία προορισμένα για σκανδιναβικές χώρες, πασάρονται εδώ λόγω του φθηνού κόστους....

ένα καλό ψυγείο,(όπως της Miele) έστω και 20ετίας, μπορεί άνετα να είναι λύση αν η επισκευή του είναι προσεγμένη - εγγυημένη...

nyannaco
05-05-15, 10:10
κυκλοφορούν στην αγορά πολλά ψυγεία που είναι εντελώς ακατάλληλα για τις κλιματολογικές συνθήκες στην Ελλάδα....
ψυγεία προορισμένα για σκανδιναβικές χώρες, πασάρονται εδώ λόγω του φθηνού κόστους....Απατεώνες θα υπάρχουν όσο υπάρχουν θύματα. Ας προσέχουμε να μην είμαστε. Στην εποχή του internet ο καθένας μπορεί σε λίγα λεπτά να μάθει για τις κλιματικές κλάσεις των ψυγείων.

ένα καλό ψυγείο,(όπως της Miele) έστω και 20ετίας, μπορεί άνετα να είναι λύση αν η επισκευή του είναι προσεγμένη - εγγυημένη...Εδώ δεν θα συμφωνήσω, εκτός εάν η επισκευή στοιχίζει μέχρι καμμιά πενηνταριά ευρώ το πολύ. Κι αυτό γιατί δεν υπάρχει καμμία εγγύηση ότι το ψυγείο δεν θα παραδώσει σύντομα κάπου αλλού, αλλά και μέχρι να γίνει αυτό θα συνεχίσει να καταναλώνει ρεύμα ασύστολα.
Το έχω ξαναγράψει, άποψή μου είναι, καλύτερα οικονομικότερος εξοπλισμός που θα αντικαθίσταται συχνότερα, με προσαρμογή στις τεχνολογικές εξελίξεις, παρά πανάκριβος που (ευχόμαστε ότι) θα κρατήσει τριάντα χρόνια, φορτώνοντάς μου ένα δεινόσαυρο μετά τα δεκαπέντε χρόνια, και με πιθανότατα πανάκριβα επίσης ανταλλακτικά (γι'αυτό και δεν θα αγόραζα ποτέ τίποτα της συγκεκριμένης μάρκας).
Αλλωστε, πρέπει να αντιληφθούμε πλέον, ιδίως εμείς οι μεγαλύτεροι, που μάθαμε αλλιώς στα μικράτα μας, ότι οι οικιακές συσκευές είναι πλέον στη λογική του καταναλωτικού μάλλον, παρά του διαρκούς.
Τέλος πάντων, όλα αυτά είναι θεωρητικά μέχρι να μάθουμε το κόστος της αντικατάστασης του μοτέρ. Περιμένω με περιέργεια.

basiliab
07-05-15, 02:23
Ειναι σε πολυ καλη κατασταση γι αυτο λυπαμαι να το πεταξω. Για αντικατασταση μοτερ μου ζητανε περιπου 150 € και καινουριο η τιμη ανεβαινει στα 750 €. Η ηλικια του ειναι που με προβληματιζει...

basiliab
07-05-15, 02:29
sofosal (http://www.howtofixit.gr/forum/member.php?u=61904) nyannaco (http://www.howtofixit.gr/forum/member.php?u=59097) Ο καταψυκτης ειναι σε πολυ καλη κατασταση γι αυτο λυπαμαι να το πεταξω. Για αντικατασταση μοτερ μου ζητανε περιπου 150 € και καινουριο η τιμη ανεβαινει στα 750 €. Η ηλικια του ειναι που με προβληματιζει...

basiliab
07-05-15, 02:31
Ειναι σε πολυ καλη κατασταση γι αυτο λυπαμαι να το πεταξω. Για αντικατασταση μοτερ μου ζητανε περιπου 150 € και καινουριο η τιμη ανεβαινει στα 750 €. Η ηλικια του ειναι που με προβληματιζει...

basiliab
07-05-15, 03:02
Εχεις δικιο sofosal (http://www.howtofixit.gr/forum/member.php?u=61904). Η αληθεια ειναι οτι το ταλαιπώρησα πολυ, στριμωγμενο μεσα στο επιπλο αλλα ετσι εγραφαν οι οδηγιες της συσκευης.

sofosal
07-05-15, 13:28
Εχεις δικιο sofosal (http://www.howtofixit.gr/forum/member.php?u=61904). Η αληθεια ειναι οτι το ταλαιπώρησα πολυ, στριμωγμενο μεσα στο επιπλο αλλα ετσι εγραφαν οι οδηγιες της συσκευης.

Βασιλική,
την απόφαση για επισκευή η/ καινούριο θα την πάρεις εσύ....
το μόνο που ίσως θα μπορούσα να πω ακόμα είναι: ότι πληρώσεις αυτό θα έχεις, 150 Ευρω ένα παλιό ψυγείο, 750 Ευρώ ένα καινούριο ψυγείο...
Ανάλογα με τα οικονομικά σου πράτεις...

Θα είχε αξία να πούμε μερικά πράγματα για την σωστή τοποθέτηση του ψυγείου, ώστε να έχει απόδοση και διάρκεια ζωής, ειδικά όταν είναι εντοιχισμένο....
Αφού πρώτα έχουμε επιλέξει το σωστό ψυγείο από άποψη κλιματικής κλάσης, μεγέθους....το τοποθετούμε έτσι που να μπορεί να ψύχεται όσο το δυνατόν καλύτερα.

Φροντίζουμε να έχει απόσταση από το πάτωμα για να περνά από χαμηλά ο "κρύος" αέρας μόνο από μπροστά αφού είναι εντοιχισμένο....
Αν υπάρχει δυνατότητα αφήνουμε δίοδο στο πίσω μέρος μόνο χαμηλά, δεξιά και αριστερά....

ο αέρας δεν πρέπει να έχει άλλη διέξοδο (διαφυγής) παρά μόνο από την κορυφή του ψυγείου....
τα όσα ντουλάπια βρίσκονται από πάνω του πρέπει να έχουν κενό στο πίσω μέρος τους, και κενό στο πάνω, στο ταβάνι, ώστε ο "ζεστός" αέρας να περνά από κει προς το χώρο....

Έτσι έχουμε 'ένα κανάλι που ξεκινά από κάτω ψυχρό, περνά μόνο από το μοτέρ και την σερπατίνα του ψυγείου και καταλήγει ζεστό υποχρεωτικά πάνω από το ψυγείο....απάγοντας έτσι την θερμότητα...

Είναι μια κατάσταση που στριμωγμένο το ψυγείο, έχει πολύ καλύτερη απαγωγή θερμότητας από ότι αν ήταν ελεύθερο!...

Τα παραπάνω είναι αρκετά ....
Αυτή την φυσική διαδρομή του αέρα κρύο χαμηλά ζεστό στα υψηλά, μπορούμε να την ενισχύσουμε με ένα ανεμιστηράκι, (μερικά ψυγεία το έχουν από τη μάνα τους) συνδεδεμένο έτσι που να δουλεύει όταν λειτουργεί το μοτέρ του ψυγείου...

basiliab
13-05-15, 02:18
Σας ευχαριστω ολους για τη βοηθεια. Μετα απο ψαξιμο και πολυ σκεψη πηρα 60αρι ψυγειοκαταψυκτη liebherr 600 ευρω για να ειμαι σιγουρη οτι ξαφνικα δεν θα ξεμεινω απο τιποτα λογω του οτι το ψυγειο και η καταψυξη ειναι ξεχωριστες συσκευες και 20ετιας. Επισης ειμαι σε σκεψη να φτιαξω και το μοτερ του καταψυκτη, γιατι ο χωρος καταψυξης του liebherr ειναι σχετικα μικρος με την ελπιδα να κρατησει για λιγα χρονια ακομη. Απ οτι καταλαβαινω οι νεες συσκευες σε 5-7 χρονια χαλανε αρα μαλλον φθηνα θα μου ερθει.:confused1:

sofosal
13-05-15, 13:31
Σας ευχαριστω ολους για τη βοηθεια. Μετα απο ψαξιμο και πολυ σκεψη πηρα 60αρι ψυγειοκαταψυκτη liebherr 600 ευρω για να ειμαι σιγουρη οτι ξαφνικα δεν θα ξεμεινω απο τιποτα λογω του οτι το ψυγειο και η καταψυξη ειναι ξεχωριστες συσκευες και 20ετιας. Επισης ειμαι σε σκεψη να φτιαξω και το μοτερ του καταψυκτη, γιατι ο χωρος καταψυξης του liebherr ειναι σχετικα μικρος με την ελπιδα να κρατησει για λιγα χρονια ακομη. Απ οτι καταλαβαινω οι νεες συσκευες σε 5-7 χρονια χαλανε αρα μαλλον φθηνα θα μου ερθει.:confused1:

ΜΕΓΕΙΑ!!Βασιλική. όπως και να το κάνουμε το καινούριο είναι ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ!:001_smile:

Papas00zas
14-05-15, 15:31
Αρκει να μην ειναι ο 4003 που ειναι μιας χρήσης. Καλυτερα να πας και σε ανακατασκευή για να έχεις 2....
Ασε που το εικοσαετίας εχει και λιγοτερα ηλεκτρονικα που συνήθως αυτά χαλάνε

basiliab
14-05-15, 16:36
ΜΕΓΕΙΑ!!Βασιλική. όπως και να το κάνουμε το καινούριο είναι ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ!:001_smile:
Ευχαριστω sofosal! Μακαρι να μην εχω προβληματα γιατι ειναι ο CNSL 4003-21!:001_unsure:

Αρκει να μην ειναι ο 4003 που ειναι μιας χρήσης. Καλυτερα να πας και σε ανακατασκευή για να έχεις 2....
Ασε που το εικοσαετίας εχει και λιγοτερα ηλεκτρονικα που συνήθως αυτά χαλάνε
Ειχα ακουσει κι εγω για το 4003 ομως το CNSF και προβληματιστηκα πολυ αλλα στην τιμη αυτη ηταν η καλυτερη κατασκευη κι επειδη τα ψυγεια ειναι λαχειο τι θα σου βγει το πηρα.
Σε ανακατασκευή θα παω κατα 80%!