Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Bosch] πλυντήριο πιάτων SGS902EU/07 βλάβη

vankos
20-03-15, 21:28
Το πλυντήριο μου σταματάει ξαφνικα τον κύκλο πλύσης και ειτε ξεκιναει απο την αρχή ειτε νεκρώνεται τελείως. Αν το αφήσω λίγη ώρα τότε ξεκινάει πάλι με το ίδιο μοτίβο. Εχω καθαρίσει τα φίλτρα, τον σωλήνα κάτω,τον προγραμματιστή, δεν φαίνεται να να εχει διαρροή. Καμμιά ιδέα?
Ευχαριστώ

vankos
23-03-15, 23:17
Το μοντέλο είναι το SGS6902EU/07.
Μπορεί κάποιος να δώσει καμμιά ιδέα?
ευχαριστώ

diony
24-03-15, 00:04
ειτε νεκρώνεται τελείως.

Τι ακριβώς κάνει ?
Σβήνουν και οι ενδείξεις ή απλά σταματάει τη λειτουργία του μόνο ?
Μήπως βγάζει κάποιο μήνυμα σφάλματος ?

vankos
24-03-15, 14:55
Τι ακριβώς κάνει ?
Σβήνουν και οι ενδείξεις ή απλά σταματάει τη λειτουργία του μόνο ?
Μήπως βγάζει κάποιο μήνυμα σφάλματος ?

Σβήνει τελείως πολλές φορές.Όμως μερικές φορές ο χρόνος πάει στο μηδέν ή ξεκινάει πάλι από την αρχή.
Μήνυμα σφάλματος δεν βγάζει.

GrOnibarD
24-03-15, 22:56
μηπως η φισα που παει στην πλακετα το γενικο ρευμα εχει ψηθει και δεν κανει καλη επαφη?επισης δες τον διακοπτη πορτας μηπως δεν κλεινει καλα

diony
24-03-15, 23:04
Αν νεκρώνουν τα πάντα και δεν έχεις ούτε ένδειξη τροφοδοσίας , αρχικά να ξεκινούσες να έβλεπες τυχόν κακή επαφή σε πρίζα ή πολύπριζο που τροφοδοτεί τη συσκευή

vankos
25-03-15, 12:14
Έκανα αλλαγή πρίζας αλλά τα ίδια

diony
25-03-15, 14:50
Πιθανό να υπάρχει πρόβλημα τροφοδοσίας από το ON - OFF ή να έχει πρόβλημα η ίδια η πλακέτα
Αν τη βλάβη την κάνει σποραδικά θα είναι ακόμη πιο δύσκολο να την εντοπίσεις

vankos
25-03-15, 23:42
Πιθανό να υπάρχει πρόβλημα τροφοδοσίας από το ON - OFF ή να έχει πρόβλημα η ίδια η πλακέτα
Αν τη βλάβη την κάνει σποραδικά θα είναι ακόμη πιο δύσκολο να την εντοπίσεις

Την πλακέτα την άνοιξα δεν βρήκα ίχνη που να δίχνουν πρόβλημα. Δηλαδή μαυρίσματα, ψυχρές κολλήσεις κτλ
Υπάρχει περίπτωση τέτοιο πρόβλημα να το δίνει το aquastop ή κάποιος αισθητήρας ή κάποιος πυκνωτής?(αρχίζω από τα φθηνά)

diony
26-03-15, 00:18
Αν σβήνει τελείως όπως λες θα πρέπει να την πιάσεις στα πράσα και την ώρα που σβήνει να εξακριβώσεις αν έρχεται τάση 230 βολτ L και N με το πολύμετρο και όχι με δοκιμαστικό στην είσοδο της πλακέτας
Αν όντως έχεις κανονικά τάση 230 βολτ τότε πλέον ψάχνεις την πλακέτα

vankos
27-03-15, 17:57
Αν σβήνει τελείως όπως λες θα πρέπει να την πιάσεις στα πράσα και την ώρα που σβήνει να εξακριβώσεις αν έρχεται τάση 230 βολτ L και N με το πολύμετρο και όχι με δοκιμαστικό στην είσοδο της πλακέτας
Αν όντως έχεις κανονικά τάση 230 βολτ τότε πλέον ψάχνεις την πλακέτα

Υπάρχει περίπτωση να δίνει το Apuastop λάθος σήμα και να σταματά την τροφοδοσία?

diony
27-03-15, 18:30
To Apuastop στα περισσότερα πλυντήρια που έχω δει , σταματάει την παροχή νερού ,την αντλία πλύσεως , και ενεργοποιεί την αντλία εξαγωγής νερού

Κυριακίδης
27-03-15, 21:21
Το πλυντήριο μου σταματάει ξαφνικα τον κύκλο πλύσης και ειτε ξεκιναει απο την αρχή ειτε νεκρώνεται τελείως. Αν το αφήσω λίγη ώρα τότε ξεκινάει πάλι με το ίδιο μοτίβο. Εχω καθαρίσει τα φίλτρα, τον σωλήνα κάτω,τον προγραμματιστή, δεν φαίνεται να να εχει διαρροή. Καμμιά ιδέα?
Ευχαριστώ
Ενδιαφέρομαι για απαντήσεις στο #5 και #10 (μην αλλάζεις θέματα)

Το πλυντήριο μου σταματάει ξαφνικα τον κύκλο πλύσης και ειτε ξεκιναει απο την αρχή ειτε νεκρώνεται τελείως.
Πες τουλάχιστον πόσο "ξαφνικά" ... δούλεψε ? πόση ώρα? τι έκανε ? νερό πρόλαβε πήρε? πρόλαβε να δουλέψει το μοτέρ πλύσης?

vankos
28-03-15, 13:42
Ενδιαφέρομαι για απαντήσεις στο #5 και #10 (μην αλλάζεις θέματα)

Πες τουλάχιστον πόσο "ξαφνικά" ... δούλεψε ? πόση ώρα? τι έκανε ? νερό πρόλαβε πήρε? πρόλαβε να δουλέψει το μοτέρ πλύσης?

Περίπου 15 λεπτα αφού ξεκινήσει σταματάει. Δουλεύουν οι αντλίες και οι δυο αποδεδειγμένα. Σήμερα πάντως άνοιξα παλι το καπάκι με τα καλώδια και παρατήρησα οτι είχαν φθορά. Τα κούνησα λίγο και ολοκλήρωσε τον κυκλο πλύσης είναι δυνατον να επειράζει τόσο!!
Σας ευχαριστω παρα πάρα πολύ για τον χρόνο που αφιερώνετε για τις απαντήσεις.

vankos
29-03-15, 14:00
Περίπου 15 λεπτα αφού ξεκινήσει σταματάει. Δουλεύουν οι αντλίες και οι δυο αποδεδειγμένα. Σήμερα πάντως άνοιξα παλι το καπάκι με τα καλώδια και παρατήρησα οτι είχαν φθορά. Τα κούνησα λίγο και ολοκλήρωσε τον κυκλο πλύσης είναι δυνατον να επειράζει τόσο!!
Σας ευχαριστω παρα πάρα πολύ για τον χρόνο που αφιερώνετε για τις απαντήσεις.

Μια από τα ιδια.
Το βάζω στο σύντομο πρόγραμμα ξεκινά απο την ένδειξη 20 και ένδειξη 0 στο 11. Κάτι του δίνει σήμα για να συμπεριφέρεται έτσι.Ο θερμίστορ πότε δίνει σημα για ζέσταμα?

Κυριακίδης
29-03-15, 16:46
Πριν λίγο στο #14 είπες "ολοκλήρωσε την πλύση " άρα το πρόγραμμα δεν θα έχει πρόβλημα , κάτι συμβαίνει ενδιάμεσα και κόβεται το ρεύμα . Οπότε η απάντηση #10 είναι που πρέπει να διερευνηθεί.