Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [HiFi] PHILLIPS AMPLIFIER FA950

panos1111
11-03-15, 02:41
Γεια σας
ενας φιλος μου χαρισε τον πιο πανω ενισχυτή.Ακουγεται πολύ καλα με τα b and w 580 (1991 αγορα) ηχεια που τον εχω συνδεσει.Το ιδιο καλα και με τα infinity audio 10.
Εχει δυο προβλήματα τα οποια σκεπτομαι να επιδιορθωσω.Το ένα,εχει καει(http://www.hlektronika.gr/forum/images/smilies/wink.png το λεντακι πρασινομπλε χρωματος του επιλογεα εισοδου(cd) στην προσοψη και επισης,ολες οι ψηφιακες είσοδοι δεν παιζουν-λειτουργουν(το σχετικο οριζοντιο λεντακι αναβει...).Οι ερωτήσεις μου είναι εάν-από χρηματικης αποψης αξιζει να τον επισκευασω κι εάν ναι,που θα πρεπει να απευθυνθώ,σημειωτεον ότι περισσοτερο με απασχολει το γεγονος της ψηφιακης αναπαραγωγης παρα το καμμενο λεντακι.
Παρακαλω,διορθωστε με εάν το εθεσα σε λαθος τοπικ.
Ευχαριστω για τον χρονο σας
Πανος

xsterg
11-03-15, 21:31
η φωτο ειναι πολυ γενικη. μπορω να πω οτι δεν φαινεται τιποτα. τα λεντακια ναι, επιδιορθωνωνται ευκολα απο καποιον που εχει σχετικη εμπειρια και δεν επιδιορθωνονται απο καποιον που δεν εχει εμπειρια.

panos1111
12-03-15, 06:12
http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=39428&stc=1

panos1111
12-03-15, 06:13
πιο κοντινη φωτο,περα από τα λεντακια τι γινεται με την ψηφιακη εισοδο?Ευχαριστω

kimon1
13-03-15, 00:31
Στον ενισχυτήν αυτόν οι ψηφιακές είσοδοι είναι pass-through.Δεν διαθέτει δικό του DAC.

panos1111
13-03-15, 04:45
τι σημαινει αυτό;Συμφωνα με το μανιουαλ θα πρεπει να παιζει,χωρια που θυμαμαι ότι επειζε κανονικα

kimon1
13-03-15, 19:15
Σημαίνει ότι ο ενισχυτής έχει επιλογέα (και μόνον επιλογέα) ψηφιακών εισόδων ,ο οποίος παραδίδει το σήμα σε μια ψηφιακή έξοδο, στην οποία συνδέεις μια συσκευή εγγραφής ψηφιακού σήματος.

east electronics
13-03-15, 20:11
Γενικα αυτο το μηχανημα ειναι μια πολυ θλιβερη κατασκευη στο εσωτερικο του και αν ανοιξεις να κανεις καποια δουλεια θα πρεπει να εισαι δεκαδες φορες πιο προσεκτικος απο οτιδηποτε αλλο .

Αν του κανεις καποια ζημια ειναι πολυ μεγαλος νταλκας να επισκευαστει και ελαχιστοι ανθρωποιι ξερουν να τον φιαξουν

xsterg
13-03-15, 20:32
θα συμφωνησω με τον σακη. ο ενισχυτης προερχεται απο καποιο σαν κομπακτ συστημα της δεκαετιας τελους του 90. ηταν ολα πολυ χαλια ποιοτικα ακομη και εκεινη την εποχη.

panos1111
14-03-15, 01:28
ευχαριστω κιμον,κατι σαν βρογχος δηλαδη

panos1111
14-03-15, 01:36
Ετσι εξηγειται τοτε το δωρο από φιλο.Εχω ελάχιστες γνωσεις από ηλεκτρονικα,περυσι,αρχισε το ποτενσιομετρο της εντασης να κανει χρτς χρτς και τον ελυσα,τα ειδα όλα,βγηκε θυμαμαι το ποτενσιομετρο(;) και ειχε κατι σαν σειρα ακιδων,σαν σειρα με κολλημένες μεταξυ τους καρφιτσες εμοιαζε,σπρευ,φυσημα ξανα κλπ,τελικα διορθωθηκε αυτό,το λεντακι φοβηθηκα τα το προσπαθήσω.Μου εκανε παντως εντυπωση το πως συνδεονται καποια πραγματα στο μπροστινο πανελ(;).Τεσπα,σας ευχαριστω ολους για τις πληροφοριες,θα κοιτάξω να βρω κατι καλυτερο σε μεταχειρισμενο με βαση εκτιμησεις του κ.Σακη

xsterg
14-03-15, 12:40
μην μειωνουμε την αξια του δωρου. ουτε την προθεση του δωρητη που σιγουρα θα εγινε με καλη προθεση.

kimon1
15-03-15, 14:57
Γενικα αυτο το μηχανημα ειναι μια πολυ θλιβερη κατασκευη στο εσωτερικο του και αν ανοιξεις να κανεις καποια δουλεια θα πρεπει να εισαι δεκαδες φορες πιο προσεκτικος απο οτιδηποτε αλλο .

Αν του κανεις καποια ζημια ειναι πολυ μεγαλος νταλκας να επισκευαστει και ελαχιστοι ανθρωποιι ξερουν να τον φ
ιαξουν

Ισχύει το αυτό και για τα επόμενα (και τελευταία) μοντέλα FA 911/931/951 της σειράς;Βλέποντας φωτό στο ίντερνετ παρατηρώ ότι στο εσωτερικό διαφέρουν αρκετά από τον 950 φερ' ειπείν.Ρωτάω γιατί έχω έναν 911 στο οποίο θέλω να αντικαταστήσω τον τελικό του ενισχυτή.Γενικά οι πλακέτες του 911 είναι <<αραιοκατοικημένες>> και εικάζω ότι με την προσθήκη εξαρτημάτων θα βγαίνουν και τα μεγαλύτερα μοντέλα.

xsterg
15-03-15, 16:52
εγω θα ελεγα να ασχοληθεις με αλλη μαρκα για ηχο εκτος απο την φιλιπς. δεν φημιζεται για τα χαι φαι μιχανηματα της.

kimon1
15-03-15, 18:26
O ενισχυτής αγοράστηκε σε τιμή χαμηλή(τελευταίες παρτίδες μάλλον) το 1997 σαν δέκτης τηλεχειρισμού για το τιούνερ ft 880.Ο ήχος του δεν είναι άσχημος με μικρά ηχεία και τον θέλω για δεύτερο σύστημα με πηγή κυρίως ραδιόφωνο.Έχω βρει τις εισόδους L-R του τελικού σταδίου και η δουλειά φαίνεται εύκολη.Ρώτησα, μετά το σχόλιο του Σάκη,από φόβο μήπως αντιμετωπίσω κάτι περίεργο.

xsterg
15-03-15, 20:25
για την χρηση που τον θελεις σαν δευτερο συστημα ειναι οκ.