Επιστροφή στο Forum : Stirella Simac SX430D τρέχει νερά
andyferraristi
09-03-15, 20:26
Καλησπέρα. Στο ανωτέρω μοντέλο έχω το εξής πρόβλημα. Κατά την πρώτη φόρτωση νερού, και ασχέτως το πόση ώρα το αφήσω να ζεσταθεί, πατώντας το αντίστοιχο κουμπί, μαζί με ατμό βγάζει και πάρα πολύ νερό. Μετά από κάποια ώρα, λειτουργεί κανονικά. Του έκανα αρκετές "πλύσεις" με ξύδι (το διάβασα εδώ στο forum ως πιθανότερη επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος), αλλά μάταια. Το ερώτημα που έχω είναι. Μήπως το πρόβλημα μου πηγάζει από κάποιο διαφορετικό σημείο, και τσάμπα παιδεύομαι με το ξύδι (όχι βέβαια ότι δεν χρειαζόταν και αυτό)???
Ευχαριστώ εκ των προτέρων ...
Προφανώς από υψηλή στάθμη νερού ,σε όλα τα μπόιλερ τον ατμό τον παίρνουμε από το άνω σημείο , αν μπει περισσότερο νερό , μπορεί να συμβεί αυτό που λες
andyferraristi
10-03-15, 17:56
Όχι Κώστα σίγουρα δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Το νερό που έβαλα ήταν κατά πολύ λιγότερο του μισού λίτρου ...
Επειδή δεν έχεις φωτογραφία , το σύστημα είναι απλό /η non stop ?
andyferraristi
10-03-15, 22:15
Επειδή δεν έχεις φωτογραφία , το σύστημα είναι απλό /η non stop ?
Τι ακριβώς είναι αυτό ???
Non stop είναι αυτά που έχουν πλαστικό δοχείο νερού και το στέλνουν με αντλία στο μπόιλερ κάθε φορά που κατεβαίνει η στάθμη, έτσι μπορεί να σιδερώνει με τις ώρες και να βάζει νερό, χωρίς να περιμένει να κρυώσει το μπόιλερ (στα απλά ατμοσυστήματα)
andyferraristi
11-03-15, 09:27
Non stop είναι αυτά που έχουν πλαστικό δοχείο νερού και το στέλνουν με αντλία στο μπόιλερ κάθε φορά που κατεβαίνει η στάθμη, έτσι μπορεί να σιδερώνει με τις ώρες και να βάζει νερό, χωρίς να περιμένει να κρυώσει το μπόιλερ (στα απλά ατμοσυστήματα)
Δεν είναι Non stop. Σου ανεβάζω και φωτογραφίες, μήπως δεις κάτι επιπλέον ...
http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=39410&stc=1
http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=39411&stc=1
http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=39412&stc=1
http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=39413&stc=1
Κυριακίδης
11-03-15, 10:58
Μετά από κάποια ώρα, λειτουργεί κανονικά.
Τον θερμοστάτη στην πλάκα του σίδερου ανέβασε τον στην θερμοκρασία , να ζεσταθεί και η πλάκα καλά . Ο ατμός από το μπόιλερ μπορεί να έρχεται και με λίγο νερό αλλά αν δεν καίει καλά η πλάκα θα σου βγάζει και λίγα νερά ή είναι κρύα νερά που υπάρχουν μέσα στο κύκλωμα στις σωληνώσεις από την προηγούμενη χρήση.
andyferraristi
11-03-15, 11:40
Τον θερμοστάτη στην πλάκα του σίδερου ανέβασε τον στην θερμοκρασία , να ζεσταθεί και η πλάκα καλά . Ο ατμός από το μπόιλερ μπορεί να έρχεται και με λίγο νερό αλλά αν δεν καίει καλά η πλάκα θα σου βγάζει και λίγα νερά ή είναι κρύα νερά που υπάρχουν μέσα στο κύκλωμα στις σωληνώσεις από την προηγούμενη χρήση.
Ο θερμοστάτης είναι στο max. Μήπως να υποπτεύομαι κάποιο σφάλμα στην αντίσταση του ???
andyferraristi
11-03-15, 17:47
Εύρηκα κύριοι. Μόλις πήρα το boiler στα χέρια μου, άκουγα μέσα κάτι μεταλλικό να περιφέρεται. Αναγκάστηκα να λύσω το boiler στα δύο, και μετά εκπλήξεως είδα το παρακάτω σωληνάκι
http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=39417&stc=1
σπασμένο (αγνοώ το πως έγινε). Επομένως πάω ή για πατέντα "επανακόλλησης", ή για αγορά καινούριου ...
Τώρα μπήκα μέσα με πρόλαβες
Ψάξε στο φόρουμ ξανά έτυχε ίδια περίπτωση αν βρω Φώτο θα την ανεβάσω
Αν και νομίζω αν το βρεις σε καλή τιμή πιο καλά να βάλεις ένα καινούριο με τη φλάντζα του μαζί
andyferraristi
16-03-15, 12:27
Ρε παιδιά για απαντήστε μου σε κάτι. Καθαρίζοντας την παλιά φλάντζα (και τα άλατα μαζί), νομίζω ότι σε κάποια σημεία έχει κόλλα. Είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιήσω φλαντζόκολλα κατά την τοποθέτηση της καινούριας φλάντζας ???
καλά κάνεις και βάζεις καινούρια φλάντζα , η κόλλα μπορεί να σου καλύψει μία διαρροή από μία μικρή ατέλεια της παλιάς φωλιάς του μπόιλερ , αν το κενό είναι μεγάλο , υπάρχει πιθανότητα να έχεις διαρροή
andyferraristi
19-03-15, 18:22
Λύστε ακόμα μια απορία. Στην "πατέντα" που έκανα, πρόσθεσα λίγη Loctite (δεν θυμάμαι ποιο νούμερο ακριβώς αλλά κάνει σίγουρα για υψηλές θερμοκρασίες) για να επιτύχω σταθεροποίηση και στεγάνωση. Όμως τρεις μέρες αργότερα, δεν δείχνει να έχει στεγνώσει. Είναι φυσιολογικό αυτό ??? Εφόσον ναι, πόσος χρόνος περίπου απαιτείται για το στέγνωμα ???
Εύρηκα κύριοι. Μόλις πήρα το boiler στα χέρια μου, άκουγα μέσα κάτι μεταλλικό να περιφέρεται. Αναγκάστηκα να λύσω το boiler στα δύο, και μετά εκπλήξεως είδα το παρακάτω σωληνάκι σπασμένο (αγνοώ το πως έγινε). Επομένως πάω ή για πατέντα "επανακόλλησης", ή για αγορά καινούριου ...
Ίδια Stirella, ίδιο πρόβλημα. Σ' ευχαριστώ για τη διάγνωση. Εγώ προτίμησα να ανοίξω 3-4 βόλτες Μ6 στο υπόλοιπο σωληνάκι και στον κορμό του βραστήρα. Τους έβαλα και λίγη φλαντζόκολλα και το βίδωσα δυό στροφές
andyferraristi
09-07-17, 01:17
Ίδια Stirella, ίδιο πρόβλημα. Σ' ευχαριστώ για τη διάγνωση. Εγώ προτίμησα να ανοίξω 3-4 βόλτες Μ6 στο υπόλοιπο σωληνάκι και στον κορμό του βραστήρα. Τους έβαλα και λίγη φλαντζόκολλα και το βίδωσα δυό στροφές
Μη νομίζεις, το ίδιο ακριβώς έκανα κι εγώ ...