Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : αφρός από την βρύση

stafidas
18-02-15, 00:23
καλησπέρα,

Αντιμετωπίζω ένα πολύ παράξενο φαινόμενο εδώ και λίγες μέρες. Ανοίγοντας την βρύση στο ζεστό, το νερό βγαίνει σαν αφρός. Το νερό αφρίζει τόσο πολύ που ουσιαστικά είναι κανονικός αφρός. Αν γεμίσω ένα ποτήρι, ο αφρός θα ηρεμήσει και θα γίνει νερό. Επίσης, μυρίζει. Εχει μια μυρωδιά σαν νερό πισίνας (χλώριο?).
Τι μπορεί να συμβαίνει? Σημειωτέο πως όταν γυρίζω την βρύση στο κρύο, το νερό βγαίνει κανονικό νερό (και δεν μυρίζει). Αυτό το έχω παρατηρήσει σε 2 βρύσες του σπιτιού. Στις υπόλοιπες το νερό δεν αφρίζει αλλά μυρίζει (στο ζεστό μόνο).

Μπορεί κάποιος να μου δώσει μια εξήγηση γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό? Ρώτησα υδραυλικό και δεν με πίστεψε καν... πόσο μάλλον να μου το αιτιολογήσει...

vasilimertzani
18-02-15, 09:52
καλησπέρα,

Αντιμετωπίζω ένα πολύ παράξενο φαινόμενο εδώ και λίγες μέρες. Ανοίγοντας την βρύση στο ζεστό, το νερό βγαίνει σαν αφρός. Το νερό αφρίζει τόσο πολύ που ουσιαστικά είναι κανονικός αφρός. Αν γεμίσω ένα ποτήρι, ο αφρός θα ηρεμήσει και θα γίνει νερό. Επίσης, μυρίζει. Εχει μια μυρωδιά σαν νερό πισίνας (χλώριο?).
Τι μπορεί να συμβαίνει? Σημειωτέο πως όταν γυρίζω την βρύση στο κρύο, το νερό βγαίνει κανονικό νερό (και δεν μυρίζει). Αυτό το έχω παρατηρήσει σε 2 βρύσες του σπιτιού. Στις υπόλοιπες το νερό δεν αφρίζει αλλά μυρίζει (στο ζεστό μόνο).

Μπορεί κάποιος να μου δώσει μια εξήγηση γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό? Ρώτησα υδραυλικό και δεν με πίστεψε καν... πόσο μάλλον να μου το αιτιολογήσει...

Αυτο συμβαινει κατα καιρους στα φαρμακα που ριχνουν στο νερο.εχεις θερμοσιφωνα στο παταρι?δουλευει με το ζεστο νερο?

xsterg
18-02-15, 19:18
μου ειχε τυχει και εμενα. οχι σε τετοιο βαθμο βεβαια.

stafidas
18-02-15, 19:35
θερμοσίφωνα έχω στην ταρατσα. Ειναι 3πλης ενέργειας (το λέω σωστά?). Ζεσταίνει με τον ήλιο, με το καλοριφερ και με ρεύμα. Ζεστο νερό έχω κανονικά (λόγο του ότι λειτουργεί το καλοριφερ και ζεσταινει).

Πόσες μέρες μπορεί να κρατήσει αυτό? Είναι ήδη περίπου μια βδομάδα έτσι... Το νερό είναι πόσιμο ή όχι? Μπορώ να κάνω κάτι για να βοηθήσω την κατάσταση?

Αν τελικά οφείλεται στα φάρμακα που ρίχνουν στο νερό... γιατί συμβαίνει μόνο στο ζεστό και όχι και στο κρύο? και γιατί σε 2 βρύσες μόνο?

xsterg
18-02-15, 22:15
συντηρηση στον ηλιακο εχεις κανει ποτε? μην εχει πιασει αλατα? κανονικα πρεπει να τον ανοιξεις και να τον καθαρισεις.

stafidas
18-02-15, 22:55
Ο θερμοσίφωνας είναι 8 χρονών. Συντήρηση είχα κάνει πριν από 3 χρόνια. Κάθε 5 χρόνια μου είχαν πει...

xsterg
18-02-15, 23:00
ανοιξε τον και καθαρισε τον απο τα αλατα. μετα πες μας αν συνεχιζει το φαινομενο αυτο...

vasilimertzani
19-02-15, 22:51
εφοσον γινεται μονο στο ζεστο δεν ειναι θεμα του δικτυου υδρευσης.
ψαξε το θεμα στον ηλιακο μηπως και τρυπησε τιποτα και ανακατευει τα νερα με τα νερα του καυστηρα η με την αιθυλενογλυκολη.

xsterg
20-02-15, 22:28
επιμενω για αλατα. ας το κανει ο φιλος και ας μας πει.

stafidas
24-02-15, 23:04
Ενημερωτικά...

Πριν μπω στην διαδιακασία να ανοίξω τον θερμοσίφωνα για να εδω τι μπορεί να συμβαίνει, σκέφτηκα να περιμένω κάποιες μέρες μήπως και αλλάξει κάτι. Πραγματικά, το φαινόμενο δείχνει να σταμάτησε από χθες. Εδώ πρέπει να πω, πως χθες κάποια στιγμή ζέστανα τον θερμοσίφωνα με ρεύμα. Δεν είμαι σίγουρος αν αυτό ήταν που σταμάτησε τον αφρό αλλά συμπίπτει χρονικά. Μήπως τελικά είχε άλατα η αντίσταση και όταν ζεστάθηκε (συστολή - διαστολή) έσπασαν?

xsterg
25-02-15, 23:03
αν ανοιξεις μεσα το καζανι θα δεις αλατα στο 1/3 του καζανιου. πια αντισταση μας λες τωρα...

stafidas
26-02-15, 07:10
δεν εχω λογο να διαφωνήσω φίλε Χρήστο αλλά εύλογα θα ρωτήσω...
πως εξηγείς εσύ ότι σταμάτησε το φαινόμενο με το που ζέστανα το νερό με ρεύμα?