Επιστροφή στο Forum : [Candy] Προβλήματα σε πλυντήριο ρούχων Candy 1200 AA
Γειά σας . Έχω 7 χρόνια το πλυντήριο ρούχων Candy 1200 AA .
Τα προβλήματα ξεκίνησαν το καλοκαίρι όταν άρχισε να κάνει πάρα πολύ θόρυβο στο γύρισμα του κάδου (και στο στίψιμο) .
Την τελευταία εβδομάδα άρχισε να μην στίβει δηλ. κράταγε τα νερά και τελείωνε το πρόγραμμα . Μετά το βάζαμε στο στίψιμο - ξέβγαλμα και τα έστιβε κανονικά . Προχθές ούτε το επιπλέον στίψιμο έκανε κάτι . Βγήκαν τα ρούχα μες το νερό ... Βάλαμε το πρόγραμμα για στίψιμο - ξέβγαλμα και τα έβγαλε .
Η ερώτησή μου είναι :
Έχετε να μου υποδείξετε κάτι να κοιτάξω ; ή
Αξίζει να φέρω τεχνικό να το κοιτάξει ή η επισκευή του θα είνα ασύμφορη ;
Ευχαριστώ εκ των προτέρω
Υ.Γ. Τελικά ήταν πολλές οι ερωτήσεις ...
Κυριακίδης
19-01-15, 20:15
Το πρόβλημα δεν είναι οι πολλές ερωτήσεις αλλά ότι δεν υπάρχουν στοιχεία του μοντέλου (το 1200 AA) μόνο δεν βοηθάει για εξερεύνηση . δεν έχει άλλα στοιχεία σε κανένα ταμπελάκι ?
Έχεις δίκιο
Κοιτάζοντας μέσα απο την πόρτα βρήκα αυτά :
Mod : G0 128-86-S
Type : FCE2
Σήμερα το απόγευμα έκανε και ένα άλλο : Μετά απο πλύση -στύψιμο σε διαφορετικό πρόγραμμα έβγαλε στα περισσότερα ρούχα κάτι καφέ στίγματα όμοια με αυτά που είναι στις τρύπες του κάδου . Δεν το έχει ξανακάνει αυτό και ο νούς μου πήγε σε σκουριά . Αλλά έτσι στο ξαφνικό ;;;
Κυριακίδης
19-01-15, 20:30
Έριξες μια εξωτερική ματιά όσον αφορά (αυτόν τον πολύ θόρυβο που λες) να είναι άθλια φθαρμένα τα ρουλεμάν και να έχει χαλαρώσει ο ιμάντας με την τροχαλία + μοτέρ με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κάνει στίψιμο πάντα?
Υπάρχει περίπτωση το ότι αφήνει νερά στο τέλος πλύσης να είναι από τον κατασκευαστή έτσι φτιαγμένο (ανάλογα το πρόγραμμα που θα επιλέξεις ) να σταματάει σκόπιμα? (άλλοτε τι έκανε στα ίδια προγράμματα?) ... κάποιο σχετικό κουμπί που ακυρώνει το στίψιμο τους τέλους ? και το πάτησες κατά λάθος?
Έριξες μια εξωτερική ματιά όσον αφορά (αυτόν τον πολύ θόρυβο που λες) να είναι άθλια φθαρμένα τα ρουλεμάν και να έχει χαλαρώσει ο ιμάντας με την τροχαλία + μοτέρ με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κάνει στίψιμο πάντα?
Δεν το έχω ελέγξει ...όλο το άφηνα "για αύριο"...Έστιβε κανονικά όμως
Υπάρχει περίπτωση το ότι αφήνει νερά στο τέλος πλύσης να είναι από τον κατασκευαστή έτσι φτιαγμένο (ανάλογα το πρόγραμμα που θα επιλέξεις ) να σταματάει σκόπιμα? (άλλοτε τι έκανε στα ίδια προγράμματα?) ... κάποιο σχετικό κουμπί που ακυρώνει το στίψιμο τους τέλους ? και το πάτησες κατά λάθος?
Όχι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση ...
Κυριακίδης
19-01-15, 20:47
Σήμερα το απόγευμα έκανε και ένα άλλο : Μετά απο πλύση -στύψιμο σε διαφορετικό πρόγραμμα έβγαλε στα περισσότερα ρούχα κάτι καφέ στίγματα όμοια με αυτά που είναι στις τρύπες του κάδου . Δεν το έχει ξανακάνει αυτό και ο νούς μου πήγε σε σκουριά . Αλλά έτσι στο ξαφνικό ;;;
και τι περίμενες (εδώ μας λες από το καλοκαίρι κάνει θόρυβο = είχες φθαρμένα ρουλεμάν και αδιαφόρησες) δηλαδή το αυτοκίνητο από το καλοκαίρι αν το έβλεπες ότι στις ζάντες δεν έχεις λάστιχα θα έκανες ότι δεν καταλαβαίνεις ? :lool:
Βεβαίως θα πάνε και σκουριές μέσα στα ρούχα (από τα ρουλεμάν είναι) και ίσως η εξωτερική διαρροή (νερά που φεύγουν από την τσιμούχα των ρουλεμάν ) να βρέχουν καλώδια κτλ και ίσως από εκεί να είναι και το μπέρδεμα στα προγράμματα.
και τι περίμενες (εδώ μας λες από το καλοκαίρι κάνει θόρυβο = είχες φθαρμένα ρουλεμάν και αδιαφόρησες) δηλαδή το αυτοκίνητο από το καλοκαίρι αν το έβλεπες ότι στις ζάντες δεν έχεις λάστιχα θα έκανες ότι δεν καταλαβαίνεις ? :lool: [
:blushing::blushing:
Είναι ακριβή αυτή η επισκευή ? Το ρουλεμαν εννοώ ...
Κυριακίδης
19-01-15, 23:15
Ναι είναι ακριβά γιατί ζούμε σε εποχές που οι τεχνικοί νομίζουν ότι φοράνε γραβάτα αντί για φόρμα εργασίας και ζητάνε πολλά με ελάχιστο κόπο.
Το μόνο παραπλήσιο που βρήκα είναι ότι υπάρχουν ρουλεμάν και τσιμούχες (για άλλα παραπλήσια μοντέλα) αλλά πουθενά δεν διακρίνεται πλήρης ο κάδος για να καταλάβουμε αν αλλάζονται ή όχι (σε περίπτωση που ο κάδος δεν ανοίγει ή είναι φιξ)
http://www.ebay.fr/itm/BOTTICH-KOMPLETT-fur-Candy-Hoover-41022795-49022209-GO1483-86S-/181628927880?pt=Waschmaschinen_Zubeh%C3%B6r&hash=item2a49ed7f88
Έβαλαν και μια μικρούλα φωτογραφία για να μην μπορείς να διακρίνεις τι είναι (γιαυτό το λόγο και μόνο μακριά από τα Candy πάσης φύσεως).
Άντε και άλλαξες ρουλεμάν , και αν έχει επιπλέον πρόβλημα στην πλακέτα πρόγραμμα? (για το στίψιμο)? σκούρα τα πράγματα.
Κατάλαβα...
Σ' ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις