Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Philips] phillips L6.2A
Γεια σας φιλοι και χρονια πολλα.
το παρακατω σχεδιο ειναι απο phillips 21PT1353.Αρχικα δεν ειχε εικονα και ηχο και η F1501 2,5A καμενη. Αντικαταστησα την D 6514 , D6502 , το ΜOSFET T7505 , kai C2515 , C2502 , C2503 και μετα επαιξε για μιση ωρα κανονικα .Μετα εκαψε την ασφαλεια F1501 2,5A. Τα υπολοιπα ειναι ok. καθε βοηθεια ειναι ευπροσδεκτη ! Ευχαριστω.!http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=38920&stc=1
Καλημέρα,
συνήθως όταν καίγεται η ασφάλεια υπάρχει κάποιο εξάρτημα διακοπτικό (transistor, ή δίοδος) χαλασμένο το οποίο προκαλεί το κάψιμο της ασφάλειας. Έλεγξε σε πρώτη φάση τα εξαρτήματα αυτού του τύπου. Αν αντικαταστήσεις την ασφάλεια, η TV παίζει πάλι κανονικά; Γιατί αν συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε θα πρέπει να κοιτάξεις πυκνωτές. Πιθανότατα κάποιος είναι ελαττωματικός και όταν ανεβεί η θερμοκρασία του - μετά το μισάωρο καλής λειτουργίας όπως είπες - βραχυκυκλώνει και σου καίει την ασφάλεια.
Σ ευχαριστω για την απαντηση manolo!
Aντικατεστησα την ασφαλεια και στην αρχη επαιξε μιση ωρα και την εκαψε οπως και την D6514 . Εκανα αντικατασταση της D6514 kai της ασφαλειας και εκαψε αμεσως την ασφαλεια η D6514 ειναι ενταξει μονο την ασφαλεια καιει αμεσως.
Papas00zas
29-12-14, 19:26
Κάνε ωμικό έλεγχο όλων των ημιαγωγών στο πρωτεύον του τροφοδοτικού και μετά έλεγξε όλους τους πυκνωτές(πάλι στο πρωτεύον τόσο ωμικά όσο και χωρητικά). Μετά ελέγχεις αντιστάσεις, αν και δε νομίζω να έχουν πρόβλημα. Κι αν έχουν είτε θα ειναι κομένες(άπειρη αντισταση) ή θα έχουν καεί(θα τις δεις να είναι μαυρισμένες εντελώς).
Νομίζω ότι πρέπει να επικεντρωθείς στους πυκνωτές σε δεύτερη φάση. Εφόσον παίζει και μετά το μισάωρο την καίει σημαίνει ότι κάτι βραχυκυκλώνει λόγω της αύξησης θερμοκρασίας. Χωρίς να είμαι σίγουρος, έχω την εντύπωση ότι αν ήταν PTC δεν θα έπαιζε καθόλου, ούτε για δευτερόλεπτο.
Σευχαριστώ georgis!
Οχι το PTC δεν ξερω να το τσεκάρω. Παντως έκανα μια σκέψη να το αντικαταστήσω με ένα νεο αλλά δεν το έκανα.! Tώρα τελευταία δεν παιζει ούτε ενα δευτερολεπτο !!Την καιει αμέσως!
δε χρειαζεται αλλο,βγαλτο απο πανω δεν εχει προβλημα.δοκιμασε αν κανει το ιδιο ξαναβαλτο.5 λεπτα υποθεση.