Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Brandt] ΘΟΡΥΒΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΑΓΗ ΣΕ ΚΑΡΒΟΥΝΑΚΙΑ

geaf69
05-11-14, 11:26
Καλημέρα
άλλαξα εχθές σε ένα πλυντήριο Brandt τα καρβουνάκια στο μοτέρ.
Έκανα και 2-3 δοκιμές (χωρίς ρούχα στον κάδο) όλα ΟΚ
Υπάρχει όμως ένας οξύς θόρυβος από το μοτέρ. Μήπως τα καρβουνάκια χρειάζεται να στρώσουν ?
(το εχω δικιμάσει και χωρίς λουρί - να γυρίζει μόνο του το μοτέρ)

Να ξανακατεβασω το μοτερ και να τα γυρίσω ανάποδα τα καρβουνάκια ?

Κυριακίδης
05-11-14, 11:51
Βγάλε τα καρβουνάκια μόνο . και να περιστρέψεις μόνο το μοτέρ για να διαπιστώσεις αν πάσχει και από ρουλεμάν. Στα καρβουνάκια απλά επειδή στην άκρη τους (που ακουμπάνε στον συλλέκτη) δεν είναι επίπεδα αλλά έχει μια λοξή τομή . πρέπει να πατάει ολόκληρη η πατούσα από το καρβουνάκι πάνω στον συλλέκτη και όχι μόνο η μύτη από το καρβουνάκι.

geaf69
05-11-14, 21:42
Καλησπέρα
το ξανακατεβασα το μοτερ. Τα ρουλεμαν είναι super. Τα καρβουνακια ειναι τοποθετημένα ολόσωστα.
Εβαλα πάλι τα παλιά για δοκιμή, κανένας θόρυβος (γυρνώντας το με το χέρι).
Ξαναέβαλα τα καινούργια απάνω, δουλεύει αλλά παιρνει αυτιά (στο στήψιμο ειδικά)
Παρατηρησα το εξής : Στα παλια καρβουνάκια το σημείο που πατάει στο μοτερ είναι λείο. Στα καινούργια είναι με μικρές αυλακώσεις (κάτι σαν κοτλέ)
Θα προσπαθήσω να ανεβάσω photo & video

geaf69
05-11-14, 21:50
http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=38584&stc=1http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=38585&stc=1

Κυριακίδης
05-11-14, 22:39
Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα (κοτλέ με γραμμές) 1η φορά. προφανώς το κάνανε έτσι για να έχει μικρότερη μετωπική επιφάνεια και να στρώσει γρηγορότερα.

diony
05-11-14, 23:54
Συνήθως τα 2 καρβουνάκια είναι ίδια μεταξύ τους και όπως και να τα βάλεις δεν πειράζει
Στο δικό σου το μοντέλο , υπάρχει περίπτωση να έχουν μπει κατά 180 μοίρες αντίθετα ως προς τον άξονα τους ??
Δεν μπορεί να φανεί αυτό στη φωτογραφία για αυτό ρωτάω διότι το καινούριο δείχνει φάγωμα στη γωνία μονόπλευρα

geaf69
06-11-14, 00:18
Κώστα επειδή είμαι ερασιτέχνης (δεν ηξερα καν οτι εχει καρβουνάκια το πλυντήριο - δεν εχω σχεση με αυτά, οικονομικοι οι λόγοι) το μοτέρ το κατεβασα να δω αν εχω κανει κατι λάθος και για αυτό εβαλα και τα παλια καρβουνάκια απάνω. Ανεβάζω σε 2' 3 βιντεο.
1: Παλια καρβουνάκια - το γυρνάω με το χέρι
2: Καινούργια καρβουνάκια - το γυρνάω με το χέρι
3: το πλυντήριο σε λειτουργία με τον αναλογο θορυβο - (δεν εχω βάλει το λουρί επίτηδες)

geaf69
06-11-14, 00:23
http://youtu.be/p3GifP_FLUs

geaf69
06-11-14, 00:24
http://youtu.be/8O15oyL0pkM

geaf69
06-11-14, 00:25
http://youtu.be/lsott1Ku0FY

diony
06-11-14, 00:34
Σε συνέχεια του προηγούμενου ερωτήματος μου να σε ξαναρωτήσω τα νέα καρβουνάκια τα βίδωσες στις ίδιες τρύπες και στην ίδια γωνία ως προς τον άξονα του μοτέρ ή μήπως υπάρχει περίπτωση να μπήκαν υπό άλλη γωνία , η μύτη από τα καρβουνάκια έχει και αυτή γωνία 45 μοίρες που σημαίνει αν μπορέσει και μπει ανάποδα σου δημιουργεί πρόβλημα
Ο θόρυβος στο βίντεο από τα καινούρια ακούγεται σα να πατάει μόνο η μύτη

geaf69
06-11-14, 00:51
ναι στις ιδιες με 45 μοιρες γωνία και ελαβα υποψιν μου την γωνια της μύτης.

diony
06-11-14, 01:04
Αν είναι σίγουρα περασμένα σωστά τότε θα πρέπει να «στρώσουνε» πάνω στο συλλέκτη του κινητήρα

geaf69
06-11-14, 01:11
Καναμε ένα γρηγορο πρόγραμμα, στην πλύση δεν ειναι ενοχλητικό, αλλά στο στηψιμο ακόμα ενοχλεί. Επίσης μυρίζει !

diony
06-11-14, 01:16
η μυρωδιά πιθανό να οφείλεται στο ότι όλη η πίεση του ελατηρίου ασκείται σε μικρότερη επιφάνεια , εφόσον δεν πατάει όλο το καρβουνάκι και μπορεί να σπινθηρίζει , ειδικά στο στύψιμο

diony
06-11-14, 01:17
Αν είναι σίγουρα περασμένα σωστά τότε θα πρέπει να «στρώσουνε» πάνω στο συλλέκτη του κινητήρα

υπάρχει τρόπος να το επιταχύνεις αυτό με σμυριδόχαρτο πολύ ψιλό , να κόψεις λωρίδα στο πλάτος του συλλέκτη , να τυλίξεις το συλλέκτη και να τον γυρίζεις με το χέρι
εμπρός-πίσω στο κάθε καρβουνάκι χωριστά ,για να τους δώσει το σχήμα που πρέπει , αλλά θέλει πολύ προσοχή ,
μπορεί και να τα κάνεις χειρότερα ,επίσης θέλει φύσημα με πεπιεσμένο αέρα να φύγει όλη η σκόνη , αυτό κάνε το αν μπορείς διότι ήδη έχει αρκετή από τα πρώτα καρβουνάκια

geaf69
07-11-14, 01:00
Παιδια το ενα καρβουνάκι "το πηραμε στην μασχάλη"
Εριξε και γενικούς και ολο το σπιτι μυρίζει βακελίτη.
Εβγαλα το καμενο ακι έβαλα το ένα παλιό. Δουλεύει πάλι κανονικά.
Αυριο λεω να πάρω από αλλού καρβουνάκια (και λιβάνι :001_smile:)
Ανεβάζω φωτο σε 2'

geaf69
07-11-14, 01:11
http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=38589&stc=1http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=38590&stc=1

diony
07-11-14, 01:31
Με 1 + 1 διαφορετικά καρβουνάκια , από θόρυβο πως πάει ?
Ο συλλέκτης του μοτέρ είναι καθαρός ?,για να λειώσει έτσι η ψηκτροθήκη ανέβηκε πολύ η θερμοκρασία στο σημείο τριβής που δεν δικαιολογείται ,μήπως ο συλλέκτης έχει χάσει το σχήμα του και έχει σκαμπανεβάσματα ?, αν και η φωτο από το παληό καρβουνάκι δείχνει *καλή* επαφή

Κυριακίδης
07-11-14, 07:44
Ξαναείδα το βίντεο στο #8 και νομίζω κάτι δεν πάει καλά (στον χρόνο που παρατηρώ να γυρίζει περίπου 3 δευτερόλεπτα μόνο και μετά παύση και ούτω καθεξής) υποτίθεται είναι λειτουργία για αργές στροφές όπου περιμέναμε τους χρόνους να είναι περισσότεροι και κάποια στιγμή να γυρίζει και από την ανάποδη. Δεν πολυπιστεύω να είναι θέμα επαφής στα καρβουνάκια. αλλά ίσως συμβαίνει κάτι με την μπομπίνα. ή το module οδήγησης . Θα πρέπει να εξεταστεί το μοτέρ από ειδικό . αν είναι προβληματικό το μοτέρ ή τραβάει πολλά αμπέρ. ή έχει πρόβλημα το module.

jakektm
07-11-14, 07:50
εν παρατηρησεις τα παλια καρβουνα, εχουν καμπυλωτη μορφη λογω του συλλεκτη. ετσι πρεπει να κανεις και τα καινουρια σου(στο περιπου) με ενα γυαλοχαρτο

τωρα ειναι ευθεια τα καινουρια, εχουν και τις αυλακωσεις, το πιθανοτερο ειναι λογω πολυ μικρης επιφανειας επαφης μεταξυ καρβουνου και συλλεκτη να κανει σπινθηρες και εξου και ο θορυβος.

ολα αυτα εφοσον εχεις αποκλισει προβλημα στα ρουλεμαν, υποψην το ρουλεμαν πρεπει να το δοκιμασεις εστω και για μικρα "τσιμπηματα " αν κανει καθως τα περιστρεφεις με το χερι.

geaf69
07-11-14, 10:34
Με 1 + 1 διαφορετικά καρβουνάκια , από θόρυβο πως πάει ?
Ο συλλέκτης του μοτέρ είναι καθαρός ?,για να λειώσει έτσι η ψηκτροθήκη ανέβηκε πολύ η θερμοκρασία στο σημείο τριβής που δεν δικαιολογείται ,μήπως ο συλλέκτης έχει χάσει το σχήμα του και έχει σκαμπανεβάσματα ?, αν και η φωτο από το παληό καρβουνάκι δείχνει *καλή* επαφή

Έχει πάλι θόρυβο και λίγο μυρίζει.
"Καλή επαφή" - φανταζομαι κανεις χιουμορ !!!

geaf69
07-11-14, 10:36
Ξαναείδα το βίντεο στο #8 και νομίζω κάτι δεν πάει καλά (στον χρόνο που παρατηρώ να γυρίζει περίπου 3 δευτερόλεπτα μόνο και μετά παύση και ούτω καθεξής) υποτίθεται είναι λειτουργία για αργές στροφές όπου περιμέναμε τους χρόνους να είναι περισσότεροι και κάποια στιγμή να γυρίζει και από την ανάποδη. Δεν πολυπιστεύω να είναι θέμα επαφής στα καρβουνάκια. αλλά ίσως συμβαίνει κάτι με την μπομπίνα. ή το module οδήγησης . Θα πρέπει να εξεταστεί το μοτέρ από ειδικό . αν είναι προβληματικό το μοτέρ ή τραβάει πολλά αμπέρ. ή έχει πρόβλημα το module.

Καλημέρα - Ειναι σε πρόγραμμα στυψίματος και στο video εκει που είναι το μαύρο κενό είναι ένωση 2 βιντεο

geaf69
07-11-14, 10:39
Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα (κοτλέ με γραμμές) 1η φορά. προφανώς το κάνανε έτσι για να έχει μικρότερη μετωπική επιφάνεια και να στρώσει γρηγορότερα.

Πέτρο βρήκα φωτο και από το site τους
http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=38594&stc=1

diony
07-11-14, 13:13
Έχει πάλι θόρυβο και λίγο μυρίζει.
"Καλή επαφή" - φανταζομαι κανεις χιουμορ !!!

δεν κάνω χιούμορ ,όταν λέω €œκαλή επαφή €για το παλιό καρβουνάκι εννοώ πως πατάει όλη του η επιφάνεια στο συλλέκτη και τον αγκαλιάζει , ενώ το καινούριο από ότι φαντάζομαι πατάει μόνο μία πλευρά

geaf69
07-11-14, 20:37
Καλησπέρα σε όλους
αγόρασα 1 νέο ζευγαρι καρβουνάκια από το μαγαζί που επισκευάζει συνήθως το πλυντήριο και άλλες συσκευές του σπιτιού .
(για την ιστορία μίλησα μαζί τους το πρωί, τους ειπα το πρόβλημα και μου είπαν ότι ο λίγος θορυβος ειναι φυσιολογικός μέχρι να στρώσουν τα καρβουνάκια)
Τα αντικατέστησα και τα 2 και πάλι και δουλεύει προς το παρόν μια χαρά - εκανα και μια δοκιμή με άδειο κάδο στις 1200 στροφές
Ο θόρυβος είναι αισθητά χαμηλότερος . Στην πλύση ανύπαρκτος και στο στύψιμο ανεκτός .
Νομίζω ότι ήταν τα συγκεκριμένα καρβουνάκια το πρόβλημα .