PDA

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Samsung] LE40B530 ΔΕΝ ΑΝΑΒΕΙ

katmadas
15-10-14, 14:30
Καλησπερα

Η παραπανω τηλεοραση δεν αναβει.

Με το που την συνδεεις στην μπριζα το λαμπακι stand by αναβει κανονικα.
Με το που δωσω εντολη για power on το λαμπακι αναβει και σβηνει 4 φορες και μετα μενει σβηστο.
Η τηλεοραση δεν αναβει.

Σε καποια φαση και ενω την ειχα στο ρευμα εδειξε κατι κοκινες λωριδες μονο.

Στο τροφοδοτικο δεν φαινεται να υπαρχει κατι.
Εχω τσεκαρει οτι αντιστασεις και δυοδοι υπαρχουν και τωρα λεω να κανω ρεκαπ.
H tcon οπτικα δειχνει ενταξει.
Προτεινεται κατι αλλο?
αυτο με τα 4 αναβοσβηματα του power led τι σημαινει? Υπαρχει καποιος κωδικος για errors?

υ.γ.¨: υπαρχουν κατι πυκωτες 2 μεγαλοι στα 450 βολτ και 82 uf. Θα πειραξει αμα βαλω 100 uf?

http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=38494&stc=1 http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=38495&stc=1 http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=38496&stc=1

GeorgeSindos
16-10-14, 09:16
Η 3 φορες αναβοσβηνει ή 5 φορές. Για ξαναδες το.

katmadas
16-10-14, 09:23
Καλημερα.

Λοιπον με αναμενο το σταντ μπαι οταν παταω power on σβηνει και αναβει ακριβως 4 φορες και μετα μενει σβηστο.
Μηπως ειναι οι πεντε φορες που λες αν βαλουμε και την αρχικη κατασταση που ειναι αναμενο?

katmadas
17-10-14, 13:55
Σημερα αλλαξα τους 1000uf πυκνωτες και παρουσιασε αυτο που λεει ο Γιωρογος.
Με το που το βαζεις στην τροφοδοσια αναβει και σβηνει το λαμπακι 5 φορες και αυτο ηταν.Τιποτα.

Το θεμα ειναι οτι δεν εχει κανενας 82uf sta 450 volt.
οκ να τα παραγειλω και αν ερθουν μετα απο κανα 2 βδομαδες και δεν εφταιγαν αυτοι κιολας?

Βρισκω στα 100uf αλλα δεν ξερω αν κανει να τους βαλω.

τελικα αυτο με τις 5 φορες τι σημαινει?
Βλαβη στο τροφοδοτικο φανταζομαι.

GeorgeSindos
17-10-14, 18:04
5 φορες τροφοδορικο 3 φορες main board.

ezizu
17-10-14, 19:16
..............

Το θεμα ειναι οτι δεν εχει κανενας 82uf sta 450 volt.
οκ να τα παραγειλω και αν ερθουν μετα απο κανα 2 βδομαδες και δεν εφταιγαν αυτοι κιολας?

Βρισκω στα 100uf αλλα δεν ξερω αν κανει να τους βαλω.
............

Προφανώς και αναφέρεσαι στους δύο πυκνωτές ( 82μf / 450V) που βρίσκονται στο πρωτεύων κύκλωμα του τροφοδοτικού και πιο συγκεκριμένα, στην εξομάλυνση της ανορθωμένης τάσης 230V της ΔΕΗ, σωστά;
Αν είναι όντως έτσι, δεν υπάρχει πρόβλημα αν βάλεις πυκνωτές 100μf /450V.

katmadas
23-10-14, 13:36
Τελικα εκανα ολικο ρεκαπ αλλα το προβλημμα παραμενει.
Εχω βρει το σχεδιο απο την πλακετα τροφοδοτικου αλλα δεν σημειωνει πουθενα τεστ ποιντσ για μετρησεις.

file:///C:/Users/orama%20fanis/Downloads/samsung_bn44-00264c.pdf

κανα μοσφετ να ειναι καμενο αραγε?
μερικες μετρισεις πρεπει να κανω.

GeorgeSindos
23-10-14, 20:01
βγαλε μια φοτο το τροφοδοτικο μπρος πισω να δουμε

katmadas
23-10-14, 20:54
Καλησπερα.

Το τροφοδοτικο ειναι πεντακαθαρο.
Δεν θα γινει κατι αντιλυπτο.
Το εχω ελεγξει αρκετα σχολαστικα σε ολα τα σημεια.

τσεκαρα και κατι μοσφετ σημερα παλι καλα ηταν.

ειδα κατι κιτ που πουλανε για επηδιωρθωση γιαυτο τα τσεκαρα.

f11nm60n και 9n50c

katmadas
25-10-14, 14:30
Εχω τσεκαρει σχεδον ολα οσα δεν ειναι smd.
Δεν βρηκα καπου προβλημα.
Θα πρεπει με καποιο τροπο να επικεντροθω σε ενα σημειο της πλακετας στο οποιο εχει προβλημα.

Στο ιντερνετ γενικα μετα απο ρεκαπ το προβλημμα διορθωνοταν σε ολους.

Γενικα οι πυκνωτες 1000μικρο που ηταν στα 10 βολτ δεν ηταν καλη ιδεα και τους αλλαζουν ολοι με 25 βολτ.
Μετα απο αυτο ολα οκ αλλα σε μενα οχι.

http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=38526&stc=1http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=38527&stc=1

katmadas
25-10-14, 14:35
2 απο τα κιτ που πουλανε ειναι και αυτο

http://www.ebay.com/itm/Kit-Reparacion-SAMSUNG-BN44-00165A-BN44-00134A-BN44-00167A-/271354832519?pt=LH_DefaultDomain_186&hash=item3f2e022687

http://www.ebay.com/itm/REPAIR-KIT-for-BN44-00264C-H40F1-9HS-SAMSUNG-LE40B550-A5W-LE40B530-LE40B55-/321526261686?pt=US_TV_Boards_Parts_Compo

UV.
25-10-14, 15:45
Στο ιντερνετ γενικα μετα απο ρεκαπ το προβλημμα διορθωνοταν σε ολους.

Στο ίντερνετ υπάρχουν πάρα πολλά τρολ και παραμύθια πρέπει να είσαι σε θέση να τα διακρίνεις διαφορετικά οι μέθοδοι recap κλπ
κοστίζουν και δεν πετυχαίνουν πάντα [-X :thumbdown: :---)
πριν πετάξεις και άλλα χρήματα για repair kit κλπ θα πρέπει να μετρήσεις τάσεις και αφού έχεις σωστή την STB5.3V η επόμενη κύρια τάση που πρέπει να έχει το τροφοδοτικό σου είναι η D13V και μετά η 5.3V
τις έχεις αυτές τις τάσεις;
αυτά για να γίνουν σωστά πρέπει το τροφοδοτικό να βγεί από την θέση του και επισκευαστεί ξέχωρα :blink:

katmadas
29-10-14, 10:22
Καλημερα Νικο,

ευχαριστω για την βοηθεια.

Τις τασεις αυτες τις εχω ολες γιαυτο και ψαχομαι στο ιντερνετ. Γενικα εχω αφαιρετικη ικανοτητα οσο μπορω :)
Το τροφοδοτικο το εχω εκτος.

Μιλησα για το ιντερνετ καθως στο ψαξιμο βρηκα οτι μερικα μοντελα η samsung εχει παραδεχτει οτι εβαλε ελλατωματικους πυκνωτες και μεχρι και δωρο ενα ρεκαπ σου κανουνε για τα συγκεκριμενα μοντελα. Τουλαχιστον σε 8 φορουμ ξενα το διαβασα οποτε κατι θα ισχυει.

Τωρα τι μπορει να ειναι και που να κανω περαιτερω μετρησεις δεν μου παει το μυαλο.

Τους πυκνωτες τους ειχα γιαυτο και δοκιμασα.
Κιτ δεν εχω αγορασει κανενα καθως μετρησα τα μοσφετ και ειδα οτι ειναι καλα.

Δεν ξερω κατι αλλο ισως ειναι.

Αλλα το λαμπακι αναβοσβυνει 5 φορες.

vp74
29-10-14, 12:43
Έχει και αυτό το kit

http://www.ebay.ie/itm/281106400453?clk_rvr_id=721691874904&item=281106400453&lgeo=1&vectorid=229543

Επίσης αφαίρεσε το inverter board να δεις αν εχεις κάποια διαφορά. Και δοκίμασε κ για ήχο με μια πηγή.

UV.
29-10-14, 21:54
Γεια σου Φάνη
πες μου γιατί εγώ δεν μπορώ να καταλάβω :hammer:
γιατί μετράς τα mosfet και αλλάζεις ηλεκτρολυτικούς στο τροφοδοτικό inverter αφού λες:

Τις τασεις αυτες τις εχω ολες
εξήγησε μου το σκεπτικό σου :-k

Δεν ξερω κατι αλλο ισως ειναι.

Αλλα το λαμπακι αναβοσβυνει 5 φορες.

το τροφοδοτικό δεν είναι η μόνη πλακέτα υπάρχει και η main board και αφού όπως λες οι τροφοδοσίες είναι ΟΚ μπορεί αυτή να έχει πρόβλημα
δες το service manual τι λέει γι αυτό το error code και μέτρα τις δευτερεύουσες τάσεις στην main board

katmadas
29-10-14, 22:28
Καλησπερα,
5 φορες σημαινει προβλημμα στο τροφοδοτικο.
3 φορες σημαινει προβλημμα στην main.

UV.
29-10-14, 22:48
5 φορες σημαινει προβλημμα στο τροφοδοτικο.
βάλε λινκ το manual
νομίζω ότι δύσκολα θα πάρεις απαντήσεις προς την σωστή κατεύθυνση με τηλεγραφικές απαντήσεις
εσύ λες ότι έχεις όλες τις τάσεις του τροφοδοτικού οπότε το τροφοδοτικό είναι εντάξει
πες τουλάχιστο τι μετράς στα πινάκια του CN801

UV.
30-10-14, 00:13
διορθώνω: επειδή το τροφοδοτικό είναι μαζί με το inverter και αν δεν δουλεύει το δεύτερο (πολύ πιθανό) τότε στο πιν 27 DET_5V του CN801 θα έχεις 0.1<1V
σε αυτήν την περίπτωση μένει να ελεγχθεί το ICI801 κλπ
πες αν έχεις αυτήν την περίπτωση και βλέπουμε την συνέχεια :001_unsure:

katmadas
30-10-14, 00:22
Ευχαριστω Νικο.
Αυριο θα δω.

vp74
30-10-14, 01:12
oops δεν προσεξα πως δεν ειναι ξεχωριστα το inverter απο το power supply

Αποστόλης1
30-10-14, 19:31
Καλησπερα

Η παραπανω τηλεοραση δεν αναβει.

Με το που την συνδεεις στην μπριζα το λαμπακι stand by αναβει κανονικα.
Με το που δωσω εντολη για power on το λαμπακι αναβει και σβηνει 4 φορες και μετα μενει σβηστο.
Η τηλεοραση δεν αναβει.

Σε καποια φαση και ενω την ειχα στο ρευμα εδειξε κατι κοκινες λωριδες μονο.

Στο τροφοδοτικο δεν φαινεται να υπαρχει κατι.
Εχω τσεκαρει οτι αντιστασεις και δυοδοι υπαρχουν και τωρα λεω να κανω ρεκαπ.
H tcon οπτικα δειχνει ενταξει.

Είσαι σίγουρος ότι δεν ανάβει ο φωτισμός;;;

katmadas
01-11-14, 13:32
Ναι δεν αναβει.

επιστρεφω με μετρησεις.

στην εξοδο εχουμε:

5V_DET-->0V
E-PWM -->5,3V
INV0 --> 0,25 V
SB --> 5,2V
PS --> 0,8V

Στο ολοκληρομενο ism801 εχω:

1 -->307 (drain)
2-->0 (cs)
3-->0,9 (BA)
4-->11,7 (vcc)
5-->gnd
6-->2,67 (FB)

http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=38556&stc=1

UV.
01-11-14, 15:30
Φάνη ελπίζω να κατάλαβες ότι το P/S αυτό αφού έχει και το inverter μαζί δεν μπορείς να το δουλέψεις ξέχωρα χωρίς τις λάμπες του [-X:thinking:
Δεν εξετάζεις καθόλου τι κάνει το IC ICM801 αφού παράγει τις κύριες τάσεις εξόδου είναι ΟΚ :thumbup1:

Δεν είπες τίποτα για τα πινς 21&22 δηλ. +13V(Main) παρά μόνο σε πέντε από τα πολλά που έχει και χωρίς αρίθμηση πως θα καταλάβουμε ποιές λες;

Έχει την πρόσθετη δυσκολία το P/S αυτό γιατί κάποιες τάσεις θα εμφανίζονται στιγμιαία (ενώ είναι ΟΚ) λόγω του error (κάπου προφανώς στο inverter)
Άρα για να γίνει η ανίχνευση της βλάβης πρέπει σε πολλές περιπτώσεις μετρήσεων να γίνεται επαναλαμβανόμενα ΟΝ
συν ότι πρέπει να είναι ανάποδα για πρόσβαση στη κάτω μεριά της πλακέτας και με τις λάμπες όλες συνδεμένες

το ότι έχεις στο πιν27 (DET_5V)=0V δηλ. Error_Detect, Active low το έχεις γιατί δεν ξεκινά το IC του inverter το ICI801
και πρέπει κατά το ΟΝ στο IC να μετρήσεις τα πινς 16, 12, 11
δηλ αν δεν ταλαντώνει το ICI801 μπλοκάρει το σύστημα (ίσως μπορείς "ξεγελώντας" το να το ξεμπλοκάρεις)

αλλά πρέπει να δεις το γιατί δηλ. μπορεί να μην δουλεύει όχι γιατί είναι αυτό το IC χαλασμένο αλλά κάτι από το οποίο εξαρτάτε η λειτουργία του πχ τάση τροφοδοσίας του ή πχ το ENable control του κλπ
άλλη γρήγορη λύση: :whistle:
αν θεωρείς αυτές τις μετρήσεις "περιπέτεια" και αφού τα MOSFET QI802 QI808 είναι ΟΚ
αλλάζεις αβλεπεί το ICI801 φθηνό είναι 3,5~4€ και ίσως παίξει \\:D/:psonio:

UV.
01-11-14, 16:04
δες επίσης τους CI840-CI846 1nF 50V που στο σχημ. έχει σε κόκκινο πλαίσιο
αν κάποιος ή κάποιοι από αυτούς έχουν διαρροή ενεργοποιήται η προστασία OVP του inverter

UV.
02-11-14, 16:45
Επανέρχομαι και ελπίζω να μην τα λέω στον βρόντο γιατί παρατηρώ "σιγή ασυρμάτου" 8-[

Δεν έχεις σωστή την τάση PFC_OUT με βάση την μέτρηση που έκανες στο πιν 1 του ICM801 +307V αντί για +380V
Αυτή προηγείται στο power sequence και δεν αποτρέπει την λειτουργία του STAND BY & Multi Block
Έχεις έτσι ενεργοποίηση της προστασίας UVLO μέσω του όρου Α που με την σειρά της απενεργοποιεί το ΕΝΑ του inverter και μετά έχεις την DET_5V=0V

Δηλ πρώτα ελέγχεις το PFC_BLOCK την τάση PFC OUT την VCC_PFC κλπ πριν κάνεις την όποια αλλαγή :idea:

katmadas
02-11-14, 17:24
Eυχαριστω Νικο.
Απλα δεν προλαβα.
Αυριο θα ενημερωσω...

katmadas
03-11-14, 21:00
Καλησπερα..
Να ενημερωσω πως τα 13 volt φαινονται σε ολα τα πινς.

επιπλεον να αναφερω καποιες μετρησεις στο PFC.

PFC out = 310 volt
vcc_pfc =10,5 Volt
uvlo = 2,7 volt.

Οι πυκνωτες φαινονται ενταξει απο πισω.

Τωρα δεν εχω και ανταλακτικους.
Τους μετρησα ολους με ωμομετρο και μου εδειξαν ολοι αυτοι γυρω στα 680 Ωμ .Ολοι το ιδιο. Ετσι οπως ειναι πανω στην πλακετα.

Αυτο το ολοκληρωμρνο παιζει να το βρω και στην Ελλαδα?

Ευχαριστω πολυ...

UV.
03-11-14, 22:10
αν τις μετρήσεις τις πήρες όπως είπαμε δηλ με όλες τις λάμπες συνδεμένες κλπ
τότε έχεις πρόβλημα στο PFC BLOCK
δες τις RP802, RP806, RP809, RP813 και RP819 και αν είναι OK τότε άλλαξε το ICP801 FAN7530
Θα μπορούσες να κάνεις κι άλλες μετρήσεις γι αυτό πριν το αλλάξεις αλλά σε "κόβω" να πελαγώνεις :001_tt2:
οπότε κάνε αυτά και βλέπουμε

vp74
03-11-14, 22:30
Oι κοκκινες λωρίδες είναι θέμα τροφοδοτικού/inverter; Aν αφαιρεθεί η καλωδιοταινία που παει στην tcon οι λάμπες - αν είναι oκ το τροφοδοτικό/inverter - λογικά δεν θα ανάψουν;

Τσεκάρισε και αυτό για την FS801 (fuse). Επίσης σε αυτό το post γράφει πως μπορείς να δοκιμάσεις το τροφοδοτικό σου (edit: BN44-00264C) και χωρίς τις λάμπες...

http://www.teleservice-depannage.com/t12395-Samsung-LE40B530.htm

katmadas
04-11-14, 10:29
Καλημερα,

Μακαρι να εντοπιστικε το προβλημα.

Λοιπον οι αντιστασεις ειναι καλες.

Μετρησα ετσι οπως ειναι πανω στην πλακετα τις διοδους bav70 και η μονη απο τις 3 που μου μετραει καλη ειναι η dp808.

Αν βγαλω την καλωδιοταινια δεν συμβαινει τιποτα...

Ενα κουλο ακομα.

Εχθες ξαφνικα το λαμπακι αναβοσβηνε 4 φορες αλλα μονο οταν πατουσα το power on.
Οτι συνεβαινε στην αρχη δηλαδη.

Σημερα παλι τα ιδια ομως.
Με το που συνδεεις ρευμα το λαμπακι αναβοσβηνει 5 φορες και μενει σβηστο.

Οταν αναβοσβηνε 4 φορες μετα απο το power on παρεμεινε σβηστο μεχρι να ξαναπατησω το power on και ξανααναβε το λαμπακι.
Οταν θα ξαναπατουσα το power on παλι 4 φορες και μετα σβηστο.

katmadas
04-12-14, 12:04
αν τις μετρήσεις τις πήρες όπως είπαμε δηλ με όλες τις λάμπες συνδεμένες κλπ
τότε έχεις πρόβλημα στο PFC BLOCK
δες τις RP802, RP806, RP809, RP813 και RP819 και αν είναι OK τότε άλλαξε το ICP801 FAN7530
Θα μπορούσες να κάνεις κι άλλες μετρήσεις γι αυτό πριν το αλλάξεις αλλά σε "κόβω" να πελαγώνεις :001_tt2:
οπότε κάνε αυτά και βλέπουμε

καλημερα,

σημερα το αλλαξα αλλα παλι τιποτα.

Τα νεα μου ειναι οτι μου φερανε ακριβως ιδια τηλεοραση με ιδιο προβλημμα.

Μονο που σε αυτην αν αποσυνδεσω την καλωδιοταινια που παει στην TCON τοτε αναβουν οι λαμπες ενω στην προηγουμενη αυτο δεν συνεβαινε.

οι μετρησεις στην νεα πλακετα ειναι πανω κατω οι ιδιες .

στην εξοδο εχουμε:

Παλια

5V_DET-->0V
E-PWM -->5,3V
INV0 --> 0,25 V
SB --> 5,2V
PS --> 0,8V

1 -->307 (drain)
2-->0 (cs)
3-->0,9 (BA)
4-->11,7 (vcc)
5-->gnd
6-->2,67 (FB)

PFC out = 310 volt
vcc_pfc =10,5 Volt
uvlo = 2,7 volt.

ΝΕΑ

στην εξοδο εχουμε:

5V_DET-->0V
E-PWM -->5V
INV0 --> 3,36 V
SB --> 5,1V
PS --> 0,7V

1 -->380 (drain)
2-->0 (cs)
3-->0,9 (BA)
4-->11,7 (vcc)
5-->gnd
6-->2,67 (FB)

13V = OK
5,1 V = OK

PFC out = 380 volt
vcc_pfc =12 Volt
uvlo = 2,6 volt.

UV.
04-12-14, 16:48
Φάνη δεν παρακολουθείς τις οδηγίες που σου δίνω για τον εντοπισμό της βλάβης και αυτό δυσκολεύει την πρόοδο
είχα πει στο #23

Δεν εξετάζεις καθόλου τι κάνει το IC ICM801 αφού παράγει τις κύριες τάσεις εξόδου είναι ΟΚ
Δεν το κάνεις

άλλαξες το IC και έχεις τα ίδια

Είχες πει στο #30

Μετρησα ετσι οπως ειναι πανω στην πλακετα τις διοδους bav70 και η μονη απο τις 3 που μου μετραει καλη ειναι η dp808.
τι έκανες γι αυτό;
τίποτα
βρε υπάρχει περίπτωση να παίξει με πρόβλημα σε αυτές τις διόδους; η D805 είναι στην έξοδο του IC που οδηγεί τα MOSFET αν και αυτή είναι βραχυκυκλωμένη θα παίξει το PFC;
ΟΧΙ

Έχουν διαφορές οι πλακέτες
το νέο τροφοδοτικό δεν έχει πρόβλημα στο PFC όπως το πρώτο αφού η τάση PFC_OUT είναι σωστή +380V και όχι +310V διαφορά 70V

Η παλιά INV0 --> 0,25 V
Η νέα INV0 --> 3,36 V διαφορά 3,11V όση το λογικό 0 & 1

Σου είπα γράψε σε ποιο πιν μετράς τι; >>> εσύ τίποτα
1. Ποια είναι η PS --> 0,7V; δεν την βρίσκω
2. Έκανες τράμπα τα τροφοδοτικά να δεις αν έχουν διαφορά;

Το νέο p/s σύμφωνα με τις μετρήσεις σου δείχνει να είναι ΟΚ αφού λες βγάζεις το φλεξ και ανάβει το inverter τότε και η DET_5 θα είναι ΟΚ +5.3V

όπως βλέπεις δεν έχω την εύκολη και έτοιμη λύση που ίσως χρειάζεται και εσύ μπορεί να μην έχεις τον χρόνο γι αυτή τη προσέγγιση και μάλιστα εξ αποστάσεως Οι οδηγίες που σου δίνω νομίζω πως θα σε βοηθήσουν στο να εντοπίζεις τις βλάβες με μετρήσεις και λογική ακολουθία
ΑΝ ΔΕΝ συμφωνείς πες μου να μην σε κουράζω

katmadas
04-12-14, 22:09
Νικο σε ευχαριστω.
Δεν ψαχνω κατι ευκολο απλα ετσι πηγε ολη η κουβεντα.
Μερικες φορες με τον γραπτο λογω δεν μπορεις να εκφραστεις πληρως.

Είχες πει στο #30

http://www.howtofixit.gr/forum/images/Back2Basics/misc/quote_icon.png Αρχικό μήνυμα από katmadas http://www.howtofixit.gr/forum/images/Back2Basics/buttons/viewpost-right.png (http://www.howtofixit.gr/forum/showthread.php?p=560674#post560674)

τι έκανες γι αυτό;

Δεν τις ειχα ξυλωσει για να τις μετρησω για να μην τις χαλασω καταλαθος.Αλλα ετσι τις μετραω και στο νεο τροφοδοτικο.
Παντως δεν ειχα μετρησει σωστα μονο μια απο τις 3 μου εβγαζε βραχυκυκλωμα στην dp806.
Ε μολις πριν γραψω πηγα να την ξυλωσω αλλα την κατεστρεψα.Ετσι οπως την κρατουσα με το τσιμπιδακι και εριχνα τον αερα μου εμηνε το σωμα της στο τσιμπιδακι.

Παντως και στο νεο τροφοδοτικο η συγκεκριμενη δειχνει παλι βραχυκυκλωμα .Οποτε μαλλον καλη ητανε...

Σου είπα γράψε σε ποιο πιν μετράς τι; >>>

Γιατι το λες αυτο?Σε ποια πιν ενοεις. Για ολα τα πινς εχω μετρηση.

το power on/off

2. Έκανες τράμπα τα τροφοδοτικά να δεις αν έχουν διαφορά;

ναι και κανουν τα ιδια που κανουν στις δικες τους. Δηλαδη στην παλια οι λαμπες αναβουν.

Το νέο p/s σύμφωνα με τις μετρήσεις σου δείχνει να είναι ΟΚ αφού λες βγάζεις το φλεξ και ανάβει το inverter τότε και η DET_5 θα είναι ΟΚ +5.3V

ναι ετσι ειναι η ταση det ειναι οκ οταν οι λαμπες ειναι αναμενες.
δηλαδη το τροφοδοτικο σε αυτην την περιπτωση ειναι καλο?Και φταιει κατι αλλο?

όπως βλέπεις δεν έχω την εύκολη και έτοιμη λύση που ίσως χρειάζεται και εσύ μπορεί να μην έχεις τον χρόνο γι αυτή τη προσέγγιση και μάλιστα εξ αποστάσεως Οι οδηγίες που σου δίνω νομίζω πως θα σε βοηθήσουν στο να εντοπίζεις τις βλάβες με μετρήσεις και λογική ακολουθία
ΑΝ ΔΕΝ συμφωνείς πες μου να μην σε κουράζω

φιλε σε ευχαριστω που με καθοδηγεις.
Δεν με κουραζεις καθολου.
Ισα ισα μαλιστα που ετσι οπως τα λες ειναι το σωστο και αυτο που εψαχνα απο την αρχη.
Ελπιζω να βρουμε και τα σφαλματα.

UV.
04-12-14, 23:48
Γιατι το λες αυτο?Σε ποια πιν ενοεις. Για ολα τα πινς εχω μετρηση.
αυτό
τσάμπα την κατέστρεψες την ψείρα
αυτή αν έβλεπες στο σχέδιο είναι παράλληλα με την πολύ μικρή αντίσταση 0.08Ω RP818 και σίγουρα θα ήταν καλή αφού διαχειρίζεται πολύ μικρές τάσεις μερικά mv
στην χειρότερη αρκούσε να ξεκολλήσεις το πινάκι που είναι μόνο του για να την απομονώσεις από την αντίσταση
τώρα μπορείς εύκολα να τις αντικαταστήσεις με 2Χ1Ν4148 κολλώντας τες πάνω σε αυτήν την αντίσταση
το PFC είναι εύκολο να το φτιάξεις "5" εξαρτήματα έχει όλα και όλα αφού έχεις καινούργιο IC και τροδοσία ΟΚ
πρέπει να πάρεις +380V

jakektm
25-06-15, 08:46
Αν και περασε καιρος, τι συνεβει τελικα;