Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Samsung] samsung 26''
γεια !!!!
ήθελα να ρωτήσω για μια τηλεόραση samsung 26'' που έχω .αγορά πριν 2 χρονιά περίπου.
έχω πρόβλημα με τον ήχο .ο ήχος είναι στο 100 αλλά δεν ακούγετε σχεδόν καθόλου. έχω αλλάξει ηχεία αλλά το πρόβλημα υπάρχει ακόμα .καμία ιδέα?
δεν έχει ενσωματωμένο αποκωδικοποιητη την δουλεύω με scart.η φωνή στον αποκωδικοποιητη είναι φουλ και κει.
Αν συνδέσεις κάποιο άλλο μηχάνημα στην υποδοχή scart π.χ. dvd, έχει κανονικά ήχο ή όχι; Το έχεις τσεκάρει;
Αν με το άλλο μηχάνημα έχει ήχο τότε δεν έχει πρόβλημα η τηλεόραση.
Παρεμπιπτόντως τα ηχεία στην TV γιατί τα άλλαξες , ήταν καμένα;
Φαντάζομαι ότι το καλώδιο είναι καλό και τα βύσματα scart έχουν κουμπώσει σωστά και από τις δύο πλευρές ( TV και αποκωδικοποιητή), έλεγξέ το και αυτό καλό κακού ασκώντας λίγο πίεση παραπάνω στα βύσματα.
angel_grig
27-09-14, 07:24
Δοκιμασε επισης να συνδεσεις τον αποκωδικοποιητη μεσω HDMI
Αν συνδέσεις κάποιο άλλο μηχάνημα στην υποδοχή scart π.χ. dvd, έχει κανονικά ήχο ή όχι; Το έχεις τσεκάρει;
Αν με το άλλο μηχάνημα έχει ήχο τότε δεν έχει πρόβλημα η τηλεόραση.
Παρεμπιπτόντως τα ηχεία στην TV γιατί τα άλλαξες , ήταν καμένα;
Φαντάζομαι ότι το καλώδιο είναι καλό και τα βύσματα scart έχουν κουμπώσει σωστά και από τις δύο πλευρές ( TV και αποκωδικοποιητή), έλεγξέ το και αυτό καλό κακού ασκώντας λίγο πίεση παραπάνω στα βύσματα.
Όλα τα καλώδια έχουν κουμπωση καλά. δοκίμασα άλλο αποκωδικοποιητη και άλλο καλώδιο scart αλλά κάνει το ίδιο .επίσης έχω nova στο hdmi αλλά κάνει το ίδιο .Τα ηχεία τα άλλαξα μήπως ήταν καμμένα (ακούγετε ένα τσιτσίρισμα ).
Τότε προφανώς το πρόβλημα είναι στην τηλεόραση.
Μπορεί να έχει πρόβλημα το κύκλωμα του ενισχυτή για τον ήχο, ή να υπάρχει πρόβλημα με την τροφοδοσία του ενισχυτή κ.λ.π.
Στην περίπτωση αυτή βέβαια η επισκευή γίνεται πιο δύσκολη (σε σχέση με το να αλλάξεις τα μεγάφωνα) και σίγουρα απαιτείται κάποια σχετική γνώση και εμπειρία.
Με ακουστικά έχεις τσεκάρει αν έχει ήχο;
Τα μεγάφωνα τα μέτρησες;
Ποιο μοντέλο είναι η τηλεόραση;
Τότε προφανώς το πρόβλημα είναι στην τηλεόραση.
Μπορεί να έχει πρόβλημα το κύκλωμα του ενισχυτή για τον ήχο, ή να υπάρχει πρόβλημα με την τροφοδοσία του ενισχυτή κ.λ.π.
Στην περίπτωση αυτή βέβαια η επισκευή γίνεται πιο δύσκολη (σε σχέση με το να αλλάξεις τα μεγάφωνα) και σίγουρα απαιτείται κάποια σχετική γνώση και εμπειρία.
Με ακουστικά έχεις τσεκάρει αν έχει ήχο;
Τα μεγάφωνα τα μέτρησες;
Ποιο μοντέλο είναι η τηλεόραση;
Το μοντέλο είναι le26b450c4w (βάζω μια εικόνα http://www.lcdtvrepair.us/imagenes/averias/943.jpg)
τα μεγάφωνα είναι οκ τα έχω μέτρηση(τα έχω αντικαταστήσει κιόλας όπως είπα πιο πάνω)
Με ακουστικά δεν το έχω τσεκαρη αλλά σίγουρα παίζει κάτι με την tv .απλά τη θα μπορούσα να μετρήσω / αλλάξω στην πλακέτα να το δοκιμάσω(μια μικρή εμπειρία και σχετική γνώση υπάρχει).
ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
27-09-14, 16:47
Πυκνωτής smd στην έξοδο του ήχου έχεις βραχυκύκλωμα αν μετρήσεις θα το βρεις δυστυχώς δεν είμαι στο μαγαζί θα σου έλεγα ακριβώς ποιος ειναι
περίμενε να σου απαντήσει ειναι ένας πολυ ειδικός επί του θέματος όπου νά ναι θα εμφανιστεί
Εδώ είναι μια πιο μεγάλη εικόνα αν μπορέσεις να μου δείξεις ποιον εννοείς...
https://flattvparts.co.uk/images/samsung/Samsung%20LE26B450C4W%20-%20Main%20AV%20-%20BN41-01165B%20-%20BN94-02666G%20-%20SATURN4_DTV_REV.jpg
Μήπως έχουμε κανένα νέο???
kostas theodoropoulos
01-10-14, 14:14
ΑΠΟΤΗΝ ΦΟΤΟΓΡΑΦΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ ΕΝΑς ΚΑΜΕΝΟΣ ΠΥΚΝΩΤΗΣ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙ ΕΧΕΙ ΣΚΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΛΥΦΟΣ
ΑΠΟΤΗΝ ΦΟΤΟΓΡΑΦΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ ΕΝΑς ΚΑΜΕΝΟΣ ΠΥΚΝΩΤΗΣ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙ ΕΧΕΙ ΣΚΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΛΥΦΟΣ
Η φωτογραφία δεν είναι της tv .την βρήκα στο google για να δείξω ποια πλακέτα και ποια tv εννοώ .από την άλλη αυτό που εσύ λες πυκνωτή έχω την εντύπωση ότι είναι πηνίο για αυτό και γράφει και L9001.
Είπαμε έχουμε μια μικρή γνώση και εμπειρία.
Υ.Σ. Μην γράφεις κεφαλαία φαίνεται ότι φωνάζεις.