Επιστροφή στο Forum : [Miele] Πρόβλημά με miele special electronic mondia
κωστας μαστορας
07-09-14, 16:45
Αυτη την φορα το προβλημα ειναι στο πλυντηριο του εξοχικου μου.Εχω το παραπανω πλυντηριο και εχει το εξης προβλημα οταν παταω το πορτοκαλι κουμπι για να ανοιξει η πορτα ριχνει την ασφαλεια.Το θεμα ειναι οτι με κλειστη την πορτα λειτουργει κανονικα πλενει,ξεπλενει,στυβει αλλα στο τελος αν πατησω να ανοιξει η πορτα ριχνει την ασφαλεια.προς το παρον την ανοιγω χειροκινητα με τον. διακοπτη στο κατω μερος.Τι μπορει να φταιει
κωστας μαστορας
07-09-14, 16:49
αυτο ειναι το πλυντηριο μου http://m.youtube.com/watch?v=dnYlR1mVJYY
Κυριακίδης
07-09-14, 17:06
Ιδέα δεν έχω αλλά για να την ανοίγει από το πορτοκαλί κουμπί λέω τώρα πρέπει στο μπλόκο πόρτας να έχει κάποιο ρελέ? (και βραχυκυκλώνει?)
http://www.kourlaba.gr/eshop/product_info.php?cPath=15_1_10&products_id=3094&osCsid=0t5ftall4d0khuje2e0t3sero1
κωστας μαστορας
07-09-14, 17:14
Το οτι εχει ρελε το ξερω διοτι χωρις ρευμα δεν ανοιγει.το θεμα ειναι ετσι στα καλα του καθουμενου βραχυκυκλωνει
Ο ηλεκτρομαγνήτης που υπάρχει για το άνοιγμα της πόρτας είναι λίγο δύσκολο να βραχυκυκλώσει , εκτός αν πήρε νερά ή κτυπήθηκε κάποιο καλώδιο που τον τροφοδοτεί , ότι και να είναι θέλει έλεγχο
κωστας μαστορας
09-09-14, 02:17
στο πανω σπιτι της μαμας μου εχω ενα miele touchtronic λετε να ταιριαζει το μπλοκο στo mondia
Δεν μπορώ να ξέρω έχουν βγάλει τόσα πολλά μοντέλα όλες οι εταιρίες που χανόμαστε
κωστας μαστορας
09-11-14, 01:46
Έκανα δοκιμή από το touchtronic έβαλα το μπλοκο στο mondia δούλεψε και επίσης ως εκ θαύματος του mondia το έβαλα στο touchtronic και δουλεύει κανονικότατα πως γίνεται αυτό
Ασφάλεια ποια τη δική του ή τον διακόπτη διαρροής όλου του σπιτιού ?
κωστας μαστορας
09-11-14, 02:18
Την δίκη του
Είναι λίγο «κουφό» μεν , διότι ο ηλεκτρομαγνήτης κλειδαριάς της πόρτας δεν είναι μεγαλύτερος από 5 watt , αλλά μία πιθανότητα είναι να έχει το ένα άκρο του πηνίου που σου ξεκίνησε το πρόβλημα διαρροή με γείωση ,και αναλόγως σε ποιό πόδι της πρίζας στον τοίχο πάει η φάση ,στη νέα θέση που το έχεις να παίρνει τώρα ουδέτερο και στην παλιά θέση να έπαιρνε φάση
Και οι 2 συλλογισμοί μου προϋποθέτουν απουσία και στα 2 σπίτια διακόπτη διαρροής ,αν υπάρχουν διακόπτες διαρροής , άκυρα τα σενάρια
Αν δεν παρατήρησες κάποιο μαύρισμα μεταξύ των επαφών ή κάποια μυρουδιά κατά το πάτημα για να ανοίξει η πόρτα τι να πω ?
φιλε μαστορα πολλα προβληματα τεχνικης φυσεως εχεις τελευταια. τι γινεται? σαν μαστορας θα περιμενα να τα λυσεις.