PDA

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Sony] SONY KV-29FX64E error code 5 flash

BILLYSBOY
05-09-14, 23:27
Καλησπερα, εχω μια τηλεοραση SONY KV-29FX64E η οποια μου δινει κωδικο σφαλματος 5 flash δηλαδη αναβοσβηνει 5 φορες το κοκκινο led. Υποπτευομαι φθορα καθοδικου σωληνα. Πως θα διαπιστωσω αν πραγματι ειναι αυτη η βλαβη ή κατι αλλο?
Εχει καποιος εμπειρια απο αυτη τη βλαβη σε SONY τηλεορασεις?

347
06-09-14, 08:47
κατα 99% εισαι απο οθονη αναβασε το g2 για να σου ξεκινησει

BILLYSBOY
11-09-14, 16:21
Ανεβασα λιγο το G2 και ανοιγει η οθονη τωρα. Το θεμα ειναι ποσο καιρο θα κρατησει και σε ποια ταση θα πρεπει να ρυθμισω τη G2?

xsterg
11-09-14, 18:41
παιδια εχω την ιδια τηλεοραση σε 25". και σε εμενα κανει τα ιδια. ειχα αλλαξει ενα ολοκληρωμενο προ 2 περιπου ετων. λειτουργησε αλλα εχει λιγες ημερες που το κανει αυτο.

ezizu
11-09-14, 19:34
Χρήστο αν θυμάμαι καλά, εσύ είχες αλλάξει το ολοκληρωμένο MCZ3001 το οποίο είναι στην τροφοδοσία και δεν έχει καμία σχέση με την βλάβη που αναφέρει ο Βασίλης .
Η βλάβη αυτή (στην οποία αναβοσβήνει το led 5 φορές) προέρχεται συνήθως ( εφόσον το σήμα οδήγησης RGB στα πυροβόλα είναι σωστό ) από ''πέσιμο'' της οθόνης (πυροβόλων).
Θα λειτουργεί για κάποιο διάστημα αν ανεβάσει κανείς την τάση στο G2, όμως κάποια στιγμή θα φτάσει σε τέτοιο σημείο η φθορά, που δεν θα μπορεί να πάρει άλλη ρύθμιση το G2, ώστε να δείξει εικόνα σωστά .
Ο χρόνος που θα κρατήσει είναι πολύ σχετικός και θεωρώ ότι μάλλον δεν θα είναι πάνω από 1 χρόνο max, στην καλύτερη περίπτωση (τουλάχιστον βάσει των δικών μου εμπειριών ) .
Η ρύθμιση της τάσης G2 βάσει του service manual γίνεται ως εξής :
http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=38295&stc=1

xsterg
11-09-14, 20:37
ακριβως φιλε σηφη. καλα θυμασαι!! απλα εδω και λιγες ημερες αρχισε να μου αναβοσβηνει το led 5 φορες. αργει να ανοιξει, κανει περιπου 30-40 δευτερα.