Επιστροφή στο Forum : [Τελικός Ενισχυτής] ON STAGE SX 704
γεία σας έχω πρόβλημα με τον παραπάνω ενισχυτή δεν ξεκινάει υπάρχει κάποιο σχέδιο? η καμάα ιδέα το τι μπορεί να φταίει
Μάλλον εννοείς ότι ο ενισχυτής ανάβει μεν ,άλλα για κάποιο λόγο έχει ενεργοποιηθεί η προστασία(μένει αναμμένο το led protect) σωστά;
Αν συμβαίνει όντως αυτό,τότε υπάρχουν διάφορες πιθανές αιτίες όπως π.χ. πρόβλημα στην έξοδο ( καμένο-α τρανζίστορ κ.λ.π.), εμφάνιση DC τάσης στην έξοδο,ίσως πρόβλημα τροφοδοσίας (π.χ. δεν είναι σωστή κάποια τάση) , ακόμα και πρόβλημα με το κύκλωμα προστασίας κ.ο.κ.
Αν μπορείς να ανεβάσεις μερικές φωτογραφίες από το εσωτερικό του.
Αν είναι όμως ακόμα εντός εγγύησης μην τον ανοίξεις καθόλου.
Να σε ενημερώσω ακόμα (αν δεν το γνωρίζεις) ότι δεν είναι και η πιο απλή εργασία, η επισκευή ενός επαγγελματικού ενισχυτή υψηλής ισχύος (ειδικά αν μιλάμε για μεγάλη βλάβη, όπως π.χ. καμένη έξοδος), καθώς χρειάζεται σχετική εμπειρία,γνώση κ.λ.π.
δεν ξεκιναει καθολου(δεν αναβει τιποτα) συναδελφος ηλεκτρονικος ειμαι και εγω
Τότε ξεκίνησε τους σχετικούς ελέγχους - μετρήσεις στο τροφοδοτικό.
Τι τροφοδοτικό έχει κλασικό-απλό με μ/τ, ή παλμοτροφοδοτικό;
Ανέβασε μερικές φωτογραφίες.
Μάλλον είναι παλμοτροφοδοτικό, οπότε εκτός από τα βασικά (που λογικά θα τα έχεις ελέγξει), θα πρέπει να ελέγξεις οπωσδήποτε και τους ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές .