PDA

Επιστροφή στο Forum : προβλημα με σκουπα bosch

κωστας μαστορας
04-07-14, 12:42
γεια σας εχω την ηλεκτρικη σκουπα bosch logo 2000 watt παλια εκανε θορυβο και σταματησε να δουλευει την ελυσα και ειχε σκαλωσει ενα κουμπι απο παλτο.το εβγαλα και δουλευε 1 χρονοαργοτερα ξαναχαλασε πατω το κουμπι περνει μπροστα και επειτα δουλευει για 5 λεπτα και κανει ενα γκουπ και σταματαει η μηχανη τσουεουφλαει αφου κρυωσει δουλευει κνονικα
πειτε μια λυση την εχω λυμενη στο σαλονι

ezizu
04-07-14, 13:03
Προφανώς κόβει από θερμικό.
Έλεγξε αρχικά τα απλά πράγματα.
Κοίτα μήπως έχει γεμίσει -στουμπώσει η σακούλα, ή μήπως έχει βουλωμένα τα φίλτρα αέρα.
Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις είναι λογικό να ανεβαίνει η θερμοκρασία του μοτέρ, λόγω της μειωμένης κυκλοφορίας αέρα.

geoponic
04-07-14, 15:16
καταρχην ελενχε το θερμικο στο μοτερ αν κοβει αφου την εχεις λυμενη με τηνμ διαδικασια που σου ειπα και στο πλυντηριο μπορει και μα μην κοβει αν ειναι ζεστο πολυ το μοτερ

neo24gr
31-10-14, 13:28
καλησπερα σε ολους.
εχω και εγω μια σκουπα που οταν την ανοιγω ρεταρει και ακουγονται σπυνθιριζμοι.
την ανοιξα και την εβαλα μπρος και ειδα πως βγαζει φλογες ο ροτορας εκει που ειναι τα καρβουνακια.
γυριζει δηλαδη ,αλλα αργα και δημιουργηται ενα τοξο ρευματος απο το ενα καρβουνακι στο αλλο και ρεταρει.
τι φταιει?

xsterg
31-10-14, 21:42
μηχανικα ειναι ενταξει το μοτερ? ρουλεμαν η ευθυγραμμιση?μην εχει ανοιξει η υποδοχη του αξονα?

cosecon
31-10-14, 22:09
Σε δικη μου με ιδιο προβλημα ειχε φρακαρει το ρουλεμαν και ειχε φαει την πλαστικη φωλιά....
Τελικα πηγε ανακυκλωση γιατι το μοτερ ηταν πανακριβο.

xsterg
31-10-14, 22:38
Σε δικη μου με ιδιο προβλημα ειχε φρακαρει το ρουλεμαν και ειχε φαει την πλαστικη φωλιά....

ετσι. σε μερικες περιπτωσεις το κοστος του μοτερ φτανει περιπου το κοστος της σκουπας οποτε δεν συμφερει.

κωστας μαστορας
09-11-14, 02:14
Το πρόβλημα βρέθηκε όταν έβγαλα το μοτέρ την η φορά δεν έχωσα καλά τους ακροδέκτες οπότε δεν κάνανε καλή επαφή μετά άλλαξα ακροδέκτες δουλεύει άψογα

xsterg
09-11-14, 09:04
καλα σκουπισματα λοιπον...

Κυριακίδης
09-11-14, 09:46

Που το πέταξες να πάω να το μαζέψω :001_tt2: