PDA

Επιστροφή στο Forum : [Άλλη] Προβλημα με πλυντηριο ρούχων Altus

κωστας μαστορας
01-07-14, 01:16
Έχω έδω και 3 χρονια το πλυντηριο μου altus al162 6.5κιλων 1200στρ/λ εχει ενα μηνα τωρα που μου δημιουργει το εξης προβλημα οποτε βαζω να πλυνω σε θερμοκρασιες ανω των 30 ξεκινει κανινικα παιρνει νερο φερνει 2 σβουρες και σταματαει και αναβει το λαμπακι τελος προγραμματος και πλενει κανιονικα μονο στο κρυο προγραμμα και στυψιμο κανονικα και ολα τα υπολοιπα.Ειμαστε 4ατομα στο σπιτι και πλενω καθε μερα.Τι μπορει να επαθε?

Κυριακίδης
01-07-14, 08:31
Για να ξεκινάει (μόνο των 30 βαθμών) και όχι άνω των 30 βαθμών . το μυαλό μας θα πρέπει να πάει στο ότι δεν ζεσταίνει το νερό . Δηλαδή στην αντίσταση που θερμαίνει το νερό (γιαυτό άλλωστε δουλεύει καλά στα "κρύα" προγράμματα επειδή εκεί δεν χρειάζεται ζεστό νερό)

κωστας μαστορας
01-07-14, 10:57
Σημερα εβγαλα την αντισταση και την συνδεσα μονο με ταση και δουλευε ο θερμοστατης ομως με τον αναπτηρα δεν δουλεψε αρα πιθανον θερμοστατης

geoponic
01-07-14, 11:19
κανε το εξησ οχι με αναπτηρα παρε ενα πολυμετρο δωσε ρευμα στην μια επαφη του θερμοστατη βαλε στην αλλη επαφη τον κοκκινο ακροδεκτη του πολυμετρου και τον μαυρο στον ουδετερο (vα γυρισεις την ροδελα του πολυμετρου στο συμβολο v~) με αυτον τον τροπο θα δεις αν κοβει το ρευμα ο θερμοστατης στην θερμοκρασια ποθ ειναι ρυθμισμενος

κωστας μαστορας
01-07-14, 11:32
Λιπον το εκανα αλλα τπτ δεν το κοβει

Κυριακίδης
01-07-14, 12:05
Η συνέλευση απεφάσισε "ένοχος σε ισόβια κάθειρξη" ο θερμοστάτης και ρίξιμο στον κάδο ανακύκλωσης.

Αλλά ρε παιδιά .. λίγο υπερβολικά πράγματα βλέπω .
Ο ένας ξήλωσε την αντίσταση ενώ έπρεπε να δει απλά αν τροφοδοτείται με ρεύμα . (στην θέση όπως βρίσκεται χωρίς να την βγάλει ) άλλοι απλός το καταλαβαίνουν από τον ήχο που κάνει η αντίσταση όταν ζεσταίνει (τσιτσίρισμα)
Και ο άλλος λέει δοκιμή θερμοστάτη με ρεύμα (ενώ θα μπορούσε να βάλει απλός Ωμομέτρηση χωρίς ρεύμα) και να το δει από εκεί μόνο με το άπειρο της ωμομέτρησης (όταν οπλίσει) + την βοήθεια αναπτήρα.
Δεν ήταν ανάγκη να αφήσουμε όλο το πλυντήριο σε βίδες στο πάτωμα για να βγάλουμε ένα συμπέρασμα. Τέλος πάντων ο καθένας όπως αγαπάει.:001_tt2:

κωστας μαστορας
01-07-14, 12:22
Τελικα το ελυσα το προβλημα εβαλα νεο θερμοστατη και το εβαλα μπρος στους 90 βαθμους λειτουργει αψογα ευχαριστω ολουςγιατην βοηθεια

geoponic
01-07-14, 14:01
τουλαχιστον εγω βρηκα το προλημα οχι καποιοι αλλοι που παιζουν με αντιστασεις αναπτηρες και ομομετρο για να οπλισει ο θερμαστατης θελει ρευμα και οχι αναπτηρες δεν ειμαστε νερωνες

κωστας μαστορας
04-07-14, 12:45
το πληντυριο ολα οκ. τωρα χαλασε η ηλεκτρικη μια bosch logo εκει που δουλευε κανει ενα γκουπ και σταματησε την ελυσα και η μηχανη της καιει τωρα που την εβαλα κατω απο το αιρ κοντισιον κρυωσε και δουλευει 5 λεπτα μετα ξανα γκουπ σταματησε

nyannaco
04-07-14, 13:15
Καλά έκανες και άνοιξες νέο θέμα (http://www.howtofixit.gr/forum/showthread.php?t=67251&p=555427#post555427).
Θα πρ;oτεινα κάποιος admin να σβήσει το #9 και αυτό, για να μην συνεχιστεί η κουβέντα και εδώ.

JOUN
04-07-14, 21:52
για να οπλισει ο θερμαστατης θελει ρευμα και οχι αναπτηρες δεν ειμαστε νερωνες
Οχι δεν θελει ρευμα,θελει θερμοκρασια(= αναπτηρας)

geoponic
05-07-14, 07:05
πες τε μου τι πιο απλο να μετρησουμε τον θερμοστατη πανω στην συσκευη αν κοβει αρχη λειτουργιας ο θερμοστατης εχει δυο επαφες η μια παει στο ρευμα και η αλλη στην αντισταση αυτη που κοβει οταν φτασει στην θερμοκρασια που ειναι σεταρισμενος επισης ακουμπαει πανω στην αντισταση και οχι σε "ρεσο"" η αναπτηρες>>>> αν ηταν ετσι τοτε για ναμετραμε εαν ενα μοτερ ειναι καμμενο να το λυνουμε και να γυρναμε τον ροτορα με το χερι να δουμε εαν βγαζει ρευμα 'η ακομα καλυτεραγια να δουμε εαν ενα ρελε οπλιζει το καμε με αναπτηρα ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΑΣΗ γιατι τα βιβλια γραφουνε οτι χρησιμοποιουμε αναπτηρες σπιρτα και μολοτοφ ευχαριστω για τα σχολια σας