PDA

Επιστροφή στο Forum : [Τελικός Ενισχυτής] LUXMAN L-230

papkir
12-05-14, 15:42
ο παραπανω ενισχυτης εχει καμενη την μια εξοδο , τα τελικα εξοδου ειναι τα Α1015 και C1815 σε ΤΟ-218
εψαξα θεσσαλονικη αλλα δεν βρηκα , γνωριζει καποιος που μπορω να βρω ή ποια αντιστοιχα να βαλω ;
ευχαριστω

p270
12-05-14, 17:22
Στον Φανο ρωτησες αν δεν εχει και αυτος εχει στο ebay τωρα για το αν ειναι γνησια η οχι ενας θεος ξερει ρο χερι μου στην ψωτια δεν το βαζω

τωρα που τα ξανακοιταξα ειναι 2sa1015 το ενα γιατι αν ειναι ετσι τελικα δεν ειναι

αυτα ειναι οδηγα τα τελικα ειναι 2sc3181 και 2sa1264

και το σχεδιο υπαρχει εδω

http://elektrotanya.com/luxman_l230.pdf/download.html

papkir
12-05-14, 22:30
εχεις δικιο παναγιωτη τα τελικα ειναι 2sa1264 και 2sc3181
:thumbup1:

east electronics
12-05-14, 23:16
προσοχη στο θεμα .
PMC και ISC Ινδικα και κινεζικα δεν παιζουν σε αυτο το μηχανημα
Δυσκολα θα βρεθουν αυθεντικα ενω αντιστοιχα ειναι γεματος ο τοπος μαιμουδες
Εναλλακτικη λυση Νακκας οπου πουλαει διαφορα Sanken που ειναι κοντα σε αυτα αλλα με 18 ευρω το ζευγαρι Ενω ο φανος αναμενεται να φερει σε λιγες ημερες 2SA1694 2SC4467 απο πολυ καλο κατασκευαστη τα οποια νομιζω οτι πανε σε αυτο το μηχανημα χωρις προβληματα .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

papkir
14-05-14, 09:35
εχεις δικιο σακη δεεεεεεεεεεενννννννννννν , παιζουν

papkir
22-05-14, 22:07
ειναι δυνατον τα ηχεια να καινε τα τελικα του παραπανω ενισχυτη;
ο παραπανω ενισχυτης επισκευαστηκε αλλαχθηκαν ολοι οι ηλεκτρολυτικοι ελεχθηκαν ρευματα ρυθμιστικαν τα ρευμ. ηρεμιας και δουλευε πολυ καλα , δουλεψε για τρεις μερες στο εργαστηριο με τα ηχεια του εργαστηριου χωρις κανενα προβλημα , με καλο καθαρο δυνατο ηχο οντως ισορροπημενο μηχανημα , με το που το πηρε ο φιλος και το εβαλε στα δικα του ηχεια ξανακαηκε , στα ιδια οπως μου το πρωτοεφερε
πειτε μου καποια γνωμη , απο την μικρη μου εμπειρια καποτε ειχε καει ενας fisher απο βραχυκυκλωμενο ηλεκτρολυτικο πυκνωτη bipolar του κροσοβερ του ηχειου (siemens), λετε να συμβαινει το ιδιο , ή αππλα τα τελικα που αλλαξα ηταν μαιμου;κι αν ηταν γιατι δουλευαν τοσο καλα σ εμενα;
ευχαριστω

ezizu
22-05-14, 22:27
Υπάρχει πιθανότητα,αν υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, να καεί ένας ενισχυτής οδηγώντας προβληματικά ηχεία .
Ο συγκεκριμένος ενισχυτής βέβαια έχει κύκλωμα που κόβει την οδήγηση των τελικών τρανζίστορ, σε περίπτωση αυξημένου ρεύματος εξόδου.

Κάηκε σχετικά γρήγορα ή έπαιξε κάποια ώρα κανονικά (και αν ναι σε τι στάθμες);
Τα καινούργια εξαρτήματα που έβαλες ήταν σίγουρα καλής ποιότητας και με τα σωστά χαρακτηριστικά ;
Το ρεύμα ηρεμίας ήταν ρυθμισμένο σωστά;
Γιατί δεν κάνεις και ένα έλεγχο στα ηχεία του και στα καλώδια των ηχείων του;

papkir
22-05-14, 22:41
οσο αφορα τα εξαρτηματα , ηταν καλης σχετικα ποιοτητας , το ρευμα ηρεμιας ρυθμιστηκε συμφωνα με το σερβις μανουαλ 15mv *-5mv
το μηχανιμα καηκε αμεσως μολις το συνδεσε , σ εμενα επαιζε πολυ καλα και σε ψηλες σταθμες , μαλλον πρεπει να κοιταξω τα ηχεια σε πρωτη φαση
σ ευχαριστω

east electronics
22-05-14, 23:12
O εχθρος που δεν φαινεται και δεν ακουγεται ονομαζεται ταλαντωση ...ανιχνευεται με παλμογραφο ...Απο τους απλουστερους λογους ειναι η χωρητικοτητα των τρανσιστορ η οποια στα συνηθει μαιμουδεξ που κυκλοφορουν στην αγορα ειναι ιδιαιτερα αυξημενη δυσαναλογα περισσοτερη απο οτι αρχικα μπορουν να σηκωσουν τα οδηγα η ο ενισχυτης τασεως του μηχανηματος και με λιγο δυσκολο φορτιο η μακρυα καλωδια η πιεζοηλεκτρικα tweeter ο μαγικος μπλε καπνος βγαινει απο το καπακι του ενισχυτη

Καλα εκανες και μα περιγραφεις τις συνθηκες του ατυχηματος αλλα εγω καπου στην διαδρομη εχω χασει την εικονα και δεν ξερω τελικα ποια τρανσιστορ εβαλες ....Θα ηθελες να μας πεις ? ( φωτογραφιες κιολας θα ηταν πολυ πιο ουσιωδεις )

φιλικα
Σακης Πετροπουλος