Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Άλλη] TELEFUNKEN TF24-3000
Καλησπέρα σας! Θα ήθελα την βοήθειά σας σχετικά με την TELEFUNKEN TF24-3000 η οποία ξαφνικα παρουσίασε πρόβλημα με το τηλεχειριστήριο της. Το πήγαν σε τεχνικο ο οποίος καταλαθος έστειλε 12 βολτ στο τηλεχειριστήριο και το έβγαλε εκτός λειτουργίας! Εχω προσπαθήσει με πολλά τηλεχειριστήρια αλλα η τηλεοραση δεν ανταποκρίνεται! Λογο του ότι τα touch κουμπια δεν εχουν τοσο ευαισθησια οσο θα επρεπε να εχουν νομιζω ότι το πρόβλημα εξαρχής δεν ηταν στο τηλεχειριστήριο αλλα στο τσιπακι που εχει η πλακέτα με τα touch κουμπιά αφου εκει καταληγει και το ματι του IR! Δυστιχως το smd chip το συγκεκριμενο εχει γραμμη πανω για να μην φαινεται ο αριθμος του! Οποιος εχει καποιο σχεδιο και μπορει να βοηθησει θα το εκτιμουσα!
Καλησπέρα σας! Θα ήθελα την βοήθειά σας σχετικά με την TELEFUNKEN TF24-3000 η οποία ξαφνικα παρουσίασε πρόβλημα με το τηλεχειριστήριο της. Το πήγαν σε τεχνικο ο οποίος καταλαθος έστειλε 12 βολτ στο τηλεχειριστήριο και το έβγαλε εκτός λειτουργίας! Εχω προσπαθήσει με πολλά τηλεχειριστήρια αλλα η τηλεοραση δεν ανταποκρίνεται! Λογο του ότι τα touch κουμπια δεν εχουν τοσο ευαισθησια οσο θα επρεπε να εχουν νομιζω ότι το πρόβλημα εξαρχής δεν ηταν στο τηλεχειριστήριο αλλα στο τσιπακι που εχει η πλακέτα με τα touch κουμπιά αφου εκει καταληγει και το ματι του IR! Δυστιχως το smd chip το συγκεκριμενο εχει γραμμη πανω για να μην φαινεται ο αριθμος του! Οποιος εχει καποιο σχεδιο και μπορει να βοηθησει θα το εκτιμουσα!
μπερδεμενα μας τα λες το τηλεκοντρολ εφαγε 12 απο 3 βολτ και ψοφισε
τα τατς κουμπια πανε σε 1 ολοκληρωμενο χωρις ταυτοτητα μαζι με το ματι ...ματι ??
εγω λεω να βρεις νεο τηλεκοντρολ η ενα που ξερεις οτι εργαζετε 100%
αν οχι ..αλλαζεις το 38khz infrared sensor..φυσικα με ενα παλμογραφο μπορεις να δεις
ευκολα εαν ειναι χαλασμενο..5βολτ εχει??
ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
14-04-14, 17:32
η συγκεκριμένη ειναι επι εποχής layton crest όποιο κοντρολ βάλεις πάνω vestel θα δουλέψει αν δεν έχει πρόβλημα η main
είχε πάντως ένα θέμα με τηλεχειρισμό αυτή η συσκευή και ως telefunken και ως schaub lorenz που ήταν το ίδιο προιόν
απο ανταλακτικά δεν υπάρχει τίποτα στην ανακύκλωση
Σας ευχαριστω για την τοσο γρηγορη απαντηση σας! Λοιπον εχω ειδη δοκιμασει και αλλαξα ir sensor και ναι εχει τροφοδοσια 5v αλλα η τηλεοραση παλι δεν ανταποκρίνεται! Δοκιμασα ένα USB remote και προσπαθησα με αρκετους κωδικούς αλλα δεν εκανε τπτ! Αυτό που ελεγα για τα touch είναι ότι το power, program up, program down, σε σχεση με τα υπολοιπα δεν πιανει τοσο ευκολα και πρεπει να επιμείνω αρκετα μεχρι να καταφερω να την αναψω. Δεν ξερω αν σας λεει κατι αλλα ακους και ένα μικρο ψιθύρισμα. Δοκιμαζω μια με vestel κωδικούς και βλέπουμε!