Επιστροφή στο Forum : [DVD Player] DVD GRUNDIG GDP 1100 χωρις εικονα
σε ενα DVD PLAYER GRUNDIG GDP 1100 που εχω παιζοντας dvd με ταινια παιρνω στην τηλεοραση ηχο πραγμα που σημαινει οτι αναγνωριζει το δισκακι και το παιζει, αλλα δεν εχω καθολου εικονα.........εχω αλλαξει καλωδια scart αλλα τιποτα ........τι μπορει να συμβαινει;
Είσαι σίγουρος ότι το scart έχει μπεί κανονικά στην θέση του;
Κοίταξε μήπως κάποιο ποδαράκι του scart έχει στραβώσει.
Αν τα ποδαράκια είναι όλα εντάξει, απλά πίεσε ελαφρά το scart λιγάκι ακόμα, μήπως δεν έχει τερματίσει .
Αν μιλάμε για φθηνά καλώδια scart θέλει λιγάκι προσοχή ,επειδή η ποιότητα των βυσμάτων αυτών, συνήθως, δεν είναι και ότι καλύτερο.
Είσαι σίγουρος ότι το scart έχει μπεί κανονικά στην θέση του;
Κοίταξε μήπως κάποιο ποδαράκι του scart έχει στραβώσει.
Αν τα ποδαράκια είναι όλα εντάξει, απλά πίεσε ελαφρά το scart λιγάκι ακόμα, μήπως δεν έχει τερματίσει .
Αν μιλάμε για φθηνά καλώδια scart θέλει λιγάκι προσοχή ,επειδή η ποιότητα των βυσμάτων αυτών, συνήθως, δεν είναι και ότι καλύτερο.
εχω δοκιμασει 3 διαφορετικα καλωδια scart και ενα καλωδιο scart στην tv και rca στο player........δυστυχως τιποτα
Έχεις ελέγξει μήπως πρέπει να αλλάξεις κάποια επιλογή (RGB,S-VIDEO κ.λ.π.) στην είσοδο του scart από το menu της τηλεόρασης .
Θα σου το ξαναπώ, χωρίς να το παρεξηγίσεις επειδή το έχω συναντήσει αρκετές φορές, να τσεκάρεις προσεκτικά μήπως δεν έχει τερματίσει το scart και θέλει λίγο πίεση ακόμα ώστε να <<κουμπώσει>> στην θέση του.
Μπορείς ακόμα ,για να τσεκάρεις κατά πόσο υπάρχει σωστή επαφή στα scart,να κάνεις και το εξής:
Βάλε κάτι να παίξει στο DVD και καθώς παίζει κούνησε και πίεσε ελαφρά τα βύσματα scart (και στην TV και στο DVD αντίστοιχα) ,να δεις αν θα έρθει εικόνα στην οθόνη της TV.
Έχεις ελέγξει μήπως πρέπει να αλλάξεις κάποια επιλογή (RGB,S-VIDEO κ.λ.π.) στην είσοδο του scart από το menu της τηλεόρασης .
Θα σου το ξαναπώ, χωρίς να το παρεξηγίσεις επειδή το έχω συναντήσει αρκετές φορές, να τσεκάρεις προσεκτικά μήπως δεν έχει τερματίσει το scart και θέλει λίγο πίεση ακόμα ώστε να <<κουμπώσει>> στην θέση του.
Μπορείς ακόμα ,για να τσεκάρεις κατά πόσο υπάρχει σωστή επαφή στα scart,να κάνεις και το εξής:
Βάλε κάτι να παίξει στο DVD και καθώς παίζει κούνησε και πίεσε ελαφρά τα βύσματα scart (και στην TV και στο DVD αντίστοιχα) ,να δεις αν θα έρθει εικόνα στην οθόνη της TV.
φιλε Σηφη εδω δεν υπαρχουν παρεξηγησεις γιατι η λυση μπορει να ειναι οπως λες σε πολυ απλα πραγματα ........δυστυχως ομως τις δοκιμες των καλωδιων τις εχω κανει και σε διαφορετικες tv ακριβως για τον λογο που λες και με τον τροπο που λες
αποτελεσμα μηδεν
ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
13-03-14, 20:32
δοκίμασε με σκάρτ πρώτα βάλτο να παίξει ενα dvd πάτησε το πλήκτρο του χειριστηρίου stop και μετα πάτησε το πλήκτρο audio και αν δεν έρθει εικόνα κάνε αλλαγή το σκάρτ με rca με τον ίδιο τρόπο πάλι θα φτιάξει αμέσως
δοκίμασε με σκάρτ πρώτα βάλτο να παίξει ενα dvd πάτησε το πλήκτρο του χειριστηρίου stop και μετα πάτησε το πλήκτρο audio και αν δεν έρθει εικόνα κάνε αλλαγή το σκάρτ με rca με τον όδιο τρόπο πάλι θα φτιάξει αμέσως
Νικο εισαι απιαστος.......δουλεψε κανονικοτατα........το εβαλα να παιζει πατησα το stop μετα το audio και ταυτοχρονα αν θυμαμαι καλα το stop ή το play και ως δια μαγειας ανοιξε η εικονα
νασαι καλα Νικο και ολοι οσοι απαντησαν
Επισης κάποιες φορές καταλάθος έχουμε πατήσει στο τηλεχειριστηριο του DVD το πληκτρο TVMODE και η οθονη γινεται μαυρη απλα το ξαναπαταμε και επαναφερουμε την εικονα (s-video,rpg)