Επιστροφή στο Forum : [Σταθερός Η/Υ] Μητρική ανάβει μόλις παίρνει ρεύμα το τροφοδοτικό
Χαίρεται
Εχω μια μητρικη MSI η οποία αυτό που κάνει είναι μόλις συνδέω το τροφοδοτικό με ρεύμα
αυτή παίρνει μπρος αμέσως αλλά εικόνα δεν δείχνει. Την έχω συνδέσει μόνο με ρεύμα μνημη και οθόνη.
Υπάρχει περίπτωση να μπορεί να διορθωθεί; Η καπούτ;
Οποιαδήποτε ιδέα η συμβουλη καλοδεχούμενη.
Δες τις ρυθμίσεις του bios για την αυτόματη έναρξη όταν πάρει ρεύμα. Εικόνα δεν έχει σε καμία προσπάθεια έναρξης; καρτα γραφικων;
Σου κάνει καθόλου beep ;
Δες τις ρυθμίσεις του bios για την αυτόματη έναρξη όταν πάρει ρεύμα. Εικόνα δεν έχει σε καμία προσπάθεια έναρξης; καρτα γραφικων;
Σου κάνει καθόλου beep ;
Οπως είπα δεν έχω εικόνα οπότε στο bios δεν μπορώ να μπω...
Ούτε μπιπ κάνει
Δες καταρχάς την μπαταρία του rtc
chipakos-original
04-03-14, 20:51
Βασικά βγάλε την μικρή μπαταρία και τοποθέτησέ την πάλι για να πάρη το Bios default ρυθμίσεις και ξαναδοκίμασε.
Βασικά βγάλε την μικρή μπαταρία και τοποθέτησέ την πάλι για να πάρη το Bios default ρυθμίσεις και ξαναδοκίμασε.
Το έχω δοκιμάσει. Τίποτα...
Επαναλαμβάνω, έλεγξε την τάση της μπαταρίας και κάνε cold reset του bios.
Επαναλαμβάνω, έλεγξε την τάση της μπαταρίας και κάνε cold reset του bios.
Η ταση είναι 3V και έκανα άπειρες φορές cold reset
Αν έχεις άλλο τροφοδοτικό δοκίμασε το.
Αν έχεις άλλο τροφοδοτικό δοκίμασε το.
Δοκίμασα ήδη δύο τροφοδοτικά.... Το ανησυχητικό ππου κάνει είναι ότι μόλις δίνω ρευμα στο τροφοδοτικό ξεκινάει αμέσως χωρίς να δώσω ρεύμα από τον διακόπτη. αποσύνδεσα το power Και reset διακόπτη από μητρική (βασικά όλα τα έβγαλα) αλλά κάνει ακριβώς το ίδιο. Δοκιμάζω την μητρική μονο με ram που και αυτή την άλλαξα και κάνει το ίδιο.
Ποιά MSI είναι;
Είναι η MSI MS-7309
Δες εάν έχεις 3v καθώς και την αντίσταση με την γείωση στα πιν 1 και 2 του JBAT1.
Επίσης, σε ποιά θέση είναι το SW1;
Δες εάν έχεις 3v καθώς και την αντίσταση με την γείωση στο πιν 86 του U3
Όλα τα παραπάνω χωρίς να κουμπώσεις το τροφοδοτικό στο board.
Δες αν κατά την εκκίνηση τα 3V παραμένουν. Δηλαδή πρέπει το πολύμετρό σου να 'ναι συνδεδεμένο με τους πόλους της μπαταρίας κατά την εκκίνηση.
Την είχες και δούλευε ή την βρήκες; Έχει επεξεργαστή επάνω της; Έβαλες και τις 2 φύσες του τροφοδοτικού στην motherboard (την μεγάλη και την μικρή με τα 4 pins των 12V). Δοκίμασες να βάλεις την μνήμη σε άλλη θέση;
Την είχες και δούλευε ή την βρήκες; Έχει επεξεργαστή επάνω της; Έβαλες και τις 2 φύσες του τροφοδοτικού στην motherboard (την μεγάλη και την μικρή με τα 4 pins των 12V). Δοκίμασες να βάλεις την μνήμη σε άλλη θέση;
Δούλευε μέχρι που τα επαιξε το τροφοδοτικό. Δοκίμασα καινουργιο και κάνει αυτό το πρόβλημα... αλλαξα την μνημη θέση όπως και δοκίμασα άλλη μνήμη. Τροφοδοτικό σύνδεσα τα πάντα
Το τροφοδοτικό που τα έπαιξε μπορείς να το δοκιμάσεις σε άλλον υπολογιστή να δεις αν δουλεύει σε άλλη μητρική; Έχεις δυνατότητα να δοκιμάσεις άλλον επεξεργαστή;
edit: Το τροφοδοτικό δοκίμασέ το σε μια μητρική η οποία να μην σε απασχολεί και τόσο.
Το τροφοδοτικό που τα έπαιξε μπορείς να το δοκιμάσεις σε άλλον υπολογιστή να δεις αν δουλεύει σε άλλη μητρική; Έχεις δυνατότητα να δοκιμάσεις άλλον επεξεργαστή;
edit: Το τροφοδοτικό δοκίμασέ το σε μια μητρική η οποία να μην σε απασχολεί και τόσο.
Τροφοδοτικό δοκίμασα και δεν δούλευε... επεξεργαστή άλλο δεν έχω
Δες αν κατά την εκκίνηση τα 3V παραμένουν. Δηλαδή πρέπει το πολύμετρό σου να 'ναι συνδεδεμένο με τους πόλους της μπαταρίας κατά την εκκίνηση.
Εχω 3V κατα την εκκίνηση
Δες εάν έχεις 3v καθώς και την αντίσταση με την γείωση στα πιν 1 και 2 του JBAT1.
Επίσης, σε ποιά θέση είναι το SW1;
Δες εάν έχεις 3v καθώς και την αντίσταση με την γείωση στο πιν 86 του U3
Όλα τα παραπάνω χωρίς να κουμπώσεις το τροφοδοτικό στο board.
Τι αριβώς είναι τα sw1 και u3 γιατί δεν βλέπω κατι πανω στην μητρικη
Το U3 είναι ο SIO (F71882 στην δικιά σου περίπτωση) κοινός ως keyboard controller. Εάν έχεις δυσκολία να μετρήσεις στο πιν 86 μπορείς και στο C6.
Εάν υπάρχει το jbat1 δεν θα υπάρχει το SW1. Εάν δεν υπάρχει το jbat1 θα υπάρχει το SW1 (για cold reset).
Επίσης δες για 3v στα R19 και R165 και από τις δύο πλευρές και στο πιν1 του JCI1.
Είπαμε χωρίς να κουμπώσεις την τροφοδοσία.
Το U3 είναι ο SIO (F71882 στην δικιά σου περίπτωση) κοινός ως keyboard controller. Εάν έχεις δυσκολία να μετρήσεις στο πιν 86 μπορείς και στο C6.
Εάν υπάρχει το jbat1 δεν θα υπάρχει το SW1. Εάν δεν υπάρχει το jbat1 θα υπάρχει το SW1 (για cold reset).
Επίσης δες για 3v στα R19 και R165 και από τις δύο πλευρές και στο πιν1 του JCI1.
Είπαμε χωρίς να κουμπώσεις την τροφοδοσία.
Το πιν του JCI1 βγάζει 2,39V... τι σημαίνει αυτο;
Το πιν του JCI1 βγάζει 2,39V... τι σημαίνει αυτο;
Είναι ΟΚ. Τα υπόλοιπα;
Είναι ΟΚ. Τα υπόλοιπα;
Τα υπόλοιπα δεν κατάφερα ακόμα να τα μετρησω... εχω βρει τα pin αλλά δεν ξέρω πώς ακριβώς θα τα μετρήσω γιατί είναι πολύ ψιλα τα ποδαράκια.
Στο υποθετικο σενάριο οτι είναι εντάξει τι γίνεται;
Εάν είναι εδώ το πρόβλημα λύνεται σχετικά εύκολα. Εάν όχι, το πας σε κάποιο ειδικό για ψάξιμο, αρχικά στο BIOS (χρειάζεται programmer) και μετά στον Media and Communications Processor (αρχικά αποκόλληση, έλεγχο και εάν είναι εντάξει reball-reflow, ειδάλλως αλλαγή).