PDA

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Samsung] Λευκή οθόνη σε Samsung LE40F86DBX/XEH

theodarras
16-02-14, 01:49
Καλησπέρα! Έχω ενα πρόβλημα με την τηλεόραση μου το μοντέλο είναι LE40F86DBX/XEH και αυτο που μου κάνει είναι να γίνεται λευκή η οθόνη χωρίς να ειναι μόνιμα δηλαδή μπορεί να παίζει κανονικά και 10 μέρες και ξαφνικά να γίνει λευκή για 2 μέρες η για 2 ώρες και σε τεχνικό που την πήγα μου λέει η πάνελ η μια πλακέτα αλλά τίποτα στα σίγουρα! Μπορεί να βοηθήσει κάποιος?

GeorgeSindos
16-02-14, 13:12
καλημερα. Ο μαστορας καλα σου είπε αλλα πρώτα καλό θα ήταν να καθαριστούν οι καλωδιοταινιες που ξεκινούν απο το panel και καταλήγουν στην t-con πλακέτα, και απο την main που καταλήγουν στην t-con.(αφού πρωτα τις ξεκουμπόσουμε με προσοχή απο την πλακέτα). Εφόσον συνεχίσει το πρόβλημα καλο θα ήταν να αλλαχθεί η πλακέτα t-con. Αν παρόλα αυτά εξακολουθείς να έχεις πρόβλημα τότε είναι το panel....Αυτά είναι τα πιθανά σενάρια της βλάβης σου.

theodarras
16-02-14, 13:46
Ωραία όλα αυτά και συμφωνώ μαζί σου αλλά έδωσα 35 ευρώ για το τροφοδοτικό και θέλει άλλα 150 για την πλακέτα και αν δεν ειναι και ειναι το πάνελ που θέλει απο 400 και πάνω εγω τι κάνω πετάω τα 150+35 στα σκουπίδια? Δεν ειναι εποχές για να πετάμε 185 ευρώ στα σκουπίδια! Των ρωτάω αν δεν είναι η πλακέτα και είναι το πάνελ τι κάνουμε το στέλνουμε πίσω και μου απαντάει με μισόλογα! Αυτό ειναι το πρόβλημα μου!

vp74
16-02-14, 23:19
Το πρόβλημα δεν είναι στην t-con σου. Επίσης το negative white ποτέ δεν είναι βλάβη τροφοδοτικού είναι βλάβη κουμπώματος καλωδιοταινίας όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Στην περίπτωσή σου όμως το πρόβλημα δεν είναι εκεί. Είναι στην επαφή της πλακέτας του panel σου με το μεταλικό περίβλημά του. Κοινό πρόβλημα σε αρκετά μοντέλα samsung, εκτός από tvs και σε laptops καθώς και pc monitors tft/lcds.

http://jkturner.net/samsung/

Είναι εύκολο fix αν το κάνεις με ηρεμία και σε καθαρό χώρο, φωτογραφίζοντας όλα τα βήματα της αποσυναρμολόγησης. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μονωτική ταινία ή χαρτοταινία και αρκετή υπομονή και προσοχή αν δεν έχεις αποσυναρμολογήσει ξανά παρόμοιες τηλεοράσεις. Καλή επιτυχία με την επισκευή.

theodarras
17-02-14, 13:25
Ευχαριστώ πολύ! Μια απο αυτές της μέρες θα κάνω την εγχείρηση και ελπίζω να πετύχει! Αν εχω κάποια απορία θα σου στείλω μήνυμα γιατί ειναι κρίμα να παει στα σκουπίδια αυτη η τηλεόραση μιας και την είχα πάρει 2400 οταν είχε βγει!

UV.
17-02-14, 14:25
Θωδορή αν είσαι τόσο απελπισμένος και δεν σε νοιάζει για το τελικό αποτέλεσμα κάνε αυτό που σου προτείνουν
κατά την δική μου άποψη το άρθρο κατά πολύ μεγάλη πιθανότητα είναι παραπληροφόριση troll
η επέμβαση στο πάνελ μπορεί να είναι δρόμος χωρίς γυρισμό (ευαίσθητο στον στατικό ηλεκτρισμό, αγώγιμες κόλλες κλπ)
αν δεις πιο προσεκτικά το πάνελ έχει δυο πλακέτες για τα σήματα LVDS και ρωτώ πόσο πιθανό είναι να παρουσιάσουν και οι δύο το ίδιο πρόβλημα ταυτόχρονα;
είχες ποτέ στην μισή οθόνη το πρόβλημα όταν στο παρουσιάζει; αν όχι τότε τσάμπα θα μπεις σε αυτήν την διδικασία
Η επισκευή είναι καλλίτερα να γίνει μεθοδικά (πιο δύσκολος) και όχι με την μέθοδο των απείρων δοκιμών και με σκάτζες
πρoτείνω
1. βρίσκεις το service manual και το ανεβάζεις εδώ
2. κάνεις μετρήσεις που θα σου πω

:wiink:

vp74
17-02-14, 15:16
α). "αν δεις πιο προσεκτικά το πάνελ έχει δυο πλακέτες για τα σήματα LVDS και ρωτώ πόσο πιθανό είναι να παρουσιάσουν και οι δύο το ίδιο πρόβλημα ταυτόχρονα;"

Δεν παρουσιάζουν και οι 2 το ίδιο πρόβλημα ταυτόχρονα. Αν δεις την εικόνα που έχει παραθέσει δεν είναι τελείως λευκή, το άρθρο δεν είναι για επισκευή τελείως λευκής εικόνας αλλά partial. Είναι για negative white και όχι για τελείως white, κάτι το οποίο θα σήμαινε σήμαινε σίγουρα βλάβη t-con.

"είχες ποτέ στην μισή οθόνη το πρόβλημα όταν στο παρουσιάζει; αν όχι τότε τσάμπα θα μπεις σε αυτήν την διδικασία"

Τα προβλήματα στην μισή εικόνα (πιο ανοικτό χρώμα, διαφορετικό brightness, διαφορετικός χρωματισμός) είναι τελείως διαφορετική βλάβη και δεν εστιάζεται στο panel αλλά στην mainboard και συγκεκριμένα στις επαφές και το κούμπωμα της βάσης του ολοκληρωμένου της eprom για την επιλογή των διαφόρων modes brightness και color. (αν μπεις σε οποιοδήποτε menu samsung πριν επιλέξεις το mode που θέλεις το βλέπεις πρώτα στην μισή οθόνη πριν κάνεις την επιλογή σου.)

γ). "η επέμβαση στο πάνελ μπορεί να είναι δρόμος χωρίς γυρισμό (ευαίσθητο στον στατικό ηλεκτρισμό, αγώγιμες κόλλες κλπ)"

Εδώ συμφωνούμε απόλυτα και θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός ειδικά όταν θα επανασυναρμολογεί το panel.

Για όλα τα άλλα λοιπόν και για την δοκιμή για white μπορείς φιλε Νίκο να πάρεις ένα οποιοδήποτε monitor 17-19, να αφαιρέσεις την t-con από το panel και το τροφοδοτικό έχοντας μόνο επάνω στο τροφοδοτικό τις ccfl και να το διαπιστώσεις μόνος σου πως συμπεριφέρεται το panel. Αυτή είναι και η πρωταρχική δοκιμή που γίνεται για ελλατωματικές λάμπες καθώς και οι "σκάτζες" που μπορείς να κάνεις μεταξύ εναλλαγών των ζευγαριών των ccfl μέχρι να καταλήξεις στο ποια είναι η ελλατωματική χωρίς να χρειαστεί να αποσυνδέσεις το panel σου.

δ). "Θωδορή αν είσαι τόσο απελπισμένος και δεν σε νοιάζει για το τελικό αποτέλεσμα κάνε αυτό που σου προτείνουν"

Απ'ότι διάβασα παραπάνω σίγουρα είναι απελπισμένος καθώς δεν διαθέτει χρήματα να δοκιμάζει όλες τις πιθανές αιτίες μη λειτουργίας της τηλεόρασής του πυο του προτείνει ο τεχνικός του, ο οποίος δεν είναι καν σίγουρος για το τι φταίει, ή αντιθέτως, γνωρίζει πολύ καλά για το τί φταίει αλλά δεν μπορεί να χρεώσει 150ευρώ για ένα κομμάτι μονωτικής ταινίας.

Το άρθρο που παρέθεσα ίσως είναι troll ίσως όχι. Εμένα πάντως δεν μου φαίνεται troll, γι'αυτό και το παρέθεσα σύμφωνα με τις εικόνες στο αρχικό post.

φιλικά πάντα.

UV.
17-02-14, 15:24
Εγώ λέω να μην βιαζόμαστε και ας αποφασίσει ο Θωδορής τι είναι πιο εύκολο και καλό για την περίπτωσή του

theodarras
17-02-14, 15:32
Εγω θα σας ανεβάσω και μια εικόνα το απόγευμα γιατί τωρα ειμαι στην δουλειά χωρίς σήμα απο την νοβα να δείτε πως είναι όπως στο άρθρο! Τα υπόλοιπα θα σας τα πω το απόγευμα!

Στάλθηκε από το GT-I9300 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

UV.
17-02-14, 15:35
το άρθρο δεν είναι για επισκευή τελείως λευκής εικόνας αλλά partial.
με δικές σου εξηγίσεις πες μας που είναι το partial στο πρόβλημα του άρθρου (http://jkturner.net/images_samsung_small/IMG_0740.jpg);
βλέπω μήπως κάποιο άλλο;

vp74
17-02-14, 15:49
με δικές σου εξηγίσεις πες μας που είναι το partial στο πρόβλημα του άρθρου (http://jkturner.net/images_samsung_small/IMG_0740.jpg);
βλέπω μήπως κάποιο άλλο;

Εδώ είναι μια οθόνη samsung με πρόβλημα στην t-con.
http://www.avforums.com/attachments/white-screen-jpg.219866/
όλη άσπρη.

Εδώ είναι η εικόνα του άρθρου που παρέθεσα:
http://jkturner.net/images_samsung_small/IMG_0740.jpg
στην οποία αν προσέξεις καλύτερα φίλε Νίκο διακρίνεται το περίγραμα του "no signal"

Επίσης, το άρθρο δεν είναι για το ίδιο μοντελο τηλεόρασης. Μπορεί το panel του να είναι διαφορετικό, το παρέθεσα ώστε να μπορέσει να διακρίνει το σημείο που μπορεί να προκαλεί το πρόβλημα και να πράξει αναλόγως των πλακετών ή της πλακέτας (1 ή 2) που υπάρχουν στο δικό του.

theodarras
17-02-14, 17:14
Λοιπόν αρχικά σας επισυνάπτω μια εικόνα χωρίς σημα! Κατα δεύτερον άνοιξα την τηλεόραση και έβγαλα της καλώδιο ταινίες που πανε στην t-con και άλλη μια που πάει απο την motherboard σε μια άλλη πλακέτα όπου ξεκινάνε οι καλώδιο ταινίες για την t-con και δεν άλλαξε τίποτα! Τρίτον ξεβιδωσα την t-con και την κουνησα - χτύπησα ελαφρά αλλά και πάλι τίποτα! Τέταρτον αναμένεται το service manual! 37304http://img.tapatalk.com/d/14/02/17/5esyhuva.jpg

vp74
17-02-14, 23:28
Δες αν έχεις τσακίσματα στα καλώδια που καταλήγουν στην t-con σου πριν προχωρήσεις (αν τελικά προχωρήσεις και ακολουθήσεις τον οδηγό που σου πρότεινα)

και εδώ το sm
http://www78.zippyshare.com/v/61985449/file.html (είναι BD το μοντέλο σου και όχι DB... εκτός αν κάνω λάθος) για να σε βοηθήσει ο Νίκος με τις μετρήσεις.

Καλή επιτυχία.

theodarras
17-02-14, 23:35
Λοιπόν βρήκα το service manual αλλά δεν μπορώ να το ανεβάσω! :mad:

theodarras
17-02-14, 23:39
Είναι το BD!:D:D να ρωτήσω και κάτι άλλο! Μπορούμε να βρούμε και κανένα update γιατί εγω δεν μπορώ να βρω τίποτα! ;)

UV.
18-02-14, 18:34
Φίλε Θωδορή είσαι άτυχος

το συγκεκριμένο t-con δεν έχει την μετατροπή της LCD_BRIGTHNES ή PWM_BRIGTHNES ή ANALOG_ BRIGTHNES προς το πάνελ στην πλακέτα του t-con
...αλλά με δίαυλο I2C κάνει αυτήν την μετατροπή στις επόμενες πλακέτες που είναι πάνω στο πάνελ και δεν τις έχει το σχέδιο πινς 34-41 του CN2702_FHD
δεν μπορούμε να πούμε απλά και εύκολα αν πάνε ή όχι τα data στις επόμενες πλακέτες επάνω στο πάνελ
άρα η πιο εύκολη λύση σε αυτήν την περίπτωση είναι δοκιμή αλλαγής της t-con
ή καλλίτερα μεταφορά σε service SUMSUNG

σε γείωσα ε; :crying:
θα έλεγα να μήν κάνεις καμία άλλη προσπάθεια επέμβασης!

δεν μας έχεις πει όλο το ιστορικό γιατί λες ότι πλήρωσες και επισκευή τροφοδοτικού;
η βλάβη που έχεις δεν σχετίζεται με το τροφοδοτικό!

chipakos-original
18-02-14, 19:17
Φίλε Θωδορή είσαι άτυχος

το συγκεκριμένο t-con δεν έχει την μετατροπή της LCD_BRIGTHNES ή PWM_BRIGTHNES ή ANALOG_ BRIGTHNES προς το πάνελ στην πλακέτα του t-con
...αλλά με δίαυλο I2C κάνει αυτήν την μετατροπή στις επόμενες πλακέτες που είναι πάνω στο πάνελ και δεν τις έχει το σχέδιο πινς 34-41 του CN2702_FHD
δεν μπορούμε να πούμε απλά και εύκολα αν πάνε ή όχι τα data στις επόμενες πλακέτες επάνω στο πάνελ
άρα η πιο εύκολη λύση σε αυτήν την περίπτωση είναι δοκιμή αλλαγής της t-con
ή καλλίτερα μεταφορά σε service SUMSUNG

σε γείωσα ε; :crying:
θα έλεγα να μήν κάνεις καμία άλλη προσπάθεια επέμβασης!

δεν μας έχεις πει όλο το ιστορικό γιατί λες ότι πλήρωσες και επισκευή τροφοδοτικού;
η βλάβη που έχεις δεν σχετίζεται με το τροφοδοτικό!
Καλησπέρα Λόγω του ότι έχω την ίδια τηλεόραση,υποθέτω ότι βρήκαν τους κλασικούς φουσκωμένους πυκνωτές στο τμήμα τροφοδοσίας και θα του είπε ο τεχνικός ότι πρέπει πρώτα να ξεκινήσουν επισκευάζοντας αυτό το τμήμα και βλέπει. Λογικό μου φαίνεται διότι κι εγώ είχα πρόβλημα παλαιότερα και μόλις τους αντικατέστησα η τηλεόραση πετάει.

UV.
18-02-14, 19:27
κι εγώ είχα πρόβλημα παλαιότερα και μόλις τους αντικατέστησα η τηλεόραση πετάει.
Δηλ είχες και εσύ λευκή οθόνη και αλλάζωντας τους πυκνωτές στο τροφοδοτικό φτιάχτικε η λευκή οθόνη;

vp74
18-02-14, 19:50
Επίσης άλλη μια troll παραπληροφόρηση για να μην παιδεύεστε άδικα:

Η samsung δεν αλλάζει panel ούτε t-con είτε σε εγγύηση είτε εκτός, καθώς υποστηρίζει ότι η βλάβες προέρχονται από την εταιρεία που έκανε την καλωδίωση και όχι από αστοχία panel που δεν έκανε την σωστή μόνωση με διαχωριστικά από τα σασί του panel. Κάτι το οποίο δεν ισχύει σε τηλεοράσεις LG των οποίων τα panel χαλάνε μετά την εγγυήση τους λόγω αστοχίας κόλλησης των ταινιών προς το panel.

Επίσης φίλτατε Νίκο καλό θα ήταν αν δεν γνωρίζεις να μην trollάρεις ανελέητα όπως και στο προηγούμενο post άλλης τηλεόρασης για ccfl ώστε να καταλήξεις στο κλασσικό "please contact samsung service".

Καλό απόγευμα.

chipakos-original
18-02-14, 19:51
Δηλ είχες και εσύ λευκή οθόνη και αλλάζωντας τους πυκνωτές στο τροφοδοτικό φτιάχτικε η λευκή οθόνη;
Οχι όχι εμένα ήταν τελείως διαφορετικό και μύριζε από απόσταση ότι μάλλον πυκνωτή πρόβλημα θα συναντούσα . Αλλο ήθελα να πώ. Ο φίλος πηγαίνοντας στον τεχνικό για την εν λόγω βλάβη υποθέτω πάντα μην παρεξηγηθώ κι όλας κι επειδή η τηλεόραση είναι παλιά ,ίσως και 8ετίας βρήκε τους πυκνωτές σε άθλιο χάλι και θα είπε φίλε μου θα ξεκινήσουμε από αυτά που φαίνονται και πρέπει οπωσδήποτε να αλαχτούν και βλέπουμε. Οπότε νά το 35άρι. Εντάξει λογικό μου φαίνεται, αλλά ας αφήσουμε το παληκάρι να μας πει τι ακριβώς συνέβη.

UV.
18-02-14, 20:51
Στην περίπτωσή σου όμως το πρόβλημα δεν είναι εκεί. Είναι στην επαφή της πλακέτας του panel σου με το μεταλικό περίβλημά του.
vp74 βρίσκω πολύ γελοία την εξήγιση που δίνεις και απλά δεν ξέρεις τι σου γίνεται (φιλικά πάντα)

Επίσης φίλτατε Νίκο καλό θα ήταν αν δεν γνωρίζεις να μην trollάρεις ανελέητα όπως και στο προηγούμενο post άλλης τηλεόρασης για ccfl ώστε να καταλήξεις στο κλασσικό "please contact samsung service".

Καλό απόγευμα.
στο προηγούμενο ποστ με τις λάμπες αποδείχτικε περίτρανα ότι έλεγες αννοησίες όταν ο φίλος μας σου απάντησε ότι δεν δούλεψε τίποτα από αυτά που του είπες σε αντίθεση με τίς δικές μου οδηγίες

το ότι σαν administrator καμουφλάρεσε πίσω από το vp74 και ένα σωρό άλλα και παριστάνεις τον βελιγκέκα του σάιτ το γράφω ξέρεις που καλλίτερα να νην σου πω
φιλικά και περαστικά

vp74
18-02-14, 21:02
vp74 βρίσκω πολύ γελοία την εξήγιση που δίνεις και απλά δεν ξέρεις τι σου γίνεται (φιλικά πάντα)

στο προηγούμενο ποστ με τις λάμπες αποδείχτικε περίτρανα ότι έλεγες αννοησίες όταν ο φίλος μας σου απάντησε ότι δεν δούλεψε τίποτα από αυτά που του είπες σε αντίθεση με τίς δικές μου οδηγίες

το ότι σαν administrator καμουφλάρεσε πίσω από το vp74 και ένα σωρό άλλα και παριστάνεις τον βελιγκέκα του σάιτ το γράφω ξέρεις που καλλίτερα να νην σου πω
φιλικά και περαστικά

O Θανάσης απλά δεν ήθελε να διαχωρίσει το βύσμα των ccfl για να δοκιμάσει τις λάμπες του στο τροφοδοτικό μου το οποίο δεν είχε ενιαίο βύσμα όπως στο δικό του panel και δεν μένει Αθήνα

και δεύτερον αν ήμουν administrator (υπάρχουν εδώ μέσα παιδιά που με γνωρίζουν από άλλα sites με το ίδιο ψευδώνυμο) θα ζητούσα τουλάχιστον ένα χαρτί ηλεκτρονικού ραδιοφωνίας τηλεόρασης πριν γίνει εγγραφή μέλους για να μπορεί να δίνει τις οδηγίες.

Αυτό που δεν δείχνει να καταλαβαίνεις είναι το βασικό.
+ και -. Όταν ενωθούν ή θα κάνει μπαμ ή δεν θα δουλεύει όπως πρέπει.

Όλα τα άλλα φίλε μου είναι αερολογίες. Απλά σε άφησα να δω πως από ένα σχέδιο σε ένα service manual το οποίο δεν μπόρεσες να βρεις και στο έδωσα στο πιάτο θα έκανες υποδειξη σε κάποιον ο οποίος κουνάει την t-con και την χτυπάει μήπως του μιλήσει και του πει που είναι το πρόβλημα. Δεν έχω να πω κάτι άλλο.

UV.
18-02-14, 21:20
O Θανάσης απλά δεν ήθελε να διαχωρίσει το βύσμα των ccfl για να δοκιμάσει τις λάμπες του στο τροφοδοτικό μου το οποίο δεν είχε ενιαίο βύσμα όπως στο δικό του panel και δεν μένει Αθήνα

Τώρα αυτό το θεωρείς απάντηση; σου είπα συνκεκριμένα ότι του είπες δεν ήταν σωστό και απαντάς δεν μένει Αθήνα
(από την πόρτα σου περνώ και τηγανίζεις ψάρια) το ξέρεις;

Αυτό που δεν δείχνει να καταλαβαίνεις είναι το βασικό.
+ και -. Όταν ενωθούν ή θα κάνει μπαμ ή δεν θα δουλεύει όπως πρέπει.

Τα βασικά σε σένα να τα πεις όχι σε μένα και το τι περγαμινές έχεις φαίνεται από αυτά που γράφεις

Όλα τα άλλα φίλε μου είναι αερολογίες. Απλά σε άφησα να δω πως από ένα σχέδιο σε ένα service manual το οποίο δεν μπόρεσες να βρεις και στο έδωσα στο πιάτο θα έκανες υποδειξη σε κάποιον ο οποίος κουνάει την t-con και την χτυπάει μήπως του μιλήσει και του πει που είναι το πρόβλημα. Δεν έχω να πω κάτι άλλο.
Αυτά είναι δικές σου οδηγίες που αναπαράγεις σαν troll
Πως κατάλαβες ότι εγώ δεν μπορώ νατην φτιάξω; δεν κάνω τηλεπισκευή ο Θωδορής καλείται να την φτιάξει και ξέρω ότι δεν θα μπορέσει όχι εγώ

vp74
18-02-14, 21:25
Επίσης δεν θεωρώ γελοίες τις υποδείξεις σου, αντιθέτως συμφώνησα με αρκετές ασχέτως αν γνώριζα πως δεν θα μπορούσες να βρεις την βλάβη με μετρήσεις. Το ότι δεν επέμεινα ήταν για αυτό τον λόγο και την αντιδρασή σου καθώς έχω διαβάει και άλλα posts σου. Προσπαθώ όπως και εσύ πιστεύω να βοηθήσεις κάποιον με τις γνώσεις σου και έλεος!!! δεν είμαι administrator. Καμμιά φωτογραφία από την mainboard μπορούμε να έχουμε διότι (έχω διαβάσει) πως υπάρχουν και 2 ολοκληρωμένα στην mainboard που χρειάζονται ψύξη και έχουν έλλειψη από hot glue. Αν υπάρχει μια φωτό ας συνεχίσουμε στο πρόβλημα καθώς με ενδιαφέρει κ εμένα.

vp74
18-02-14, 21:26
Έχεις σοβαρό πρόβλημα με το θέμα troll. Ειλικρινά τώρα... Μπορούμε να συνεχίσουμε;

UV.
18-02-14, 21:28
και αλήθεια πιστεύεις ότι δεν βρήκα το service manual θες να το σχολιάσω και αυτό;
έχω πει σε παλιώτερο ποστ μου ότι όποιος έχει φωτό και manual πέρνει πιο άμεσα απαντήσεις δεν θα ψάχνω εγώ
απλά πράγματα αλλά που να τα καταλάβεις εσύ ο επιστήμονας

vp74
18-02-14, 22:08
Παράθεση troll:

"Η επισκευή είναι καλλίτερα να γίνει μεθοδικά (πιο δύσκολος) και όχι με την μέθοδο των απείρων δοκιμών και με σκάτζες
πρoτείνω
1. βρίσκεις το service manual και το ανεβάζεις εδώ
2. κάνεις μετρήσεις που θα σου πω"

Καλά μην ψάχνεις. Έτσι κ αλλιώς δεν έδωσες καμμιά απάντηση στο thread και στο πρόβλημα πριν από τις troll απαντήσεις μου και των άλλων που προσπάθησαν να βοηθήσουν χωρίς sm. Το βρήκαμε, στο ανεβάσαμε, το είδες, έφαγες τα μούτρα σου και μας τη λες. Τράβα στο Μανωλόπουλο

theodarras
18-02-14, 23:42
Ναι οι πυκνωτές ηταν άσχετοι με την βλάβη της οθόνης αλλά με το οτι αργούσε να ανοίξει! Αυτά που σας λέω μου τα είπαν απο το μοναδικό επίσημο Samsung service που έχουμε εδώ!

theodarras
18-02-14, 23:47
Επίσης άλλη μια troll παραπληροφόρηση για να μην παιδεύεστε άδικα:

Η samsung δεν αλλάζει panel ούτε t-con είτε σε εγγύηση είτε εκτός, καθώς υποστηρίζει ότι η βλάβες προέρχονται από την εταιρεία που έκανε την καλωδίωση και όχι από αστοχία panel που δεν έκανε την σωστή μόνωση με διαχωριστικά από τα σασί του panel. Κάτι το οποίο δεν ισχύει σε τηλεοράσεις LG των οποίων τα panel χαλάνε μετά την εγγυήση τους λόγω αστοχίας κόλλησης των ταινιών προς το panel.

Καλό απόγευμα.

Εσυ δηλαδή τι μου προτείνεις να κάνω?

theodarras
19-02-14, 00:07
Λοιπόν εγω μπερδεύτηκα! Τελικά τι κάνω με την τηλεόραση?

vp74
19-02-14, 00:24
Προτείνω να μας πεις αν το πρόβλημα του negative το απέκτησε η tv σου μετά την αλλαγή του τροφοδοτικού ή το είχε και πριν (μαζί με την καθυστέρηση) του ανοίγματος.
Να βγάλεις μια καθαρή φωτογραφία το εσωτερικό της για να δουν και οι υπόλοιποι την καλωδίωσή της, μια φωτογραφία της mainboard και να φαίνονται και τα περάσματα των καλωδιοταινιών που καταλήγουν στην t-con, αν είναι κάτω ή πιέζονται από το μεταλικό σασί ή είναι ανεστραμένα με οποιοδήποτε τρόπο όπως στην φωτό του service manual που δείχνει και την fault εικόνα (4-1-8 another kind of defect), να δούμε επίσης αν έχει κάποιο ολοκληρωμένο στην mainboard με ψύκτρα όπως στην φωτό, ή με hot glue. Αυτά προς το παρόν, αν δεν έχουν να προσθέσουν κάτι οι υπόλοιποι, και εφόσον δεν είσαι διατεθειμένος να δώσεις χρήματα για πλακέτα, να προχωρήσεις με βοήθεια να δεις αν υπάρχει πρόβλημα με αποστάτες και μόνωση όπως ανέφερα καθώς το fix αυτό δεν το αποδέχεται η samsung ούτε ο φίλος Νίκος και το θεωρεί γελοίο.

Βήμα βήμα αν δεν έχεις γνώσεις αποσυναρμολόγησης, διαφορετικά δεν έχω να προτείνω άλλη λύση από αυτές που ήδη σου έχω πει. Πάντως το μόνο που δεν πρόκειται να γίνει είναι να φτιάξει από μόνη της. Καλό θα ήταν όμως να μην χτυπάς τις πλακέτες και δεν το λέω ειρωνικά ούτε επιστημονικά. Όσο και να χτυπάς την t-con δεν στρώνει. Βγάλε τις φωτογραφίες όποτε βρεις χρόνο και πιστεύω θα βοηθήσουν και οι υπόλοιποι ασχέτως των διαφορετικών απόψεών μας. Καλό βράδυ.

theodarras
19-02-14, 14:59
Οκ! Μόλις βρω λίγο χρόνο και την ανοίξω ξανά θα σας ανεβάσω της φωτογραφίας!

ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
19-02-14, 22:56
σας παρακολουθώ απο την αρχή του νήματος και προσπαθείτε να βρείτε λύση και τσακώνεστε στο τέλος την λύση την έδωσε το σέρβις που πήγε ο φίλος μας εγώ θα σου πω βάση s/n της συσκευής σου έχεις κομμένο flex απο κοντρόλ στο πάνελ και έχεις λευκό αν φοράς ένα εκ των δύο πάνελ που σου γράφω
LTA400HHL01 ή LTA400HLH1 άρα ο βαμβακάς την γνωρίζει την βλάβη

chipakos-original
20-02-14, 03:49
σας παρακολουθώ απο την αρχή του νήματος και προσπαθείτε να βρείτε λύση και τσακώνεστε στο τέλος την λύση την έδωσε το σέρβις που πήγε ο φίλος μας εγώ θα σου πω βάση s/n της συσκευής σου έχεις κομμένο flex απο κοντρόλ στο πάνελ και έχεις λευκό αν φοράς ένα εκ των δύο πάνελ που σου γράφω
LTA400HHL01 ή LTA400HLH1 άρα ο βαμβακάς την γνωρίζει την βλάβη
Κι εγώ εκεί καταλήγω διότι σαν service samsung είναι υποχρεωμένος ο Βαμβακάς να ξέρει κι όχι να πετάει το μπαλάκι στον πελάτη πλήρωσε τώρα αυτό που φτιάξαμε εννοώ το τροφοδοτικό και αν δεν είναι αυτό τότε μπορεί να είναι εκείνο.Τι στο καλό service είναι αυτό.

theodarras
20-02-14, 09:59
Δεν ξέρω αν ξέρει η οχι αλλά εμένα μου λέει η το ενα ειναι η το άλλο και του λέω και αν δεν ειναι τι κάνουμε το στέλνουμε πίσω το ανταλλακτικό και εκει αρχίζουν τα μισόλογα! Άσε που μου λέει πως θα πάρει τουλάχιστον 15 μέρες να έρθει το ανταλλακτικό + σε πόσες μέρες θα δει την ζημιά + σε πόσες μέρες οταν έρθει θα το βάλει! Ειμαι πολύ καχύποπτος γιατι έχω πληρώσει πολλά πάνω στην άγνοια τον εδω τεχνικών γενικά! Ένα καλώδιο στο αμάξι το πλήρωσα σχεδόν 4500 και τελικά δεν το έφτιαξα οταν άλλαζαν τα πάντα και δεν έβρισκαν τι ειναι ο ένας με έστελνε στον άλλον!

vp74
20-02-14, 13:56
http://www.youtube.com/watch?v=mpp14G-c9Yo

Κοιτάξτε και εδώ ένα troubleshooting μιας LG που δεν γνωρίζω τι panel φοράει. Στο 05:45 ενώ τεστάρει με το χέρι τα flex και ενώ υπάρχει εικόνα στο ένα μέρος της tv, το flex που τελικά δίνει την εικόνα στο προβληματικό μισό είναι στην πλακέτα του λειτουργικού μισού. Κοιτάξτε πως όταν στο 05:45 όταν τεστάρει το flex, η πλακέτα ανασηκώνεται από το σασί. Κάτω από την πλακέτα υπάρχει πλαστικό μόνωσης, ανάμεσα όμως υπάρχει μεταλλικό clip το οποίο κρατάει το πλαστικό δεμένο στο υπόλοιπο panel. Και ρωτώ μήπως τελικά δεν είναι κομμένα τα flex και υπάρχει και εκεί πρόβλημα επαφής της πλακέτας με το μεταλλικό μέρος του panel; Φανταστείτε λοιπόν στο panel της samsung που έδωσα στο link στην αρχή, όλο το μεταλλικό μέρος του panel ακάλυπτο... Δεν θέλω να επιμείνω άλλο, ο τρόπος που ανέφερα δεν έχει δοκιμαστεί όμως. Δεν υπάρχει ένας τεχνικός στην Σάμο που μπορεί να πληρωθεί για διάγνωση βλάβης και να ξέρει τι να απαντήσει;

pipilas
25-02-14, 23:21
panel φιλε μ παρε αλλη

ενοειτε οτι exei τσεκαριστη η τ-κον

theodarras
26-02-14, 13:08
Καλά όλα αυτά που λέτε και σας ευχαριστώ αλλά αυτο που με προβλημάτισε εμένα και το ψάχνω ειναι οτι δεν είναι σταθερή η βλάβη! Δηλαδή φτιάχνει και χαλάει! Εδω και 4 μέρες παίζει λες και δεν έχει κανενα πρόβλημα αλλά δεν ξέρω ακόμα για πόσο μπορεί οταν πάω σπίτι και την ανοίξω να έχει χαλάσει η μετά απο 5 λεπτά η μετά απο μια εβδομάδα! Δεν έχει κατι στάνταρ! Προχτές το βράδυ χάλασε για 5 λεπτά και έφτιαξε πάλι χωρίς να κάνω τίποτα!