Επιστροφή στο Forum : [Home Cinema] πρόβλημα με pioneer
Καλησπέρα ! έχω ένα ενισχυτή pioneer vsx 917v souround και έχει πρόβλημα στις εξόδους-εισόδους γενικά, δλδ για να γίνω πιο συγκεκριμένος, όταν είσαι σε μια πηγη π.χ. hdmi 1(tv/sat) και επιλέξεις να αλλάξεις σε hdmi 2 (ps3) σταματάει να δίνει σήμα στην έξοδο, ακόμα και εάν ξαναγυρίσεις στην πρώτη πάλι δεν δείχνει τπτ .Προχθές δοκίμασα να μπω στο Μενού μετά από πολύ καιρό να δω τι παίζει ,μήπως υπάρχει κάποια ρύθμιση , αλλά δυστυχώς δεν έδειχνε τπτ ούτε στην αναλογική έξοδο στην τν.
Ο μόνος τρόπος για να αλλάξεις από ποια είσοδο θα βλέπεις και να βγάζει εικόνα και στην έξοδο είναι να επιλέξεις αυτό που θες να κλείσεις τον ενισχυτή κανένα μισάωρο ή ώρα και μετά να τον ξανανοίξεις:cursing: δυστυχώς η κατάσταση επιδεινώνεται ραγδαία μιας και πριν κανα 2 εβδομάδες- μήνα ένα δεκάλεπτο ήταν αρκετό:001_smile:,
Εχει κάποιος κάποια ιδέα για το τι ακριβώς ή περίπου φταίει ;; εκτός από το προφανές και λίγο γενικό, διανομέα τον εισόδων εξόδων και εάν ξέρει κάποιος εάν υπάρχει σε πλακέτα μόνον αυτό το τμήμα του ενισχυτή .
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας προκαταβολικά ελπίζω να μην σας κούρασα:001_smile:
Καλησπέρα ! έχω ένα ενισχυτή pioneer vsx 917v souround και έχει πρόβλημα στις εξόδους-εισόδους γενικά, δλδ για να γίνω πιο συγκεκριμένος, όταν είσαι σε μια πηγη π.χ. hdmi 1(tv/sat) και επιλέξεις να αλλάξεις σε hdmi 2 (ps3) σταματάει να δίνει σήμα στην έξοδο, ακόμα και εάν ξαναγυρίσεις στην πρώτη πάλι δεν δείχνει τπτ .Προχθές δοκίμασα να μπω στο Μενού μετά από πολύ καιρό να δω τι παίζει ,μήπως υπάρχει κάποια ρύθμιση , αλλά δυστυχώς δεν έδειχνε τπτ ούτε στην αναλογική έξοδο στην τν.
Ο μόνος τρόπος για να αλλάξεις από ποια είσοδο θα βλέπεις και να βγάζει εικόνα και στην έξοδο είναι να επιλέξεις αυτό που θες να κλείσεις τον ενισχυτή κανένα μισάωρο ή ώρα και μετά να τον ξανανοίξεις:cursing: δυστυχώς η κατάσταση επιδεινώνεται ραγδαία μιας και πριν κανα 2 εβδομάδες- μήνα ένα δεκάλεπτο ήταν αρκετό:001_smile:,
Εχει κάποιος κάποια ιδέα για το τι ακριβώς ή περίπου φταίει ;; εκτός από το προφανές και λίγο γενικό, διανομέα τον εισόδων εξόδων και εάν ξέρει κάποιος εάν υπάρχει σε πλακέτα μόνον αυτό το τμήμα του ενισχυτή .
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας προκαταβολικά ελπίζω να μην σας κούρασα:001_smile:
κανένας ;;;; τίποτα ;;;
east electronics
01-02-14, 09:47
Κατα 99% εχεις προβληματα σε ψηφιακη πλακετα και η επισκευηενος τετοιου θεματος ειναι περα απο τις δυνατοτητες τεχνικων στην Ελλαδα ( επισκευη πλακετας )
Υπαρχουν διαφορα γιατροσοφια που κατα καιρους εχουν ακουστει στα φορουμ ακι στο διαδικτυο οπου συχνα διαφορα ONKYO σωθηκαν με απλη αλλαγη ηλεκτρολυτικων στην πλακετα των HDMI . η επανασυγκοληση ολοκληρωμενων .
Και στις δυο περιπτωσεις σαφως και δεν χανεις κατι να δοκιμασεις και φυσικα να ρωτησεις την μαμα να δεις τι εχει να σου πει για αυτα .
Για να σε κανω να νιωσεις και λιγο πιο ομορφα απο τεοτια προβληματα υποφερουν τα περισσοτερα που κυκλοφορουν στην αγορα marantz denon pioneer onkyo και λιγοτερο τα ΥΑΜΑΗΑ που υποφερουν απο αλλα θεματα
Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
Καλησπέρα και σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου ,θα κάνω μια προσπάθεια να δω τι παίζει απλά θα πάρει χρόνο μιας και εκεί που είναι ο ενισχυτής είναι λίγο ιστορία να αποσυνδεθεί και να επανασυνδεθεί, κάτι που παρέλειψα να αναφέρω είναι ότι ο ήχος πάντα αλλάζει σωστά, αλλά αυτό είναι λογικό μιας και αυτό το μοντέλο δεν μοιράζει ήχο από HDMI .
Πάντως η λογική λέει ότι κάτι ζεσταίνεται και πρέπει να κρυώσει για να δουλέψει σωστά, ελπίζω να είναι κανένας πυκνωτής,αν και από όσο ξέρω ως συνήθως συμβαίνει το ανάποδο . Ηλεκτρονικός είμαι απλά ποτέ δεν ασχολήθηκα με σέρβις και πάγκο, όλο έξω έτρεχα σε εγκαταστάσεις οπότε σε αυτά έχω ολίγον μαύρα μεσάνυχτα,γενικές γνώσεις , όχι σε βάθος και αυτές θεωρητικές που όσο περνά ο καιρός περνούν στην λήθη :biggrin: