PDA

Επιστροφή στο Forum : [Άλλη] Υποψία ότι λείπουν γειώσεις σε εντοιχισμένο φούρνο

makis5462
03-01-14, 23:29
Καλή χρονιά σε όλους,

άνοιξα ένα φούρνο ARISTON και τα καλώδια γείωσης μου φάνηκαν λιγότερα απ ότι έχω συνηθίσει να βλέπω σε φούρνους (εκτός αν γειώνεται μέσω σασί).Μετά την κεντρική κλέμα γειώνονται μόνο οι αντιστάσεις. Επίσης δίπλα στο μοτέρ της σούβλας φαίνεται ότι κάτι λείπει. Στο πάνω μέρος του φούρνου δεν καταλήγει καμία γείωση και στο θερμοστάτη η επαφή της γείωσης είναι κενή. Υποψιάζομαι οτι αν δεν είναι έτσι απο κατασκευής κάποιος έχει αφαιρέσει κάποια καλώδια. Σκέφτομαι να προσθέσω καλώδια στο θερμοστάτη και στο πάνω μέρος του σασί. Αν κάποιος γνωρίζει αν θα πρεπε να έχει επιπλέον καλώδια και που θα πρεπε να είναι ας μου απαντήσει.370393704037041370423704337044

Κυριακίδης
04-01-14, 00:40
Αν πάρεις ένα πολύμετρο και τον ένα ακροδέκτη του πολύμετρου τον βάλεις οπουδήποτε σε γείωση (σαν μόνιμη βάση) και με τον άλλον ακροδέκτη εξετάσεις την γείωση π.χ. του θερμοστάτη που λες ότι δεν έχει γείωση (επειδή βλέπεις εκτεθειμένη την επαφή της γείωσης χωρίς καλώδιο) θα δεις ότι τελικά και σύμφωνα με αυτό που θα σου δείξει το πολύμετρο έχει γείωση .. και αυτό γιατί στο σημείο όπου βιδώθηκε ο θερμοστάτης και μέσω της λαμαρίνας παίρνει την γείωση από άλλο σημείο (το ίδιο ισχύει και για μοτέρ σούβλας και βεντιλατέρ ). Δεν βρίσκω κάποια παρατυπία , αλλά καλό θα ήταν να τα είχε με καλώδια. Τι να πω γυφτιά του εργοστασίου για οικονομία? ... καιιιιιιι λέγετεεεε ARISTON

makis5462
06-01-14, 17:41
OK ευχαριστώ πολύ..ίσως προσθέσω κάποια καλώδια καλού κακού..