Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Άλλη] BLUESKY M2105PR (ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ)
Καλησπερα χρονια πολλα και καλη χρονια να εχουμε,
εχω μια τηλεοραση bluesky M2105PR και ξαφνικα δεν ανοιγει και ουτε καν το ενδικτικο λαμπακι οτι ειναι stan bye δεν αναβει οτι και καλα παιρνει ρευμα.
Aυτο λογικα εχει καψει κατι σε τροφοδοσια?
ευχαριστω
Χρόνια πολλά, καλή χρονιά.
Πιθανών το πρόβλημα να είναι όντως στο κύκλωμα του τροφοδοτικού,αλλά μπορεί να είναι και αλλού, όπως π.χ. κύκλωμα οριζοντίου /υψηλής τάσης, μ/τ υψηλής, κύκλωμα απομαγνήτισης της οθόνης κ.λ.π.
Θα πρέπει όπως καταλαβαίνεις, να γίνουν οι απαραίτητες μετρήσεις και έλεγχοι, ώστε να μπορεί κάποιος να προσδιορίσει σωστά την βλάβη.
Κάτι που πρέπει να σημειωθεί είναι το εξής:
αν δεν έχεις σχετικές γνώσεις με τα ηλεκτρονικά και με τέτοιου είδους επισκευές, θα σε συμβούλευα να μην ασχοληθείς καθόλου και να πας την τηλεόραση σου σε κάποιο τεχνικό, επειδή υπάρχουν επικίνδυνες και υψηλές τάσεις ,σε διάφορα σημεία της τηλεόρασης. Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι θανατηφόρο και δυστυχώς είναι άοσμο,άχρωμο,αόρατο και δεν προειδοποιεί ποτέ.
Φιλικά πάντα.
Μετα απο ελεγχο και μετρησεις ειχε καψει το τρανζιστορ του τροφοδοτικου FQPF5N60C το οποιο το αλλαξα αλα δυστυχως εξακολουθει να μην αναβει,
σας επισυναπτω φωτογραφιες μηπως μπορει να βοηθησε καποιος στο τι αλο μπορει να συμβαινει.
Powered by vBulletin® Version 4.2.5 Copyright © 2025 vBulletin Solutions Inc. All rights reserved.