PDA

Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] Μπλε Οθόνη

sv1iyb
26-12-13, 13:22
Καλημέρα σε όλους και Χρόνια Πολλά.
Έχω ένα Notebook MSI U 100 στο οποίο πρόσφατα του εγκατέστησα έναν δίσκο 320Gb και πρόσθεσα και μια μνήμη 1Gb.
Και ενώ κατά τα άλλα (εννοώ σε φωτογραφίες, Video κ.λ.π). πάει σφαίρα μόλις κάνω περιήγηση στο Internet και πιο συγκεκριμένα στις φωτό με την ρόδα του ποντικιού, συνεχώς μού βγάζει μπλε οθόνη και κάνει επανεκκίνηση!!!!!
Μήπως ξέρει κανείς να με ενημερώσει για το τι πρέπει να κάνω διότι γι' αυτή τη βλάβη δεν μπορώ να βγάλω άκρη με το τι λένε στο Διαδίκτυο.
Επισυνάπτω σχετική φωτογραφία.
Ευχαριστώ πολύ

atsio
26-12-13, 15:38
Το πρόβλημα πότε ακριβώς παρουσιάστηκε (σχετκά με την αλλαγή δίσκου και προσθήκη μνήμης); Εγκατέστησες τα windows ή έκανες ghost; Εάν τα εγκατέστησες ποιά version χρησιμοποίησες;

g.general07
26-12-13, 20:21
κατι έπαιξε με τους drivers προφανως .Για αρχή ,με τη εκκινήση του υπολογιστή σου πατάς f8 μπενεις στο advantage boot options και επέλεξε last know good configuration..αμα δε πιάσει αυτο..μπες safe mode κανε κανε syσtem restore.. επείσης τσέκαρε και device manager σου βγάζει κανένα ερωτηματικό/θαυμαστικό ..κάτι τελευταίο αμα δε σου κάνει κόπο κατέβασε το ccleaner και κάνει ένα καθαρισμό στο registry μπας και...

windmill82
26-12-13, 21:28
Αν σε παιρνει να κανεις ενα format και clean install απο την αρχη και να περασεις με προσοχη ολους τους οδηγους ειναι πιο σιγουρη λυση. Αν παλι θες να το αποφυγεις ψαξου με αυτα που λεει πιο πανω ο Γιωργος. Αλλα να σε ρωτησω. Μπλε οθονη πεταει μονο αν κανεις scroll με ποντικι? Δηλαδη αν χρησιμοποιησεις το touchpad λειτουργει κανονικα? Και κατι ακομα. Ο σκληρος που εβαλες ειναι καινουριος ή μεταχειρισμενος? Αν ειναι μεταχειρισμενος ριξτον μια ματια με κανα utility.

sv1iyb
26-12-13, 23:09
Αγαπητοί φίλοι
Σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση.
Θα κοιτάξω όλες τις παραπάνω συμβουλές σας και θα σας ενημερώσω.
Πάντως:
Ο δίσκος είναι ολοκαίνουριος, το pc έχει προεγκατεστημένη μνήμη 1Gb και έβαλα άλλη μια 1Gb, το λειτουργικό είναι Windows 7 Home Edition, δεν έχω προσέξει αν το κάνει μόνο στο ποντίκι ή και στο touchpad θα το κοιτάξω και αυτό.
Επίσης, άρχισε να το κάνει σχεδόν από την αρχή.
Απλά δεν έχω κάνει ακόμα τα παραπάνω λόγω Εορτών, ξέρετε τώρα! λίγο επίσκεψη από εδώ κάτι επισκέψεις από εκεί, λίγο ξεκούραση......
Πάντως σας ευχαριστώ πολύ όλους σας και εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειες σας.

ezizu
27-12-13, 02:33
Χρόνια πολλά.
Η μνήμη είναι καινούργια και αυτή;
Αφαίρεσε την πρόσθετη μνήμη που έβαλες και κάνε μια δοκιμή μόνο με την παλιά μνήμη ,να δεις αν θα κάνει το ίδιο πρόβλημα .

atsio
27-12-13, 05:39
Πολλές φορές και ολοκαίνουργιοι δίσκοι έχουν πρόβλημα.

sv1iyb
27-12-13, 12:57
Η μνήμη δεν είναι καινούργια, αλλά το κάνει και χωρί αυτή.
Αλλοίμονο αν έχουν και οι νέοι δίσκοι πρόβλημα.... χαθήκαμε!!!!!

atsio
27-12-13, 17:47
Δεν χρειάζεται πολύ π.χ. να σου πέσει από 20 πόντους ύψος.
Δεν μας είπες, πέρασες νέα windows ή έκανες ghost;

sv1iyb
27-12-13, 21:44
Νέα windows, όχι δεν πέρασα ακόμη.
Προσπαθώ να εξαντλήσω πρώτα όλα τα άλλα ενδεχόμενα.
Ghost, όχι δεν έκανα διότι δεν ξέρω ούτε τι είναι, ούτε πως γίνεται.
Όσο για τον δίσκο, όχι δεν μου έπεσε απο τα χέρια!!
Είμαι πολύ προσεκτικός με αυτά.

windmill82
27-12-13, 22:46
Υπαρχουν παρα μα παρα πολλοι λογοι που μπορει να παιρνεις αυτη την μπλε οθονη. Συνηθως οφειλεται σε προγραμμα ή οδηγο και σπανιοτερα σε hardware. Αφου θελεις να αποφυγεις το φορματ ακολουθησε τα παρακατω.
Τσεκαρε τον σκληρο σου δισκο με καποιο διαγνωστικο προγραμμα (εγω χρησιμοποιω το vivard)
Aσε μονο την παλια ram και προσπαθησε να δεις αν κρασαρει με το touchpad ή γενικοτερα αν κρασαρει μονο σε συγκεκριμενο browser ή ακομα σε συγκεκριμενη σελιδα ή εφαρμογη. Να θεωρησεις υποπτα τα προγραμματα που εγκατεστησες περιπου εκεινη την περιοδο που αρχισε να το κανει. Επισης να θεωρησεις υποπτα και plugins προγραμματων!
Αν δε χρειαζεσαι καποια απο αυτα απεγκατεστησε τα! .
Τρεξε ενα ccleaner.
Aν το προβλημα επιμενει τοτε στην μπλε οθονη που σου πεταει στην τριτη γραμμη και με ΚΕΦΑΛΑΙΑ γραμματα χωρισμενα με _ _ _ αναφερει τον λογο του κρασαρισματος .
Στο παραδειγμα της φωτο που ανεβασες γραφει BAD_POOL_CALLER
Σε εσενα θα γραφει κατι αλλο , λεπτομερειες του οποιου θα βρεις στο παρακατω link.

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa126132.aspx

Aν φτασεις ως εκει και δεν λυσεις το προβλημα απαντησε μας γραφοντας το stop reason και θα δουμε πως θα συνεχισουμε . Μετα μπορουμε να τραβηξουμε log και ισως μας βοηθησει να το λυσουμε.
Καλο κουραγιο.

sv1iyb
28-12-13, 14:09
Αγαπητοί φίλοι
Μετά από την πολύτιμη βοήθεια σας έλυσα επιτέλους το πρόβλημα πού είχα.!!!

Πέρασα με ένα καθαριστικό (AVG PC Tuneup 2011) το οποίο βρήκε και καθάρισε αρκετά προβλήματα πού βρήκε και ειδικά στο registry και στο temp του Explorer.
Άλλαξα browser από τον Explorer σε Firefox.
Μέσω Bios, έτρεξα την εντολή (chkdsk) η οποία μού βρήκε αρκετά προβλήματα τα οποία διόρθωσε όταν έτρεξα την εντολή (/ f /r)
Επίσης, βρήκα μεγάλη βοήθεια στο Link http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa126132.aspx πού μου έδωσε ο windmill82 (http://www.howtofixit.gr/forum/member.php?u=38888).
Επίσης έτρεξα διαγνωστικά μνήμης χωρίς να βρει προβλήματα.
Ο δίσκος είναι καινούργιος και είναι ο WD Scorpio Black 323 GB
Και τέλος ότι άλλη συμβουλή μου δώσατε εδώ.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας για την πραγματικά πολύτιμη βοήθεια πού μού δώσατε και θα ήθελα επίσης να σας ευχηθώ και πάλι Χρόνια Πολλά σε εσάς και στις οικογένειες σας και με το καλό να μας μπει ο Καινούργιος χρόνος.
Βαγγέλης
Sv1iyb