Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] Toshiba Satellite A110-195

toni31
22-11-13, 21:26
Έχω ένα πολύ περίεργο πρόβλημα με το λαπτοπ του τιτλου, δεν το έχω ξανασηναντήση αλλά ούτε και άκουσα κάτι παρόμοιο. Λοιπόν, το πρόβλημα είναι ότι, πατάω το power button να ανοίξει και δεν κάνει τίποτα, μόλις όμως πατήσω κάποιο πλήκτρο από το πληκτρολόγιο, ανοίγει!!!! αν το αφήσω σβήνει!!!! αν το έχω πατημένο ξεκινάει κανονικά μπαίνει στο λειτουργικό και παίζει!!! :head::head::head:
Δηλαδή για να παίξει πρέπει να έχεις πατημένο παρατεταμένα κάποιο πλήκτρο.

Πόσα θέλει για να με τρελάνει?

windmill82
22-11-13, 21:55
Για αποσυνδεσε εντελως το πληκτρολογιο και ξαναδοκιμασε.

atsio
22-11-13, 22:33
Αυτό μου ακούγεται σαν να είναι σε S3 state και με το πάτημα του πλήκτρου ξυπνάει. Εάν η μπαταρία του RTC είναι χαμηλότερη από 3v υπάρχει πιθανότητα ο υπολογιστής να ξεκινάει μόλις κουμπώσεις το τροφοδοτικό. Μέτρησε την μπαταρία του RTC και δοκίμασέ το χωρίς μπαταρία μόνο με τροφοδοτικό.

toni31
22-11-13, 22:44
Αυτό γίνετε και μετά από κανονικό κλείσιμο, μέσα από τα windows, δεν μπαίνει σε νάρκη αλλά κλείνει κανονικά. Δεν φοράει μπαταρία πάνω.

atsio
22-11-13, 23:21
Δεν έχει σημασία που κλείνει κανονικά. Αυτό που λέω είναι ότι εάν η CMOS BATTERY λείπει η είναι κάτω από 3v το laptop δεν θυμάται ότι έιναι σε s5 state και ξεκινάει αυτόματα μόλις κουμπώσεις το τροφοδοτικό. Περαιτέρω ψάξε να δείς σε τι state ειναι το laptop όταν κουμπώνεις το τροφοδοτικό π.χ έχεις 1.8v στην μνήμη ή 0.9v στα termination resistors της μνήμης που σημαίνει ότι είναι ήδη σε S4 state.

toni31
24-11-13, 13:19
Για αποσυνδεσε εντελως το πληκτρολογιο και ξαναδοκιμασε.
Έβγαλα πληκτρολόγιο, πάτησα κουμπί άνοιξε, όλα καλά, καθάρισα επαφές πληκτρολογίου, ξαναμόνταρα, άψογο.
Παράξενη πολύ βλάβη…. κάτι μάθαμε και απόψε.

Το πρόβλημα λύθηκε.

Ευχαριστώ, τα παιδιά για την βοήθεια.