PDA

Επιστροφή στο Forum : [HiFi] Εντυπωσεις απο την εκθεση ...

east electronics
14-10-13, 10:16
Πηγα στην εκθεση με μαλλον βαρια καρδια καταλαβαινω οτι ειναι ενας θεσμος ο οποιος σβυνει οπου Κυριακη απογευμα ωρα 3-6 τα πραγματα απο προσελευση ηταν μαλλον χαλαρα .

Αρχικα εξοπλιστικα με ενα δισκακι CD απο το μαγαζι με καμμια διακαρια τραγουδια μεσα τα οποια μου ειναι πολυ καλα γνωστα σε επιπεδο ποιοτητας 192-320 kbps WAV 44100. Ηθελα να ξερω οπου μου δωθηκε η ευκαιρια ποσο καλα μπορουν να παιξουν τα μηχανηματα με πηγη κατι τετοιο και κατα το ποσον τα μηχανηματα παιζουν καλα με πηγες μονο υψηλης αναλυσης και μουσικες τυπου ενα πιανο μια κιθαρα και μια φωνη ...

ΘΑ χρησιμοποιησω την προσφιλη εκφραση του NELSON PASS οτι τα καλα και μεγαλα μηχανηματα πρεπει να παιζουν καλα unconditionally Χωρις ορους και χωρις περιορισμους

Δεν θα κρυψω οτι εδω και χρονια ειναι προσωπικη αποψη οτι υπαρχει μεγαλο κενο στην κατηγορια upper HIFI κατι μεταξυ HIFI και HIEND και ενω υπαρχουν φτηνα HIFI τα οποια παιζουν απο ολα με μαλλον μετριες ηχητικες επιδοσεις και HIEND τα οποια ενω παιζουν παρα πολυ καλα ειναι μαλλον στοχευμενα σε κλασσικη μουσικη και γενικα η υπεραναλυτικοτητα τους δουλευει μονο σε τετοια θεματα .

--Ανοιξε η ψυχη μου να δω οτι υπηρχε αρκετη νεολαια στην εκθεση πιτσιρικαδες με τον πατερα τους , εφηβοι με τους γονεις η μονοι , Νεαρουληδες 20-22-24 ετων με τις φιλεναδουλες τους ( αυτες δεν περασαν και πολυ καλα φανταζομαι :001_rolleyes:) Θεωρω οτι ειναι πολυ καλο να μπορουμε να μυησουμε τα παιδια μας στο hifi and more και ακομα πιο πολυ στο diy ! αν γινεται ...

Σε οτι αφορα το μηχανηματα που ακουσα θα αναφερθω σε οτι μου εκανε εντυπωση ....

---Επιβεβαιωσα οτι η Quadral παραμενει μια ηπια δυναμη ποιοτητας κατασκευαστης ο οποιος δεν εχει αφησει την ερευνα πισω ,εταιρια με σοβαροτητα αλλα και αντιπροσωπεια με γνωση και υποστιριξη στην Ελλαδα θεωρησα τα περισσοτερα μοντελα τους εντος πραγματικοτητας, χωρις χουγια και με το δικο τους γνωστο επιπεδο κατασκευης αλλα και επιπεδο πιστοτητας ηχου . Ενα απο τα πραγματα τα οποια μου εκαναν εντυπωση ηταν οτι οι τιμες σε σχεση με το προιον ηταν εξαιρετικα βατες και ενω μιλαμε για ηχειο επιπεδου MISION ανετα η τιμη ειναι τυπου 1/4 .

-- Εντυπωση μεγαλη μου εκαναν τα ηχεια της PMC οπου ενισχυμενα με τα τερατακια ηχου ,ρευματων , και ανθεκτικοτητας της BRYSTON μου εδωσαν ενα ηχειο αληθινο με απιστευτο στακαρισμα πολυ ετοιμο να παιξει απο ολα τα ειδη χωρις προβλημα ..περα για περα τιμιο , με πολυ σωστα επιλεγμενη ευαισθησια , ανετα απο πλευρας ισχυος δυσαναλογα με το μεγεθος τους , με απιστευα καλο μπασσο για τοσο μικρες μοναδες και κατασκευασμενο με τετοιο τροπο ωστε να μην ειναι τοσο εξαρτημενο απο τον χωρο που παιζει .

--Στις Ελληνικες παρουσιες η Geometric Harmony και ο κυριος Μπουλαματσης ανθρωπος με βαθεια γνωση του αντικειμενου , κατασκευες ηχειων τα οποια πργματικα ανοικουν σε πολυ υψηλη κατηγορια ηχου αλλα και αναλογης τιμης . Θα ηταν δεκα φορες καλυτερο απο μενα να υπηρχε και ενα ηχειο το οποιο να ηταν σε χαμηλη κατηγορα τιμης τυπου entry level αλλα και αντιστοιχης τιμης .

--Στο διπλανο περιπτερο ο συνδυασμος των Τσακιριδηδων με τα Geometric Harmony με αφησαν αφωνο σε σημειο οτι δεν εκατσα στο περιπτερο παραπανω απο 5 λεπτα μια και θεωρησα οτι το ολο ακουσμα ειναι by far εκτος συναγωνισμου Μπραβο στα παιδια απο καθε απο καθε αποψη .

--Εκει που μου επεσαν τα αυτια ηταν στο περιπτερο της SPL !!! Ελληνικες κατασκευες ηχειων και ενισχυτων με απιστευτα σωστες επιλογες μοναδικη ποιοτητα δυνατοτητες επιλογων χρωματων εξαιρετικες και μοναδικες σχεδιασεις και φυσικα πανεξυπνες επιλογες ευαισθησιας οπου στα μικρα τους μοντελα τα ηχεια ειναι ευαισθητα και ισως φωτεινα πλην ομως τονικα απολυτα ισσοροπημενα , Επιλογη σοφη και στοχευμενη μια και ο χρηστης που θα αγορασει μικρα ηχεια προφανως δεν εχει τον χωρο αλλα σιγουρα δεν εχει και τον αναλογο ενισχυτη .

Στα μεγαλυτερα μοντελα σαφως και δεν ειναι τοσο "φωναχτα " απαιτουν περισοτερα ρευματα αλλα χωρις να εχουν χασει σχεδον τιποτα απο τα καλουδια τους οπως η υπεροχα ισσοροπημενη τονικοτητα , χαμηλη εξαρτηση απο τον χωρο ( ισχυει και για τα μικρα τους μοντελα ) νευρο και ταχυτητα , αερινος ηχος , χωρις ενοχλητικες εξαρσεις σε κανενα σημειο του φασματος με μια απολυτη ανεση σε περιεχομενη χαμηλης και υψηλης περιεκτικοτητας και θα παιξουν καλα ακομα και με μια πηγη ακομα και σαν την δικια μου ...

Ολα τα παραπανω ειναι σε πολυ προσιτες τιμες τυπου κοστος αξιας υλικων και για κανεναν λογο τιμες που αντικατοπτριζουν την αποδοση ηχειων η ενισχυτων τους .... Νομιζω οτι ευτυχως η εταιρια εχει εδρα στην Αλεξανδρουπολη γιατι αν ηταν στην Αθηνα χαλαρα θα πηγαινα καθε μερα για καφε η μεταναστευεση στον χωρο ακροασης τους .

Το παραπονο μου για μηχανηματα UPPER HFI για την SPL δεν ισχυει γιατι αγοραζεις HIEND σε τιμες HIFI Μπραβο στα παιδια , στην σχεδιαστικη ομαδα , και την κατασκευαστικη , και θεωρησα επισης πολυ ομορφο οτι ολοι οι ανθρωποι στο περιπτερο ηταν χαμογελαστοι και οχι τοσο επειδη ηταν θεμα ευγενειας κυριως το χαμογελο το εξελαβα ως χαμογελο επιτυχιας το οποιο τους αξιζει περα για περα .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

PS
Για Εγγλεζικα δεν θα κανω αναφορα τα βρηκα εκει που τα αφησα περυσι και ελαχιστα πραγματα μου εκαναν μεγαλη εντυπωση οπως τα ηλεκτροστατικα της QUAD των οποιων την τιμη ουτε καν σκεφτηκα να ρωτησω γιατι ξερω οτι εκτος εαν κερδισω το joker δεν υπαρχει περιπτωση να αποκτησω ποτε . Απο την αλλη εκτεταμενες αναφορες σε τετοια θεματα δεν μπορουν να γινουν απο μενα διοτι η σχεση μου με τον κυριο Κουγια εχει τελειωσει προ πολλου και αρα δεν εχω πλεον σωστη νομικη υποστιριξη :lool:

bchris
14-10-13, 11:02
Εμενα παλι εκτος απο 4-5 συνθεσεις/δωματια, δεν μου εκανε εντυπωση κατι αλλο.

Η εκθεση μιση απο περυσι, πολυ λαμπα. (Προσωπικη αποψη ειναι οτι αποσκοπει στο πουλ-μουρ κι οχι στον ηχο).

sifis_samos
14-10-13, 14:03
...

--Στις Ελληνικες παρουσιες η Geometric Harmony και ο κυριος Μπουλαματσης ανθρωπος με βαθεια γνωση του αντικειμενου , κατασκευες ηχειων τα οποια πργματικα ανοικουν σε πολυ υψηλη κατηγορια ηχου αλλα και αναλογης τιμης . Θα ηταν δεκα φορες καλυτερο απο μενα να υπηρχε και ενα ηχειο το οποιο να ηταν σε χαμηλη κατηγορα τιμης τυπου entry level αλλα και αντιστοιχης τιμης .

--Στο διπλανο περιπτερο ο συνδυασμος των Τσακιριδηδων με τα Geometric Harmony με αφησαν αφωνο σε σημειο οτι δεν εκατσα στο περιπτερο παραπανω απο 5 λεπτα μια και θεωρησα οτι το ολο ακουσμα ειναι by far εκτος συναγωνισμου Μπραβο στα παιδια απο καθε απο καθε αποψη .

--Εκει που μου επεσαν τα αυτια ηταν στο περιπτερο της SPL !!! Ελληνικες κατασκευες ηχειων και ενισχυτων με απιστευτα σωστες επιλογες μοναδικη ποιοτητα δυνατοτητες επιλογων χρωματων εξαιρετικες και μοναδικες σχεδιασεις και φυσικα πανεξυπνες επιλογες ευαισθησιας οπου στα μικρα τους μοντελα τα ηχεια ειναι ευαισθητα και ισως φωτεινα πλην ομως τονικα απολυτα ισσοροπημενα , Επιλογη σοφη και στοχευμενη μια και ο χρηστης που θα αγορασει μικρα ηχεια προφανως δεν εχει τον χωρο αλλα σιγουρα δεν εχει και τον αναλογο ενισχυτη .

Στα μεγαλυτερα μοντελα σαφως και δεν ειναι τοσο "φωναχτα " απαιτουν περισοτερα ρευματα αλλα χωρις να εχουν χασει σχεδον τιποτα απο τα καλουδια τους οπως η υπεροχα ισσοροπημενη τονικοτητα , χαμηλη εξαρτηση απο τον χωρο ( ισχυει και για τα μικρα τους μοντελα ) νευρο και ταχυτητα , αερινος ηχος , χωρις ενοχλητικες εξαρσεις σε κανενα σημειο του φασματος με μια απολυτη ανεση σε περιεχομενη χαμηλης και υψηλης περιεκτικοτητας και θα παιξουν καλα ακομα και με μια πηγη ακομα και σαν την δικια μου ...

Ολα τα παραπανω ειναι σε πολυ προσιτες τιμες τυπου κοστος αξιας υλικων και για κανεναν λογο τιμες που αντικατοπτριζουν την αποδοση ηχειων η ενισχυτων τους .... Νομιζω οτι ευτυχως η εταιρια εχει εδρα στην Αλεξανδρουπολη γιατι αν ηταν στην Αθηνα χαλαρα θα πηγαινα καθε μερα για καφε η μεταναστευεση στον χωρο ακροασης τους .

Το παραπονο μου για μηχανηματα UPPER HFI για την SPL δεν ισχυει γιατι αγοραζεις HIEND σε τιμες HIFI Μπραβο στα παιδια , στην σχεδιαστικη ομαδα , και την κατασκευαστικη , και θεωρησα επισης πολυ ομορφο οτι ολοι οι ανθρωποι στο περιπτερο ηταν χαμογελαστοι και οχι τοσο επειδη ηταν θεμα ευγενειας κυριως το χαμογελο το εξελαβα ως χαμογελο επιτυχιας το οποιο τους αξιζει περα για περα .

Eτσι ακριβως!..Ο Σταυρος ο Πιτιακουδης ειναι εξαιρετικο παιδι, ωραιος μαστορας, και αν και εχει πολεμηθει πολυ αντεχει.μπραβο του...
Οσον αφορα και τον Μπουλαματση και τους Τσακιριδαιους, εχω να πω οτι ειναι απο τις τιμιοτερες προτασεις ανεξαρτητου κατηγοριες..Φοβερα παιδια και ΑΝΘΡΩΠΟΙ με κεφαλαια..και ναι συμφωνω οτι ο Νικολας πρεπει να βαλει στην γκαμα του ενα οικονομικο δυνατουτσικο διδρομο μονιτορ παραλληλα με το micro...
ΜΠΡΑΒΟ στους Ελληνες κατασκευαστες! Βαστατε παιδια!