Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] FUJITSU SIEMENS AMILO 2550 dc jack

Arnoldone
25-09-13, 11:37
Το συγκεκριμένο το δούλευε φίλος και για να δουλεύει πίεζε κάθε φορά το βύσμα της τροφοδοσίας, πάνω στο jack της μητρικής, για να κάνει επαφή, με αποτέλεσμα να το πάρει στα χέρια και το λαπτοπ τώρα να μην ανοίγει καθόλου...Η έξοδος του τροφοδοτικού βγάζει 20,3 Volt .Όταν συνδέω το βύσμα του τροφοδοτικού στο jack της μητρικής κάνει σπινθηρα και το buzzer του τροφοδοτικού σφυρίζει επανελλειμένα, σβήνωντας και το πράσσινο ενδεικτικό led που βρίσκεται επάνω στο τροφοδοτικό.(νομίζω οτι είναι ένδειξη βραχυκυκλώματος )..

Τώρα αφού έφτασα στη κάτω πλευρά της μητρικής είδα οτι έχει μαυρίσει το ενα ποδαράκι του jack στη κάτω πλευρά της μητρικής. Έξυσα λίγο τη πίστα περιμετρικά και το ξανακόλησα περιμετρικά ...

Όμως εξακολουθεί να κάνει τα ίδια , και ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει περίπτωση να είναι το ίδιο το jack βραχυκλωμένο εσωτερικά ;; Γιατί όταν ελέγχω για συνέχεια με το ωμώμετρο στο + και το - πάνω στο jack της μητρικής φαίνεται πως όλα τα ποδαρακιά μεταξύ τους έχουν συνεχεια ! Επίσης τάσεις δεν έρχονται μετά το jack πρός τη μητρική.

Επειδή βλέπω οτι η smd ασφάλεια είναι 5Α και ωμικά μου δείχνει 0.04 ωμ νομίζω πως είναι οκ πάνω στη μητρική μετά το jack .

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια !

progressive1908
25-09-13, 12:44
Προφανως υπαρχει βραχηκυκλωμα, για να το διαπιστωσεις πρεπει να ξεκολησεις την υποδοχη, ξαναμετρας και βλεπεις τι φταιει.

JOUN
25-09-13, 13:02
http://www.ebay.com/sch/?_nkw=FUJITSU%20SIEMENS%20AMILO%202550%20dc%20jack&clk_rvr_id=524726377128&mfe=search
Αλλαξε το και ασε τις δοκιμες γιατι μπορει να καψεις κατι παραμεσα.

p270
25-09-13, 18:50
δεν εχει παθει κατι το φορητο αλλα αν συνεχισεις ετσι θα παθει χρειαζεται αμεσα αλλαγη το βυσμα τροφοδοσιας και αν συνεχισεις ετσι μαλλον θα καψεις και το τροφοδοτικο

Arnoldone
25-09-13, 20:16
Ευχαριστώ πολύ "παιδιά" για τις απαντήσεις σας , θα κοιτάξω αύριο να δω απο που θα αγοράσω ένα ... κανα 2 μαγαζιά on line μου είπαν οτι δεν πουλάνε το ανταλλακτικό μόνο του για να το αγοράσω, γενικά μου λένε για 85€ πάει η επισκευή του jack και μου κάνει λίγο εντύπωση η τιμή, αλλά μάλλον αυτές είναι οι τιμές που παίζουν τώρα ...Τέσπα μόλις βρώ ένα και το βάλω επάνω θα σας ενημερώσω για το αν "άναβουν τα φώτα του" :)

Arnoldone
18-10-13, 21:48
367423674136740

Τελικά το βύσμα είναι μια χαρά το πρόβλημα είναι οτι έχει αρπάξει το pcb εσωτερικά στο ποδαράκι του jack πάνω στη πλακέτα και χρειάζεται "καθάρισμα" για να ανοίξει πάλι ...
να το κόψω με dremel , ή δε θα γίνει δουλειά ; το είχα αφήσει λίγο στην άκρη αλλά επειδή είναι φίλου πρέπει να το προχωρήσω ... μου το ξεκαθάρισε λεφτά δεν υπάρχουν για καινούργια μητρική ... έτσι σκέφτομαι να προχωρήσω στο να καθαρίσω τη πληγή, αλλά το θέμα είναι με τι και μέχρι που θα φτάσει το νυστέρι...;;; κόκκαλο :001_huh:

takisegio
20-10-13, 23:24
ανξερεις που ειναι ο κομμενοσ διαδρομος στη πλακετα καντο με γεφυρωμα-διαφορετικα θα γινει χειροτερο

Arnoldone
25-10-13, 00:53
το προχώρησα λίγο παρακάτω ,αφαίρεσα τη τερηδόνα ,γεφύρωσα , το μέτρησα και βρίσκω 3,7 kOhm μεταξύ του + και του - με το το dc jack κολλημένο πάνω στη μητρική.Είναι μέσα στα λογικά πλαίσια αυτή η αντίσταση ή έχω sort ? any ideas will be great ...

367623676136760

JOUN
26-10-13, 12:14
Λογικα καλα εισαι αν ειχες short (οχι sort) θα εβλεπες κοντα στα 0 ωμ.

Arnoldone
26-10-13, 18:06
σωστός short ,αρχίζουμε και ξεχνάμε ... λοιπόν το εργαλείο άναψε αλλά δεν ανοίγει οθόνη ,ακούω σκληρό να bootarei , το dvd να ψάχνει για δισκάκι , το ανεμιστήρι να ξεκινάει και μετά απο λίγο σταματάνε , αλλά νομίζω οτι το ανεμιστήρι ξεκινάει που που και δουλεύει μόνο του...

Ανάβει 2 alarm το "1" και το "A" πράσσινα και το alarm της μπαταρίας κόκκινο ... φαντάζομαι οτι μάλλον vga είναι το πρόβλημα γιατί νομίζω οτι είχε ξαναφτιαχτεί η κάρτα γραφικών παλιότερα ...

Δεν ξέρω αν υπάρχει περίπτωση σαν το playstation που μερικοί το κάνουν reflow με το θερμοπίστολο μήπως και δοκίμαζα λίγο στη vga αλλά πραγματικά δε ξέρω ...

36775

Επίσης είναι πολύ ζεστή η κάρτα γραφικών τώρα που άνοιξα το καπάκι... θερμοαγώγιμη πάστα έβαλα και στη μεγάλη ψύκτρα είχε δικά του θερμοαγώγιμα pads ..δε ξέρω μήπως αυτά έχουν σχέση ;

JOUN
26-10-13, 19:31
Απο τα συμπτωματα που περιγραφεις ναι ,για καρτα γραφικων φαινεται.
Απλως αν μπορεις βαλε ενα εξωτερικο μονιτορ να δεις μηπως δειχνει τιποτα εκει(χλωμο)Αφου μαλιστα λες οτι ζεσταινεται η καρτα γραφικων χωρις να δουλεψει καθολου,μαλλον την εφαγε..
Με το θερμοπιστολο μπορεις να δοκιμασεις,αφου ετσι κιαλλιως εχει σοβαρο προβλημα αλλα μονο σαν ενδειξη οτι φταιει η καρτα,αν τυχον και σου δειξει εικονα,θα ξαναχαλασει αμεσως,απλως θα εισαι σιγουρος οτι εχει προβλημα η καρτα.

Arnoldone
27-10-13, 10:27
Joun σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου και τους υπόλοιπους φυσικά για τη βοήθεια ! ,αλλά νομίζω οτι ασχολήθηκα πολύ και στο τέλος θα βρω το μπελά μου, γιατί ο κόσμος είναι καχύποπτος και ειδικά όσοι δεν είναι άμεσοι φίλοι, αλλά έμμεσοι και άμα δεν καταλαβαίνουν τα εύκολα, αλλάζει πολύ το πράγμα εκέι... τέσπα ευχαριστώ πολύ και πάλι !