PDA

Επιστροφή στο Forum : NEC A520E service manual

kosthsth
21-09-13, 12:43
Καλημέρα θα παρακαλούσα αν υπάρχει το service manual του ενισχυτή NEC A520E να το ανέβαζε όποιος φίλος το έχει .Θα μου έδινε ιδιαίτερη χαρά.Ευχαριστώ.

east electronics
22-09-13, 09:48
Δεν ειμαι σιγουρος αλλα θυμαμαι οτι το ειχα ψαξει αλλα χωρις αποτελεσμα . Δυστυχως τα μηχανηματα αυτα ειναι λιγο εξω απο την συνηθισμενη Ιαπωνικη τεχνολογια και ειναι πιθανον να σε παιδεψει για να το φιαξεις .

Η NEC χρησιμοποιουσε δικα τςη ημιαγωγα μεσα και ειχε την εντυπωση οτι μπορουσε να τα παταει στον θανατο αλλα δυστυχως εκανε λαθος .

Αν εισουν στην Αθηνα θα σου ελεγα να τον φερεις να τον δουμε μαζι αλλα απο οτι βλεπω εισαι αρκετα μακρυα .

Θα ριξω μια ματια και θα σε ενημερωσω απο Δευτερα .

Εν τω μεταξυ μπορεις να γραψεις τι προβλημα εχεις και ισως εγω η καποιος αλλος συναδελφος να μπορεσει να σε βοηθησει σε καποιο βαθμο .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

kosthsth
24-09-13, 19:04
Καλησπέρα.Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.Ο ενισχυτής είναι στο δωμάτιο των παιδιών .Εχει παίξει πολλά πολλά χρόνια .Τώρα τελευταία 'επεσε η ένταση παρα πολύ τον άνοιξα και είδα με μια πρώτη ματιά τους ηλεκτρολυτικούς 2χ10000μf/63v και κανα 2 μικρότερους να έχουν βγάλει τα ύγρά τους .Τα έφαγαν τα ψωμιά τους.Θα τους αλλάξω.Είδα τώρα τις επισκευές που κάνεις και δυστυχώς είσαι μακριά.Θα το κάνω μόνος μου.Τελευταία ελπίδα ο γαμπρός μου δουλεύε στο service tης akai .Ευχαριστώ.

east electronics
24-09-13, 20:03
Ανεβασε φωτο ...μαλλον εχεις κανει λαθος αυτο που βλεπεις ειναι η βενζινικολλα που εβαζαν τοτ οι Ιαπωνες για να καραταει τους ηλεκτρολυτικους ...Αν το μηχανημα εχει φτασει σε τετοιο σημειο ειναι απιθανο να παιζει καν .

Για την ενατση που λες το πιθανοτερο ειναι οτι θελει καθαρισμα διακοπτες και ποτενσιομετρα οξειδωνουν τα μερη που ειναι επαργυρα μεσα τους ( ναι οπως τα ασημικα τςη γιαγιας ) με αποτελεσμα να μμην εχουν επαφη πλεον .

Σιγουρα θα εχει και καποιους πυκνωτες χαλασμενους αλλα αυτα θελει ελεγχο η προληπτικο αλλαγμα για να διατηρησεις το μηχανημα για πολλα χρονια ακομα .

Με προσοχη
Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

kosthsth
25-09-13, 19:27
Ευχαριστώ για την απάντηση.Σε παρακαλώ πες μου τι να χρησιμοποιήσω για να καθαριστούν.Τι προτείνεις?

east electronics
25-09-13, 19:39
Θα ελεγα τιποτα δεν σε ενοχλουν στην λειτουργια του ενισχυτη πουθενα ( δεν σε ενοχλουσαν χρονια τωρα )

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος