Επιστροφή στο Forum : [HiFi] καμενη εξοδος JVC AX-211
nikolasswts
15-09-13, 21:27
θα ηθελα την βοηθεια σας , το μηχανημα εχει καψει την μια εξοδο...μετροντας με το πολυμετρο δειχνουν βραχυκλωμα τα τρανζιστορ 2sa 1489 και 2sc3853!!!!το προβλημα μου ειναι πως σε μαγαζι που πηρα τηλ να ρωτησω υπαρχει μονο το ενα κ δεν ειναι της sanken οπως της μανας του...μπορω να τα αντικαταστησω με καποια αλλα???φυσικα αν βαλω αντιστοιχα θα αλλαξω κ απ το αλλο καναλι που δεν ειναι καμενα!!!
Δημήτρης104
15-09-13, 22:35
Αυτό που θα σε συμβούλευα εγώ Νίκο είναι πρώτα να δεις γιατί κάηκαν τα τρανζίστορ, και να κοιτάξεις και για τυχόν άλλα προβλήματα, γιατί και καινούρια τρανζίστορ εξόδου να βάλεις πιθανόν να στα ξανακάψει αν είναι κάτι λάθος πιο πίσω.
east electronics
16-09-13, 11:28
TA transistor υπαρχουν και ειναι ευκολα πλην ομως ακριβα ... Μπορεις να τα παρεις αυθεντικα και μαλιστα σετακια ματσαρισμενα απο το Νακα αλλα η τιμη αναμενεται να ειναι μαλλον αστρονομικη τυπου 18 ευρω το ζευγαρι ...Παρολα αυτα πιο μαμα δεν γινεται .
Εναλλακτικα μπορεις να δοκιμασεις στην Σκουλας Μισσας ΟΕ Πανορμου και βατοπεδιου γωνια 210 6436914 ( εχει παρα πολλα καλα τρανσιστορ και πολυ καλης ποιοτητας κεφαλες laser .
Σε καμμια περιπτωση δεν πρεπει να βαλεις PMC η οποιοδηποτε αλλο κινεζικο γιατι ακομα και αν δουλεψει ειναι σιγουρο οτι θα καουν στο πρωτο πρεσσαρισμα .
Εναλλακτικα μπορεις αν θελεις να βαλεις και οτιδηποτε αλλο αρκει να ειναι αναλογο η μεγαλυτερο Για παραδειγμα θα μπορουσες να τα αλλαξεις ολα με 1943 5200 τα οποια μπορεις να αγορασεις αυθεντικα απο το Φανο σιγουρα αλλα ισως και απο αλλου .
Σε ολες τις περιπτωσεις οτι και ανα αποφασισεις να βαλεις πρεπει να κανεις απαραιτητα την ρυθμιση στο ρευμα ηρεμιας και ολους τους σχετικους υπολοιπους ελεγχους οποως καμμενα ντριβερ ανοιχτες αντιστασεις και καμμενες διοδους .
Επισης το ξεκινημα μεσω λαμπας στην περιπτωση που εχεις κανει κατι λαθος ειναι οτι πρεπει και αν δεν γνωριζεις πως να το κανεις γραψε εδω .
Αν χρειαστεις καποια αλλη βοηθεια στη διαθεση σου
Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
nikolasswts
16-09-13, 13:30
ευχαριστω για τις απαντησεις σας!!ναι δημητρη θα κοιταξω, γτ ο ενισχυτης δεν καηκε απο τσιτες, αλλα επαιζε σε πολυ νορμαλ ενταση οταν καηκε!!!βεβαια δεν εχει γινει κ ποτε service, το μηχανημα ειναι απειραχτο τοσα χρονια κ πρεπει να ειναι καμια 25αρια!!!
σακη ειχα ερθει στο μαγαζι σου πριν κανα χρονο (ισως με θυμασαι) κ μου ειχες φτιαξει εναν ΑΚΑΙ ΑΜ-2200 στο οποιο ειχα βαλει κ εκει 1943-5200,
για καλη μου τυχει τοτε δεν ειχα παρει μονο 2 σετακια απ το φανο αλλα 4 κ λεω να βαλω αυτα γτ μου αρεσαν κ ακομα παιζει καμπανα ο akai!!!
εχω κατεβασει σχεδιο κ θα ξεκινησω τα μετρηματα, αυτο που με απασχολη τωρα ειναι το ρευμα ηρεμιας ποσο να ειναι???γτ λογικα δεν θα πρεπει να ειναι οσο λεει το σχεδιο...
σακη με τοσα αναλυτικα κ χρησιμα post που εχεις κανει δεν νομιζω να δυσκολευτω!!! ναι το εχω ξανακανει το κολπακι με τη λαμπα!!
σας ευχαριστω κ παλι για τις απαντησεις!!!προχωρω κ αν αντιμετωπισω προβλημα στελνω παλι,βεβαια θα μου παρει μερικες μερες γτ θα αλλαξω τους πυκνωτες κ δεν τους εχω ολους σε stock οποτε πρεπει να βρω χρονο να κατεβω αθηνα!!!
east electronics
16-09-13, 13:33
Αψογα ! Καλη δουλεια !
east electronics
22-09-13, 09:53
Τυχαια βρηκα και εναν προμεθευτη στον Μπεη ο οποιος εχω ξαναψωνισει και εχει αρκετα πραγματα τα οποια ειναι σωστα σε μαλλον χαμηλες τιμες . Εαν δεν εχεις κανει κατι ενημερωσε με να σου στειλω ενα λινκ
Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
nikolasswts
22-09-13, 12:35
δεν εχω αγοραση ακομα τα πραγματα, οποτε στειλε μου το λινκ αν θες να ριξω μια ματια!!!ευχαριστω για το ενδιαφερον
nikolasswts
02-10-13, 23:04
λοιπον εχουμε νεα απο τον ενισχυτη!!!!εβαλα τα 1943-5200 , αλλαξα ολους τους πυκνωτες κ τον ρελε
τους πυκνωτες του τροφοδοτικου δεν τους αλλαξα γτ δεν βρηκα στο μεγεθως που ηθελα, αλλα τους μετρησα κ εδειχναν 6200μf
απο 6800μf οποτε θα τους αφησω για αργοτερα να παραγγειλω απ εξω..
τον ξεκινησα με την λαμπα κ ολα οκ,δεν εδειχνε βραχυκλυκλωμα !!μετρησα την εξοδο κ εχω dc κατω απο 1mv οποτε κ αυτο οκ!! μετρωντας την ταση πανω στις αντιστασης εκπομπου εδειχνε 12mv το χαμηλοτερο με 0.22 ohm την αντισταση αρα το ρευμα ειναι 54,5ma.....
ειναι καλα εκει???νομιζω πως ειναι πολυ!!!!
δεν αλλαξα τα τριμμερ με πολυστροφα γτ μου φανηκαν καλα αυτα που ειχε...τι λετε??να αλλαξω τριμμερ να δω τι κανει??η να το αφησω ετσι??
east electronics
03-10-13, 10:11
ριξε την πολωση λιγο ..εχεις παλμογραφο ?
Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
nikolasswts
03-10-13, 13:19
δυστυχως δεν εχω παλμογραφο, αλλα δεν πεφτει αλλο το τριμμερ ειναι στο τερμα κλειστο!!!
θα τα αλλαξω σημερα με πολυστροφα, και θα δω τι γινεται!!!!τι ανοχη εχει το ρευμα ηρεμιας??
ποσο πρεπει να ρυθμισω ωστε να ειναι σωστο????
παντος ετσι δεν ζεστενεται πολυ,χωρις εισοδο χωρις φορτιο περιμενα κανα 20 λεπτο κ δεν ηταν ζεστο, ηταν χλιαρο
κ επιδη βαρεθηκα να περιμενω το ζεστανα λιγο με το πιστολακι για να ρυθμισω
east electronics
03-10-13, 13:34
Σημαινει οτι τα νεα τρανσιστορ πολωνονται διαφορετικα και πρεπει να επμβεις στα στοιχεια του VBE και να αλλαξεις εκει καποια αντισταση ωστε να μπορεσεις να το φερεις το να βαλεις πολυστροφα τριμερακια δεν θα βοηθησει πουθενα
φιλικα
Σακης Πετροπουλος
nikolasswts
03-10-13, 19:08
σακη η αντισταση που χρειαζεται αλλαγη ειναι η βατικη που μετραω στα ακρα της πτωση τασης για το ρευμα ηρεμιας??
east electronics
03-10-13, 19:55
οχι βεβαια μια απλη λυση θα ηταν να αλλαξεις το ρυθμιστικο απο 500 σε 1000 ωμ ωστε να εχει περισσοτερο περιθωριο ρυθμισης
Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
nikolasswts
03-10-13, 20:19
σ ευχαριστω σακη για την απαντηση,θα βαλω τριμερακι 1κω που μου ειναι πιο ευκολο.....
θα στειλω παλι για τα αποτελεσματα
nikolasswts
13-11-13, 20:40
επανερχομαι στο θεμα, επειδη με τα 1943-5200 δεν εβλεπα να καθεται σωστα ο ενισχυτης κ θερμενοταν αρκετα αν κ επαιζε σε ενταση 20-30%, κ δεν ελεγε να κατεβει το ρευμα ηρεμιας με τιποτα κατω απο 10mv σε καθε τρανζιστον!!
εβαλα τις μανας του τα 2sa 1489 και 2sc3853 κ δουλεψε μια χαρα, κ το ρευμα ρυθμιστηκε σωστα κ η θερμοκρασια σε φυσιολογικα επιπεδα..
Σε ευχαριστω σακη για την βοηθεια!!!
east electronics
13-11-13, 20:49
ολα καλα λοιπον