Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Άλλη] FUNAI 29A-7399 Δεν ανάβει
καλησπέρα σε όλους,
Έχω μια Funai crt MODEL 29A-7399 με σασί 11ΑΚ53-3.
Το πρόβλημά της είναι ότι δεν ανάβει πατάω τον διακόπτη on/off, για να ανοίξει κάνει αυτόν τον χαρακτηριστικό ήχο όταν ανάβει η τηλεόραση και αμέσως μπαίνει σε stand by.
δίνοντας εντολή από το χειριστήριο ανοίγει πάλι και αμέσως πηγαίνει σε stand by.
οι κολλήσεις της φαίνονται πολύ καλές
το ίδιο και η πυκνωτές ,
θα ήθελα την βοήθειά σας,
Σας ευχαριστώ πολύ.
Για να σιγουρευτείς ότι όντως οι κολλήσεις είναι καλές έλεγξε για κρυφές ραγισμένες κολλήσεις και όχι μόνο για ψυχρές. Ενδέχεται να εντοπίσεις πρόβλημα στα ποδαράκια του τρανζίστορ υψηλής (οριζόντιας σάρωσης) ή στο IC της κάθετης σάρωσης. Απλώς πίεσε την ψύκρα τους προς τα κάτω για να δεις εάν εμφανίζεται μικρορωγμή μεταξύ απο τα ποδαράκια τους και την πλακέτα. Διαφορετικά ίσως να έχει χαλασμένο optocoupler που δεν δίνει ανάδραση. Δοκίμασε να τον αντικαταστήσεις αν δεν μπορείς να τον ελέγξεις.
Για να σιγουρευτείς ότι όντως οι κολλήσεις είναι καλές έλεγξε για κρυφές ραγισμένες κολλήσεις και όχι μόνο για ψυχρές. Ενδέχεται να εντοπίσεις πρόβλημα στα ποδαράκια του τρανζίστορ υψηλής (οριζόντιας σάρωσης) ή στο IC της κάθετης σάρωσης. Απλώς πίεσε την ψύκρα τους προς τα κάτω για να δεις εάν εμφανίζεται μικρορωγμή μεταξύ απο τα ποδαράκια τους και την πλακέτα. Διαφορετικά ίσως να έχει χαλασμένο optocoupler που δεν δίνει ανάδραση. Δοκίμασε να τον αντικαταστήσεις αν δεν μπορείς να τον ελέγξεις.
Μπορεί και να φταίει η μνήμη eprom 24c...Βγάλε την eprom από το σασί και δοκίμασε μήπως ξεκινήσει η τηλεόραση,διαφορετικά αν έχεις άλλη μνήμη αλλαξέ την,αν είναι του εμπορίου θα είναι άδεια οπότε εκεί μπλέκει λίγο το πράγμα
η βλάβη δεν είναι από τις κολλήσεις
τις πέρασα σχεδόν όλες τις κολλήσεις αλλά τίποτα,το πρόβλημα παραμένει το ίδιο.
Αποστόλης1
05-09-13, 15:07
Τάσεις, τρ/ορ και ΜΥΤ ;;
Τάσεις, τρ/ορ και ΜΥΤ ;;
η τάσεις βγαίνουν μέχρι και τον Μ/Υ κανονικά,
όταν δίνω εντολή από το χειριστήριο να ξεκινήσει η τν,
ξεκινάει και κάνει αυτόν τον χαρακτηριστικό ήχο στην οθόνη όταν ανάβει η τηλεόραση,
και σε 2-3 δευτερόλεπτα μπαίνει σε stand by.
Αποστόλης1
05-09-13, 22:39
Τα 135ν υπάρχουν και στο ς/β;;
Αν διακόψεις τα 135ν από το πιν 3 του ΜΥΤ πάει αμέσως ς/β ή όχι;;
Τα 135ν υπάρχουν και στο ς/β;;
Αν διακόψεις τα 135ν από το πιν 3 του ΜΥΤ πάει αμέσως ς/β ή όχι;;
Αποστόλη σε κατάσταση stand by έχω στο ρ33 και ρ34 του Μ/Υ 9,5ν
και όταν δίνω εντολή από το χειριστήριο να ξεκινήσει η τν,
τότε έχω στο ρ34 135ν
Όπως φαίνεται στην δεύτερη φωτογραφία έχω κόψει τα 135V από το P34 του Μ/Υ και δίνω εντολή από το χειριστήριο να ξεκινήσει η τν.
Σε αυτήν την περίπτωση έχω τα 135V στην γραμμή, αλλά η τηλεόραση δεν μπαίνει σε stand by.
Ενώ, άμα κολλήσω πάλι το Ρ34 σε 2 δευτερόλεπτα μπαίνει σε stand by.
Ευχαριστώ πολύ.
36549 36553
Αποστόλης1
06-09-13, 19:33
Όπως είναι κομμένο το κύκλωμα βάλε μια λάμπα ~75 βατ μεταξύ 135ν και γης και δες τι βγάζει και μετά, την άκρη που πήγαινε γη βάλτη στη άκρη του ΜΥΤ και δες πάλι τα 135ν.
Να σβύσει η τν όταν κάνεις τις συνδέσεις.
Δώσε το λινκ του σχεδίου που έχεις.
Αποστόλης1
06-09-13, 19:37
Ό
άλλαξε τον c115
Όπως είναι κομμένο το κύκλωμα βάλε μια λάμπα ~75 βατ μεταξύ 135ν και γης και δες τι βγάζει και μετά, την άκρη που πήγαινε γη βάλτη στη άκρη του ΜΥΤ και δες πάλι τα 135ν.
Να σβύσει η τν όταν κάνεις τις συνδέσεις.
Αποστόλη
το πρώτο που μου είπες να κάνω η λάμπα ανάβει κανονικά και έχω 134ν και στο
δεύτερο που μου είπες να κάνω αρχικά η λάμπα ανάβει και έχω τα 134ν
σε 2 δευτερόλεπτα σβήνει η λάμπα και μπαίνει η τν σε stand by και έχω 9,2ν.
σχέδιο δεν μπόρεσα να βρω μπορείς να με βοηθήσεις και για σχέδιο;
σε ευχαριστώ
Ό
άλλαξε τον c115
τον c115 τον έχω αλλάξει.
36554.
Αποστόλης1
07-09-13, 00:45
Μάλλον ο ΜΥΤ τάπαιξε , δεν ξέρω αν έχεις όργανο(υποθέτω διάσπαση μόνωσης), αλλά άλλαξε το τρ/ορ ΥΤ δες μήπως υπάρχει βραχ/μα στα 2/οντα του μυτ, ή πυκνωτάκια στο συλλέκτη του τρ/ορ, αν έχεις παλμογράφο δες την οδήγηση.
Δες τα 3,3ν αν είναι καθαρά, EEPROM, CRT .
http://elektrotanya.com/cgi-bin/download2.cgi
Μάλλον ο ΜΥΤ τάπαιξε , δεν ξέρω αν έχεις όργανο(υποθέτω διάσπαση μόνωσης), αλλά άλλαξε το τρ/ορ ΥΤ δες μήπως υπάρχει βραχ/μα στα 2/οντα του μυτ, ή πυκνωτάκια στο συλλέκτη του τρ/ορ, αν έχεις παλμογράφο δες την οδήγηση.
Δες τα 3,3ν αν είναι καθαρά, EEPROM, CRT .
http://elektrotanya.com/cgi-bin/download2.cgi
Αποστόλη βοήθησε με λίγο όταν λες ( δεν ξέρω αν έχεις όργανο ) τι εννοείς;
υπάρχει όργανο που ελέγχει τον Μ/Υ;
επίσης πυκνωτές είναι οκ, το τρα/ορ ΥΤ ειναι οκ,
έβγαλα την eeprom από το σασί για να δω μήπως ξεκινήσει η τηλεόραση, τίποτα και πάλι.
σε ευχαριστώ.
Αποστόλης1
08-09-13, 12:31
Φυσικά υπάρχει όργανο που κάνει πλήρη έλεγχο, ούτε εγώ έχω, έφιαχνα ένα για έλεγχο κεφαλών βίντεο αλλά βγήκε καλύτερο για πηνία μ/τ. Έλεγχο cascade έκανα με τάση δικτύου.
Tρ/ορ και πυκνωτές τα άλλαξες; πως τα βγάζεις ΟΚ;
Χωρίς εεπρομ δεν νομίζω να ξεκινάει.
Φυσικά υπάρχει όργανο που κάνει πλήρη έλεγχο, ούτε εγώ έχω, έφιαχνα ένα για έλεγχο κεφαλών βίντεο αλλά βγήκε καλύτερο για πηνία μ/τ. Έλεγχο cascade έκανα με τάση δικτύου.
Tρ/ορ και πυκνωτές τα άλλαξες; πως τα βγάζεις ΟΚ;
Χωρίς εεπρομ δεν νομίζω να ξεκινάει.
Αποστόλη
σε ευχαριστω για τη βοηθεια
το όργανο αυτό πώς λέγεται για να το ψάξω να το βρω;
το τρανζίστορ ΥΤ το έβγαλα στον αέρα και το μέτρησα και είναι οκ
και τους πυκνωτές τους μέτρησα με καπασισόμετρο και με MESR-100.
βρήκα μόνο έναν τον C120 1000μ/ 25ν και τον άλλαξα.
δες το post 3
ο φίλος μου πρότεινε να βγάλω την eeprom από το σασί για να δω μήπως ξεκινήσει η τηλεόραση.
36561
Αποστόλης1
08-09-13, 21:45
flyback transformer tester
36568
η hr βγάζει διαφορετικά μοντέλα για μόνιτορ, τηλ/ση, παλμ/κά πράγμα αποτρεπτικό, θα σου έλεγα να δοκίμαζες κάτι πιο απλό πχ
36569
Αν έχεις τρανζίστορ άλλαχτο, με το πολ/τρο δεν είναι αξιόπιστη μέτρηση.
Για την εεπρομ τι να σου πω, δεν είναι στις επιλογές μου.
36568
η hr βγάζει διαφορετικά μοντέλα για μόνιτορ, τηλ/ση, παλμ/κά πράγμα αποτρεπτικό, θα σου έλεγα να δοκίμαζες κάτι πιο απλό πχ
36569
Αν έχεις τρανζίστορ άλλαχτο, με το πολ/τρο δεν είναι αξιόπιστη μέτρηση.
Για την εεπρομ τι να σου πω, δεν είναι στις επιλογές μου.
το τρανζίστορ αυτό δεν το έχω, αύριο θα πάω να πάρω θα το αλλάξω και θα ενημερώσω
Αποστόλη το σχέδιο δε μπόρεσα να το ανεβάσω εδώ γιατί είναι σε pdf.
Μήπως μπορείς να μου πεις πώς να το ανεβάσω;
Αποστόλης1
09-09-13, 20:50
Δώσε το λινκ που το κατέβασες ή ανέβασε στιγμιότυπο.
Δώσε το λινκ που το κατέβασες ή ανέβασε στιγμιότυπο.
Αποστόλη,
Αυτό είναι το λινκ από το σασί τις τηλεόρασης 11ak53-3.
Μπες και πάτα Get Manual.
http://elektrotanya.com/vestel_11ak53-3_lm358n_tda8177f_sch.pdf/download.html
Το τρανζίστορ ΥΤ το άλλαξα αλλά η τηλεόραση συνεχίζει το ίδιο βιολί
με την εκκίνηση.....
θα σου έλεγα να δοκίμαζες κάτι πιο απλό πχ
36569
Αποστόλη αυτό που μου προτείνεις που θα το βρω;
αν μπορείς να μου πεις περισσότερες λεπτομέρειες.
ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
13-09-13, 00:00
εαν ειναι οκ η D833 αλαξε τονβ μ/τ υψηλής
εαν ειναι οκ η D833 αλαξε τονβ μ/τ υψηλής
Νίκο την D833 δεν τη βρήκα μέσα στο σασί δεν υπάρχει.