PDA

Επιστροφή στο Forum : [Τελικός Ενισχυτής] hafler pro 5000 υπερθερμενεται.

d.antonis
03-08-13, 01:00
Ενας φιλος εχει ενα καφε με τον τελικο αυτο και 4 ηχεια. Μου τον εφερε λεγοντας μου οτι ζεσταινεται μεχρι που σβηνει (προστασια). Στον παγκο ομως παρατηρω οτι ανεβαζει θερμοκρασια σε idle κατασταση ( υψηλο ρευμα ηρεμιας λεει το web) και σε 5 λεπτα η ψυκτρα ειναι αρκετα ζεστη. Προκειται για στουντιακο τελικο που πηρε ο φιλος 2ο χερι απο ενα μικρο κλαμπ στο οποιο ο τελικος δεν ειχε προβληματα. Καποια εμπειρια με τον τελικο αυτο κανεις? Σημα δεν του εχω δωσει ακομη το μονο ομως που θυμαμαι καλα ειναι η υψηλη ποιοτητα ηχου που ειχε παλια που τον ειχα δοκιμασει.

east electronics
06-08-13, 12:01
Αρχικα εαν θελεις σχηματικο ειναι διαθεσιμο κανε μου ενα μαιλ να στο στειλω .
Μετα θα πρεπει να μας πεις εαν αυτο ειναι στο ενα καναλι η και στα δυο
Αμεσως μετα θα πρεπει να κοιταξεις στην περιοχη του Q13 και Q33 που ειναι υπευθυνα για την ρυθμιση του ρευματος ηρεμιας

Τελος θα πρεπει με καποιον τροπο να επιβεβαιωσεις οτι το μηχανημα αυτο δεν εχει επισκευαστει και ειδικοτερα δεν εχει επανω του εξαρτηματα παρατερα η μαιμου

Στα τρανσιστορ εξοδου απαιτηται πολυ καλο ματσαρισμα για να δουλευει το μηχανημα ...Αν τα τρανσιστορ ειναι παρατερα ειναι πιθανον να ζεσταινει απο αυτο ενω κατα τα αλλα δεν εχει ουσιαστικη βλαβη .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

d.antonis
06-08-13, 14:44
Συνβαινει και στα 2 καναλια. Ο τελικος δεν εχει πειραχτει μονο εγω τον εχω καθαρισει κανα δυο φορες. Επισης 2 πυκνωτες 1000μF/35v ειχαν ''πεσει'' αρκετα και τους αλλαξα. Δεν εχω στοιχεια ομως για το ρευμα ηρεμιας και γι αυτο θελω λιγη βοηθεια. Ο τελικος εχει συστημα ψυξης με ξαπλωτο blower τραβα αερα απο την προσοψη τον περνα στον επανω οροφο και τον βγαζει απο τα πλαινα. Το κακο ειναι οτι τον εχουν σε ενα ραφι κουτι κλειστο απο πισω και ο ελλιπης αερισμος του πιθανον να τον εχει βγαλει απο τα ''ζυγια'' του που λεμε...Σακη θα σου στειλω mail σε πρωτη ευκαιρια και σ' ευχαριστω εκ των προτερων.