PDA

Επιστροφή στο Forum : [HiFi] Service Sansui A770 ( που εισαι Βλαχο? )

east electronics
26-07-13, 19:45
Ειναι πολλες οι φορες που αληθεια ειναι οτι χρησιμοποιω τους πελατες σαν πειραματοζωα .... Αν αποδειχθουν ικανοι για το task μετα τους χρησιμοποιω ως δοκιμαστες σε διαφορες συσκευες . http://www.avclub.gr/forum/images/smilies/flipout.gif

Πελατης με καλει να μου ζητησει να του βοηθησω εναν Sansui A770 χωρις ουσιαστικη βλαβη αλλα με την προυποθεση οτι να κανουμε οτι καλυτερο μπορουμε σε ενα λογικο κοστος .

Εξηγω στον πελατη οτι το μηχανημα του ειναι οριακα μετριο ( εξηγω :κλασσικο consumer μηχανημα της πολυ φτηνης σειρας με ενα ολοκλρωμενο STK Φτωχο τροφοδοτικο και κακη δομηση αν και καποιας "σοβαρης ισχυος " ) Οριακα κρατηθηκα να μην το χαρακτηρισω θλιβερο μηχανημα και του εξηγω οτι εαν καποιος ερχοταν τις δυσκολες αυτες εποχες με 500 στο χερι να τα ριξει σε εναν τετοιο ενισχυτη θα του ελεγα : """Φιλε μου παρε το μηχανημα σου και φυγε !!! """

Αντιστοιχα ομως και ενω ο πελατης φανηκε κατα τα αλλα σοβαρος του εθεσα το ερωτημα γιατι τετοια πρεμουρα και προθεση να ριξει λεφτα σε ενα τετοιο μηχανημα . Η απαντηση :

Το εχω δοκιμασει κατα καιρους διπλα σε NAIM ( τα παλια ) διπλα σε Cambridge Audio A500 και διπλα σε NAD και παιζει κατα πολυ καλυτερα εχει ικανοτερο σωμα , καλυτερα δυναμικα και ειναι τονικα πιο ισσοροπημενο και πιο πληρες απο τα Εγγλεζικα ....

ΩΩΩΩΠς σκεφτομαι .... συμμαχος εναντια στους Εγγλεζους http://www.avclub.gr/forum/images/smilies/Banane0.gif

Επομενη ερωτηση για τα μουσικα ακουσματα ....

Πιο πιτσιρικας που ακουγα κυριως ροκ μουσικη με τα εγγλεζικα ηταν σχετικα καλα σημερα που ειμαι περισσοτερο προς jazz - chill out ο ηχος τους δεν με καλυπτει ...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Καταλαβα οτι εχω δυνατο παιχτη διπλα μου και ο τροπος που μου απαντησε κατ ιδιαν ηταν λεπτομερης,αναλυτικος και περιεκτικος και θεωρησα οτι μπορω να κανω πειραμα βοηθωντας τον Sansui οσο περισσοτερο μπορουσα με σκοπο να οδηγησω καποια στιγμη τον ακροατη σε ενα σοβαροτερο μηχανημα δειχνωντας του πρωτα, οτι τα τρανσιτορικα Ιαπωνικα μπορουν να παιξουν παρα πολυ καλα αν τους δωσεις λιγη στοργη και εισαι και λιγο προσεκτικος μαζι τους .

---Αυξηση της χωρητικοτητας τροφοδοσιας
---προσθηκη bypass
---Αλλαγη ηλεκτρολυτκων
---Αναπροσαρμογη των φιλτρων εισοδου
---αυξηση bandwidth στην εισοδο
---Gourmet πυκνωτες εισοδου
---Βοηθεια στο επιμερους τροφοδοτικο phono stage + preamp
---αλλαγη του τερματισμου εισοδων με κατι πιο οπτιμιστικο και πιο ελευθερο
---ανασχεδιασμος decoupling στο phono stage
---Χρηση πυκνωτων gourmet και στον προενισχυτη και στο phono stage

ΤΑ ενδοτερα δεν λενε και τιποτα αλλα εδω το Point ειναι εαν ο πελατης μπορει να εκτιμησει την διαφορα απο το σημειο Α στο σημειο Β .

Οχι σε αγορα μεταχειρισμενου
ΝΑι ειναι επισκευασιμο 100%
Οχι απο πλευρας ηχου ειναι κακο μηχνημα

νεκταριοος
27-07-13, 17:05
πολυ στκ κ ΣΑΚΗ ΚΑΙ μονο και μονο για μειωση του κωστους.

east electronics
27-07-13, 17:33
Θυμιζω στους νεοτερους κομματι της ιστοριας της sansui η οποια δημιουργουσε σχεδιαστικους διαγωνισμους με επαθλο στο νικητη να γινει διευθυντης παραγωγης στο ιδιο του το μηχανημα ...Ειναι μεσα στην Ιαπωνικη κουλτουρα ο εσωτερικος ανταγωνισμος με σκοπο την αναπτυξη , χρηση πρωτοπορων μεθοδων και ιδεων ...

Τα κακο ειναι οτι στα τελειωματα η sansui εκανε συμφωνιες με τον διαβολο στους πυκνωτες και τα σταδια εξοδου , τα βραβεια των διαγωνισμων εχασαν την αξια τους και αντι για καλυτερη ποιοτητα και επιδοσεις πρωτος στοχος εγινε η μειωση του κοστους ...

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

vlahoskwn
15-09-13, 16:48
να μαι σακη!!!
δεν πιστευα οτι θα εβλεπα ενα νημα με θεμα αυτον τον ενισχυτη
αν ο ιδιοκτητς πρωκειται να το πουλησει θα με ενδιεφερε να τον αγορασω εγω

andyferraristi
15-09-13, 20:32
Σάκη (ή όποιος άλλος), τι είναι οι Gourmet πυκνωτές ???

Δημήτρης104
17-09-13, 20:34
Σάκη (ή όποιος άλλος), τι είναι οι Gourmet πυκνωτές ???
Ας απαντήσω εγώ, δεν νομίζω να είναι πυκνωτές που τρώγονται :tongue_smilie:, απλά πιστεύω οτι είναι πυκνωτές με καλύτερα χαρακτηριστικά για διέλευση σήματος audio από τους ηλεκτρολυτικούς όπως οι silver mica (εδώ πιστεύω οτι κολλάει το gourmet), ή τους πιο ταπεινούς MKS MKP MKT.
Αν κάνω λάθος παρακαλώ Σάκη διόρθωσέ με. Ευχαριστώ!

east electronics
18-09-13, 15:17
Συγγνωμη ενω ειδα το μηνυμα ξεχασα να απαντησω ( ασχοληθηκα με τις βλακειες του Φιλλιπου )

Ειναι ενας ορος ο οποιος προφανως και ειναι παραφραση κλεμενη απο την κουζινα αφορα κυριως μικρες τσιγκουνιες που εχουν κανει οι κατασκευαστες σε πυκνωτες σε φτηνα και ακριβα μοντελα και παρολο οτι το κοστος για να τους αλλαξεις ειναι μαλλον μικρο η βελτιωση τελικα ειναι θεαματικη

Συχνα οι ηλεκτρολυτικοι παρουσιαζουν κακη γραμμικοτητα και μειωμενο χρονο αποκρισης ειδικοτερα σε υψηλες συχνοτητες αυτο εχει να κανει με την κατασκευη και την ποιοτητα του προιοντος οπου η αντικατασταση τους με ΜΚΤ MKS κλπ συχνα εχει πολυ καλα αποτελεσματα .

Προσοχη χρειαζεται στην επιλογη του προιοντος σε οτι αφορα την τιμη και την ταση λειτουργιας μια και ειναι γνωστο οτι τα εξαρτηματα σε μεγαλη ταση και μεγαλη τιμη συμπεριφερονται απροβλεπτα λογο φυσικου μεγεθους και ακομα χειροτερα οταν μπροστα τους βρσικους υψηλη εμπεδηση .

Αρα αλλαγες με προσοχη οι ακροτητες δεν βοηθανε πουθενα συν οτι κανεις λαμπατος δεν μπορει να εφαρμοζει πρακτικες σε τρανσιστορατα μηχανηματα

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

andyferraristi
18-09-13, 15:51
Ευχαριστώ πολύ και τους δυο σας ...