PDA

Επιστροφή στο Forum : [Τελικός Ενισχυτής] service Koda KD266A

east electronics
09-07-13, 10:58
o KD 266A ειναι ενα μηχανημα το οποιο εχει παρει παρα πολυ καλες κριτικες οσο και αν αυτο ακουγεται παραξενο , η σχεδιαση του κυκλωματος η dual mono υλοποιηση η ψυξη με ψυκτρες και οχι με βεντιλατερ τον εβαλε σε σαλονια διπλα σε hi end μηχανηματα .

Σαφως υπαρχουν πολλα αρθρα αφιερωμενα σε αυτον οπου με λιγες και απλες βελτιωσεις το μηχανημα αυτο ανετα μπορει να "κατσει"" διπλα σε εναν NAD η εναν ROTEL της αντιστοιχης κατηγοριας ισχυος αλλα φυσικα με το ενα τριτο της τιμης .

Για επαγγελματικο αλλα και HIFI η ποιοτητα κατασκευης παραμενει χαμηλη , η ποιοτητα των εξαρτηματων παραμενει μετρια η μηχανολογικη κατασκευη ασυμφορα στιβαρη και η ψυξη ανεπαρκης ( για επαγγελματικη χρηση )

Ο συγκεκριμενος μια παραξενη ιστορια οπου δουλευε σε ελαφρια επαγγελματικη χρηση με αποτελεσμα καποια στιγμη να στειλει 3 απο τα τρανσιστορ εξοδου οπου ενα συναδελφος ειχε την ορθη κριση να αλλαξει ολα τα εξοδου και μαλιστα με μεγαλη προσοχη σε οτι αφορα την επιλογη στην ποιοτητα τους ( Πηγε στο Φανο μαλλον και απαιτησε να αγορασει οτι καλυτερο υπηρχε ) εκτοτε το μηχανημα δεν ξαναδουλεψε ποτε !!!

Οι λογοι δυο και απλοι ... αρχικα λογο του χαοτικου της καλωδιωσης εβαλε δυο πολυ σημαντικα καλωδια 15+15 βολτ τελειως αναποδα οπου δεν υπηρχε απολυτως καμμια πιθανοτητα να ξεκινησει το μηχανημα , ενω τα τρανσιστορ εξοδου ηταν απολυως αυθεντικα ενω τα εργοστασιακα ηταν ενα σκαλι πιο κατω σε ποιοτητα .

σαφως τα στοιχεια πολωσης ηταν διαφορετικα με αποτελεσμα η πολωση να ειναι τοσο πολυ που και σε ηρεμια ο ενισχυτης εψηνε αυγα με μπεικον στο ενα καναλι .

Επισκευαστηκαν ολες οι ζημιες , κρατηθηκαν τα αυθεντικα εξοδου , προστεθηκε ρυθμιστικο που δεν υπηρχε για την πολωση ρυθμιστικε και εφυγε !!

Τα ενδοτερα ...

east electronics
22-09-13, 09:56
Εχω ξεχασει να ανεβασω την μετατροπη που κανουμε σε αυτους ωστε ννα αποκτησουν και ρυθμιζομενη πολωση μια και αρκετοι ειναι αυτοι που τους χρησιμοποιυν σε χρηση hifi οποτε κατι τετοιο θα ηταν χρησιμο .

Οποιος το χρειαστει για αυτην την χρηση η μετα απο αλλαγη τρανσιστορ εξοδου μπορει να γραψει εδω

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

east electronics
24-09-13, 17:25
Χρειαζομαι λιγη βοηθεια εδω εαν καποιος εχει κανεναν KD 266 B μακελεμενο χρειαζομαι τους μετασχηματιστες εχω ενα μηχανημα που τους εχει και τους δυο καμμενους . Θα τσεκαρω και με την TELE αυριο αλλα δεν περιμενω και πολλα .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

d.antonis
24-09-13, 18:06
Τι ταση εξοδου εχουν και ποσα βαττ ειναι εκαστος?

east electronics
24-09-13, 20:31
+-38 το κυριως τυλιγμα +15 το βοηθητικο στα 235VA

Ευχαριστω
Σακης Πετροπουλος

d.antonis
25-09-13, 09:33
Οχι δυστυχως εχω τοροειδεις με μικρη ταση ( +- 25 )αλλα και τετραγωνους με μεγαλυτερη (+-50 ) .......

east electronics
25-09-13, 10:08
Αξιο θα ηταν να σημειωθει τι εκανε την βλαβη σε αυτο το μηχανημα .

Σε ενα καφε υπαρχουν δεκαδες ηχεια και καποιος χωρις να εχει τις απαραιτητες γνωσεις συνδεσε πχ 6 ηχεια παραλληλα στο ενα καναλι και 4 στο αλλο . Το αποτελεσμα ηταν να καουν οι δυο θερμικες ασφαλειες που εχουν μεσα εμποτισμενες στους μετασχηματιστες απο το εργοστασιο . Καμμια αλλη ζημια πραγμα το οποιο σημαινει εξαιρετικη αξιοπιστια απο ενα φτηνο προιον οπου αρκετες φορες εχω πει οτι ενω τα KODA ςειναι δευτεραντζες τουλαχιστον πολλες φορες εχουν βαλει τα γυαλια σε πολυ επωνυμα μηχανηματα .

Επισκεφτηκε τον χωρο τεχνικος εβαλε και δευετερο ενισχυτη και μοιρασε τα φορτια αναλογα .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

ezizu
25-09-13, 13:28
+-38 το κυριως τυλιγμα +15 το βοηθητικο στα 235VA

Σάκη, επειδή αναφέρεσαι σε δευτερεύοντα τυλίγματα μετασχηματιστή και όχι σε τροφοδοτικό συνεχών τάσεων, είναι νομίζω σωστότερο να γραφτεί ως εξής :

2 x 38V το κυρίως τύλιγμα και 15V το βοηθητικό στα 235VA .

Όχι ότι δεν γίνεται κατανοητό όπως το γράφεις, απλά για σωστότερη διατύπωση, ειδικά για κάποιους που δεν έχουν σχετικές γνώσεις και ίσως διαβάζοντάς το, να μπερδευτούν με τα πρόσημα +/- .

Φιλικά.

east electronics
25-09-13, 14:23
Οκ ...

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

east electronics
03-11-13, 10:40
Ενδιαφερον θα υπηρχε να δουμε αν γινεται να αποκτησουμε σχηματικο και μια συγκεντρωμενη λιστα με τις βλαβες που κανουν αυτα τα μηχανηματα διοτι εχουν πουληθει παρα πολλα απο αυτα και κατι μου λεει οτι στο μελλον θα ασχολιομαστε συχνα με αυτα .

Αυριο θα υποβαλω ενα αιτημα στην εταιρια και επισης θα ετοιμασω και ενα αρχειο με συντομη περιγραφη με τις βλαβες που εχω αντιμετωπισει .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Popeye
08-11-13, 09:41
Για τον KD255A τι γνώμη έχετε;

east electronics
08-11-13, 10:31
θα ελεγα μια απο τα ιδια ? Τιμιο μηχανημα σε ολα του απλα η ποιοτητα κατασκευης δεν ειναι πρωτου μηχανηματος ..ειναι απλα δευτερου .. σε καμμια περιπτωση παντως τεταρτο η πεμπτο σε ποιοτητα και σε καμμια περιπτωση υπερεκτιμημενο σε οτι αφορα τις προδιαγραφες του οπως συχνα ειναι καποια reloop η Gemini που υπαρχουν στην ιδια κατηγορια

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Popeye
08-11-13, 12:08
Έχω έναν στην αποθήκη και θα ήθελα να τον βελτιώσω.
Όταν βρω λίγο χρόνο θα τον ανοίξω και θα φτιάξω ένα θέμα.

nikolasswts
25-10-15, 23:33
θα ηθελα σχηματικο απ τον εν λογο ενισχυτη, θα παρακαλουσα αν το εχει καποιος να μου το στειλει...

east electronics
26-10-15, 10:26
Δεν νομιζω να βρεις ... εναλλακτικα πως αλλιως μπορουμε να σε βοηθησουμε

nikolasswts
26-10-15, 16:08
το μηχανημα το αγορασα σε πολυ χαμηλη τιμη κ ειναι ψιλοριμαδι εμφανισιακα, σκουριες κτλ κ φυσικα δεν ειναι λειτουργικο...
αυτο που κανει ειναι να μην οπλιζουν οι ρελεδες κ στα δυο καναλια...μετρησα τρανζιστορ εξοδου κ ειναι οκ κ στα δυο καναλια,οι τασεις που πανε στο ενα καναλι ειναι οκ, στο αλλο ομως εχω 25 βολτ κ στα 3 ποδια των τρανζιστορ εξοδου...
δεν εχω ξεκολιση driver κ λοιπα τρανζιστορ για ελεγχο αλλα μια προχειρη μετρηση στο μπιπ του πολυμετρου δεν ειχαν βραχυκυκλωμα

east electronics
26-10-15, 16:21
Ok
Κοιταξε τις επιμερους τασεις που υπαρχουν πανω στις πλακετες των ενισχυτων βαττικες αντιστασεις ζενερ κλπ
Επισης στην πλακετα της εισοδου εχει τεελστικους που πρεπει να εχουν 15 +15 καθως επισης και 0V στην εξοδο τους
Πολλες φορες το κακο ξεκιναει απο εκει

nikolasswts
26-10-15, 21:33
σ ευχαριστω σακη, μεχρι τελος τις εβδομαδας πιστευω να εχω κανει κατι...θα ενημερωση οπως κ να εχει

nikolasswts
12-11-15, 22:41
ο ενισχυτης τελικα ειχε αρκετα προβληματα...μετα απο αρκετες ωρες ασχολιας 2 μικρα τρανζιστορ με διαρροη, 1 ζενερ 12βολτ 1 ζενερ 18 βολτ,αλλαγη ποτενσιομετρα(εκαναν διακοπη), κακες επαφες, κ μερικες ψυχρες το μηχανημα ανοιξε κ οπλισαν οι ρελεδες...
το κουσουρι που κανει τωρα ειναι το ενα καναλι ακουγετε χωρις μπασα,αλλα με μεσαιες κ υψηλες κανονικα
εβαλα σημα καθευθιαν στην εισοδο τις πλακετας για να παρακαμψω ποτενσιομετρα κτλ αλλα παλι το ιδιο κανει, εχετε καμια ιδεα???

μια σημειωση ο ενισχυτης μου ειναι ο 266B

east electronics
12-11-15, 23:18
Παλμογραφο και γεννητρια εχεις ?

nikolasswts
13-11-15, 22:47
παλμογραφο ναι, γεννητρια εχω παραγγειλει κ περιμενω να ερθει

east electronics
13-11-15, 22:56
Ακολουθα το σημα απο την εισοδο σε χαμηλη συχνοτητα να δεις που το χανεις εαν ειχες ζημιες στις τροφοδοσιες 12-15 βολτ δεν ειναι καθολου παραξενο να εχεις φαει και αντιστασεις πισω απο τις ζενερ αλλα και κανα τελεστικο η κανα πυκνωτη στην διαδρομη του σηματος ...Ριξε μια ματια πως πανε τα πραγματα στο πισω πλακετακι

nikolasswts
20-11-15, 18:47
ο τελεστικος φαγωμενος, μετα απο πολυ παιδεμα τωρα ειναι μια χαρα....σακη σ ευχαριστω για την βοηθεια

east electronics
20-11-15, 18:54
κανενα προβλημα .... ολα καλα