Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση LG] FLATRON M198WA- Δεν έχει ήχο
Γεια σας.
Έχω μια LG FLATRON M198WA η οποία είναι και TV και PC monitor. Το πρόβλημα που παρουσιάζει είναι ότι δεν έχει ήχο ούτε στην TV ούτε από PC. Την άνοιξα και μέτρησα της αντίσταση στα ηχεία της και είναι 6 Ω(τόσα γράφει και πάνω τους).Άρα τα ηχεία είναι ΟΚ. Είδα στην βαθμίδα του τροφοδοτικού 5 πυκνωτές ελαφρώς φουσκωμένους.Λέτε να προέρχεται από κει το πρόβλημα ή από αλλού;
Ευχαριστώ!
Άλλαξα τους πυκνωτές αλλά το πρόβλημα παραμένει.
Δεν υπάρχει ήχος ούτε στη tv ούτε από pc. Επίσης συνδέω εξωτερικά ηχεία στην υποδοχή ακουστικών αλλά και πάλι δεν έχω ήχο.
Τα ηχεία της είναι οκ.Οι ρυθμίσεις της είναι ελεγμένες και είναι οκ.Επίσης και το καλώδιο ήχου είναι οκ.
Που αλλού να ψάξω;;;;;
Παρακαλώ βοηθήστε!!!!
Άλλαξα τους πυκνωτές αλλά το πρόβλημα παραμένει.
Δεν υπάρχει ήχος ούτε στη tv ούτε από pc. Επίσης συνδέω εξωτερικά ηχεία στην υποδοχή ακουστικών αλλά και πάλι δεν έχω ήχο.
Τα ηχεία της είναι οκ.Οι ρυθμίσεις της είναι ελεγμένες και είναι οκ.Επίσης και το καλώδιο ήχου είναι οκ.
Που αλλού να ψάξω;;;;;
Παρακαλώ βοηθήστε!!!!
Μάνο, λογικά τα ηχεία οδηγούνται από κάποιο ολοκληρωμένο-ενισχυτή ήχου... Αυτό που θα έκανα εγώ θα ήταν να ελέγξω τα εισερχόμενα και τα εξερχόμενα σήματα προς και από το ολοκληρωμένο με έναν παλμογράφο (σύμφωνα με το datasheet αν δεν είχα το σχέδιο). Αν έχεις είσοδο σήματος αλλά όχι έξοδο, τότε πρέπει να ελέγξεις τις τάσεις και/ή για ελλατωματικά εξαρτήματα. Αν όμως δεν υπάρχει παλμογράφος δυσκολεύουν τα πράγματα ...
Δυστυχώς παλμογράφο δεν έχω...Δεν γίνεται να μετρήσω με AC βολτόμετρο;
Εδώ http://archive.espec.ws/files/LG%20FLATRON%20monitor%20ch.LP69G%20%20%20M198WA,M 228WA%20.pdf στη σελίδα 47 είναι το σχηματικό του ενισχυτή ήχου και εδώ http://www.qumax.com.cn/shangchuan/file/YDA138%20D-3.pdf το τσιπ του ενισχυτή. Μπορείται να μου πείτε πιες εξόδους/εισόδους να μετρήσω(αν γίνεται) και τι τιμές πρέπει να πάρω;
Μάνο στη σελίδα 28 (No sound) του Service manual σου δείνει ένα οδηγό τι να ψάξεις. Αλλά χρειάζεται παλμογράφος !!!