PDA

Επιστροφή στο Forum : [Τελικός Ενισχυτής] Προβλημα με τελικο ενισχυτη SLAUDIO-1100

covaman
29-05-13, 02:52
Ο ενισχυτης καθως δουλευε με φουλ τα γκαζια γινοταν διακοπη ρευματος σε κλασματα κ ξαναερχοτανε ,αυτο γινοταν τακτικα για αρκετο διαστημα με αποτελεσμα οταν τον ανοιγα αργουσε να ανοιξει,δηλαδη πατουσα το ON αρχιζαν σιγα-σιγα να αναβουν τα λαμπακια μετα ακουγοταν να χτυπιεται κατι σαν ρελε κ μετα ολα οκ επαιζε κανονικα(αν τον εκλεινα κ τον ξανα ανοιγα επιτοπου ο χρονος ηταν λιγοτερος)Αυτο με το καιρο χεροτερεψε σε σημειο να χρειαζεται ενα λεπτο (μετρημενο) για να ανοιξει κ το ποιο πιθανο καποια στιγμη να μην ανοιγει κ καθολου.Αν γνωριζει καποιος κ πιστευει οτι ειναι κατι απλο οπως κανας πυκνωτης,παρακαλω ας βοηθησει, θα μπορουσα να το κανω κ μονος μου ,ξερω καποια πραγματακια.Αν χρειαστει ανεβαζω κ φοτο.

ntahs
29-05-13, 10:35
δοκιμασε να βγαλεις τα ηχεια μηπως εχεις προβλημα εκει

covaman
29-05-13, 12:04
το εχω δοκιμασει κ αυτο τα ιδια κανει,δεν εχω προβλημα με τον ηχο οταν ανοιξει ακουγεται κανονικα

east electronics
31-05-13, 18:53
ntahs ..... τι να πω τωρα ...

Ετσι οπως το περιγραφεις , περιγραφη η οποια ειναι ανεπαρκης για τεχνικο φορουμ ,η αναζητηση δεν δειχνει και πολλα με τον τροπο που εχεις γραψει το μοντελο και τσπ εφοσον θελεις τηλεπισκευη οριστε η απαντηση με βαση την περιγραφη και μονο :

Συνηθως οι μεγαλοι ενισχυτες εχουν κυκλωμα εκινησης σοφτ σταρτ που σημαινει οτι αφου πατησεις τον διακοπτη ο ενισχυτης στην ουσια ξεκιναει μετα απο δευετρολεπτα και σε ""δυο σκαλες"" τασης ωστε να μην πεφτει το 230 κατ ευθειαν και κατεβαζει ασφαλειες και δημιουργει μεγαλο ντεμαραζ στο ηλεκτρικο δικτυο .

Τα κυκλωματα αυτα οριζουν τον χρονο ξεκινηματος συνηθως με αντισταση και πυκνωτη οπου αν υπαρχει προβλημα σε πυκνωτη θα αλλαξει η σταθερα χρονου εκιννησης η ισως και σε πυκνωτη της τροφοδοσιας του κυκλωματος αυτου με τα ιδια αποτελεσματα

Σωστη περιγραφη μαρκας μοντελου κλπ και πιθανον καποις φωτογραφιες ισως βοηθησουν περισσοτερο

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

covaman
01-06-13, 09:41
Σακη ευχαριστω για την απαντηση σου .Εχεις δικιο για την περιγραφη του μοντελου κ εγω αυτο σκεφτηκα αλλα δεν γραφει κατι αλλο εκτος απο ενα κωδικο SL-1100 0705080002 SL-AUDIO μονο αυτα γραφει .Επισης θα συμφωνησω οτι μερικοι ενισχυτες εχουν κυκλωμα εκκινησης σοφτ σταρτ αλλα ο συγκεγκριμενος οταν τον πηρα καινουργιο ανοιγε κατευθειαν χωρις καθηστερηση.Σημερα που τον ανοιξα μετα απο ενα χρονο ,πηρε σχεδον 3 λεπτα απο 1 που μου εκανε .Οπως κ να εχει ανεβαζω φοτο μηπως κ μπορεσεις να μου πεις κ μια δευτερη γνωμη,ευχαριστω κ παλη.3617736178361793618036182

east electronics
01-06-13, 11:53
Ο ενισχυτης σου εχει soft start μια χαρα στην δευτερη φωτογραφια στην μεση του μηχανηματος και πισω στην αριστερη της πλευρα ( στην πλακετα τροφοδοσιας ) υπαρχει ενα λευκο ρελε δεξια του νομιζω οτι ενας πυκνωτης ειναι φουσκωμενος δες το .

Απο την αλλη δεν χανεις να ριξεις μια ματια γυρω γυρω στο συγκεκριμενο σημειο και για αλλους πυκνωτες η και σε αλλα σημεια του μηχανηματος

ενω το μηχανημα δεν ειναι παλιο ειναι πιθανον οι πυκνωτες να ειναι μαπα οποτε κατι πρεπει να κανεις ( η απλα την ακουσαν απο την μανουβρα που εγινε με το ρευμα )

covaman
02-06-13, 08:02
Ευχαριστω για μια ακομη φορα για της πληροφοριες.Θα το κοιταξω αν μπορεσω να βγαλω ακρη , διαφορετικα θα επικοινωνησω μαζι σου μιας κ βλεπω οτι κανεις servise ενισχυτων.