Επιστροφή στο Forum : [Τελικός Ενισχυτής] Προβλημα με τελικο ενισχυτη SLAUDIO-1100
Ο ενισχυτης καθως δουλευε με φουλ τα γκαζια γινοταν διακοπη ρευματος σε κλασματα κ ξαναερχοτανε ,αυτο γινοταν τακτικα για αρκετο διαστημα με αποτελεσμα οταν τον ανοιγα αργουσε να ανοιξει,δηλαδη πατουσα το ON αρχιζαν σιγα-σιγα να αναβουν τα λαμπακια μετα ακουγοταν να χτυπιεται κατι σαν ρελε κ μετα ολα οκ επαιζε κανονικα(αν τον εκλεινα κ τον ξανα ανοιγα επιτοπου ο χρονος ηταν λιγοτερος)Αυτο με το καιρο χεροτερεψε σε σημειο να χρειαζεται ενα λεπτο (μετρημενο) για να ανοιξει κ το ποιο πιθανο καποια στιγμη να μην ανοιγει κ καθολου.Αν γνωριζει καποιος κ πιστευει οτι ειναι κατι απλο οπως κανας πυκνωτης,παρακαλω ας βοηθησει, θα μπορουσα να το κανω κ μονος μου ,ξερω καποια πραγματακια.Αν χρειαστει ανεβαζω κ φοτο.
δοκιμασε να βγαλεις τα ηχεια μηπως εχεις προβλημα εκει
το εχω δοκιμασει κ αυτο τα ιδια κανει,δεν εχω προβλημα με τον ηχο οταν ανοιξει ακουγεται κανονικα
east electronics
31-05-13, 18:53
ntahs ..... τι να πω τωρα ...
Ετσι οπως το περιγραφεις , περιγραφη η οποια ειναι ανεπαρκης για τεχνικο φορουμ ,η αναζητηση δεν δειχνει και πολλα με τον τροπο που εχεις γραψει το μοντελο και τσπ εφοσον θελεις τηλεπισκευη οριστε η απαντηση με βαση την περιγραφη και μονο :
Συνηθως οι μεγαλοι ενισχυτες εχουν κυκλωμα εκινησης σοφτ σταρτ που σημαινει οτι αφου πατησεις τον διακοπτη ο ενισχυτης στην ουσια ξεκιναει μετα απο δευετρολεπτα και σε ""δυο σκαλες"" τασης ωστε να μην πεφτει το 230 κατ ευθειαν και κατεβαζει ασφαλειες και δημιουργει μεγαλο ντεμαραζ στο ηλεκτρικο δικτυο .
Τα κυκλωματα αυτα οριζουν τον χρονο ξεκινηματος συνηθως με αντισταση και πυκνωτη οπου αν υπαρχει προβλημα σε πυκνωτη θα αλλαξει η σταθερα χρονου εκιννησης η ισως και σε πυκνωτη της τροφοδοσιας του κυκλωματος αυτου με τα ιδια αποτελεσματα
Σωστη περιγραφη μαρκας μοντελου κλπ και πιθανον καποις φωτογραφιες ισως βοηθησουν περισσοτερο
Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
Σακη ευχαριστω για την απαντηση σου .Εχεις δικιο για την περιγραφη του μοντελου κ εγω αυτο σκεφτηκα αλλα δεν γραφει κατι αλλο εκτος απο ενα κωδικο SL-1100 0705080002 SL-AUDIO μονο αυτα γραφει .Επισης θα συμφωνησω οτι μερικοι ενισχυτες εχουν κυκλωμα εκκινησης σοφτ σταρτ αλλα ο συγκεγκριμενος οταν τον πηρα καινουργιο ανοιγε κατευθειαν χωρις καθηστερηση.Σημερα που τον ανοιξα μετα απο ενα χρονο ,πηρε σχεδον 3 λεπτα απο 1 που μου εκανε .Οπως κ να εχει ανεβαζω φοτο μηπως κ μπορεσεις να μου πεις κ μια δευτερη γνωμη,ευχαριστω κ παλη.3617736178361793618036182
east electronics
01-06-13, 11:53
Ο ενισχυτης σου εχει soft start μια χαρα στην δευτερη φωτογραφια στην μεση του μηχανηματος και πισω στην αριστερη της πλευρα ( στην πλακετα τροφοδοσιας ) υπαρχει ενα λευκο ρελε δεξια του νομιζω οτι ενας πυκνωτης ειναι φουσκωμενος δες το .
Απο την αλλη δεν χανεις να ριξεις μια ματια γυρω γυρω στο συγκεκριμενο σημειο και για αλλους πυκνωτες η και σε αλλα σημεια του μηχανηματος
ενω το μηχανημα δεν ειναι παλιο ειναι πιθανον οι πυκνωτες να ειναι μαπα οποτε κατι πρεπει να κανεις ( η απλα την ακουσαν απο την μανουβρα που εγινε με το ρευμα )
Ευχαριστω για μια ακομη φορα για της πληροφοριες.Θα το κοιταξω αν μπορεσω να βγαλω ακρη , διαφορετικα θα επικοινωνησω μαζι σου μιας κ βλεπω οτι κανεις servise ενισχυτων.