PDA

Επιστροφή στο Forum : [Neff] κεραμικό τζαμι εστίας βοήθεια

mtzag
30-04-13, 07:04
Εβαλα ενα ταψι αλουμινιου στην κεραμικη εστια για να θερμανω σοδα φαγητου και να την κανω ανθρακικη σοδα.
Ομως απο την πολη θερμοκρασια ελιωσε το αλουμινιο και εγινε ενα σωμα με το ματι της εστιας
με αποτελεσμα οταν πηγα να το βγαλω ειχε κολησει με το κεραμικο τζαμι και πηρε μαζι μου μερικα κοματακια τζαμιου.
Το τζαμι δεν εκανε τρυπα απλα εχει λακακια τωρα.
Τα κοματακια που βγηκανε τα εχω.

Πανω στο τζαμι ειχε λιωσει το αλουμινιο και ειχε γινει ενα σωμα ετσι εριξα λιγο υδρπψλωρικο οξυ και ξεκολλησε το αλουμινιο που ειχε κολησει πανω
αλλα το προβλημα παραμενει με τα λακακια και το χασμα της γυαλαδας του τζαμιου.

Αυτο επισκευαζετε με καποιο υλικο ωστε να βαλω πανω τα κοματακια και καποιο υλικο και να σφραγισει κατι σαν αυτο που διαφημιζουνε με το car glass ?
Σε περιπτωση που δεν γινετε κατι τετοιο που μπορω να αγορασω το τζαμι της εστιας και οχι ολη την εστια?
Σε τζαμαδες θα βρω να μου κοψουνε τετοιο τζαμι στις διαστασεις που θα τους πω αν δεν βρω ?

Κυριακίδης
30-04-13, 08:45
Αυτό σκέφτηκα και εγώ για το Car glass !! αλλά στην διαφήμιση αν πρόσεξα καλά εκτός το υλικό βάζουν και ένα ειδικό εργαλείο σαν βεντούζα που δεν ξέρω τι κάνει .. φαντάζομαι θα είναι για να δημιουργήσει κενό για αποφυγή φυσαλίδων στο υλικό.

Για αρχή κάνε ερώτηση σύμφωνα με το μοντέλο σου αν υπάρχει περίπτωση αλλαγής μόνο του τζαμιού . αν και το βλέπω χλωμό .

Αν θυμάμαι καλά αυτά τα τζάμια πυρίμαχα ... γίνονται παραγγελίες σε (τζαμάδες) σε ότι διαστάσεις θέλεις και πάχος . αλλά αργεί η διαδικασία. τέτοια παραγγέλνουν κάποιοι που έχουν σπάσει π.χ. σε σόμπες πετρελαίου κτλ

Από εκεί και πέρα δεν ξέρω αν τα έχουν και σε φιμέ κτλ και τι προδιαγραφές αντοχής ορίων θερμοκρασίας αντέχουν .. νομίζω αν ρωτήσεις αυτούς που τα ετοιμάζουν με παραγγελία θα σου πουν και την γνώμη τους για την περίπτωση σου

leosedf
30-04-13, 09:03
Μάνο η ρητίνη που βάζουν στα τζάμια αυτοκινήτων είναι... πλαστικό. Οπότε δεν παίζει.
Καλύτερα να πάρεις καινούριο τζάμι η εστία.
Για τέτοιες δουλειές χρησιμοποιούμε φούρνο και όχι μάτια σιδερένια/κεραμικά.
Βασικά δεν το κάνουμε καν στην κουζίνα.

agis68
01-05-13, 12:11
πρωτα απο όλα εμαθες το μαθημα σου....με το αλουμίνιο και τη σοδα! Για το μάτι θα πας σε μαγαζί με ανταλλακτικά οικιακών συσκευών, πάντως είναι ακριβά!!!

Κυριακίδης
01-05-13, 12:55
http://pacoartcenter.gr/product.php?productid=821 :lool:

leosedf
01-05-13, 15:26
Sodium silicate είναι μαζί με κάποιο acetate που ξεχνάω ποιο είναι.
Αν το βάλει μόλις ανάψει την εστία θα αρπάξει φωτιά με τη μία.

mtzag
02-05-13, 13:45
αν βγαλω το τζαμι και τοποθετησω τα κοματακια πανω που βγηκανε και το καψω με οξυγονο παιζει να ξανακολλησουνε ?
Σε τι θερμοκρασια λιωνει αυτο το υλικο ? λογικα πανω απο τους 2000 πρεπει να λιωνει
Το θεμα ειναι οτι θα φτιαξει η θα το χαλασω περισσοτερο ?

konman
03-05-13, 17:55
Απο τι καταλαβαινω θελεις να συνεχισεις τα πειραματα.
Γραψε το e-nr της κεραμικης να σου πω τιμη αλλιως αστο οπως ειναι.

ipso
03-05-13, 23:28
Ότι και να κάνεις δεν φτιάχνει!

mtzag
04-05-13, 14:51
μια βοηθεια για να μην κανω μεγαλυτερη ζημια..

Επειδη η εστια ειναι σε παγκο εντοιχισμενη και απο κατω εχει φουρνο πως βγαινει ?
απλα με ενα κατσαβιδι/σπατουλα την σηκωνεις η εχει απο την μερια του φουρνου βιδες ?

Το e-nr το λεει απο κατω και δεν μπορω να το δω αν δεν την ανοιξω ..

Κυριακίδης
04-05-13, 15:42
συνήθως βγάζεις πρώτα τον φούρνο από τα πλαϊνά πηχάκια του εσωτερικά στην πόρτα που τον κρατάνε στο εντοίχισμα . αφού βγει αυτός εσωτερικά και πάνω έχει βίδες συνήθως με άγκιστρα τα ελευθερώνεις και εκείνα και είναι έτοιμη η εστία να βγει από πάνω.

simalaias
11-05-13, 12:02
Φιλε μανο δεν γινετε τιποτα ρωτα αν σε συμφερει για αλο κρυσταλλο που δεν το πιστευω. οπότε μαλλον σε βλεπω για καινουργια εστια!

mtzag
26-11-13, 09:52
Τελικα το αφησα ως εχει και δουλευει ενταξει γιατι δεν εχει σπασει το γυαλι ουτε εχει τρυπησει εντελως μονο αισθητικο ειναι το θεμα.
Το αλουμινιο που ειχε κολλησει το εβγαλα με υδροχλωρικο οξυ.
Ειδα στο net και κατι τιμες τρελλες για τα neff οποτε το αφηνω ως εχει αφου και ετσι θα βγαλει πολλα χρονια ακομα.
Με την ευκαιρια τετοιο τζαμι χυμα απο που μπορω να αγορασω που το θελω για μια αλλη κατασκευη ?

konman
26-11-13, 10:05
Με την ευκαιρια τετοιο τζαμι χυμα απο που μπορω να αγορασω που το θελω για μια αλλη κατασκευη ?

Αν υπηρχε κατι τετοιο θα ειχαμε λυσει πολλα προβληματα.

gcnick
29-12-13, 22:40
λυπαμαι πολυ για αυτο που θα σου πω φιλε μου αλλα η μονη λυση ειναι E-nr και να παραγγειλεις το τζαμι απο την miele διοτι δεν κατασκευαζει κανεις εως τωρα τζαμια για κεραμικες εστιες ..