PDA

Επιστροφή στο Forum : [Σταθερός Η/Υ] flash bios με black screen?

Fu Manchu
16-04-13, 13:44
Καλημέρα

Έχω μια gigabyte ga-8ipe1000 rev 3.0 και θέλω σαν τελευταία κίνηση να φλασαρω το bios. Οταν ξεκινάει το PC έχω μια μαύρη οθόνη. Τα ξήλωνω όλα και δεν ακούω κανένα μπιπ απο το speaker. Δοκίμασα άλλες μνήμες άλλες κάρτες γραφικών τίποτα. Υπαρχει τρόπος με black screen να φλασαρω το bios η Ματαιος ο κόπος;

Ευχαριστω

SW1JRT
16-04-13, 14:39
Καλημέρα

Έχω μια gigabyte ga-8ipe1000 rev 3.0 και θέλω σαν τελευταία κίνηση να φλασαρω το bios. Οταν ξεκινάει το PC έχω μια μαύρη οθόνη. Τα ξήλωνω όλα και δεν ακούω κανένα μπιπ απο το speaker. Δοκίμασα άλλες μνήμες άλλες κάρτες γραφικών τίποτα. Υπαρχει τρόπος με black screen να φλασαρω το bios η Ματαιος ο κόπος;

Ευχαριστω

ΥΠΑΡΧΕΙ.
Βγάλε το τσιπάκι του BIOS και πέρασε το νέο bios με ένα FLASH PROGRAMMER.
Μετά ξαναβάζεις το τσιπάκι στην motherboard.

Βέβαια, ΠΟΛΥ αμφιβάλω αν αυτό θα φτιάξει το πρόβλημα σου....

JOUN
16-04-13, 18:23
Δεν θα κανεις τιποτα τζαμπα θα παιδευτεις..Συνηθως αλλου ειναι το προβλημα,πιθανοτατα στο northbridge..Mια φορα μου εχει τυχει να φταιει το bios για μαυρη οθονη και αυτη ηταν σε λαπτοπ με γνωστο προβλημα στο bios(το αναγνωριζε και η εταιρια)

Fu Manchu
16-04-13, 22:40
Δεν θα κανεις τιποτα τζαμπα θα παιδευτεις..Συνηθως αλλου ειναι το προβλημα,πιθανοτατα στο northbridge..Mια φορα μου εχει τυχει να φταιει το bios για μαυρη οθονη και αυτη ηταν σε λαπτοπ με γνωστο προβλημα στο bios(το αναγνωριζε και η εταιρια)
Δίκιο έχεις.... Ευχαριστω για τις απαντήσεις

Αποστόλης1
16-04-13, 22:53
Έλεγξες μπαταρία ?, έκανες reset bios?
Αν αφου αφαιρέσεις κάρτες και HDD κάνει προσπάθεια εκκίνησης από δισκέτα/CD μπορείς να φορτώσεις βιος.

dan
17-04-13, 10:05
Φαντάζομαι πως έλεγξες το τροφοδοτικό. Το λέω γιατί δεν διάβασα καμιά αναφορά στο τροφοδοτικό του pc.

Fu Manchu
17-04-13, 11:22
Φαντάζομαι πως έλεγξες το τροφοδοτικό. Το λέω γιατί δεν διάβασα καμιά αναφορά στο τροφοδοτικό του pc.

Ολα τα έλεγξα, και μπαταρία και τροφοδοτικό... τιποτα...

stafidas
20-04-13, 22:53
Γενικότερα παίρνει ρεύμα? Το ακούς σαν να δουλεύει? Ανεμιστηράκι ακούς?
Αν το ανοίξεις και περιμένεις... ακούς τον ήχο των windows που κάνει όταν bootάρει?
(Αυτά... για να μπορέσουμε λίγο να προσδιορίσουμε την βλάβη).

Εμένα μου έχει τύχη laptop το οποίο bootαρε windows κανονικά αλλά η οθόνη ήταν συνεχώς μαύρη. Το άνοιξα, ξεκούμπωσα και φύσηξα τους κονέκτορες της καλωδιοταινίας και τους κονέκτορες του motherboard, τα ξανακούμπωσα και έπαιξε κανονικά.