PDA

Επιστροφή στο Forum : [Τελικός Ενισχυτής] Επισκευή FBT JOLLY A

geostrom
09-04-13, 11:39
Έχω ένα Αυτοενισχυόμενο ηχείο fbt jolly A έχει καεί ο μετασχηματιστής , θέλω να τον αλλάξω αλλά δεν ξέρω πόσα volt να βάλω , είναι με μεσαία λήψη και τα στοιχεία που έχω είναι .
Πυκνωτές εξομάλυνσης 3300 μF 40volt
Γέφυρα KBL 06
Αναγραφόμενη κατανάλωση 80VA
Αναγραφόμενη ισχύς 60 watt
Ασφάλεια κυκλώματος 500 ma
Το κύκλωμα είναι με STK 4040 II

Κατόπιν τηλ. Με το service της FBT (Στόλλας ) ο τεχνικός μου είπε ότι δεν έχει σχηματικό για jolly A αλλά για jolly A 8 και κάτι άλλα μοντέλα που δεν ξέρη αν έχουν ίδιο κύκλωμα και δεν μπορεί να ξέρη τη μετ/στη έχει , επίσης το κακό είναι ότι έχασα τον παλιό και δεν μπορώ να κάνω περιέλιξη .

3585535856

east electronics
10-04-13, 09:24
δεν ειναι δυσκολο ... απο οτι βλεπω ο ενισχυτης ειναι χτισμενος γυρω απο ενα ολοκληρωμενο δες τι ειναι και μπες στα datasheet του ολοκληρωμενου για να δεις τι τροφοδοσια θελει και εισαι οκ

ezizu
10-04-13, 09:47
Βάση του datasheet η τροφοδοσία που προτείνεται είναι +/- 42V με 8Ω μεγάφωνο.
Για να βγάλει 60W χρειάζεται τροφοδοσία περίπου +/-35V ( ταιριάζει αν και οριακά με την τάση των πυκνωτών εξομάλυνσης ) .
Οπότε η τάση στο δευτερεύων του μ/τ θα πρέπει να είναι 25V-26V max.
Βάση τώρα και των 80VA που αναφέρει σαν κατανάλωση, τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά του μ/τ θα πρέπει λογικά να είναι:
230V / 2 x 25V / 2A (1.6A min).

Βέβαια, θα πρέπει κανονικά να τσεκάρεις και λίγο το κύκλωμα, να δεις πως τροφοδοτούνται και τα υπόλοιπα ολοκληρωμένα (τελεστικοί), μη τυχών και δεν έχει πρόσθετη σταθεροποίηση για την τροφοδότησή τους ( λίγο χλωμό το κόβω βέβαια, αλλά δεν μπορώ να πω με σιγουριά ,επειδή δεν διακρίνεται κάτι από τις φωτογραφίες ) και πρέπει η τάση στο δευτερεύων τελικά να είναι χαμηλότερη.

geostrom
10-04-13, 16:13
τα datasheet τα είδα Σακη άλλα με προβλημάτισαν οι πυκνωτές που ειναι 40 volt.
Σηφη 2Α με 500ma ασφάλεια δεν μου κάθετε καλά , για τάση λέω να βάλω +/- 20
ευχαριστώ για της απαντήσεις

ezizu
10-04-13, 19:09
Γιατί δεν σου κάθετε καλά;
0,5Α είναι η ασφάλεια στο πρωτεύων .
Τα 2Α είναι στο δευτερεύων του μ/τ.
Με βάση τα 80VA στο πρωτεύων, κάνε τους υπολογισμούς σου και θα δεις πως βγαίνει.

geostrom
11-04-13, 13:53
ναι έχεις δίκιο η αναλογία πρωτεύων δευτερεύον είναι η ίδια sory