PDA

Επιστροφή στο Forum : [HiFi] Service Pioneer SA8800 II

east electronics
30-03-13, 23:18
Το συγεκριμενο μηχανημα το εχουμε ξαναδει ...και μαλιστα το εχουμε ξαναπει ...Πρακτικη μου ειναι να μην επαναλαμβανω μηχανηματα που εχω ξαναδει ( στο τελος θα καταντησει κουραστικο ) Ομως Η αληθεια ειναι οτι εδω εχουμε ενα θεμα ...

Εχω πολλες φορες αναφερει οτι η επιτυχια αυτων των μηχανηματων εχει κατα πολυ να κανει με την πολυ σοφη επιλογη υλικων . Ειναι παρα πολυ πιθανον να σηκωσεις μια αντισταση που οπτικα ειναι οσο κοινη με οποιανδηποτε αλλη απο ενα Ιαπωνικο μηχανημα και μαλιστα carbon type η οποια λεει πανω της πχ 2,7Κ και κατα εναν παραξενο τροπο και ενω πανω της αναγραφει 10% ανοχες τελικα αν την μετρησεις θα ειναι 2,7Κ με απιστευτη ακριβεια ...Μην ξεχναμε οτι η αντισταsη αυτη μπορει να ειναι και 40 χρονων .

Το επομενο που εκανε σοβαρες και διαχρονικες αυτες τις κατασκευες περα απο τις αντιστασεις και το ιδιο καθεστως που ισχυει και στους ημιαγωγους ηταν γενικοτερα η συμμετρια οχι μονο στην τοποθετηση και την δομηση των μηχανηματων αλλα και στην συμμετρια εσωτερικα σε οτι αφορα υλικα μεταξυ θετικης κα αρνητικης πλευρας ...

Με λιγα λογια ειναι πρακτικα απιθανο να δεις σε Ιαπωνικο Μηχανημα Α τυπου αντισταση/ ημιαγωγο στην θετικη πλευρα ενω η αρνητικη να εινα κατι διαφορετικο .

Ο 8800 ομως δεν ειναι ετσι σε καιριο σημειο στα προντριβερ υπαρχει απο την θετικη πλευρα αντισταση 220Ω 1βαττ τυπου Α ενω στην αρνητικη πλευρα υπαρχει αλλης μαρκας αλλης κατασκευης και το χειροτερο ειναι μολις μισο βαττ ....Η μια βρεθηκε ανοιχτη τελειως και η αλλη απο 220Ω μετραγε 700...

Το χειροτερο ολων ειναι οτι ολες οι αντιστασεις του μηχανηματος ειναι καφε εκτος απο τις συγκεκριμενες που ηταν πρασινες ( και οι μονες μεσα στο μηχανημα )

Σαφως διαβεβαιωνω οτι απο το σχηματικο τον κλαδο διεπει το ιδιο ρευμα οποτε οι αρνητικες αντιστασεις δεν εχουν λογο να ειναι μικροτερες και επισης διαβεβαιωνω οτι το μηχανημα ειναι μαμα δεν εχει πειραχτει τουλαχιστον στο σημειο αυτο ...

Δυστυχως μεσα απο φωτογραφιες διαπιστωσα οτι υπαρχει το προβλημα και σε αλλα μηχανηματα που εχουμε κανει .Λυπαμαι που το λεω αλλα αναμεσα τους υπαρχει και ενας Sansui 717 με αναλογο θεμα ο οποιος επισκευαστηκε το 2007.

Δεδομενης της ευκαιριας ειμαι υποχρεωμενος να χρησιμοποιησω τον φιλοξενο χωρο του φορουμ ωστε να ενημερωθουν ολοι οι κατοχοι των 8800 και 717 που εχουν ερθει σε μας για επισκευη για δωρεαν επανελεγχο και αντικατασταση των συγκεκριμενων αντιστασεων διοτι μεχρι στιγμης μαλλον μας εχουν ξεφυγει . Η μηχανογραφηση της εταιριας ειναι μολις 2,5 ετων και οποτε θα προσπαθησω να ενημερωσω τηλεφωνικα αλλα αυτο μπορω να κανω σε βαθος μονο 2,5 ετων πισω ...

Λυπαμαι παρα πολυ για αυτο που θα πω αλλα κατι μου λεει οτι ο κατασκευαστης εκει εσκεμενα εβαλε ημερομηνια ληξεως στο μηχανημα του ...

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος