Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] επισκευή βύσματος τροφοδοσίας λάπτοπ

darthtony
15-03-13, 23:45
ΤΟ βύσμα τροφοδοσία του λαπτοπ μου έχει πρόβλημα.(Απότι μπορείτε να δείτε στις φώτο, έχει στραβώσει η υποδοχή, και κόλληση απο κάτω έχει "σπάσει" με αποτέλεσμα να μην γίνεται επαφή. Το θέμα είναι πώς προχωράω τώρα?Ξαναπερνάω τις κολλήσεις και προσπαθώ να ισιώσω λιγάκι εκείνο το μεταλλικό κομμάτι που έχει στραβώσει και όσο κρατήσει? παίζει να βρώ ανταλλακτικό?Ακόμα και αν βρώ μπορώ να κάνω κόλληση/αποκόλληση?(απότι καταλαβαίνω πρόκειται για πλακέτα πολλαπλών επιπέδων, και δεν εχω καμμία εμπειρία με τέτοιεσ πλακέτες.
357253572635727

leosedf
16-03-13, 03:48
Στο ebay θα βρεις ανταλλακτικό σίγουρα, πάρε ένα και άλλαξε το, θέλει προθέρμανση.

darthtony
16-03-13, 12:24
προθέρμανση?Δηλαδή θέλω σταθμό θερμού αέρα?

makocer
16-03-13, 12:36
το μεταλλικο κελυφος στο βυσμα απαγει πολυ θερμοτητα απο το κολλητηρι και θα σε δυσκολεψει στο ξεκολημα
με τη βοηθεια θερμου αερα και θα πετυχεις την αποκοληση και δεν θα σηκωσεις κανενα διαδρομο
πριν ξεκινησεις την αποκοληση βαλε σε ολες τις κολησεις νεα απλη κοληση (οχι lead free εννοω)

darthtony
16-03-13, 12:56
έχω απλό πιστόλι θερμού αέρα, να δοκιμάσω να το ζεστάνω λιγάκι πριν το κολλητήρι?

johnnyb
16-03-13, 19:05
έχω απλό πιστόλι θερμού αέρα, να δοκιμάσω να το ζεστάνω λιγάκι πριν το κολλητήρι?

Το θερμοπιστολο ειναι πολυ δυνατο Θα λιωσεις τους διπλανους πλαστικους κονεκτορες πριν καν το καταλαβεις

darthtony
17-03-13, 13:32
άρα απλά με το κολλητήρι να προσπαθήσω να το βγάλω?

toni31
17-03-13, 15:03
Με το κολλητήρι δεν θα μπορέσεις να κάνεις δουλειά, αν είναι και απλό και όχι σταθμός ούτε που θα το κουνήσεις. Θέλει αέρα και όπως είπαν και παραπάνω και η προθέρμανση θα βοηθούσε.

darthtony
17-03-13, 18:44
άμα καλύψω του κονέκτορες με αλουμινόχαρτο δεν παίζει να το βγάλω με το πιστόλι ή θέλω σταθμό θερμού αέρα?το κολλητήρι είναι ρυθμιζόμενο.(δεν έχω λεφτά για σταθμό θερμού αέρα αμα είναι πολύ δύσκολο να το αντικαταστήσω χωρίς να γίνει ζημιά θα δοκιμάσω απλά να ξαναπεράσω τις κολλήσεις που έχουν σπάσει και και χρησιμοποιήσω τον ίδιο κοννέκτορα)

toni31
17-03-13, 22:13
Άσε το μπιστόλι, βάλε στο κολλητήρι 370-380 ρίξε φρέσκια κόλληση επάνω και με μια τρόμπα ξεκίνα να τραβάς. Αν πάλι δεν γίνεται τίποτα ξεκίνα να κόβεις το βύσμα και να μείνουν μόνο τα ποδαράκια, καθαρίζεις και βάζεις καινούργιο, αυτό μου φαίνεται πολύ χάλια στις φωτό.

JOUN
18-03-13, 13:31
Αντωνη γιατι παιδευεσαι;Παρε ενα καλο κοφτακι,κοψε το βυσμα(και την λαμαρινα του ) σε πολλα κομματια και μετα ξεκολλησε τα ενα-ενα.Εγω εχω και σταθμο αερα και κολλησης και αποκολλησης και προθερμαντηρα και ,και.. αλλα αυτη η μεθοδος με βολευει καλυτερα.

toni31
18-03-13, 15:42
Συμφωνώ, απλά πρόσεχε να μην πληγώσεις καμιά πίστα ή δοκίμασε αυτό που είπα στο #10.

darthtony
18-03-13, 20:21
Οκ παιδιά ευχαριστώ πάρα πολύ. ήδη έχω παραγγείλει ένα βύσμα(ελπίζω να είναι το ίδιο :P). το νέο βύσμα το κολλάω κανονικά?Η επαφή γίνεται μόνο στο τελευταίο επίπεδο, ή πρέπει να κολλήσει και στα ενδιάμεσα?

JOUN
18-03-13, 23:03
Κολλας κανονικα(δηλαδη πως θα μπορουσε καποιος να κολλησει στα ενδιαμεσα επιπεδα; )