Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Άλλη] ΓΡΑΜΜΕΣ thomson
Γεια σας φιλοι!
Σε tv thomson μοντελο 21SC350T φαινονται στο πανω μερος της οθονης 7 οριζοντιες γραμμες. πηγα στον Μ/Τ υψηλης και με κατσαβιδι καθως γυριζα λιγο το ποτενσιομετρο εσβησε τελειως και μπηκε σε κατασταση staby ! τελος παντων το προβλημα παραμενει , ενω ο ηχος και η εικονα της ειναι ok! καποια βοηθεια υπαρχει ?:001_huh:
Οι γραμμές αυτές είναι χρωματιστές ή λευκές; Εγώ θα σου προτείνω να κινηθείς ως εξής ( αν δεν το έχεις κάνει ήδη):
Έλεγξε αρχικά τις τάσεις τροφοδοσίας ( γενικά και ειδικά στο vertical ) καθώς και τους παλμούς εισόδου - εξόδου στο κύκλωμα vertical, καθώς και τα εξαρτήματα που αποτελούν το κύκλωμα του vertical.
Μπορεί βέβαια το πρόβλημα να είναι σε άλλο κύκλωμα ( ακόμα και στην οθόνη ), αλλά αρχικά επιβεβαίωσε ότι είναι εντάξει οι τάσεις τροφοδοσίας και το κύκλωμα vertical.
Το ότι έσβησε μπορεί να είναι και φυσιολογικό, αν με την ρύθμιση που έκανες, ανέβασες πολύ την τάση στο G2 και λόγω αύξησης του ABL έπεσε σε stanby.
Καθως ανοιγει ειναι χρωματισμενες , σε κανονικη εικονα ειναι ασπρες. σχεδιο δεν βρισκω, ειναι αρκετα παλια!!
ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
05-03-13, 21:31
το σασί είναι το ETC009 και το πρόβλημα με τις γραμμές επιστροφής είναι στο G1 γι'αυτό είναι λίγο δύσκολο να πάρεις βοήθεια χωρίς να πάρουμε μέτρηση
Κατα πασα πιθανοτητα φταινε οι πυκνωτες που εχει στο ολοκληρωμενο του vertical,5-6 θα εχει αλλαξε τους ολους
ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
07-03-13, 13:59
Κατα πασα πιθανοτητα φταινε οι πυκνωτες που εχει στο ολοκληρωμενο του vertical,5-6 θα εχει αλλαξε τους ολους
που κολάει το κάθετο με τις γραμμές επιστροφής φίλε μου;
7 γραμμές επιστροφής πρόβλημα στο G1
παραπάνω γραμμές πρόβλημα στην οθόνη
ο φίλος εχει ανοιχτό αντιστάτη
Απο τη περιγραφη ο chris δεν αναφερε καθολου για γραμμες επιστροφης,παρ'ολα αυτα αμα ειναι τοτε μπορει να θελει αλλαγμα ο Μ/Τ υψηλης μετα το θεμα παει στον ενισχυτη βιντεο ο οποιος συνηθως αποτελειται απο ενα κεντρικο ολοκληρωμενο
ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
07-03-13, 22:35
Απο τη περιγραφη ο chris δεν αναφερε καθολου για γραμμες επιστροφης,παρ'ολα αυτα αμα ειναι τοτε μπορει να θελει αλλαγμα ο Μ/Τ υψηλης μετα το θεμα παει στον ενισχυτη βιντεο ο οποιος συνηθως αποτελειται απο ενα κεντρικο ολοκληρωμενο
φίλε μου δεν χρειάζεται να αναφέρει τίποτα για γραμμές επιστροφής τυνχάνει να είμαι τεχνικός και να την έχω βγάλει αρκετές φορές αυτήν την βλάβη στο συγκεκριμένο σασί την έχω και ως εξουσιοδοτημένο service στο νομό.
την απάντηση στο πρόβλημα την έγραψα
καλό θα ήτανε να μην κατευθύνουμε τους συμφορουμίτες που ζητάνε λύση στο πρόβλημα τους με άστοχες απαντήσεις
Φιλε μου αν προσεχες καλυτερα θα εβλεπες οτι ανεφερα και εγω σαν βλαβη το Μ/Τ υψηλης αν υπαρχουν γραμμες επιστροφης
Υ.Γ Τυνχανει να ημουνα και εγω τεχνικος σε μαγαζι καποτε
ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
08-03-13, 23:33
Φιλε μου αν προσεχες καλυτερα θα εβλεπες οτι ανεφερα και εγω σαν βλαβη το Μ/Τ υψηλης αν υπαρχουν γραμμες επιστροφης
Υ.Γ Τυνχανει να ημουνα και εγω τεχνικος σε μαγαζι καποτε
φίλε μου σε ποιό πόστ ακριβώς να προσέξω αλλά εγώ δεν μίλησα για μ/τ υψηλής για αλλαγή είπα για αντιστάτη ανοιχτό
G1 λεγαμε το screen παλια
που κολάει το κάθετο με τις γραμμές επιστροφής φίλε μου;
7 γραμμές επιστροφής πρόβλημα στο G1
παραπάνω γραμμές πρόβλημα στην οθόνη
ο φίλος εχει ανοιχτό αντιστάτη
το σχεδιο μπορω να το βρω στο δικτυο?
Γραψε thomson etc009 service manual και κατεβασε το.
35823 Ετσι φαινεται το πανω μερος της οθονης!