PDA

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Άλλη] Τηλεοραση LCD σβήνει μόνη της. THOMSON 27LB130S5

furtune
24-02-13, 15:44
Γεια σας. Η συγκεκριμενη τηλεοραση αφου την ανοίξεις δουλευει κανονικα και μετα απο λιγο σβήνει μονη της και ειναι σε stand by.
Αμα την ξανανοιξεις δουλευει κανονικα. Μπορει να σβησει αργοτερα, μπορει και να μην σβήσει. Περασα ενα χερακι σε μερικες απο τις κολλησεις sτο κομματι με τις χαμηλες τασεις αλλα παλι τα ιδια.

xampos
24-02-13, 16:38
Δες το καλωδιο τροφοδοσίας και το βίσμα που συνδέεται και μετά κοίτα και τους πυκνωτές στο τροφοδοτικό.

furtune
24-02-13, 23:44
Θα κοιταξω μια αυριο και θα απαντησω.

furtune
25-02-13, 15:19
Ειδα και το βυσμα και το καλωδιο και ειναι ενταξη. Η tv σβήνει οποτε της καπνησει. Μπορει να ειναι πυκνωτης στο τροφοδοτικο για ετσι με το ματι δεν φενεται κανενας να εχει χαλασει. Δεν ειναι κανενας φουσκωμενος.

G.POL
25-02-13, 16:47
Περασα ενα χερακι σε μερικες απο τις κολλησεις sτο κομματι με τις χαμηλες τασεις αλλα παλι τα ιδια.
μηπως να εκανες ενα προσεκτικο ελεγχο σε ολη την πλακετα?
γιατι κατι μου λεει οτι ειναι θεμα ψυχρης κολλησης!

furtune
27-02-13, 22:15
Νομιζω οτι το θεμα της ψυχρης κολλησης δεν στεκει πλεον γιατι εχω περασει σε ολα κολληση αλλα και παλι εμφανισε το προβλημα.Επισης χτυπουσα λιγο ολα τα κυκλωματα με το κατσαβηδι αλλα και παλι δεν εκανε τιποτα την ωρα που χτυπουσα.
Δε μπορω να καταλαβω τι ειναι. Τωρα μου μενει να αλλαξω τους πυκνωτες του τροφοδοτικου στο κομματι με τις χαμηλες τάσεις αν και δεν φαινονται να εχουν αρπαξει.

johnkou
28-02-13, 10:49
Συνηθως σε αυτες χαλαει το stra6159 δεν το αλλαζεις αν εχεις νασαι σιγουρος.

furtune
01-03-13, 14:26
και αμα δεν εχει τετοιο πράγμα φίλε johnkou αλλα κάποια SMD τσιπάκια απο πίσω όπως 1377pzhh, 17a06phtm, lm393 , ncp1650g.?

ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
02-03-13, 18:45
να ρωτήσω και εγώ είσαι τεχνικός ή επισκευάζεις απο χόμπυ;

furtune
03-03-13, 20:12
να ρωτήσω και εγώ είσαι τεχνικός ή επισκευάζεις απο χόμπυ;

Εχω τελειωσει το ΤΕΙ ηλεκτρονικης και τωρα μαζεύω εμπειρια οσο αναφορά τις τηλεορασεις,
μιας και ο καθένας που πηγαινα για δουλεια ηθελε προυπηρεσια.

furtune
09-03-13, 15:24
Λοιπον το θεμα λυθηκε. Κατω απο την πλακετα του τροφοδοτικου υπαρχει μια αλλη πλακετα μικρη (efc031e/ifc130/ifc230) η οποια παρεχει 5 v standby. Εκει ειναι το προβλημα. Υπαρχουν kit επισκευης στο net αλλα επισης πουλανε και ολη την πλακετα. Την πιο φθηνη που βρηκα εκανε 25 ευρω. Για να την επισκευασης δεν ξερω αν αξιζει καθως η πλακετα ειναι 2 επιπεδων και επισης εχει smd υλικα που θελουν προσοχη. Αυτα.

johnkou
24-05-16, 00:15
Για να μην ανοιγω αλλο θεμα μετα απο επισκευη στην συγκεκριμενη τηλεοραση της πλακετας stby εχω το εξης προβλημα:οταν την κλεισεις και την ανοιξεις με κοντρολ η απο το πληκτρολογιο εμφανιζει την επιλογη γλωσσας σε ασπρο φοντο με ηχο και για να δεις εικονα πρεπει καθε φορα να πατας το exit.Ξερει καποιος πως απενεργοποιειται αυτη η επιλογη γιατι καταντα κουραστικο στο αναμμα της τηλεορασης να ψαχνεις το exit.Eυχαριστω