Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Sony] SONY TRINITRON KV-29C3D μια βοήθεια παιδιά !! ΑΠΟΣΤΑΣΗ !!
giorgosssss
04-01-13, 20:47
λοιπόν το εν λόγο μοντέλο άρχισε να κάνει γραμμές στην οθόνη σε πρασινωπό φόντο , θα σας δείξω σε φώτο παρακάτω , γνωρίζει κάποιος που εστιάζετε το πρόβλημα ? επειδή εκει που βρίσκετε είναι δύσκολο να κουβαληθεί την άνοιξαν και μου έστειλαν απο μέσα την πλακέτα a board 4-203-641-01 όπως την λεει στο service manual και θα την δείτε και σε φώτο παρακάτω , είναι πιθανό να είναι το πρόβλημα σε αυτό το κομμάτι ? και αν ναι που ? ...
ψάχνοντας στο νετ βρήκα δυο ξένα φόρα που το ενα είναι στα πολωνικά και το άλλο στα γερμανικά , δυστυχώς δεν ξέρω καμιά απ της γλώσσες και με το μεταφραστή άκρη δεν έβγαλα , προφανώς και εκεί κάποιος είχε το ιδιο πρόβλημα , εαν δείτε στις φώτο που έχουν μέσα είναι ακριβώς το ιδιο πρόβλημα στην εικόνα της τβ και σε εμάς .... τα λινκ είναι ...
http://www.hifi-forum.de/viewthread-95-8025.html
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic983038.html
και φώτο απ την a-board που εχω στα χέρια μου ....
353213532235323
για πείτε ? να κοιτάξω κάτι στην πλακέτα που έχω ? όταν ξανα παω κ εχω μπροστά μου την τβ , να εχω κάποιο συγκεκριμένο τρανζίστορ η ολοκληρωμένο στα χέρια μου απο πριν ? τ να κάνω ?
Ειναι σχεδόν σιγουρο οτι εχεις χαλασμένη οθόνη.Ακριβος πριν 2 εβδομαδες αν δεν κανω λαθος ανεβασα το ιδιο προβλημα με sony trinitron.
giorgosssss
07-01-13, 19:14
το είδα και το δικό σου το θέμα , δηλ δεν γίνετε να το σώσουμε το μπαουλακι ? έστω και για λίγο καιρό και οσο πάει ... να γίνει λίγο πιο ανεκτή η εικόνα ... να ανεβάσω λίγο την τάση στα νήματα ??? :biggrin:
Εμενα τουλαχιστον μου ειπαν μονο με καινουργια οθονη , 2 τετοιες που ηρθαν στα χερια μου πηγαν για ανταλακτικα.
giorgosssss
08-01-13, 04:10
ναι αλλά έκανες δοκιμές μήπως και την στρώσεις έστω και για λίγο καιρό ? καμιά ταρζανια ? αρα απ οσο καταλαβαίνω δεν είναι το θέμα στην αμποαρντ που έχω ... θα την ρίξω φυσικά και μια ματιά ... μετά χαμηλώνοντας το σκριν και ανεβάζοντας ελαφρά την τάση στα νήματα ? να πω εδω οτι εχω εργαλεία γ αυτήν την δουλειά ...
ναι αλλά έκανες δοκιμές μήπως και την στρώσεις έστω και για λίγο καιρό ? καμιά ταρζανια ? αρα απ οσο καταλαβαίνω δεν είναι το θέμα στην αμποαρντ που έχω ... θα την ρίξω φυσικά και μια ματιά ... μετά χαμηλώνοντας το σκριν και ανεβάζοντας ελαφρά την τάση στα νήματα ? να πω εδω οτι εχω εργαλεία γ αυτήν την δουλειά ...
Να σου πω την αληθεια δεν εκανα τιποτα. Μονο που την σηκωσα και μου'φυγε η μεση μου την εδωσε ασχημα οποτε πηρα οτι ανταλακτικο μπορουσα και η οθονη πηγε recycling. Δοκιμασε μια αν μπορεσεις να κανεις κατι και αν εχεις αποτελεσματα γραψε και καμια απαντηση.
Φίλε giorgosssss ,με ότι μέθοδο και να χρησιμοποιήσεις ( αύξηση της τάσης των νημάτων, αναζωογόνηση της οθόνης κ.λ.π.) αυτό θα είναι ,όπως σωστά λες, για λίγο διάστημα μέχρι να τα φτύσει τελείως η οθόνη. Ο μόνος τρόπος για να κάνεις μια πιο σωστή επισκευή ( εκτός βέβαια από το να βάλεις καινούργια οθόνη, αν βρεις και αν συμφέρει φυσικά,που μάλλον χλωμά τα κόβω και τα δύο) και να κρατήσει για αρκετό χρόνο,είναι να αλλαχτούν τα πυροβόλα (ουσιαστικά όλος ο λαιμός) της οθόνης. Αυτό το έκανε κάποιος παλιότερα στην Αθήνα και είχε αρκετά καλά ποσοστά επιτυχίας (ήταν ανάλογα βέβαια με τον τύπο της οθόνης ). Δυστυχώς δεν γνωρίζω αν υπάρχει ακόμα αυτό το μαγαζί και ούτε θυμάμαι το όνομα του συγκεκριμένου επισκευαστή.
giorgosssss
31-01-13, 03:04
τελικά παιδιά ήταν μόνο ψυχρές κολλήσεις , σε μερικά σημεία η παλκετα είχε πιάσει ... γρασίδι .. :biggrin: παίζει με τον ψηφιακό δέκτη λες και αγοράστηκε χθες :lool:
Αυτό το έκανε κάποιος παλιότερα στην Αθήνα και είχε αρκετά καλά ποσοστά επιτυχίας (ήταν ανάλογα βέβαια με τον τύπο της οθόνης ) λολ :biggrin: κ εδω θεσσ/νικη είχε νομίζω έναν που ούτε και εγω θυμάμαι λεπτομέρειες ... κάτι άλλο που ψιλό θυμάμαι απο τότε είναι οτι σς τρινιτρον δεν γινόταν ουτε αναζωογόνηση γιατί έχει δυο φοκους ...
ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
31-01-13, 15:19
θεσσ/νικη είχε νομίζω έναν που ούτε και εγω θυμάμαι λεπτομέρειες ... κάτι άλλο που ψιλό θυμάμαι απο τότε είναι οτι σς τρινιτρον δεν γινόταν ουτε αναζωογόνηση γιατί έχει δυο φοκους ...
εκεί στη θεσσαλονίκη είχε μια βιοτεχνία στη σίνδο που έκλεισε όταν κυκλοφορήσανε τα όργανo της Μuter to BMR αν ήξερες να το δουλέψεις σωστά έδινε παράταση ζωής στις οθόνες για αρκετό καιρό